Idézet: pjotr007 - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 22:16
Vettem egy dp-102-őt, reméltem, hogy elvisz egy 850-es athlont passzívban, de nem bírja...
Pedig nagyon jól nézz ki a ventilátor tartókeret nélkül...
Pedig nincs rajt a gép oldala.
Na mindegy, most van rajt egy venti, hangja nincs, szerintem csak azért nem forog lassabban, mert nem tud...
Kéne vennem egy olyan tápot ami ultrahalk és procira nyomja levegőt, lehet, hogy akkor nem kéne.
Csak azért írtam le a tapasztalatokat, hátha más is akar egy irodai/otthoni szerver/éjszakai letöltögető gépet csinálni ami csendben van.
Bár a tápot is át akarom alakítani passzívvá, de sajnos úgy nézem egy venti mindenképpen kell.
A dp102 esetében a problémát a nagy súly miatt olalirányú lelógás jelenti. Mivel magasan van a súlypont ezért nem a legtökéletesebben fekszik fel a procira. Ha ezt megoldod mondjuk egy a végén való könnyítő felkötéssel, akkor lehet, hogy bírja passzívan levett oldallappal.
Mondjuk a sűrű lamella kialakítás inkább a ventis működés mellett szól. Javaslom kösd 5V-ra a ventit, akkor tutira nincsen hangja.
Viszont, ha igazi csendes letöltő gépet akarsz, akkor vegyél inkább egy dell irodai fekvő gépet (pl.:gx260) vagy dell notit. Ha nem fut rajta komolyabb terhelést jelentő dolog (az internet nem ilyen) akkor minden venti leáll rajtuk és full passzívban mennek. Játékra alkalmatlan de tényleg csöndesek végül is irodai gépek (ezt tapasztalatból mondom). Amikor mégis megy valami venti az is alacsony fordulaton.