HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 12.04 Precise Pangolin - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 12.04 Precise Pangolin Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 24. 08:04

@zoozo:
Legyünk őszinték: a dock hasonlósága jórészt azon alapul, hogy te oldalra raktad, de alapértelmezetten lent van. Akkor máris nem olyan hasonló.

#102 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 06:06

@5241451: Alsamixerrel játszottam, de nem segített. KUbuntu alatt is csinálta. De nem csak a skype játszotta ezt, hanem a stabil (1.4-es) wine is. A bétával viszont nincs ilyen baj.

#103 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 06:08

@tomtyi: Olyan dockot ami egyben ablak kijelző panel is, eddig igazán csak a win7-en és a unity-n láttam. Lehet hogy a MacOS is ilyen, de ott annyira nem tűnt fel. Itt viszont _nagyon_ idegesítő, még jobban mint windowson.

#104 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 09:52

@LCoder:
Nem vagyok képben: ablakkijelző panel? Erre gondolsz:
http://www.thewindowsclub.com/windows-access-panel-for-windows-7-vista

#105 Felhasználó inaktív   A.K.K. 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 16:35

@tomtyi: Szerintem arra gondolt, hogy egymás mellé kerülnek a start menüből indított progik és a panelen dockolt alkalmazások.
Windows Xp-n is ott volt már a gyorsindító de az csak kis ikonok formájában foglalt helyet és ha onnan indítottad a progit akkor az külön is megjelent az ablak kijelzőn ikonnal és névvel együtt. a win7-en már nincs különbség és nem jelenik meg külön is a dockolt progi.

#106 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 25. 20:33

@A.K.K.:
OK. Ez viszont messze nem Unity. Én először Cairo-Dockot használtam, még 2008 elején. Akkor már tudta ezt, így kb. semmi köze a Win 7-hez. És én nyilván már egy késői használó voltam.

#107 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 05. 26. 11:11

@tomtyi: Én viszont továbbra sem értem, mi ez a nagy unity-gyűlölet LCodernél, ha nem is használja, pláne ha rá sincs kényszerítve (se ő, se senki más) hogy használja.

#108 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 26. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: gabro.cornellan - Dátum: 2012. 05. 26. 12:11

@tomtyi: Én viszont továbbra sem értem, mi ez a nagy unity-gyűlölet LCodernél, ha nem is használja, pláne ha rá sincs kényszerítve (se ő, se senki más) hogy használja.

érzelmi háború
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#109 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 26. 12:45

@Warrior: Az lehet? ;)

#110 Felhasználó inaktív   freyr 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 27. 20:19

"milyen lett az a felhasználói felület, amely markánsan megkülönbözteti az Ubuntut a többi Linux-disztribúciótól"
Láttatok már GNOME Shellt??

#111 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 02:45

@freyr: GNOME Shellen van panelen lévő alkalmazásmenü? (Nem listaformátumban)
Tudja azt, hogyha az ablak normál méretben van, akkor a panelen az alkalmazás neve, míg teljes méretnél az ablak neve jelenjen meg?
Be tudja olvasztani az ablakkeretet a panelbe?
Az alkalmazásindító tud gyorslistákat és állapotjelzőket?
A GNOME Shell tud alternatívát nyújtani a scopes-ra és a lenses-re?
A GNOME Shell meg tudja oldani külső bővítmény nélkül, hogy az alkalmazásindító mindig ott legyen a bal oldalon?
A GNOME Shell tud alkalmazásmenükben keresni?

Tetszik a GNOME Shell, de pár dolog számomra nagyon hiányzik, ami Unity-ben megvan.

#112 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 06:15

@5241451: A panelen lévő alkalmazásmenüért és az ablakkeret beolvasztásáért a panelba a tökénél kellene felakasztani azt az idiótát aki lenyúlta az Apple Mac-es felületből. Már anno ott is az agyamra ment. Itt annyival rosszabb a helyzet, hogy kb. az alkalmazások 20%-ánál ez a játék nem is megy - így aztán az egyik fele ilyen, a másik meg olyan. Amúgy sem igazán értem, miért jó hogy minden fullscreenben megy - ez mondjuk egy netbookon esetleg jó lehet - de arra ott a maximalizáló gomb ha ilyet akarok - viszont desktopon kimondottan idegesítő.

#113 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 06:19

@gabro.cornellan: Azért nem használja, mert hígfos. De nem lenne semmi baj ezzel, ha a unity lenne az N. alternatív desktop ubuntun, vagy ha az ubuntu lenne az N. alternatív disztrib. Azonban, ha beszélhetünk mainstream linux distribről akkor ezt ubuntunak hívják, és ott a fő csapásirány a unity. Amúgy nem csak én köpködöm hanem elég sokan mások is.

#114 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 06:22

@tomtyi: A linuxos mainstram desktopok általában a windows aktuális verzióját másolják. A unityben loptak kicsit a macból is - összehozták mindkét rendszer minden káros tulajdonságát. Erősen tartok attól, mi lesz ha megjelenik a winRT...

#115 Felhasználó inaktív   tomtyi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 07:51

@LCoder:
Ne haragudj, de "előéletedet" ismerve ez neked miért okoz ilyen problémát, mikor millió más disztró van, de az Ubuntura is millió más gui?
"A linuxos mainstram desktopok általában a windows aktuális verzióját másolják.">Hát, az előző hsz-emben éppen az volt, hogy egy funkció a szerinted példa OS megjelenése előtt évekkel korábban elérhető volt Linux desktopon, és sokan használták is. Tehát akkor a sor:
Linux>Windows, majd később Linux mainstream. De itt ugye már erősen kérdéses, hogy a.Linux a Windowst másolta, vagy saját magát.

http://www.youtube.com/watch?v=Tv4yrZT8-Dk
2008. februárból

http://www.youtube.com/watch?v=_F2tAMeTKqI
2008. január

http://www.youtube.com/watch?v=Tfad0wMnuNM
Demo 2008. januárból

Hol volt itt még a Windows 7?

Ez a nagy fikázás pedig tényleg vicces annak fényében, hogy ez a rendszer mennyire rugalmas, szemben az általad istenített Windowsokkal. Utóbbiaknál pl. Windows 8-on hogyan teszed vissza a klasszikus desktopot? Csak mert a 2,5 milliárd júzer nagy része nem fogja szeretni.

"Végül, nálam az XUbuntu lett a nyerő, picit felskinnezve egészen használható a dolog">De azt azért nem gondoltad komolyan, hogy "felskinezés" bármit változtat a funkciókon?

#116 Felhasználó inaktív   5241451 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 08:01

@LCoder: Felfogtam, hogy egyesek mindenhova magukkal cipelnek egy minimum 1080p-s monitort, de nem ez a jellemző, ha pedig valaki erre vállalkozik, akkor nem kell kitenni teljes képernyőre az alkalmazásokat. Nyilván ismered a GNOME 3 fallback felületét, ami a klasszikus GNOME panel felületet takarja, ott semmi Unity-specifikus dolog nem működik, az miért nem jó? Az Ubuntu juzerek nagyrészének megfelel a Unity, a Xubuntu/Kubuntu/Lubuntu etc. pedig ugyanúgy ott van, igaz hogy nem elsődlegesek, de amíg ennek nincs szemmel látható hátránya addig szerintem mindegy.

#117 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 08:02

@LCoder:
ezt ismered?:
sudo apt-get install gnome-shell

ekkora hatalmas akadály a unity ubuntun. Már annak akit zavar. Még jó hogy általában olyanokat zavar -mindenfelé a különböző fórumokon- akik amúgy nem használják, sőt, soha nem is használták, de látták pl. tőled, hogy azt fikázni kell.

#118 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 08:52

@gabro.cornellan: Nálam fenn volt pár napig, aztán amikor kellőképp az agyamra ment kipróbáltam a gnome shell-t. A 2D-s verzió majdnem olyan béna volt mint a unity, a 3D-s pedig nem működött a grafkártyámon - ami azért is szép teljesítmény mert Pl. a tux racer illetve a wine alatt a King"s Bounty The Legend gond nélkül megy, egy nyomorú desktop shell meg nem... Aztán lett KUbuntu vagy egy hétig ami szintén idegesítő volt egy picit - bár a unityt persze meg sem közelítette, így lett XUbuntu amire már rá lehet fogni hogy elmegy.

#119 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 10:23

Üzenet megtekintéseIdézet: LCoder - Dátum: 2012. 05. 28. 09:52

@gabro.cornellan: Nálam fenn volt pár napig, aztán amikor kellőképp az agyamra ment kipróbáltam a gnome shell-t. A 2D-s verzió majdnem olyan béna volt mint a unity, a 3D-s pedig nem működött a grafkártyámon - ami azért is szép teljesítmény mert Pl. a tux racer illetve a wine alatt a King"s Bounty The Legend gond nélkül megy, egy nyomorú desktop shell meg nem... Aztán lett KUbuntu vagy egy hétig ami szintén idegesítő volt egy picit - bár a unityt persze meg sem közelítette, így lett XUbuntu amire már rá lehet fogni hogy elmegy.

Hát pont ez az érzelmi hárobú; a hiszti. A linux nem arról szól, hogy minden megy mindenhol fainul, hanem arról, hogy RTFM. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#120 Felhasználó inaktív   gabro.cornellan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 12:01

@LCoder: KDE-t, XFCE-t, LXDE-t, éssorolhatnámmégot hasonlóan bonyolult telepíteni, mint a gnome-shellt. Az csak egy példa volt.

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó