HWSW Informatikai Kerekasztal: Hogyan tovább. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1655
  • 1656
  • 1657
  • 1658
  • 1659
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hogyan tovább. Részvételi demokrácia, öko működésmód Értékeld a témát: **--- 8 szavazás

#33121 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 12:02

Pedig retteghetne valós dolgoktól is, a saját immunrendszere, emésztőszervei, sejtjei mind nagyobb valószínűséggel fognak ártani neki, mint a tudjukkik. Vagy ott a boszorkányok, ha már így távol maradt a női nemtől, azok is ilyen fura seprűnyélen, vagy annak hiányában egyéb tárgyakon röpködő gonoszságok.
Kép
...
"Lelkem sötét odvában megdöglött a bagoly."
"Bringa által vész mind, ki bringát ragad."

#33122 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:15

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 19. 13:02

Pedig retteghetne valós dolgoktól is, a saját immunrendszere, emésztőszervei, sejtjei mind nagyobb valószínűséggel fognak ártani neki, mint a tudjukkik. Vagy ott a boszorkányok, ha már így távol maradt a női nemtől, azok is ilyen fura seprűnyélen, vagy annak hiányában egyéb tárgyakon röpködő gonoszságok.
Kép

szar napom volt, felvidítottál. köszi.
már megérte benéznem.
most emék gyúrni, h ne csak az elmém pallérozzam eme kiváló színvonalú topikban, hanem adjak néhány sorozat bicepsz* meg tricepsz gyakorlatot, valamint 15-20 perc ugrókötelezést lelkem templomának.
a gyúrás és testépítéshez vajon hogy viszonyul bölcs szellemi vezetőnk és lelkünk megmentője, világ titkainak fürkészője, és sokminden megfejtője, a solarisfejű djula?
* bár engedtessék megjegyeznem, hogy nagy szükségem nincs rá, bicepsz méretem gyula bolgónyi agyával vetekszik. de legalábbis az átlagemberekét üti.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 19. 15:17 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33123 Felhasználó inaktív   Csula kapitány 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 08:00

A szolgáltató egy fogalom.

meg a paprikáskrumpli is.a gyusystem gyulanjában szerintem az osszajaki a címeket. úgy is mint piri néne papirkáskolompérgya.

Szerkesztette: Csula kapitány 2014. 08. 19. 15:24 -kor

Idézet

A materialista hitűek számára értelmezhetetlen a galaktikus geometria változásával vezérelt ciklikusságok.

#33124 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:35

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 19. 08:41

Költöztél már életedben? Kirepültél a szülői házból? Váltottál élőhelyet jobb munkalehetőség miatt? Nem tudsz megülni a seggeden a szülőházadban? Irány a bánya, nyikhaj taveller, majd megtanulod, milyen lehúzni egy életet egy helyhez láncolva!

Nincs gondom az utazó életformával sem.
Én azt nézem, h az általános életérdek szerint nézve mi praktikus.
A címek és nevek kétféle praktikusság (hely (ami nem csupán fizikai hely lehet) és személyes (valakihez, valamihez kötöttség) megnyilvánulásai.
A változó azonosító (amit ha elérhetőséget akarok magamnak valami módon újra és újra közölnöm kell a (szintén változó azonosítójú) ismerőseimmel) meglehetősen csekélyke értékű.
Nem tudtok meggyőzni arról, h ennek akár használhatósági, akár műszaki praktikussága van azokban az esetekben amikor nem szükségszerű a változás.
Te beszéltél nekem gazdaságosságról. Mekkora többlet adatforgalmat (és mindent ami ennek lebonyolításához szükséges) generál az, h folyamatosan frissített puffereket kell fenntartani az elérhetőség biztosításához (példul, szkájp). Vagy az, h nekem (a gépemről) kell rendszeresen kezdeményeznem egy interakciót, h érkezett-e valami a postaládámba?

#33125 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 16:35

A címek és nevek kétféle praktikusság (hely (ami nem csupán fizikai hely lehet) és személyes (valakihez, valamihez kötöttség) megnyilvánulásai.
A változó azonosító (amit ha elérhetőséget akarok magamnak valami módon újra és újra közölnöm kell a (szintén változó azonosítójú) ismerőseimmel) meglehetősen csekélyke értékű.
Nem tudtok meggyőzni arról, h ennek akár használhatósági, akár műszaki praktikussága van azokban az esetekben amikor nem szükségszerű a változás.
Te beszéltél nekem gazdaságosságról. Mekkora többlet adatforgalmat (és mindent ami ennek lebonyolításához szükséges) generál az, h folyamatosan frissített puffereket kell fenntartani az elérhetőség biztosításához (példul, szkájp). Vagy az, h nekem (a gépemről) kell rendszeresen kezdeményeznem egy interakciót, h érkezett-e valami a postaládámba?

Hülye vagy.

#33126 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:41

Amit írtam a különböző fejállomások közti terhelések megoldásához az nem elég indok?

Aztáűn ha Sykpe nem egy központi szerverhez csatlakozna, hanem direkben mindenki lekérdezné az állapotod, akkor lehet ki sem bírná a júzer. Vagy Skypeba beírnád az összes partnered DNS nevét, vagy mit gondolsz? Esetleg IPcímét? És ha változik, akkor egy nagy Excel táblázatban követed? Tök jól lehetne hamisítani bármit...

Érdekezett-e levél? Pár kilobyte adatforgalom. Ki ne találd, hogy ezt is megoldanád máshogy, mert besírok. Bár végül is miért ne, találd ki.
Make love not Wor.

#33127 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:42

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 16:38

Hülye vagy.

Én este most egy darabig nem leszek (addig gyűlnek a levelek a mailszerveren), de már van rá egy söröm, hogy ezt is újra megfejti, mert minek szerver, érkezzen a levél egyből a címtárkiosztós alszolgáltató által biztosított állandó közDNS nevemre a levelezőbe :-D
Make love not Wor.

#33128 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 16:42

Én este most egy darabig nem leszek (addig gyűlnek a levelek a mailszerveren), de már van rá egy söröm, hogy ezt is újra megfejti, mert minek szerver, érkezzen a levél egyből a címtárkiosztós alszolgáltató által biztosított állandó közDNS nevemre a levelezőbe :-D

Én már nem magyarázok, mert nem tudja megmondani, hogy mi mekkora hálózati forgalom, csak azt hogy ő megcsinálná kevesebből is, nem tartom vissza.

#33129 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 16:48

Én már nem magyarázok, mert nem tudja megmondani, hogy mi mekkora hálózati forgalom, csak azt hogy ő megcsinálná kevesebből is, nem tartom vissza.

Azért az kemény, hogy az IPV4 címzést alapvetően jó megoldásnak tartja. Legalább ez legyen már a pici örömünk, nem?
Make love not Wor.

#33130 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 16:50

Azért az kemény, hogy az IPV4 címzést alapvetően jó megoldásnak tartja. Legalább ez legyen már a pici örömünk, nem?

Ma inkább megyek és lecserélem a gépben a CPU-t, megkapom az asszony új karkötőjét, hogy holnap meglephessem, aztán megint Exchange szervert telepítek :) Néha bejövök lehülyézni Gyulát oszt kész. Az IP v4-ben az legviccesebb, hogy sejtése sincs mennyi mindent lehet vele megoldani, olyan dolgokat is, amikre még sose gondolt.

#33131 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:54

Töredékét annak, mint ha minden ismerősöd minden programja folyamatosan pollozná a te gépeden lévő szolgáltatások portjait, van-e válasz, vagy nem vagy elérhető. Aztán ha nem jön semmi válasz a skype portján, még nem biztos, hogy nem fog a többi 65 ezer porton valami működni, így szépen egyesével végig kell nézze a számára érdekeseket a gépén futó összes service.

Jó múltkor számszerűsítettem egy sziget üzemű keresést, nagyjából a service pollozás is hasonló méreteket generálna, ha csak fél perces gyakorisággal nézné egy gépen egy program, és csak tucatjával futnának programok, a sok timeoutos próbálkozás is leterhelné a netet. Mondjuk kár beléd a szó, mi csináljuk, mérjük, tervezzük, terveztetjük véletlengenerátoros evolúciós algoritmusokkal, hogy ne csak emberi fantázia korlátozza a lehetőségeket, de te a nagy tudatlanságodban, tapasztalatlanságodban, és szűk látókörödben poshadva úgyis megmondod a tutit műszaki és algoritmikai fogalmak nélkül. A legrosszabb munkahelyi károkozó az, aki nem képes belátni, hogy nem tud valamit. Hazudik, ferdít, és ködösít, félrevezet, inkább csinál magából teljesen hülyét, de nem képes kimondani, hogy nem tudja.
...

#33132 Felhasználó inaktív   -NoVa- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 15:58

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 16:48

Múltkor a fórummotoros kereső-frissítő-szinkronizáló felhőjénél számszerűsítettem egy fórum évtizedes adatforgalmát, és az ő megoldásának a napi adatforgalomigényét, kb párban voltak. Ez is olyan, csak részéről a hozzáállás:
Kép
...

#33133 Felhasználó inaktív   NauTiLUS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:08

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 19. 16:58

Múltkor a fórummotoros kereső-frissítő-szinkronizáló felhőjénél számszerűsítettem egy fórum évtizedes adatforgalmát, és az ő megoldásának a napi adatforgalomigényét, kb párban voltak. Ez is olyan, csak részéről a hozzáállás:
Kép

De felesleges. Nekünk elég sok fiókunk van 1-2 megabites vonalon, meglepően sok minden átmegy a csövön. A push/pull dolgokról nem kezdek el neki beszélni, sem a TCP/UDP, Unicast/Multicast dolgokról, mert felesleges.

#33134 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:11

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 16:54

Az IP v4-ben az legviccesebb, hogy sejtése sincs mennyi mindent lehet vele megoldani, olyan dolgokat is, amikre még sose gondolt.

Itt is néha meglepődnek, mikor mondom, hogy DHCP-vel proxyt is lehet szórni, meg még vagy 100 különböző opciót :-D Gyula egyszer elolvassa mi az a PORT REPLIKÁTOR és itt fog rettegni legalább 1 hétig. Kurva jó lesz. Meg a VLAN route az fasza. És a BGP, KGST, LSD, CIA, mindig ezek a hárombetűs rövidítések mindenhol, blááááá.
Make love not Wor.

#33135 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:13

Üzenet megtekintéseIdézet: -NoVa- - Dátum: 2014. 08. 19. 16:54

A legrosszabb munkahelyi károkozó az, aki nem képes belátni, hogy nem tud valamit. Hazudik, ferdít, és ködösít, félrevezet, inkább csinál magából teljesen hülyét, de nem képes kimondani, hogy nem tudja.

Aztán persze, hogy retteg, mert tudja ezt jól és a maga idejében úgy elvitte volna az ÁVH az ilyen rendszerbomlasztó kis görényt, hogy kettőt nem bírt volna pislogni.
Make love not Wor.

#33136 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: NauTiLUS - Dátum: 2014. 08. 19. 16:54

Ma inkább megyek és lecserélem a gépben a CPU-t, megkapom az asszony új karkötőjét, hogy holnap meglephessem, aztán megint Exchange szervert telepítek :) Néha bejövök lehülyézni Gyulát oszt kész. Az IP v4-ben az legviccesebb, hogy sejtése sincs mennyi mindent lehet vele megoldani, olyan dolgokat is, amikre még sose gondolt.

Nemsokára én is cserélek cpu-t a gépben :)
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#33137 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:14

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 19. 17:14

Nemsokára én is cserélek cpu-t a gépben :)

Én azért Gyulát megkérdezném, hogy a CPU is úgy gondolja-e, mert lehet nem jön össze.
Make love not Wor.

#33138 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:16

Nem is változik, csak ha valamiért szükségessé válik. Nekem pölö többszáz napokig megy, jellemzően, csak akkor szakad és változik, ha van egy nagyobb vihar, amitől pillanatra elmegy az áram, vagy a zolgáltató bont valamiért (évente kb egyszer)

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

#33139 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: JonesC - Dátum: 2014. 08. 19. 17:16

Nem is változik, csak ha valamiért szükségessé válik. Nekem pölö többszáz napokig megy,

Ott Beltáv DSL van ha jól értettem, az meg max. 24 óra, mert mert csak.
Make love not Wor.

#33140 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 19. 16:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 08. 19. 17:14

Én azért Gyulát megkérdezném, hogy a CPU is úgy gondolja-e, mert lehet nem jön össze.

Én rendszerúrként kiszorítom a régi cpu-t a munkamegélhetésből, és az újat belegazemberkedem az alaplapba.

Idézet

Téma megosztása:

• (2269 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 1655
  • 1656
  • 1657
  • 1658
  • 1659
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.