HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 787
  • 788
  • 789
  • 790
  • 791
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#15761 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 08. 17. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Grillo - Dátum: 2013. 08. 17. 23:33

Ezt az Egy csodálatos elme című fimből vetted? Mert akkor jelezném, hogy már kaptak érte Nobel díjat, csak mondjuk a közgazdaságtanban hasznosították, nem a házassági tanácsadóban. És ha ezt a lelki-szerelmi kapcsolatokra szeretnéd alkalmazni, akkor asszem talán a nyitott kapcsolat a megfelelő (vagy a poligámia), az a lényeg, hogy minél több feleségnek jó legyen, minél gyakrabban úgy, hogy közben nekem is minél jobb...
És ha ezt komolyan gondolod, akkor asszem ezt a területet is tisztán elméleti síkon ismerheted. :p

Hehe, nem rossz... Kép

Szerkesztette: Macikák 2013. 08. 17. 21:53 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#15762 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 17. 21:56

Érdekes megismerni, h ki mit minek lát és mit lát bele.

#15763 Felhasználó inaktív   enpera 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 08:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 17. 22:56

Érdekes megismerni, h ki mit minek lát és mit lát bele.

Mondjál még homályos utalásokat, hátha elhisszük te látsz is valamit bennük :laugh:
Szerk.: szerkesztó ergo sum...

#15764 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 09:32

Üzenet megtekintéseIdézet: enpera - Dátum: 2013. 08. 18. 10:10

Mondjál még homályos utalásokat, hátha elhisszük te látsz is valamit bennük :laugh:

Minden esetre arra feltétlenül jó volt a tegnapi kis magánéleti intermezzóm, hogy kiderüljön, ehhez is mennyire ért... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#15765 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: El Kebir - Dátum: 2013. 08. 17. 21:04

A valóság az, hogy jelenleg nincs a fórumon senki, aki hülyeségben überelne ebben a témában. Valóban nincs senki a szinteden, még a közelében sem...

oszt guga micsoda? lófasz és esti fény?

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#15766 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 13:13

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 18. 13:49

oszt guga micsoda? lófasz és esti fény?

Még mindig alma a körtével. guga, bár nem mérnök, mindig dolgozik valamit, nem áll sorba segélyért mint a "mérnökúr".
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15767 Felhasználó inaktív   Iguana 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 13:18

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 14:13

Még mindig alma a körtével. guga, bár nem mérnök, mindig dolgozik valamit, nem áll sorba segélyért mint a "mérnökúr".

A hulyeseg szintje a viszonyitas alapja, az meg attol fuggetlen, hogy dolgozgat-e. :]
Egy alkoholista nyakpárna kalandjai amarra, meg túl: phulop.wordpress.com BBM channel: C00490982 Twitter: @phulopblog

#15768 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: *Iguana* - Dátum: 2013. 08. 18. 14:18

A hulyeseg szintje a viszonyitas alapja, az meg attol fuggetlen, hogy dolgozgat-e. :]

Igen, csak azért az is egy szint, amikor valaki behazudja, hogy mérnök, és tíz éve munkanélküli. Ráadásul annyira igénytelen "mérnökként", hogy tíz év alatt nem képes megtanulni legalább középfokon angolul és / vagy németül.

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#15769 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 13:37

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 13:25

Igen, csak azért az is egy szint, amikor valaki behazudja, hogy mérnök, és tíz éve munkanélküli. Ráadásul annyira igénytelen "mérnökként", hogy tíz év alatt nem képes megtanulni legalább középfokon angolul és / vagy németül.

A benned működő értékrend csupán egy a számtalan szubjektivitási rend közül.
Az már csak a következő, h jelenleg még ez (jó közelítéssel) a Birodalmi trendi (annyit érsz amennyire magasra kapartad magadat a státus és anyagi ranglétrán).

#15770 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 08. 18. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 14:25

Én meg simán. És mást is. Erre az egyre én is azt mondom, hogy nem mindig Gyulán múlik. Küldözgethet itt életrajzot, meg ki tudja mit, X éves, csókolom, mi a fasznak? Nem érdekel senkit. Néha még nyelvet sem. Van ismerősöm, aki 2 nyelv, 2 diploma, 1-2 szakma, oszt garázscégnél melózik fele annyiért, mint én toltam a gyárban. Igaz divízióvezető vagy mi azzal a pár emberrel. Előtte nagy tudású Csicsó mérnökkel is hasonlót hallottam, mert akkor éppen nem bírta felvenni a piac. Saját berken belül most kiszórták fél Invitelt, Externetet a leépítések/felvásárlások után, mégis merre nyelne el a piac ennyi Unixos vagy egyéb szakembert? Oszt azok tudtak is. Joenak is mondhatták volna, hogy jajj tanuljon meg angolul. Oszt akkor előbb munkához jut? Lehet, vagy nem lehet, sosem tudjuk meg, most egy jó ideje húzza az ADSL központokat saját szakmáján belül, mert pont úgy jött ki. Előtte próbálkozhatott, jól melózik, megfejti a világot, de azon kívül hogy pár kisebb maszekot a keze alá toltunk, sokra nem lehetett menni.
Make love not Wor.

#15771 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 14:01

Szerintem ez igényesség kérdése. Pláne ha az ember mérnöknek tartja magát. Én amellett, hogy nem vagyok munkanélküli, is tanulok folyamatosan pölö nyelvet is.

Márnökségről meg ott a másik ami volt példa másik totyikban, a bányamérnököt kirakták 30 év után, mert megszűnt a bánya, elment kitaanulni az asztalosságot, aztán pedig beállt inasnak asztaloshoz. Pár év után az általa tervezett dolgokkal nyertek díjakat. Na ezt nevezem én mérnöknek.

Idézet

#15772 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 14:34

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 14:01

Szerintem ez igényesség kérdése. Pláne ha az ember mérnöknek tartja magát. Én amellett, hogy nem vagyok munkanélküli, is tanulok folyamatosan pölö nyelvet is.

Márnökségről meg ott a másik ami volt példa másik totyikban, a bányamérnököt kirakták 30 év után, mert megszűnt a bánya, elment kitaanulni az asztalosságot, aztán pedig beállt inasnak asztaloshoz. Pár év után az általa tervezett dolgokkal nyertek díjakat. Na ezt nevezem én mérnöknek.

Jelenleg egy olyan rendszerben élünk amelyben gyakran már egy rabszolga munkahely megcsípéséhez is több gyomor kell, mint egyéb képességek.
Ez az (többek között) amit következetesen kihagysz a számításból.
És persze azt, h (elvileg) a nagyobb tudású tervező, szervező feladatokat végzők dolga, h a munkamegosztásban működő rendszerben mindenkinek meglegyen a képességeivel jól elvégezhető értékteremtő (a rendszer összességében jól hasznosuló) tevékenysége.
Valójában ELLÁTOTTSÁGRA van szükség és ehhez valamekkora mennyiségű ennek megteremtésére szolgáló különféle tevékenységekre. Ezeken és a produktumon kell (valamilyen gondolatiságot (filozófiát) használva hozzá) tisztességesen osztozkodni.
Ez a filozófia (és az ebből adódó szabályrendszer) akkor jó, ha a nagy többség azért tartja magát hozzá, mert (magára nézve) jónak, elfogadhatónak tartja. És ez a nagy többség (az önös érdekétől vezérelten) kényszeríti bele a kisebbséget a szabálykövető magatartásformába.

Szerkesztette: Gyula2222 2013. 08. 18. 14:35 -kor

#15773 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 15:17

Persze gyula. Mindenki aki dolgozik, az csak és kizárólag szemét lehet, vagy szopik/nyalik hogy legyen munkája. Az ki van zárva, hogy valaki (ellentétben veled) ért is valamihez, és ezért cserében alkalmazzák.

Ellátottság most is van.

Mi az hogy tisztességesen osztozni? Most mi nem tisztességes? Menj már a picsába, de komolyan ezzel a kommunista szövegeddel.

Ja: nyelv (nem)tanulásra mi a kifogásod?

Szerkesztette: JonesC 2013. 08. 18. 15:18 -kor

Idézet

#15774 Felhasználó inaktív   Pitbull 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 16:17

Persze gyula. Mindenki aki dolgozik, az csak és kizárólag szemét lehet, vagy szopik/nyalik hogy legyen munkája. Az ki van zárva, hogy valaki (ellentétben veled) ért is valamihez, és ezért cserében alkalmazzák.

Ellátottság most is van.

Mi az hogy tisztességesen osztozni? Most mi nem tisztességes? Menj már a picsába, de komolyan ezzel a kommunista szövegeddel.

Gyula egy kibucba vágyik, de sajnos túl sok a bőr rajta... ;)
Hazafi vagyok nem "Demokrata".

#15775 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: avmanster - Dátum: 2013. 08. 17. 12:06

amikor egy nő toporzékol, az azért vicces látvány lehet. nem volt még benne részem, de valszeg én sem álltam volna meg mosolygás nélkül a helyzet abszurditását.

Szerencsére nekem sem :up:
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#15776 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 14:13

mondjuk guga egy kifejlett értelmi vámpír, djula meg csak amőba, ha már evolúció.

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#15777 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 14:37

A benned működő értékrend csupán egy a számtalan szubjektivitási rend közül.
Az már csak a következő, h jelenleg még ez (jó közelítéssel) a Birodalmi trendi (annyit érsz amennyire magasra kapartad magadat a státus és anyagi ranglétrán).

blablabla, broáf. mondani is szeretnél végre valamit, vagy csak a szádat használod fingásra.

Idézet

#15778 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2013. 08. 18. 15:17

Ellátottság most is van.

Tömény demagógia amit csinálsz. SZÉGYELLD MAGADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nyelvtanulással kapcsolatban pedig már elmondtam, h olyan memorizálási problémáim vannak amelyek enyhén szólva nagyon megnehezítik számomra a nyelvtanulást. Ezer óra fölötti időmennyiséget fordítottam már az angol nyelv elsajátítására. Ennek a standardok szerint elvileg már jó középszintű nyelvtudást kellene adnia. Én pedig ezzel a ráfordítással az alap szintig sem jutottam el.

#15779 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2013. 08. 18. 17:13

Tömény demagógia amit csinálsz. SZÉGYELLD MAGADAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A nyelvtanulással kapcsolatban pedig már elmondtam, h olyan memorizálási problémáim vannak amelyek enyhén szólva nagyon megnehezítik számomra a nyelvtanulást. Ezer óra fölötti időmennyiséget fordítottam már az angol nyelv elsajátítására. Ennek a standardok szerint elvileg már jó középszintű nyelvtudást kellene adnia. Én pedig ezzel a ráfordítással az alap szintig sem jutottam el.

Mi ebben a demagógia?

Te állítod, hogy aki dolgozik, annak "gyomra" van a munkához, én azt, hogy piacképes tudása/képessége.

Ellátottságot is nehéz lenne tagadni, te magad vagy a példa az (akár ellentételezés nélküli) ellátottságra.

Én ilyen "memorizálási problémákban" nem nagyon hiszek, hogy őszinte legyek, van ennek a "betegségnek" valamilyen konkrét neve is vagy hívjuk csak gyula-szindrómának?

Idézet

#15780 Felhasználó inaktív   Ben Dash 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 08. 18. 16:23

Szerintem youtube-itisz maximusz...

(Köz)röhej tárgya lett.

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 787