HWSW Informatikai Kerekasztal: AeroCool Hűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AeroCool Hűtők

#441 Felhasználó inaktív   xxBUNFIxx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 13:57

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 13:37

Végre valami újdonság :)
Kép
Link itt

brutális brutális, bár szerintem aranyozás nem sok vizet zavar (hihihi képes beszéd)
inkább meg kellene kísérelni egy jobb vezetőképességű anyaggal megoldani (nem nemesfém)
a pipeot, és/vagy a bordát
én valami olyasmit hallottam hogy szupravezetős vagy félvezetős  :think: vga hűtést már csináltak
javítsatok ki ha nem

:smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

#442 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:48

Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 14:57

brutális brutális, bár szerintem aranyozás nem sok vizet zavar (hihihi képes beszéd)
inkább meg kellene kísérelni egy jobb vezetőképességű anyaggal megoldani (nem nemesfém)
a pipeot, és/vagy a bordát
én valami olyasmit hallottam hogy szupravezetős vagy félvezetős  :think: vga hűtést már csináltak
javítsatok ki ha nem

:smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker:

Akkor most olyat mondok, amin meg fogsz lepődni. A HT101-ben nem heatpipe van hanem supraconductor!  :cool: 
Ezért olyan állat a HT. :]
My photos

#443 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:57

Csak az a baj, hogy kevesen tudják, hogy milyen jó is a HT 101. Valamiért a hwsw, és a ph is kerüli. Nem egy tesztjük volt már, amibe simán beleférhetett volna, de valahogy meg sem említik. A zalmant persze orrvérzésig mutogatják mindenfelé, pedig így hirtelen semmi előnyét nem tudom kiemelni.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#444 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:26

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:57

Csak az a baj, hogy kevesen tudják, hogy milyen jó is a HT 101. Valamiért a hwsw, és a ph is kerüli. Nem egy tesztjük volt már, amibe simán beleférhetett volna, de valahogy meg sem említik. A zalmant persze orrvérzésig mutogatják mindenfelé, pedig így hirtelen semmi előnyét nem tudom kiemelni.

A zalman előnye, hogy jóval ismertebb, meg nehezebb és amikor én vettem még drágább is volt. Hűtőteljesítményre meg nagyjából azonos. Nem hirdetném azért a HT-t se győztesnek, mert ha a zalman full zajosra van véva akkor azért elég jól hűt!  :D

Tényként kezelem viszont hogy a hőcsöves hűtők között az egyik első volt, de teljesítményben mind máig a legjobb a ht101. Nem spóroltak ez full réz.  :cool:
My photos

#445 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:26

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 16:48

Akkor most olyat mondok, amin meg fogsz lepődni. A HT101-ben nem heatpipe van hanem supraconductor!  :cool: 

Ez már kicsit durva - kellene olvasgatni a témában.  :omg:

#446 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 16:28

javítsatok ki ha nem

:smoker:  :smoker:  :smoker:  :smoker: [/QUOTE]
Kijavítunk - nem - közel sem - sőt as kettőnek totál semmi köze egymáshoz.  :(

Szerkesztette: tts 2005. 02. 24. 16:28 -kor

#447 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 19:11

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 15:48

Mondjuk az aerocool oldalán  superconductor van...
Nem mintha tudnám mit jelent pontosan :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#448 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 10:22

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. febr. 24., csütörtök - 20:11

Mondjuk az aerocool oldalán  superconductor van...
Nem mintha tudnám mit jelent pontosan :D

Akkor félregépeltem, de arra emlékeztem, hogy nem sima heatpipe.

A sajtóhibáért sorry! :respect:
My photos

#449 Felhasználó inaktív   tts 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 19:56

Bocs mindkettőtöktől - kicsit nyersen reagáltam.

Szóval a szupravezetés mint olyan egy fizikai jelenség - közérthetően gyakorlatilg ellenállás nélkűli elektromos vezetőképességet jelent - ez általában az abszolut 0 fok (-273,15 K fok) közeli hőmérsékleten egy létező jelenség. Folynak kutatások-kísérletek a szoba hőmérsékleten történő szupravezetők megalkotására. A dolog elég messzemutató következményekkel járna, mivel többekközt veszteség nélküli energia továbbítást jelentene. Stb...

A hűtés és az AeroCool - természetesen semmi köze a klasszikus szupravezetéshez - ez egy marketing szlogen - valószínűleg a "szuper jó" hőelvezetésre akar utalni.

Szóval bocs az oktatásért - de tényleg bátran nézzetek utána ha valami nem tiszta - szerintem ez lenne a net legnagyobb eredménye és lényege, hogy bárminek azonnal utána is nézhettek.  :respect:

Szerkesztette: tts 2005. 02. 25. 19:57 -kor

#450 Felhasználó inaktív   pjotr007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 21:16

Vettem egy dp-102-őt, reméltem, hogy elvisz egy 850-es athlont passzívban, de nem bírja...
Pedig nagyon jól nézz ki a ventilátor tartókeret nélkül...
Pedig nincs rajt a gép oldala.
Na mindegy, most van rajt egy venti, hangja nincs, szerintem csak azért nem forog lassabban, mert nem tud...
Kéne vennem egy olyan tápot ami ultrahalk és procira nyomja levegőt, lehet, hogy akkor nem kéne.
Csak azért írtam le a tapasztalatokat, hátha más is akar egy irodai/otthoni szerver/éjszakai letöltögető gépet csinálni ami csendben van.
Bár a tápot is át akarom alakítani passzívvá, de sajnos úgy nézem egy venti mindenképpen kell.

#451 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:51

Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 22:16

Vettem egy dp-102-őt, reméltem, hogy elvisz egy 850-es athlont passzívban, de nem bírja...
Pedig nagyon jól nézz ki a ventilátor tartókeret nélkül...
Pedig nincs rajt a gép oldala.
Na mindegy, most van rajt egy venti, hangja nincs, szerintem csak azért nem forog lassabban, mert nem tud...
Kéne vennem egy olyan tápot ami ultrahalk és procira nyomja levegőt, lehet, hogy akkor nem kéne.
Csak azért írtam le a tapasztalatokat, hátha más is akar egy irodai/otthoni szerver/éjszakai letöltögető gépet csinálni ami csendben van.
Bár a tápot is át akarom alakítani passzívvá, de sajnos úgy nézem egy venti mindenképpen kell.

A dp102 esetében a problémát a nagy súly miatt olalirányú lelógás jelenti. Mivel magasan van a súlypont ezért nem a legtökéletesebben fekszik fel a procira. Ha ezt megoldod mondjuk egy a végén való könnyítő felkötéssel, akkor lehet, hogy bírja passzívan levett oldallappal.
Mondjuk a sűrű lamella kialakítás inkább a ventis működés mellett szól. Javaslom kösd 5V-ra a ventit, akkor tutira nincsen hangja.

Viszont, ha igazi csendes letöltő gépet akarsz, akkor vegyél inkább egy dell irodai fekvő gépet (pl.:gx260) vagy dell notit. Ha nem fut rajta komolyabb terhelést jelentő dolog (az internet nem ilyen) akkor minden venti leáll rajtuk és full passzívban mennek. Játékra alkalmatlan de tényleg csöndesek végül is irodai gépek (ezt tapasztalatból mondom). Amikor mégis megy valami venti az is alacsony fordulaton.
My photos

#452 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 03. 21:07

senkinek sincs ilyene:  HŰTŐ, VGA AEROCOOL VIDEO MAGIC VM-101 PASSZIV  bruttó 3.740? :think:

mennyire hűt/vezeti el a hőt ez? valakinek tapasztalata? ennyi pénzért igazán nem sok, csakhát a teljesítménye az kérdéses.
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#453 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 07:20

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2005. ápr. 3., vasárnap - 22:07

senkinek sincs ilyene:      HŰTŐ, VGA AEROCOOL VIDEO MAGIC VM-101 PASSZIV  bruttó 3.740? :think:

mennyire hűt/vezeti el a hőt ez? valakinek tapasztalata? ennyi pénzért igazán nem sok, csakhát a teljesítménye az kérdéses.

Kinézete alapján elég brutál darabnak tűnik.  :up:  Ahogy az aerocool cuccokat eddig ismerem tényleg alkalmas a hűtésra. A kialakítása alapján pedig egy rendszerventivel könnyedén meg lehet rajta mozgatni a levegőt.
Szerintem külön pozitív, hogy a borda a vga hátoldalán van, mert úgyis az van fölfelé így alul nincs borda, hogy arról a kártyára szállna csak a meleg ezért végre valaki túllépett a szendvics hűtésen.

9600pro-t simán elvisz passzívan, viszont a csúcskártyákhoz már ehhez is mindenképpen kell valami aktív kiegészítő.
My photos

#454 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 04. 21:40

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 8:20

Kinézete alapján elég brutál darabnak tűnik.  :up:  Ahogy az aerocool cuccokat eddig ismerem tényleg alkalmas a hűtésra. A kialakítása alapján pedig egy rendszerventivel könnyedén meg lehet rajta mozgatni a levegőt.
Szerintem külön pozitív, hogy a borda a vga hátoldalán van, mert úgyis az van fölfelé így alul nincs borda, hogy arról a kártyára szállna csak a meleg ezért végre valaki túllépett a szendvics hűtésen.

9600pro-t simán elvisz passzívan, viszont a csúcskártyákhoz már ehhez is mindenképpen kell valami aktív kiegészítő.

jaja, egyelőre "csak" egy 9600pro-t szeretnék vele lehűteni, később meg egy venti rá 7 voltról azt joccakát :) kicsit olyan thermalright-os hőcsöves beütése van, végülis ez nem rossz, sőt... csak egy picit azt sajnálom hogy olyan idióta hullámokat raktak rá, mintha fenyőfát rajzolnék vagy mi :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Szerkesztette: ssanyesz 2005. 04. 04. 21:41 -kor

MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#455 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 00:42

Akkor hajrá, vegyél egyet, és számolj be róla ! :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

#456 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 05. 03:21

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 1:42

Akkor hajrá, vegyél egyet, és számolj be róla ! :D

az lesz ;)

#457 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 07:50

Idézet: ssanyesz - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 4:21

az lesz ;)

Az ára pedig elég barátságos. ;)

Kíváncsi vagyok milyen a szerelhetősége.  :think:
My photos

#458 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 05. 13:51

Idézet: ssanyeszf - Dátum: 2005. ápr. 4., hétfő - 21:40

jaja, egyelőre "csak" egy 9600pro-t szeretnék vele lehűteni, később meg egy venti rá 7 voltról azt joccakát smile2.gif kicsit olyan thermalright-os hőcsöves beütése van, végülis ez nem rossz, sőt... csak egy picit azt sajnálom hogy olyan idióta hullámokat raktak rá, mintha fenyőfát rajzolnék vagy mi  :D 

Épp van nálam egy ilyen tesztre
ha tudsz várni egy kicsit, egy héten belül leírom, mennyire hűti le az én 9600XT-met

Szerkesztette: petyus_ 2005. 04. 05. 13:53 -kor

#459 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 06. 13:58

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. ápr. 5., kedd - 14:51

Épp van nálam egy ilyen tesztre
ha tudsz várni egy kicsit, egy héten belül leírom, mennyire hűti le az én 9600XT-met

rendben :respect:

#460 Felhasználó inaktív   Grillo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 04. 06. 14:22

Az a gond vele a képek alapján, hogy igaz hogy a hátán van a nagyobb hűtőfelület, de közel is kerül így a procihűtőhöz. Nekem például szerintem nem férne be a chipsethűtőtől. Zalman elvan jó a karin.
De jól néz ki, azt meg kell hagyni, és nagyon olcsó.
KomposztWC

Téma megosztása:

• (36 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.