HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 640
  • 641
  • 642
  • 643
  • 644
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#12821 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2013. 05. 31. 19:07

Hadsereg egy érdekes dolog, én ezt tanultam is, igaz alig 3 évet voltam hivatásos, de ezt nem is hallottam. Lehet nem vágott szakmába, így kifejtenéd?

A struktúra ugyanaz, a döntéshozási(, ebben a vezető választási) és felelősségrevonási rendszer más.
A katonaságnál a struktúrát úgy működtetik, mint ahogyan a régi krízishelyzeti működés volt (szemben a rendivel).

#12822 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:18

A saját hozzászólásodat a kultúrális kreatív blogon azért nem nevezném forrásanyagnak, mást nem találtam. Tényleg semmi nincs erről az ősrégi időkben is ismert és a mai napig a hadseregben alkalmazott formáról?

#12823 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: El Kebir - Dátum: 2013. 05. 31. 20:03

a benzin, földgáz égése során vízgőz is kerül a levegőbe, ráadásul az a vízkörforgásból kivont és a Föld mélyén raktározódó energiahordozókból származik, mégse generálnak plussz esőzéseket a sivatagi környezetben használt belső égésű motorok... jelentéktelen mennyiség ilyen szempontból. (de pl a levegő páratartalmának csökkentése, csökkentheti azt a fokozott üvegházhatást, amit a co2 kibocsátás eredményez, hiszen a vízgőz a legfőbb üvegházhatást okozó gáz és nem a co2)

meg felhasználhatók ahogy írtam is, még a rétegvizek, két vízzáró réteg között, a karsztvizek, amik elvileg tényleg sehonnan nem hiányoznának, de ennek ellenére a légkör és benne a víz körforgása is elég komplex rendszer, amibe büntetlenül megint csak mértékkel lehet/szabad beavatkozni. és igen, beavatkozhatunk a vízgőzzel is, ahogy írod, és éppenséggel lehet meg is tesszük. kétlem, h átlátható lenne, mi milyen változást idézhet elő. akár pozitívat is előidézhet.
ismerve azonban a mindenkori emberi metodikát, a mindig mindent két kézzel pazarolvát, benne van a pakliban, hogy nem a legmegfelelőbb módon választunk majd forrást...

Szerkesztette: avmanster 2013. 05. 31. 19:31 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#12824 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:08

De nincsenek szabályok amíg nem alakul meg a közösség, és ha a szabályokban nem tudnak kiegyezni, mert nem tetszik nekik akkor nem lesz közösség - erre próbálok rámutatni.

Stimmel. Mielőtt bárki is elkötelezné magát (megalakulna egy közösség), előzetesen megállapodnak az alapkérdésekben.
Az újaknak pedig a belépés a korábbi megállapodások (helyi szokások) elfogadását is jelenti.

#12825 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 20:20

Stimmel. Mielőtt bárki is elkötelezné magát (megalakulna egy közösség), előzetesen megállapodnak az alapkérdésekben.
Az újaknak pedig a belépés a korábbi megállapodások (helyi szokások) elfogadását is jelenti.

De pont az alapkérdésekről kérdeztünk téged eddig 640 oldalon keresztül, mivel te vetetted fel ezt az eleddig szabályok nélküli, első (és sokadik) látásra is "ahogy esik úgy puffan" rendszert.

Eddig veled nagyjából semmiről nem sikerült megállapodnunk, mivel mi az érveket nem fogadjuk el kellő bizonyíték hiányában. És ez egy olyan megállapodás, ami talán érthető.

Ha nem lenne világos, én az alapkérdésekben való megegyezést kérdőjelezem meg.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 05. 31. 19:26 -kor

#12826 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:15

Melyiket? Nem értem amiről ír.

Azt, hogy a szövetkezet tagjai otthon ülő, kis hozzáadott értékű munkával piszmognak, ami gépesítéshez vezet, és lőttek a szövetkezeti rendszeres munkahelyeknek.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#12827 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:18

A saját hozzászólásodat a kultúrális kreatív blogon azért nem nevezném forrásanyagnak, mást nem találtam. Tényleg semmi nincs erről az ősrégi időkben is ismert és a mai napig a hadseregben alkalmazott formáról?

Azt amit elmondtam, sok forrás elemzése után raktam így össze.
Ebben benne van pár konkrét (bázis) demokratikusan működő közösségről való tudósítás.
Az önkormányzatisági elv és gyakorlati megvalósításai.
Jópár történelmi forrás. A rendszer és rendszervezérlési általános ismereteim.
A jelen szempontjából valójában mindegy, mikből és hogyan hoztam össze.
A kérdés annyi, h jól használható konstrukció-e.

#12828 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 05. 31. 20:26

Azt, hogy a szövetkezet tagjai otthon ülő, kis hozzáadott értékű munkával piszmognak, ami gépesítéshez vezet, és lőttek a szövetkezeti rendszeres munkahelyeknek.

Akkor maradjunk ennél, nekem megfelel. Elnézést, hogy kicsit elkanyarodtam a 10-3-3-ként a történelembe vonuló (és valamilyen csoda folytán abban köddé is váló) csoportok illetve azok döntéshozatala felé, de akkor tekintsünk vissza egy kicsit a gépesítés és a kézműves munka közti ellentétre, amiről már megkezdődött a diskurzus.

#12829 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 19:07

h az általam bemutatott konstrukcióban végig megvan a személyes érdekeltség és a lehetőség is a rosszul teljesítők megrendszabályozására (a vezetőségére is).

Ugyanannyira van meg benne, mint a mostaniban.

#12830 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:25

De pont az alapkérdésekről kérdeztünk téged eddig 640 oldalon keresztül, mivel te vetetted fel ezt az eleddig szabályok nélküli, első (és sokadik) látásra is "ahogy esik úgy puffan" rendszert.

Már ez is volt.
Az alapszabályok legyen például a tízparancsolat. A megszegésük büntetési tételei pedig az amiben a közösség tagjai előzetesen, vagy az adott konkrét esetben megállapodtak.
A többi pedig már konkrét tevékenységfüggő általános (irányelvi) és konkrét (eseti) megállapodások.

#12831 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 20:28

A jelen szempontjából valójában mindegy, mikből és hogyan hoztam össze.

Még egy kis kitérő: Már hogy lenne mindegy hogy hogy hoztad össze? Azt állítod, hogy a 10-3-3-as csoportszerkezet egy olyan rendszer, amely a néphagyományainkból maradt ránk egészen a mai napig, aholis a hadsereg alkalmazza. Ha megannyi forrásból raktad össze, akkor tudnod kell adni hozzá legalább egy forrást, ami erről beszél.

Ellenkező esetben az, hogy jól használható konstrukció, csak a te állításod marad, ami pedig kevés.

Csak hogy értsd amit mondok, szerintem pedig a 8-2-2-es struktúra a jól működő, amit Mezopotámián keresztül egészen Chiléig alkalmaztak és alkalmaznak sikeresen ma is asztronautáknál. Ez is egy ilyen állítás.

#12832 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 20:33

Már ez is volt.
Az alapszabályok legyen például a tízparancsolat

Azt érzed, hogy ez kezdésnek is elég gyenge? Többi meg gumiszabály.
Make love not Wor.

#12833 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 05. 31. 20:33

Már ez is volt.
Az alapszabályok legyen például a tízparancsolat. A megszegésük büntetési tételei pedig az amiben a közösség tagjai előzetesen, vagy az adott konkrét esetben megállapodtak.
A többi pedig már konkrét tevékenységfüggő általános (irányelvi) és konkrét (eseti) megállapodások.

Az előbb azt állítottad, hogy retorzióként végső esetben emberölés lesz, amit a tízparancsolat tilt. Az, hogy ezek szerint mindenki egy istenben hisz, már ne is legyen vitatéma.

Szerkesztette: Ben Dash 2013. 05. 31. 19:36 -kor

#12834 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:29

Akkor maradjunk ennél, nekem megfelel. Elnézést, hogy kicsit elkanyarodtam a 10-3-3-ként a történelembe vonuló (és valamilyen csoda folytán abban köddé is váló) csoportok illetve azok döntéshozatala felé, de akkor tekintsünk vissza egy kicsit a gépesítés és a kézműves munka közti ellentétre, amiről már megkezdődött a diskurzus.

És mit teszel akkor, ha a megélhetésből kizártak nem hajlandók szép békésen meghalni, mi van, ha a további pár napnyi megélhetésükért téged is megtámadnak?

#12835 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2013. 05. 31. 19:31

Ugyanannyira van meg benne, mint a mostaniban.

Ez nem így van. Bérmunkásként magasan szarsz arra, h mit csinál a melletted levő (csak a saját jövedelmed érdekel).
És a jelenlegi rendszerben más a döntéshozási és számonkérési rendszer (a főnök picsán rugása rosszal kecsegtet).

#12836 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:39

Mivel még megélhetésből kizárt embert nem láttam, se nem tudom elképzelni, mint koncepciót, valószínűleg a tündérmesékben írtakhoz hasonlóan reagálnék (ha el tudod képzelni, mint koncepciót). Hasonlóan komoly kérdés?

#12837 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:40

Tehát olyan közösséget akarsz verbuválni, amelynek nincs alapja az "általános emberi szabályok"-on kívül (amit szeretnék látni mint kőbe vésett, mindenki által egyként értelmezett és elfogadott dolgot), egészen addíg amíg ki nem alakul a közösség és meg nem alkotják a szabályokat. Ez hogy is van?

Rekurzív akroníma? :up:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#12838 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:41

És ha nem jön be az ötlet mert a többség hülyeséget gondol, aztán megvalósítják és bebukik a dolog, akkor ki a hibás? Hogyan állnak neki újra? Vagy addig tanácskoznak és szavaznak jobbnál jobb ötletekre, amíg egyszercsak a többség el nem találja a frankót?

Béláim, túltoltuk!
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#12839 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:34

Még egy kis kitérő: Már hogy lenne mindegy hogy hogy hoztad össze? Azt állítod, hogy a 10-3-3-as csoportszerkezet egy olyan rendszer, amely a néphagyományainkból maradt ránk egészen a mai napig, aholis a hadsereg alkalmazza. Ha megannyi forrásból raktad össze, akkor tudnod kell adni hozzá legalább egy forrást, ami erről beszél.

Tanulmányozd a történelmi és a mai közigazgatási rendszert.
A (városi) kerületi szinttől ma is az a struktúra van, mint régen volt.

#12840 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 05. 31. 19:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Ben Dash - Dátum: 2013. 05. 31. 19:35

Az előbb azt állítottad, hogy retorzióként végső esetben emberölés lesz, amit a tízparancsolat tilt. Az, hogy ezek szerint mindenki egy istenben hisz, már ne is legyen vitatéma.

A Tízparancsolat mellé a Mózesi törvénykönyvben sok esetben halálbüntetés volt.
Példul, súlyos rágalmazásért is.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 640
  • 641
  • 642
  • 643
  • 644
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.