HWSW Informatikai Kerekasztal: Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Teljes csendet akarok, SEGITSÉG!!!!

#341 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 04. 20:29

Igen, de nem a saját gépemben és tökéletes!
Egy kicsit felfogja a hőt, de ezt minden szigetelőanyag megteszi.
Ja és elég széles ház kell a megvalósításhoz, pl Venus v. Codegen gépház, ami még olcsó is.

#342 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 06. 22:38

Idézet: saca100 - Dátum: 2004. ápr. 26, hétfő - 15:53

Ma rendeltem meg egy Zalman Reserator 1-et. Ez egy komplett passzív vízhűtéses rendszer. Használ-e valaki ilyen rendszert? Tapasztalatok...

Na, meg nem erkezett meg? Nekem mar nem aktualis, de azert kivancsi vagyok meg mindig, hogy mit tud ez a cuccos

#343 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 06:15

Engem is érdekelne a Zalman Reserator 1-es,mert én is vennék egy ilyet.Engem főleg az érdekelne hogy elbirna még egy chipset és egy vga blokkot?
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#344 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 07. 08:34

Idézet: J.P.Montoya - Dátum: 2004. máj. 4, kedd - 11:49

Elbír.

.
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#345 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:01

Idézet: Desorder - Dátum: 2004. máj. 3, hétfő - 14:42

szerinettek ha deaktivalom a GEF-2 GTS-em -en a ventit meddig birja hutes nelkul? mar kezd nagyon zorogni es ahogy elneztem ezt nem lehet cserelni..(vagy tevedek?)... nem jatszom semmivel amivel terhelnem. vagy inkabb rakjak ra egy "regi" fekete bordat venti nelkul?
szal hogy lehetne csendre birni? (azon kivul hogy nem hasznalom.. :D  :D )

Nálam a Gef3 Ti 500 hűtője állt le. Sajnos ez gyárilag úgy olt kialakítva, hogy a GPU és a memóriák is egy rézborda rendszer alatt voltak, s a ventillátor ennek a bordarendszernek a belsejében volt és kifelé tolta a felül beszívott levegőt, s az ASUS gyári drivere pedig a terhelésnek megfelelően szabályozta a ventillátor fordulatszámát. Emiatt a csere nem volt megoldható (vagy túl költséges lett volna egy gyári hűtőventit beszerezni), így vettem egy CPU coolert bordák nélkül, s azt barkácsoltam a VGA kártya bordájára. Eredmény: az eredetinél 30%-al jobb hűtés kb. 20%-al nagyobb zaj. De működik.

#346 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 11:39

Én némi barkácshoz szeretném a segítségeteket kérni.
Adott egy 2500+-os Barton, ami tökéletesen viszi a 3200+-t 1.7V-on. A léghűtő pedig egy Aero7 Lite, 2200RPM-en. Így az általános hőmérséklete terhelés nélkül 49-51C(CPU Thermal Throttling 12.5%) Terheléssel 63-65C. A nyár közeledtével viszont csak romlani fog ez a már most sem vmi fényes érték. Így a procihűtő 25-26Db(A)-n dolgozik, a gép teljes zajterhelése sem haladja meg a 35DB(A)-t, ergo meglehetősen halknak mondható, amin csak lehet passzív hűtő trónol. SZal': Az eredeti hűtő ventilátorja legalacsonyabb fordulatszámon 10CFM-re képes, mindezt 23.5Db(A) mellet. Amennyiben lecserélném mondjuk egy Glacialtech SilentBlade-re, ami 19Db(A) mellet 26CFM-et tud, akkor javulna-e vmilyen mértékben a hűés?
Vagyis, mi ér többet?
Az állított venti?
Vagy a nagyobb légszállítási érték?

#347 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 12:05

A régi ventid legkisebb fordulaton is kevesebb levegőt szállít mint az új, ráadásul még hangosabb is.
Én a csere mellett döntenék.
SPM fokozat pajti!!!

#348 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 13:02

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 13:05

A régi ventid legkisebb fordulaton is kevesebb levegőt szállít mint az új, ráadásul még hangosabb is.
Én a csere mellett döntenék.

Köszi a választ!
Akkor asszem' a csere mellett döntök...

#349 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 14:11

A full csendes számítógéphez a CPU és a GPU melett nem ártana a tápot is halk hűtéssel ellátni. A CPU és GPU egyaránt beköthető egy vagy házi vagy gyári vízhűtéses rendszerbe. De a táppal mit lehet tenni? Nálam pl. az "zúg" a legjobban.

#350 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 14:49

A tápodon a venti nyílása préselve van vagy vékony drótrács van rajta?
Ha préselve van akkor azt ha kivágod, akkor jelentősen csökken a zaj, amit a légáramlás produkál.
Hátránya hogy ugrik a gari. Bár egy normálisabb táp már nem így készül.
SPM fokozat pajti!!!

#351 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 16:50

Vagy ha nem sajnálod rű a pénzt, akkor veszel egy viszonylag jobb tápot és bele egy halkabb ventit (vagy esetleg a mostaniba cseréled ki a ventit). Persze ehhez nem árt egy kis kézügyesség, de nem egy vészes feladat... Vagy ha olyan eszement barom vagy mint én, akkor veszel egy Zalman tápot ;)  :up:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#352 Felhasználó inaktív   J.P.Montoya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 11. 23:35

Idézet: orbano - Dátum: 2004. máj. 11, kedd - 17:50

Vagy ha olyan eszement barom vagy mint én, akkor veszel egy Zalman tápot ;)  :up:

Passzív Zalmant vettél????
Hol, és mennyiért?

#353 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 08:18

>>> Ezt találtam <<< a honlap alján vannak Zalman tápok, de ahogy nézem - igaz csendesnek titulálják - mégsem vagyok biztos a zajtalanságban. Létezik egyáltalán olyan táp, melyben nincs ventillátor?

#354 Felhasználó inaktív   Tsabi5 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 13:32

Létezik és majdnem teljes felülete egy nagy hőleadó hűtőborda. Majd megkeresem melyik márka, de azt hiszem Zalman.

#355 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 13:43

nem hiszem. valami német márka. ha jól értesőltem akkor peltier-el hűtik, és kívül van egy kisebb hőleadó borda, ami nagyon felmelegszik. lehet hogy majd egyszer lemásolom ha zavar a zalman ventje (mivel van neki, csak halk).
--HunFrost vízhűtés--

#356 Felhasználó inaktív   szityu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 12. 14:05

Csak simán egy venti nélküli tápot belerakni gázos, mivel a táp részben kiviszi a meleget a ház belsejébõl. Tehát kell 1 másik venti a házba, igaz az csendesebb lehet, mivel nem ütközik a levegõ akadályba mint a tápnál. Ezért jobb szerintem egy vizes táp, mivel az elszállitja a meleget a tápból. A másik topikban is irtam, hogy nem garancia a hangtalanságra az hogy nincs benne venti, mindenképp érdemes utánaolvasni a dolognak. Az Innova forumon vannak emberkék akiknek van vizes tápuk, esetleg érdeklõdj náluk.
AMD  Thunderbird 1200 / ECS K7s5a / Glacialtech Silent Breeze / 512 DDR / ATI Radeon 7500 orig. / Seagate Barracuda IV 80GB|Samsung 120 GB / Viewsonic VP181b TFT / Chieftec HPC 360-202 Papst 8412 N/2GLE ventivel / Vivanco front panel

#357 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 19:59

Nem akarok vizes tápot, köszi! Mindenre vízhűtést rakok, de ez az egy amitől tartok, úgyhogy marad a hűbazeg megvan! Mindig hozzászólás írása köben jönnek az ötleteim. Szóval mi a vélemény erről:
A táp belsejéből a hőt egy peltier modullal juttatjuk a tápházon kívülre, mondjuk az oldalához, vagy a tetejéhez, ahonnan vízhűtéssel/nagy passzív bordával visszük el a hőt. Ehhez egy nagyobb alapterületű, de nem túl nagy teljesítményű peltier kellene. Ezt egy kapcsoló áramkör vezérelné, ami az eredeti tápventinek adott feszültség alapján szabályozná a peltiert. Teszem azt ha a gyári venti max terhelésen 12 voltot kap, minimumon 5-öt, akkor mondjuk a peltier 5-7 volt körül kapcsolna be. Persze ez csak szabáylozott ventivel rendelkező tápok esetén lehetséges, máskülönben saját hőérzékelőt kell összeeszkábálni.
Vélemények?
A kérdéses már csak az, hogy hogyan szereljük be a peltier modult, illetve hogy mekkora teljesítményűt...
--HunFrost vízhűtés--

#358 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:19

Szerintem a peltier annyira nem jó ötlet. Úgy tudom az már komoly minuszokra képes. Alacsony hőmérsékleten meg kicsapódik a pára, és ez nem igazán kedvez az elektromos dolgoknak.
De lehet, hogy nem így van.
SPM fokozat pajti!!!

#359 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:38

szerinted az a hőszabályozó amiről az előző hozzászólásomban pofáztam mire való? olvasd el végig a hozzászólásomat kérlek :)
--HunFrost vízhűtés--

#360 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 12. 20:54

A peltierek nem érzékenyek a feszültségre? Valaho lolvastam hogy nem mindegy nekik mennyit és milyen formában kapnak.
Egyébként a megoldással nincs semmi bajom. csak a párakicsapódást említettem.
SPM fokozat pajti!!!

Téma megosztása:

• (25 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.