HWSW Informatikai Kerekasztal: Router vásárlás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Router vásárlás Jól választani nem is olyan egyszerű

#21 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 18. 10:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Turigergo800 - Dátum: 2012. 09. 18. 04:09

Sziasztok! Tekintve, hogy ahogy írtam szerencsére a router választási kálváriám megoldódott a Linksys E3200-s megvásárlásával, ami hálistennek azóta is tökéletesen működik, meglepetten vettem észre, hogy még kaptam kommentet. A leírtakat megmondom őszintén nem értem. A problémám ezesetben is az amit az előző kommentemben is firtattam. Ha valaki segítséget, véleményt kér, azzal szemben miért szükséges személyeskedni? De, hogy azért megválaszoljam a felvetéseket: Ahogy írtam a 30e Ft-os Media Markt-os ár az E3200-re árgép első helyezett, így bár a legtöbb számtech doglot szakboltokban szoktam megvenni, ez az ajánlat kiváló volt ebben az esetben, nem beszélve arról, hogy a cseregarancia itt könnyen érvényesíthető, ami számomra nagy segítség volt az előzőekben leírtak miatt. A TP-Link termékek választéka pedig személy szerint nem annyira érdekel, miután kipróbáltam az egyik agyon magasztalt routerüket (1043ND) és minimálisan felelt meg az amúgy szerintem nem erős igényeimnek. A további feltételezéseket nem értem. Nem értem, hogy miért fontos, hogy mivel foglalkozom (mellesleg igen közel állok a műszaki érához lassan tíz éve - sajnos a 23 év nem jött még össze koromnál fogva, de a korszerűség szempontjából úgy érzem ez nem is baj) és hogy milyen szemléletem van. Tisztelem mások tudását, ezért is éltem a kérdésfeltevéssel. Egy vásárló voltam/ vagyok egy kérdéssel. Nem gondolom, hogy az önigazolásnak itt kellene platformot szánni, mivel úgy gondolom, hogy eltérő tudásszint mellett bármilyen kérdés felmerülhet egy user oldaláról, és nem az fémjelzi a hozzáértést a másik oldalról, hogy agresszívan személyeskedésbe tud kezdeni. Mindenesetre azóta egy nagyon jó barátomnak is ajánlottam az E3200-t, neki is bevált, így ez csak tovább erősítette bennem a képet, hogy jól döntöttem.

"(mellesleg igen közel állok a műszaki érához lassan tíz éve -"
Persze.... Muterod vett gőzös vasalót, oszt töltöttél bele kétszer deszt. vizet. Fax- :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#22 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 15. 10:49

Udv mindenkinek!

Keresek routert vagz olyan antennat ami elvisz egy 40-45 meterre eggyik epuletbol a masikba. Kabelezni nem lehet, a tulso oldalon pedig a hazban szeretnenek netet hasznalni. Kulso antenna, belso antenna, komolyabb router (jelenleg egy D-Link 5xx valahanyas uzemel) barmi szoba johet ami stabil, stb.

Elore is koszonom!

Attila
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#23 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 15. 11:17

Üzenet megtekintéseIdézet: attila007 - Dátum: 2012. 10. 15. 11:49

Udv mindenkinek!

Keresek routert vagz olyan antennat ami elvisz egy 40-45 meterre eggyik epuletbol a masikba

Bármelyik, nem ezen múlik. Én TPLinket feltettem padlásra, szemben szomszéd nappaliban netezik. Ha kevés, akkor pontpont link, külső antenna, Mikrobi, miazmás, így nehéz megmondani, de kb. 12-14ezer a külső TPLink, antennás, POE cucc, az is fasza.
Make love not Wor.

#24 Felhasználó inaktív   attila007 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 11:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 10. 15. 13:17

Bármelyik, nem ezen múlik. Én TPLinket feltettem padlásra, szemben szomszéd nappaliban netezik. Ha kevés, akkor pontpont link, külső antenna, Mikrobi, miazmás, így nehéz megmondani, de kb. 12-14ezer a külső TPLink, antennás, POE cucc, az is fasza.

Esetleg egy pontos tipust kerhetek? TP-Link 740-741 tesztelve, nem eleg bennuk a nafta, ma kapok meg 841-et is, de ahhoz sem fuzok sok remenyt. Esetleg probaljam meg 2,4 GHz-n?

Danke!

Attila
Telefon: Lenovo P780
Laptop: Lenovo G580
Tablet: Lenovo ThinkPad Tablet

#25 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: attila007 - Dátum: 2012. 10. 16. 12:34

Esetleg egy pontos tipust kerhetek? TP-Link 740-741 tesztelve, nem eleg bennuk a nafta, ma kapok meg 841-et is, de ahhoz sem fuzok sok remenyt. Esetleg probaljam meg 2,4 GHz-n?

Danke!

Attila

Típus itt van, első találat:

http://www.pcland.hu...0G_87611_670624

Két ilyet szembetolsz, aztán kész, csak szopó, mert nem tud rendes kliens módot és ami csatlakozik, az mindenképp NATol. Másik meg sima AP. Ha a másik mögötti gépeket nem kell elérned, akkor legjobb.
Make love not Wor.

#26 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 15:06

Üzenet megtekintéseIdézet: attila007 - Dátum: 2012. 10. 16. 12:34

Danke!

Attila

841N(D) két anternyával nyomja, esélyes lehet, ha nincs közben faltakarás. Attól függ, hogy mi venné a jelet.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#27 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 17:37

nálam a tplink esetén annyi volt a telepítése, hogy bedugtam a kábeleket, és bedugtam a konnektorba.

de amúgy tényleg szar, a secufity beállítások egy rémálom, a kedvencem amikor a mac címeket memóriaszemétnek mutatja :D

Szerkesztette: 'Geri' 2012. 10. 16. 17:38 -kor

#28 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 19:09

Üzenet megtekintéseIdézet: 'Geri' - Dátum: 2012. 10. 16. 18:37

nálam a tplink esetén annyi volt a telepítése, hogy bedugtam a kábeleket, és bedugtam a konnektorba.

de amúgy tényleg szar, a secufity beállítások egy rémálom, a kedvencem amikor a mac címeket memóriaszemétnek mutatja :D

MARS KI INNEN!

#29 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 16. 20:57

Ki az a Mars? :D

#30 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 19:06

Nem igazán vág a témába a kérdésem ,de mégis itt teszem fel , mert nem találok hozzá megfelelő topikot :

TP-LINK WR741ND routerem van . Érdeklődés szintjén kérdezősködöm :) :

Mennyire káros (egészségtelen) az ,ha a router a hálószobában van elhelyezve az ágytól kb. egy méteres távolságban? Szóval kb. 1 méterre van a Wi-Fi antenna a fejemtől :) . Éjszakára általában kikapcsolom , de amikor nappal alszom 'éjszakás műszak' után (és előtt) ,akkor bekapcsolt állapotban van ,hogy legyen a családnak Internet-kapcsolata. Olyankor használatban van Wi-Fi-vel és UTP kábeles kapcsolattal egyaránt.
Előre is kösz a választ !
Tiszteletem a szerve(re)knek !

#31 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 19:29

ortodox ezoterikusok szerint a hálószobában semmiféle elektromos cucc nem lehet
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#32 Felhasználó inaktív   myke01 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 19:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 10. 18. 20:29

ortodox ezoterikusok szerint a hálószobában semmiféle elektromos cucc nem lehet

Kösz , de nem a vallási megközelítési oldalról vagyok kíváncsi :laugh: :D a router "lehetséges" káros hatásaira .
Tiszteletem a szerve(re)knek !

#33 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 21:02

Üzenet megtekintéseIdézet: myke01 - Dátum: 2012. 10. 18. 20:41

Kösz , de nem a vallási megközelítési oldalról vagyok kíváncsi :laugh: :D a router "lehetséges" káros hatásaira .

Nekem két méterre van a fejemtől egy hp microserver, egy router, egy ap, egy switch, egy ip console, egy raspberrypi és mégis hülye vagyok :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#34 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: myke01 - Dátum: 2012. 10. 18. 20:06

Mennyire káros (egészségtelen) az ,ha a router a hálószobában van elhelyezve az ágytól kb. egy méteres távolságban?

Előbb-utóbb meg fogsz dögleni. Ez mondjuk biztos. Mással nem érdemes foglalkozni.
Make love not Wor.

#35 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 21:52

Üzenet megtekintéseIdézet: myke01 - Dátum: 2012. 10. 18. 20:41

Én speciel sok sört iszom, ha wireless közelében vagyok.
Make love not Wor.

#36 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 18. 23:28

és mivel a wireless nem látható, sört kell inni mindig - biztos, ami biztos.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#37 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 19. 05:25

Nem igazán vág a témába a kérdésem ,de mégis itt teszem fel , mert nem találok hozzá megfelelő topikot :

Mennyire káros (egészségtelen) az ,ha a router a hálószobában van elhelyezve az ágytól kb. egy méteres távolságban? Szóval kb. 1 méterre van a Wi-Fi antenna a fejemtől :) . Éjszakára általában kikapcsolom , de amikor nappal alszom 'éjszakás műszak' után (és előtt) ,akkor bekapcsolt állapotban van ,hogy legyen a családnak Internet-kapcsolata. Olyankor használatban van Wi-Fi-vel és UTP kábeles kapcsolattal egyaránt.

TP-Linket ki kell kapcsolni éjszakára, különben WiFi-n keresztül utasítja az UTP-t, hogy tekeredjen a nyakadra és fojtson meg.
Csicsós linkszisznél ilyen nincs, bekapcsolva maradhat, csak a véredet fogja kiszívni.

#38 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 19. 06:51

Nem az 1m-es távolság egészségtelen neki, hanem az éjszakára ki, majd nappalra bekapcsolás. Folyamatos üzemre tervezték ezeket az eszközöket, a tápnak nem tesz a legjobbat a ki-be kapcsolgatás. Menjen nyugodtan éjszaka is, esetleg tedd egy picit távolabb az ágytól, vagy az ágyat tolt arrébb.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#39 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 19. 07:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 19. 07:51

Nem az 1m-es távolság egészségtelen neki, hanem az éjszakára ki, majd nappalra bekapcsolás. Folyamatos üzemre tervezték ezeket az eszközöket, a tápnak nem tesz a legjobbat a ki-be kapcsolgatás. Menjen nyugodtan éjszaka is, esetleg tedd egy picit távolabb az ágytól, vagy az ágyat tolt arrébb.

...vagy húzz alufólia zsákot a fejedre... :)
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#40 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 19. 14:01

Üzenet megtekintéseIdézet: PetruZ - Dátum: 2012. 10. 19. 08:39

...vagy húzz alufólia zsákot a fejedre... :)

Nekem a lábamtól van 1,5 m-re, így már nem kell az alufólia zsák sem. Nagy király vagyok ugye... :D :D :D

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó