HWSW Informatikai Kerekasztal: Néma PC (0dB hangkibocsátás) eladó - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (7 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Néma PC (0dB hangkibocsátás) eladó Új, teljesen néma számítógép eladó.

#121 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 14. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: adam toth - Dátum: 2012. 07. 10. 01:54

Kedves Didyman,

Előszöris örülök, hogy nem vagy megsértődve. Lehet majd most.

Másodszor köszönöm ezt a cirkalmas tirádát, bár most bennem merült fel a kérdés, hogy valóban komolyan is gondolod-e, vagy ez amolyan média hack.

Például ez a "megmondóemberség" aranyos. Még akár jelentene is valamit, ha ez a komoly szakmai elismerés nem "DGabor"-ok és "Gabibácsik" őszinte csodálatának kivívását jelentené. Azért ők nem az IEEE magazin közönsége, az istenért!

Lapozd vissza az utóbbi négy oldalt, és kérlek mutass benne értelmes, személyeskedéstől mentes, a témába vágó, komoly szakmai érveket, olyanokat, amikre te mérnökként azt mondod, hogy érdemes vele többet foglalkozni azon túl, hogy az ember halálra röhögje magát rajtuk. Legyél ezen emberek között te a "megmondó", nem fogunk rajta összeveszni.

Mérnöki tisztelet és stílus... vicc! Olvasd kérlek végig mit kaptam itt 4 oldalon keresztül ettől a kifinomult, szakmai társaságtól, és én még csak ne legyek ironikus se? Az én stílusom a megkérőjelezhető, miközben itt többen azzal kezdik, hogy "tűnj a francba"? Márpedig tőlem ilyet itt nem olvastatok. Gondolkozz kérlek, hogy miket kérsz rajtam számon, ténynek pedig itt van 4 oldal tömény fröcsögés, ha esetleg elbizonytalanodnál.

A mérnöki képességeim vitatása pedig vicc :) Pont semennyit nem tudunk egymásról - és ez jobb is így, ha az életrajzi könyvem promója lesz a cél, majd nyitok neki egy topicot. Lehetek például valaki, aki anno kiváló eredménnyel végzett az egyetemen, mellette már dolgozott a szakmában, majd ezután leszurkolt jópár évet több ismert multinál. Lehet, hogy én is inkább foglalkoztam számítógépekkel és programozással, mint hogy a Zöld Pardonban "partyztam" volna. Bármi lehetséges.

Ami a szakmai részét illeti.

Elkövettem egy hibát, nem dokumentáltam a méréseimet. Úgy gondoltam, hogy aki megveszi majd a gépet, nem fogja rajtam számon kérni, hogy ugyan, mennyire melegszik fel a déli híd. Sokkal egyszerűbb lenne nekem is csak idemásolni a már lementett dolgokat, mérhetem majd le újra, ami nem 2 perc. Nem csak szoftveresen mértem, hanem külső hőmérővel is. Nem, nem lázmérővel.

Ha lenne kedvem, és jófej lennék, idemásolhatnék minimum 4-5, külföldön kapható konfigot, amelyeket hasonló alkatrészekből szerelnek össze. Nagy PC gyártók szállítják őket. Kipróbált dolgokról vitatkozunk, kb. olyan, mintha arról próbálnál meggyőzni, hogy miért nem lehetséges a holdra szállás, vagy miért nem fog soha egy madárnál nehezebb tárgy repülni. Ezért érzem roppant feleslegesnek azt bizonygatni, hogy a tekercs nem lesz 150 fokos, miért nem száradnak ki a kondik, stb. Ez eleve egy Sandy Bridge konfig, az alaplapi chipsetben alig maradt már valami, ami melegedni tudna, a memória vezérlő, az integrált videókártya már mind a processzorban vannak. Ez a konfig kanyarban sem olyan veszélyes, mint amiket a legtöbb ember megvásárol, vagy minimális hozzáértés nélkül összerak, pl. fejjel lefele szerelik be a tápot (nem egy ilyet láttam már), vagy szimplán nem takarítják ki 2 évig, és már egy venti sem forog benne. És ezt még mind képes túlélni a legtöbb taiwani cucc. Miről beszélgetünk, most komolyan?

Előre szólok, hogy részemről lassan tényleg itt a vége a dolognak. Házi feladatként mindenki gondolkozzon el rajta, hogy egyáltalán mi a francért jöttem ide, amikor lássuk be, vajmi kevés esély volt arra, hogy itt ez a gép akár a feléért is elkelne. A helyes megfejtők között kisorsolok valamit.

Idióta kis pöcs :D
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#122 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 14. 20:46

az én c64-em a leghalkabb
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

Téma megosztása:

• (7 Oldal)
  • +