HWSW Informatikai Kerekasztal: Mindent az AMD Barton/Thorton tuningról - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mindent az AMD Barton/Thorton tuningról

#771 Felhasználó inaktív   Oblishoaeeshy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 02. 20:46

Idézet

Hali!
Nem tudom mivel méred a hőfokot, de szerintem valami nagyon nem stimmel ezekkel az értékekkel. 35 fok terhelten? Ez túl szép, még HT-101-el is.

BIOSból. Nem biztos, hogy halálpontos, de a kezem szinte megfagy a heatpipe-okon. Gyári ventivel muzsikál ronda UV-Kéken. Az eredmény +10° esetén is szép. Mondjuk mostmár nincs nyár... :cool: .
Annó az AeroCOOL HT101-et szánták ugye a Zalman CN7000 full réz hűtője ellenfeléül. Kíváncsi lettem volna, azzal mit mível a proc, de minekután a furatokat lefelejtették az alaplapomról, azt nem tudtam feltenni rá, ez viszont "hagyományos" szerelésű, és picit könnyebb is.
Az alaplapom pedíg ilyen OTP (over temperature protection) -s, úgyhogy ha nagy gázok lennének, és szarul mérne esetleg a bios, akkor úgy lekapcsol, mint annak a rendje,de mint mondottam volt, csont hideg a bordázat.
Annó nyár elején szorzót állítottam csak a deszkán, és akkor ment 3000+ -on. Úgy volt nyár előtt terhelve 49°, nyár közben pedíg 55° körüli CoolerMASTER CP5-el. A hűtés rejtelmeihez talán hozzátartozik még annyi, hogy régi, kőből, téglából (azaz rendes anyagból) épült emeletes ház földszintjén lakozom. Itt ha még akarok, se tudok olyan meleget csinálni, hogy elolvadjon a jégkrém, ha kint felejtem az asztalon. :cool2:

#772 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 11. 02. 20:58

Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 20:46

BIOSból. Nem biztos, hogy halálpontos, de a kezem szinte megfagy a heatpipe-okon. Gyári ventivel muzsikál ronda UV-Kéken. Az eredmény +10° esetén is szép. Mondjuk mostmár nincs nyár... :cool: .
Annó az AeroCOOL HT101-et szánták ugye a Zalman CN7000 full réz hűtője ellenfeléül. Kíváncsi lettem volna, azzal mit mível a proc, de minekután a furatokat lefelejtették az alaplapomról, azt nem tudtam feltenni rá, ez viszont "hagyományos" szerelésű, és picit könnyebb is.
Az alaplapom pedíg ilyen OTP (over temperature protection) -s, úgyhogy ha nagy gázok lennének, és szarul mérne esetleg a bios, akkor úgy lekapcsol, mint annak a rendje,de mint mondottam volt, csont hideg a bordázat.
Annó nyár elején szorzót állítottam csak a deszkán, és akkor ment 3000+ -on. Úgy volt nyár előtt terhelve 49°, nyár közben pedíg 55° körüli CoolerMASTER CP5-el. A hűtés rejtelmeihez talán hozzátartozik még annyi, hogy régi, kőből, téglából (azaz rendes anyagból) épült emeletes ház földszintjén lakozom. Itt ha még akarok, se tudok olyan meleget csinálni, hogy elolvadjon a jégkrém, ha kint felejtem az asztalon. :cool2:

Hát nem tudom, még mindig gyanús. De végül is ha nem fagy, akkor talán nem kell foglalkozni  vele.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#773 Felhasználó inaktív   Oblishoaeeshy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 10:54

Nem fagy. Atomstabilan megy a ketyere. Amúgy mindenkinek csak ajánlani tudom az alaplapom. Kikapcsolja a szorzólockot az athlon procikból, és nagyon jó, átlátható BIOSa van. Bár most, hogy bejöttek a Sempronok, és az XPket és Bartonokat kivonják a forgalomból... lehet gondolkozni, hogy melyik foglalat mellett voksolunk... Sajnos találkoztam már SocketA-s sempronnal, és kábé olyan sz*r,mint amit a tesztek mondanak róla.  :offtopic: Sorry

#774 Felhasználó inaktív   Zotyó 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:14

Barton 2500+ Box-nál megér +3000-t a ventillátor a simához képest?
Vagy a jelenlegi Titan D5TB-vel jobban járok?
Sürgős lenne megtudnom! :rolleyes:
Abit IP-35, Intel Core2 Duo 6420@ 3.4 GHz, Inno3D 8800GTS 320MB 650/1900, 2x1 GB Kingmaxx DDRII 1066, SB Audigy2

#775 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 11:50

Idézet: Zotyó - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 12:14

Barton 2500+ Box-nál megér +3000-t a ventillátor a simához képest?
Vagy a jelenlegi Titan D5TB-vel jobban járok?
Sürgős lenne megtudnom! :rolleyes:

Jelenlegivel jobban jársz.
Bár a BOX-osnál nem csak ventit, hanem 3 év garit is kapsz!

#776 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:53

Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. nov. 2., kedd - 16:37

7x fok? :think:  Szerintem ott valami gáz van a hőátadással, ugyanis még annó az AeroCOOL elődjével, a DP101-el csináltam egy próbahűtést 2,4-es XP 23**-en járattam és 39fok fölé nem igazán akart menni egy 60 milis ventivel, ami 1500-öt forgott.
Nekem is HT101em van, mint láthatod előző hozzászólásomból, és K jól teljesít a cucc.  :up:

De semmi mas venti nincs a gepemben , csak 1 csendes zalman tap de a cpu venti elrendezese miatt a tapnak tolja a meleget+ a vgan van 1 artic cooling vga silencer. Szal + 4 ventivel es 60 dbelle molghato a hutes, bar az is elkepzelheto ,hogy mar vmennyire elmozdult a procirol a suly miatt?Igaz 25 fokos szobaba van es bent van a sarokban.

#777 Felhasználó inaktív   ttt1 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 12:55

Jah es en a cpu magot mondom nem a cpu homersekletet ,az cirka 10 12 fokkal alacsonyabb,most 2250-en (10x225 es 1,75 v meleltt) terheletlenul cpu 46, mag 54 fok.

#778 Felhasználó inaktív   Oblishoaeeshy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 14:17

Idézet

De semmi mas venti nincs a gepemben , csak 1 csendes zalman tap de a cpu venti elrendezese miatt a tapnak tolja a meleget+ a vgan van 1 artic cooling vga silencer. Szal + 4 ventivel es 60 dbelle molghato a hutes, bar az is elkepzelheto ,hogy mar vmennyire elmozdult a procirol a suly miatt?Igaz 25 fokos szobaba van es bent van a sarokban.

Esetleg ha megoldható, próbáld a meleget 2-3 csendes házventivel előre kifújatni, mert hátul megül, (igaz, ez házfüggő, hogy be lehet-é rakni annyit) főleg, ha sarokban van. Nekem ajtó mellett van az asztalom tetején a gép, sz'al ha huzat van, akkor a levegőt onnan kiviszi.  Biztos ami ziher, 3db csendes Zalman figyel a gépben (bár inkább a vinyók miatt, mert szegény maxtorok cefetül melegszenek), plussz a VGAmon egy heatpipe-os passzív borda coolerrel, szintén Zalman.
Amúgy a sarok az egyik leggyilkosab szellőzést illetően a gép szempontjából. Házhűtőnek a ZM-F1-et tudom ajánlani, 1000-1100-ért be lehet szerezni darabját, és adnak mellé egy szabályzót. Igaz, elég egyszerű; ha bekötöd, lassan forog, ha kikötöd, gyorsabban, de egy picit zajosabban dolgozik.

#779 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:36

Szerintetek

11x200 vaaagy 10x220?????

cpu feszt kb. meddig emelhetek egy ALX 800assal??? 1.85v?? vagy mehet neki az 1.9 is???
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#780 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 16:43

Idézet: Shane 54 - Dátum: 2004. nov. 3., szerda - 17:36

Szerintetek

11x200 vaaagy 10x220?????

cpu feszt kb. meddig emelhetek egy ALX 800assal??? 1.85v?? vagy mehet neki az 1.9 is???

Ha RAM, stb. bírja, egyértleműen utóbbi.
Feszültséget addig adj neki amíg le bírod hűteni. Én 1.9 fölé nem mennék, bár AMD is 2V-ig garantálja hogy nem fekszik ki.

#781 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 03. 17:24

Akkor jó!! :D

thx

Gondolkodtál ma már?

#782 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 17:26

Hello!!!

Ma vettem egy ALX 800-ast egy 51 m3/h - 23 dBa YS coolerrel, a problémám az, hogy naggyon jóóóó ha megy a windows, de amint jáccok vagy csak egy sima burnnel akarom tesztelni, hogy tényleg bírja e a proci az XXXX MHZ-et mert tuningra vettem, akkor 5perc alatt felmegy 70fokra majd sziréna.....
Windowsban meg 42fok!!!!!! Ki látot már ilyet???? Mi a gáz????
Nem lehet rosszul rajta, mert akkor nem lenne 42fokos winben sem.....kevés lenne a wenti????
Én nem értem..........HELP !!!!!

Gondolkodtál ma már?

#783 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:54

Alaplapi homero egy nagy rakas sz@rt er az NF7 szerian.

Szirena meg a procimagban levo diodatol kapja az adatokat. Probald meg feljebb rakni a lekapcsolasi homersekletet a BIOS-ban.

#784 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:58

Idézet: nyunyu - Dátum: 2004. nov. 4., csütörtök - 17:54

Alaplapi homero egy nagy rakas sz@rt er az NF7 szerian.

Szirena meg a procimagban levo diodatol kapja az adatokat. Probald meg feljebb rakni a lekapcsolasi homersekletet a BIOS-ban.

Najó, de akkor is 5-7perc alatt 67fok körül van, és úgy hogy szinte 2esével nőőő!!!!
70nél riasztózik és 75nél kapcsol le. Nem akarok kárt tenni benne ha nem muszály.

Mi a gáz ennyire????

Gondolkodtál ma már?

#785 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 04. 18:58

most, hogy már bemelegedett az egész ház meg minden így 47fok körül van winfosban everest szerint

Gondolkodtál ma már?

#786 Felhasználó inaktív   Oblishoaeeshy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 12:42

Meg van oldva az, hogy a meleg zoxigén ki legyen véve az ojjektumból? Milyen házad és házventid van? Mert ha megül a levegő, hiába a drága cpu cooler.

#787 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 05. 16:20

Idézet: Oblishoaeeshy - Dátum: 2004. nov. 5., péntek - 11:42

Meg van oldva az, hogy a meleg zoxigén ki legyen véve az ojjektumból? Milyen házad és házventid van? Mert ha megül a levegő, hiába a drága cpu cooler.

3venti van benn, 1 hátul (kifele fúj) 1 ház tetején (kifele fúj), 1 elöl (befele, természetesen)

De valszeg nem ez a problem, más topikokban, kibeszéltük....de ki tudja....hátha tudsz valami okosat akkor ne kímélj!! :D

Gondolkodtál ma már?

#788 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 11. 07. 12:30

2500+nak / 3200+/ Spire Falconrock II-vel mennyi feszültséget lehet adni 1,65 helyett? Most 1,8on vagyok, de lehet ez még kevés neki...4 perc után CPU Burn-in 1.01 -gyel 62 fok, de már leállt 10 perc UT2k4 után dallamsípolással.

már 68 fok max heattel....

Hány foknál ILLIK letiltani Biosban?????  80? 85???

Szerkesztette: Ghilette 2004. 11. 07. 12:38 -kor

. . . a n y t h i n g

#789 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 13:11

Idézet: Ghilette - Dátum: 2004. nov. 7., vasárnap - 12:30

2500+nak / 3200+/ Spire Falconrock II-vel mennyi feszültséget lehet adni 1,65 helyett? Most 1,8on vagyok, de lehet ez még kevés neki...4 perc után CPU Burn-in 1.01 -gyel 62 fok, de már leállt 10 perc UT2k4 után dallamsípolással.

már 68 fok max heattel....

Hány foknál ILLIK letiltani Biosban?????  80? 85???

Athlon XP-2500+            Default fesz   Maximum fesz   Maximum I   Tipikus dp        max. dp     max.
(6-A-0 1.83GHz Barton)      1.65V            2.0V               41.1A              53.7W          68.3W      85C

Ezek a száraz adatok. Én azért 1.85V, és 65C fölé nem nagyon mennék. :rolleyes:
Hővédelmet illdomos 80C-re tenni. De ha lekapcsol(gat) már régen rossz. Nem erre lett kitalálva, funkciüját tekintve  agépet inkább a balesetektől védené meg, pl. leesett hűtő, bekrepált ventilátor.

Szerkesztette: Digitel 2004. 11. 07. 13:11 -kor

#790 Felhasználó inaktív   Ghilette 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 11. 07. 13:42

1,8-on kb 15 perc és 69 fok után meghalt a kicsike/ egér leállt../, kisebb feszültségen 1,725 már 59 foknal kaputt. Marad 2500+, max jövő héten upgradelek egy húzhatóbbra vagy jobb hűtőre. De inkább az előbbire:DD
. . . a n y t h i n g

Téma megosztása:

• (61 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.