Idézet: JonesC - Dátum: 2013. 05. 30. 23:27
Valóban érdemes ott befejezni, ahol azt feltételezed, hogy nem értem meg amit írsz. Kívánok jóccakát.
Idézet
Igazából már a légkörből való eltűnésnél elvesztem. A naperőművet megépítik és üzembe helyezik a hidrogénben való energiatárolás nélkül is.
Energiamérleget meg biztos nem fogsz tőlem látni, pláne, hogy belehúzod a napelemelőállítását is, ami egyrészt kizárt dolog, mert nem érdekel,
bocsánat, h abból indultam ki, amit írtál, h nem érted, meg nem érdekel.
(légkört egyébként azért írtam, mert a hidroszféra hülyén néz ki, másrészt meg a légkörben az a szerencsétlen víz azért körbeforog. elismerem, hibás volt. mea kibaszott kulpa)
tisztességes leugatás egyébként az lett volna, ha nagyjából akkor kiszámolod vagy hozol példát mennyi hidrogénnel lehet mondjuk hány gigawattot előállítani, és ehhez mennyi vizecske kell.
én az arányokat nézve így első blikkre aszondom, nem lepődnék meg, ha mondjuk a velencei tó, vagy egy tiszai víztározó kellene ehhez maon, h az éjszakai áramot fedezze. ez meg lehet azért hiányozna valahonnan. arról nem is beszélve, milyen erőforrásokat kell megmozgatni hozzá, letárolni, megépíteni, körforgásban tartani.
megéri vajon a belefektetett energiát a legeslegvégén?
persze a tévedés jogát fenntartom sok nullával a végén, számolni, keresni meg elismerem, lusta vagyok, sőt a kedvedért még buta is. tényleg nem tudom mennyi kell, ex has érzésre mondtam, h érdemes körbenyalni.
Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 30. 23:04 -kor