Idézet: cyberde - Dátum: 2013. 06. 11. 00:46
A szállodaipar egészen más szakma, mint a vendéglátás!
A szállodai főzőcske az csak egy kis szelete a teljes szolgáltatásnak/árbevételnek, míg az éttermi főzőcske az pont a 100%-a. Emiatt egészen másképp kalkulálnak. Árakkal, anyaghányaddal, kálóval, készlettel, személyzettel, mindennel.
Ezt én egy pillanatig se vitattam, KVIF Szállodaipari Szakközgazdász diplomával...
Már djulásodok, vazze! Jövök elő a dipókkal, pfff...
Elég csak a kötelező reggelit venned, ami nem úgy értendő, hogy beletömtük mindenkibe, hanem úgy, hogy felszámoltuk minden kedves vendégnek, ha igénybe vette, ha nem? És akik igénybe is vették (nálunk kevesebb, mint 30%), még az is megoszlott a tekintetben, hogy lementek-e reggelizni az étterembe, vagy esetleg velünk hozatták fel a szobába? Ez utóbbi STATISZTIKAILAG picsafüst, hogyne! Viszont, hogyha 7 óra és 7:30 közt van 40 reggelid + közbe még a telefonos rendelések is amik hozzá jönnek, akkor aztán rázhatod a segged, meg szedheted a lábad! Főleg, hogyha ketten vagytok rá, hehe!
És akkor még nem írtam a két 'más' spanyolról, akik nagy boldogan azt kérték, hogy 'maradjunk ott velük', szobán...
Szerkesztette: Macikák 2013. 06. 10. 23:16 -kor