HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1589
  • 1590
  • 1591
  • 1592
  • 1593
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#31801 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 09. 13:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Gabibácsi - Dátum: 2014. 08. 09. 10:53

Utoljára szóltam, ameddig mi tartunk el, normálisan válaszolsz, nem kitalált nyelveken, udvariasan.

Helyes. Ha nem tetszik amit csinálok, akkor még lehetőséged van a halk, udvarias toporzékolásra.
És persze arra is, h nem nézed. A gutaütés elkerüléséhez hasznos lehet a citromfű és a macskagyükér is. A citromfűből kellemes ízű tea készíthető.

#31802 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 09. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 14:47

Megfontolásul: Most próbálkoznak a feltétel nélkülinek hazudott alapjövedelem bevezetésével.
Ha ez sikerül nekik, akkor létrehozzák azt amiről azt állítod, h a szívem vágya.

Én meg biometanolt töltöttem a szerverbe, amit a szomszéddal cseréltem 2 zsák krumplira, de nem lett tőle jobb. Ezek alapján hány fokos a kisfröccs a hűtőben?
Make love not Wor.

#31803 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 09. 13:49

Nem.

Mi nem?
Többek között az USB is címzett adatcsomagokkal műxik.

#31804 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 14:40

Mondd mitől van ez a hantázási kényszered?

Pont hogy te hantázol, olvass már vissza! Most is milyen hülyeségeket elhintettél, semmi értelme. ilyen filozófia, amolyan analógia, neked mindegy, csak idegen szó legyen, meg minél általánosabb legyen.

A degu (zombi) lét is csak addig kellemes, ameddig ezzel elfogadható jólét adódik.
Elárulom neked, hogy talán még nálad is rosszabbul élek, én nem tudok napi 900Ft-os cigit elpöfékelni a szalonnabőrön tartott kutyi orra alá, meg nekem nincs saját tulajdonú lakásom sem, amiből egész nap oktathatnám a degukat. Én dolgozok, az általad is említett megalázó feltételek ellenére. Azért csak sajnáltasd magad, meg döntsd meg a világuralmi rendszert. Kb. olyan vagy, mikor a vidéki kocsma előtt karatéznak a részeg fazonok, próbál egyet rúgni, de nem sikerül neki, helyette eltaknyol. Neked is kb. hasonlóan komoly megmozdulásaid vannak tudományos és társadalmi téren. Alapvetően vagy idióta, olvasás, szövegértés, összefüggések megértése és keresése, mennyiségek értelmezése, számolás, értelmes tevékenységek végzése, nyelvi kifejezésmód terén egyaránt nagyon rosszul állsz. Mondom, én a helyedben nem izmolnék, mert nagyon nevetséges vagy, és magadat járatod le teljesen feleslegesen.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#31805 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 15:01

Mi nem?

Jahh, és? Levelet is címezzük, emailt is, USB az soros, de nem alapítvány, és csak picit más, mint az RJ45 csatlakozó.mfőleg ha CAT3 mazzagon ISDN megy bele :-) Én meg inkább ugrok egy seggest a medencébe, annak értelme is van.
Make love not Wor.

#31806 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 09. 15:11

Én dolgozok, az általad is említett megalázó feltételek ellenére.

Ez a baj, behódolsz a megvezetőségünknek aztán lenyomod az árakat. Bár nem akarom érteni Gyula miért nem megy Indiába.
Make love not Wor.

#31807 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 09. 14:11

Pont hogy te hantázol, olvass már vissza! Most is milyen hülyeségeket elhintettél, semmi értelme. ilyen filozófia, amolyan analógia, neked mindegy, csak idegen szó legyen, meg minél általánosabb legyen.

Elárulom neked, hogy talán még nálad is rosszabbul élek, én nem tudok .....

Ezért sem értem, miért nem gondolkozol, h mi a hiba és hogyan lehetne másképpen.
Még akkor sem, amikor közvetlen megélhetési érdeked és még tőlem is jópár gondolathoz hozzá tudsz jutni ehhez.

#31808 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 15:19

Ezért sem értem, miért nem gondolkozol, h mi a hiba és hogyan lehetne másképpen.

Na, mikjor Gyula másképpen értelmezi a switchet, az sokkal faszább, mi? Layer3, hógyne. Az meg már majdnem webszerver, hisz IP esik odafentről a fekete fellegekből. Az meg kis híján sereg, TEHÁT Mátyásé. Baszki, Mátyás az Igazságos találta ki a loadbalancert?
Make love not Wor.

#31809 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 14:29

Mondd mitől van ez a hantázási kényszered?
Elmondtam, h mire szolgálnának ezek a kis fórumok (az elsődleges a megbeszélés, döntés előkészítés).
Ti is hajmeresztő dolgokat mondtatok arról, h hogy szokott kinézni egy pár egymással összefogó gazember + degucsorda felállással működő ház és az ebben tartott közgyűlés.
- A letérdelésről annyit, h a multitasking, multi user technológiák (többes számban, mert többféle megoldás él a mai napig is) fejlesztése a kisgépes korszak előtt indult.
Nem mai gyerek a feladat felbontás és megosztás sem.
Arról is esett már szó a fórumon, h egy mai PC erősen IT technológiás (címzett adatcsomag kezeléses és egyéb nyalánkságok). Ez pedig azt jelenti, h a tervezők, fejlesztők is ANALÓGIÁKBAN gondolkozva alkottak.
És azt is, h kicsiben és nagyban is el lehet menni akár az Unix, akár a Microsoft filozófia és az ezekhez tartozó megvalósítások irányába.
Az a következő, h jelenleg a hardvereket melyik filozófia szerint, elsősorban melyik filozófia szerinti megoldások kiszolgálására készítik.
A felhő is elsődlegesen egy filozófia, másodlagosan (a elsőből származóan) különféle megvalósítások (technológiai szintű megoldások).
- Az adatbiztonság megvalósítása is elsődlegesen, filozófia és utána konkrét megvalósítások kérdése.
Elveszés (törlődés) ellen sokféle jól kidolgozott technológia van kicsiben és nagyban is.
Itt a júzer számára az őt érdeklő adatok ELÉRHETÉSI biztonsága a kardinális kérdés. És ebben nagyon számít az elérhetőség elvételének lehetősége.
Általánosan: mikben és mennyire függök a környezetem stabilitásától és jóindulatúságától (korrektségétől) és mekkora befolyásom van a környezetemre (hogy számomra jól működjön). Ebben is kétféle filozófia (és ennek keveréke) van. A kölcsönös hasznossági alapon együttműködő (barátságos) és a kényszerítetten együttműködő (ellenséges) környezet és az ebben való megélés filozófiái és másodlagosan, a filozófiákra épített technológiák.
Jelenleg még az a filozófia működik dominánsan, amelyben akik tehetik, mindig épp azt csinálják ami épp hasznosabb számukra (mások hátrányos helyzetbe hozásával is). Ebben a konstrukcióban alap technológia az aszimmetrikus függőségek (monopóliumok) gyártása és ezek kényszerítésre való felhasználása (úgy is, mint zsarolási alap (ha nem engedelmeskedsz, akkor elzárom a csapot)).
- A beleolvasás ellen az a legjobb védelem, ha a beleolvasásból nem lehet hasznot húzni. Legalábbis mások hátrányos helyzetbe hozásával (visszaélésekkel) nem. A beleolvasás megnehezítésére is kidolgoztak jópár technológiát. Olyanokat is, amelyek remekül használhatók az általam favorizált konstrukcióban is.
- Az idő pazarlásról: Ide (elvileg) mindannyian önszántunkból (valamilyen ambícióktól vezérelten) járunk. Az már csak a következő, h lehetnek olyanok is akiket a bennük működő kényszerességek rángatnak ide, vagy munkaköri kötelességüknek tesznek eleget.
- A kütyükről annyit, h azokat is valamilyen filozófia szerinti működésekre hozzák létre és Ti mondátok, azt amit elképzeltem, nem lehet jól a rendelkezésre álló kötyükkel megvalósítani (nem igazán erre valók).
- Az álmodozásról nem fogok leszokni. Egyrészt azért, mert enélkül sokkal sivárabb lenne az életem. Másrészt pedig azért, mert tudom, h minden álom és az álmok megvalósulásai. Ezekhez jön még az, h nagyon nem tetszik az az álom amit megálmodtak számunkra és, mint a (társadalmi) valóságunkat életnek velünk.
A degu (zombi) lét is csak addig kellemes, ameddig ezzel elfogadható jólét adódik.

Ezt így elmondanád kamerába, fel a youtube-ra?

Majd küldd a linket.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31810 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 15:00

Gyula megint retteg a hatalomtól. Lesz még ebből Végh Gábor2, csak még nem mer kiteljesedni.
Make love not Wor.

#31811 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 15:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 09. 14:13

Jahh, és? Levelet is címezzük, emailt is, USB az soros, de nem alapítvány, és csak picit más, mint az RJ45 csatlakozó.mfőleg ha CAT3 mazzagon ISDN megy bele :-) Én meg inkább ugrok egy seggest a medencébe, annak értelme is van.

Fasza a víz?

#31812 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 15:13

Hol lehet megtekinteni a 4000 éves szkíta szénhidrogén gyárakat? Úgyis kirándulni szeretnénk.
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#31813 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 15:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 09. 15:00

Gyula megint retteg a hatalomtól. Lesz még ebből Végh Gábor2, csak még nem mer kiteljesedni.

Gyula nem retteg a hatalomtól.
Egyszerűen, undorodik attól a játéktól amit mint, a társadalmi valóságunkat játszunk.
És tudja, h nagyon más játékot is tudnánk játszani.
Érdemes elgondolkodnod rajta, h a szabályaink mekkora része fizikai szabály (mint példul, a gravitáció) amelyek kötöttek. És mekkora részük olyan, h azért olyan, mert csak, vagy piros, vagy holdkomp, vagy egészen egyszerűen azért, mert a játékmesterek ezeket találták ki számunkra.

#31814 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 15:31

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 09. 15:13

Hol lehet megtekinteni a 4000 éves szkíta szénhidrogén gyárakat? Úgyis kirándulni szeretnénk.

Az mélyen a föld alatt van, működik.
Magáról a technológiáról Jásdi Kiss előadásaiból sokmindent megtudhatsz.
Szerinted mi oka van annak, h a Mecseki szénbányák aknáit a bezárásukkor kiöntötték betonnal (nem kis munka és költség).

#31815 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 14:47

Megfontolásul: Most próbálkoznak a feltétel nélkülinek hazudott alapjövedelem bevezetésével.
Ha ez sikerül nekik, akkor létrehozzák azt amiről azt állítod, h a szívem vágya.
Én pedig már sokszor elmondtam, h egy olyan konstrukciót látok jónak amelyben a munkamennyiségen való osztozkodás IS van.

aham, a hülyegyárban elköhintette magát néhány hozzád hasonszőrű hülye, te meg felnyaltad a slájmot a földről, mert arra volt gusztusod, hogy alapjövedelem. töröld már meg a szád szélét, mert hiába csorgatod érte a nyálad.

Szerkesztette: avmanster 2014. 08. 09. 16:01 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#31816 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 16:24

Gyula nem retteg a hatalomtól.
Egyszerűen, undorodik attól a játéktól amit mint, a társadalmi valóságunkat játszunk.
És tudja, h nagyon más játékot is tudnánk játszani.
Érdemes elgondolkodnod rajta, h a szabályaink mekkora része fizikai szabály (mint példul, a gravitáció) amelyek kötöttek. És mekkora részük olyan, h azért olyan, mert csak, vagy piros, vagy holdkomp, vagy egészen egyszerűen azért, mert a játékmesterek ezeket találták ki számunkra.

az elejével semmi baj sincs.
a maradék viszont... hogyismongyam meg neked, gyula... olyan kis kevéske vagy hozzá. buta is vagy, de legalább ostoba, ellenben szorgalmas....an hülye. ezzel sincs baj. elférsz, bár az a lekezelő arrogancia már vagy 10 köbméter newtoni pofánverést kiérdemelt, de hát aki a hülyegyárban a futószalag mellé áll, az magára vessen.
most mondanám, h keress fel egy agyturkászt, de azt is mi fizetnénk, meg egyébként is... elvagy te a kis rózsaszín világodban. valahol irigyellek is érte. ilyen kiegyensúlyozott elmebetegnek lenni saját kis fasza álomvilággal. na ez valami. én is szeretnék egy ilyen opciót, végszükség esetére. hol lehet venni?

Szerkesztette: avmanster 2014. 08. 09. 16:09 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#31817 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 16:13

basszátok meg, tegnap vettem 2 doboz djarumot, és elfogyott. be fogok dilizni reggelre. vagy leiszom magam. de ahhoz kell legalább egy doboz cigi. olyan 23-as csapdája helyzetben vagyok... djula, tudol nekem transzponálni szekfűszeges kreteket indonézsiából? nem nyútoni alapokon.
mondjuk rábíztam öcsémre a comcédban egy doboz feketét, végszükség esetére.

Szerkesztette: avmanster 2014. 08. 09. 16:13 -kor

Idézet

#31818 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 16:19

megtaláltam az eredetet:
http://egyseg.org/la...arorszagon.html
http://foldepites.wo...felderitesehez/
istenem, lehet hogy megtérek...

Idézet

#31819 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 14:53

Helyes. Ha nem tetszik amit csinálok, akkor még lehetőséged van a halk, udvarias toporzékolásra.
És persze arra is, h nem nézed. A gutaütés elkerüléséhez hasznos lehet a citromfű és a macskagyükér is. A citromfűből kellemes ízű tea készíthető.

Nem nyert, mert a mi adónkból szórakozol itt.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#31820 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 09. 17:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 09. 15:01

Mi nem?

Nem.az egy soros busz.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1589
  • 1590
  • 1591
  • 1592
  • 1593
  • Utolsó »