Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 17. 23:04
Arra a kérdésre sem reagált senki, h változó IP című gépet hogyan tudok meghívni a neten. Csak annyi hangzott el, h megvan a módja.
Példul, legyen a húgom laptopja amelyen XP oprendszer van és amely egy házi mindenes (router) wifijén keresztül kapcsolódik.
Mink ehhez hülyék vagyunk, nem azt magyaráztad? Amúgy most a routerét szeretnéd elérni? Akkor dinamikus DNSnek hívott varázslat. Ha a laptopját, akkor visszafelé is lehet VNCvel, de ha a laptopot szeretnéd babrálni, akkor be kell kapcsolni, júzernek is ott kell lennie, így akár bemondhatja a címet, amit megadsz a VNCnek. Vagy a VNC kliens csatlakozik hozzád. Vagy logmein, rescue, teamviewer, ahhoz címeket sem kell tudni. Bár ezen esetben könnyű a megoldás, én rettegnék tőle, hogy néha a kapcsolatfelvétel idejére a két gépet Amerikán keresztül köti össze
Ez okozott olyan nagy problémát? Nekem pld. ez a routerem külső címe:
catv-86-101-40-248.catv.broadband.hu
Kicsit szopó megjegyezni és változik is. Így azt mondtam, hogy legyen memoq.aquapr.hu, ami mindig ide mutat és a memoq szoftverben ezt kell kiszolgálónak beállítani. Csöppet egyszerűbb... Mikorhogy.
Másrészt Te azt mondtad, hogy nem lehet elérni, mert nincs neve. Én meg azt, hogy mindig mindennek van neve (kevés a kivétel mikor nem), az alapján elérhető. Akár ezzel is: catv-86-101-40-248.catv.broadband.hu
Make love not Wor.