Idézet: Raynes - Dátum: 2014. 08. 17. 15:50
Nem hasbarázik, az igazat írja. Itt nem az összár számít, hanem a fajlagos ár, azaz az egységre jutó ár. .....
Lehet, h ezt HISZED és egészen piciben (változó, h mi egészen pici) még igaz is.
Egy bizonyos méret után pedig már nem nő a hatékonyság.
Ha pedig (mindegy mi) a részeket nézzük, akkor ha a rész önmagában jó, a produktivitását az input-output környezet határozza meg.
A kapitali környezetben a nagy hal megeszi a kis halat törvényszerűséget nem a jobb termelési hatékonyság adja, hanem az, h a nagyobb halban több részegység van. A belseje és a külseje között pedig protekcionalizmust és diszkriminációt alkalmaz. Vagy másképpen fogalmazva, a belseje részegységei között szövetségi működésmód, kifelé a full haszonelvűség.
És ez még csupán a nyílt (a fő szabályokból adódó evidencia) része az egésznek.
A szúk szakmai (műszaki részhez pedig Ti értetek jobban.
Ebben azt tudom mondani, h a hálózatok működnek, tehát szakmailag megfelelően meg van oldva.
A kérdés az, h milyen koncepció szerint és a koncepció szerinti (jó működtetés) milyen célokat teljesít be.
Sokat beszéltem arról, h (szerintem) mi a legfőbb cél. A velünk, mint haszonállatokkal való gazdálkodáshoz szükséges kényzerkörülmények (az egyes haszonállatok körüli input-output rendszer (mint, karám)) fenntartása.