Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 19. 18:52
A szkájphoz.
A partner listámat (a csoport listáimat) mindenképpen magamnak kell összeállítanom.
Mi a gondod azzal a megoldással, h fut a gépeden egy olyan program amely lekezeli a partnerlistákon szereplők akár névvel, akár IP címmel, mint névvel és jelszóval való bejelentkezését (és ellenkező irányba is)?
Tudom, ha nem tetszik a szkájp, akkor vegyek egy DDNS szolgáltatást és ezen keresztül az én elérhetőségem biztosított. Már persze, azok számára akik tudják, h rendelkezek ilyennel.
A levél is sokféleképpen kezelhető a legbutább az a megoldás (adatforgalmi szempontból is) az, ha mindent egyformán (távolságiként) kezelnek és úgy, h a feladó bedobja a központi posta postafiókjába, a címzett pedig odamegyeget, h érkezett-e valami. A körzetesített továbbítás sokkal jobb. Az ügyfél számára pedig az a legkényelmesebb, ha amikor belogol a gépe a helyi hálózatba, akkor erről értesül a helyi levelező rendszer és betolja a leveleket (ha van) a júzer gépben levő postaládába (vagy csak értesítést küld a levél érkezésről). Ha érkezik újabb, és a júzer gép még fel van kapcsolódva, akkor azt is áttolja.
Ezzel párhuzamosan mehet az is, h a júzer kívülről is kezelheti a (telep)helyi hálózaton levő postafiókját (gondolom, ezzel sem írtam újat számodra, ezt sem én találtam ki).
Butykókám, azt szkájpot adott júzer használhatja 4-5 (vagy több) különböző eszközön, akár különböző kontinenseken. Teljsen illogikus lenne ip alapján keresgélni, amikor központi szerver megtalálja, bárhonnan jelentkezett be. Hagyd már abba tényleg.
Levelezés dettó.

Súgó
A téma zárva.