HWSW Informatikai Kerekasztal: Reboot and select proper boot device.... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Reboot and select proper boot device.... Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   marczy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:04

Sziasztok.

"Reboot and select proper boot device insert boot media selected boot device and press a key"
Ezt írja ki a gépem bekapcsoláskor. A BIOS beállítások jók, nem lettek változtatva. Kicseréltem a merevlemezt, feltelepítettem a rendszert az újra. Egy napig működött, aztán ugyan ez a hiba. Áramtalanítom a gépet, kb: 5 perc után visszakapcsolom, elindítom, bebootol, majd vagy lefagy, vagy kék halál, vagy újraindul a fent leírt üzenettel. Ha éppen megy, ráteszek egy külső USB merevlemezt, az pár perc után leold. Az összes kábelt megnéztem, át dugdoztam őket, a táppal sincs gond. Most már el sem indul.
enermax 600w tápom van, az alaplapon semmi furcsa. SATA kábelek vannak, cserélgettem is őket, de nem változott semmi. magán az alaplapon is cseréltem a csatlakozók helyét, hátha valamelyik tönkrement. asus a8n32-sli deluxe alaplapom van (nem mai csirke). a ramoktól elkezdve a vid.kártyáig mindent kiszedtem, és tisztítottam. most is csinál olyat, hogy ha elindul, bejelentkezem (ma még a böngésző is elindult), aztán reboot, és a fent említett hiba szöveg. azt hittem az op rendszer lehet hibás - lassan 2,5 éve fent volt - de még telepíteni sem engedett (betettem a telepítőt, vagy automatikusan elindult - nem kérdezett rá, hogy lemezről akarok-e indulni - vagy mikor lemezről indultam sem tudtam megadni a telepítés helyét, mert a 3-ból egy HDD-t sem talált a gépen). Azóta kiszedtem az összes Winyót, kicseréltem a régi rendszer merevlemezét, és az újra tudtam feltenni a mostani rendszert, de egy nap után az sem indul...CMOS resettel sem jó, raid vezérlőn sem indul. betettem egy uj tápot, uj vid.kártyát, csak egy hdd, egy dvd-rom, és a vid. kártya ment a tápról. sajnos ez sem segített. a hiba ugyan az...most már be sem bootol...
Nem szívesen cserélnék alaplapot, mert akkor a fél gépet ki kellene "dobnom". Esetleg lenne valakinek valami ötlete?

#2 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:21

A diszkvezérlőkkel lesz ott valami gond. Ha alaplapiak, akkor nem tudsz vele mit tenni, ha kártya, akkor ahelyett használhatsz alaplapit/másik kártyát próbaképp.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:38

Milyen idős az az alaplap - egyáltalán, milyen eszközökről van szó - és az akkumulátora?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2012. 05. 21. 19:21

A diszkvezérlőkkel lesz ott valami gond. Ha alaplapiak, akkor nem tudsz vele mit tenni, ha kártya, akkor ahelyett használhatsz alaplapit/másik kártyát próbaképp.

Idézet

ráteszek egy külső USB merevlemezt, az pár perc után leold

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 21. 21:00

Púposkondik? (saccra 4-5-6 éves a lapod)
Egy memtest sem ártana, vagy egyesével próbáld ki a ramokat.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#6 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 05. 21. 22:43

nVidia déli híd, mi a kérdés. Egy rakás szar az összes, ami nem előbb, az utóbb lesz KH-s, lehet kályházni, de ésszerűbb keríteni másikat, a hűtését megcsinálni normálisan és akkor várhatóan el fog menni egy darabig.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#7 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 05:20

Üzenet megtekintéseIdézet: marczy - Dátum: 2012. 05. 21. 20:04

Nem szívesen cserélnék alaplapot, mert akkor a fél gépet ki kellene "dobnom". Esetleg lenne valakinek valami ötlete?

+1, az alaplapra, sajna! Bolhapiac, hardverapró, vatera, stb.

Szerintem gombokért kapsz hasonlót, ha épp nem akarsz teljes gép upgrade-et, épp most? A meló meg a cumi persze ettől függetlenül meg lesz/van vele... Kép
Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#8 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 22. 17:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2012. 05. 21. 19:38

Aha, csak az USB vezérlő, arra nem csak diszket lehet tenni. Én konkrétan az alaplapi illetve kártyán levő SATA kontrollerekre gondoltam. Vagy látja a HDD-t, vagy nem, ezért.

ps.: ha meg az USB-re rakott diszk is leválik, akkor valami még inkább alaplapi áramköri kérdés. Ahogy kolléga fentebb is hidalta. :)

Szerkesztette: Warrior 2012. 05. 22. 17:43 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

Oldal 1 / 1
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó