Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2014. 08. 20. 01:23
Mindemellett, mint mondád, lakóközösségek is látják úgy jónak, h saját hálózatuk legyen. Fizikai és logikai hálózatuk is.
Szinte mindenről kiderült amit mondtam (a technikai részletektől eltekintve), h létező igény és van is rá megvalósítás.
Én nem mondtam, hogy jónak látják. SŐT! Ahol építettünk, ott lekötöttük a népeket pár évre. Mivel belépésí díjat nem szerettek volna fizetni (mert mit képzelünk, hogy ellátmányért cserébe dolgozunk), így maradt az, hogy valamilyen havi díjon sok év alatt megtérül a móka. Viszont amint nagyobbra nőtt a szomszéd közösség rögtön más is kacsingatott arrafelé, vagy éppen csak a híres közösség az ország másik végében létező árakkal példálózott, mennyibe is kerül a szolgáltatás. Jahh, kéremalássan, akkor oda lehet menni, ha ott occsó és van
Logikai hálózatot nem értem, de sebajja, viszont szolgáltatásra és saját megoldásokra is kaptak lehetőséget lépcsőházon, vagy amíg bírta a kapacitás, területen/kerületen belül is. Ami számszerűsítve azt jelentette, hogy 15 évvel ezelőtt legalább 10 megabit szinkronnal ment az adat a szomszédok közt, vagy éppen saját szervert is üzemeltethettek, fixIP, meg minden.
Cserébe egyik fele tiltakozott, hogy mert jajj drága. Igen, amikor viszont be kellett kötni, akkor ment a térden állva könyörgés, valaki valami módon oldja meg, ésatöbbi, jajj, jajj. Akkor még mobilnet a kanyarban sem volt, így egybites változó. 1-2 év múlva meg nekiálltak csipogni. Jahh kérem, ez ilyen.
Aztán akármerről lesem, irodának, családnak, hasonló méretű közösségnek kell egy helyi hálózat, többi a tudomány jelen állása szerint lófasz. Nyilván létezhet, még ha én nem is tudok róla, de erre kevés esélyt látok. Lehetőség fél éve adott, kutasd fel, mutasd meg.
Make love not Wor.