Nos akkor vettem szepen az XP CD-t, es nyomtam neki egy Repair Existing Windows installation (ez nem az Emergency Repair) ami praktice vegigcsinalta majdnem az egesz WinXP installt,de szerencsere minden megmaradt,es az oprendszer ujbol egeszseges lett
új nForce2 chipset driver - tapasztalatok
Elküldve: 2003. 06. 03. 22:13
Nos akkor vettem szepen az XP CD-t, es nyomtam neki egy Repair Existing Windows installation (ez nem az Emergency Repair) ami praktice vegigcsinalta majdnem az egesz WinXP installt,de szerencsere minden megmaradt,es az oprendszer ujbol egeszseges lett
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2003. 06. 04. 23:44
idézet:
Ezt írta arn:
meg ketszer akkora[/quote]
khm....300Mb volt uresen elotte...utana lett 500![]()
![]()
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2003. 06. 05. 08:04
Elküldve: 2003. 06. 05. 17:04
idézet:
Ezt írta arn:
miert nem tudnak mindent egy fileba beletenni?[/quote]
![]()
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2003. 06. 06. 12:43
idézet:
Ezt írta Parasite:
Nem nagyon akar új driver kijönni
Nvidia RuleZ[/quote]
Nekem hál' Istennek úgy tűnik, hogy a 2.03-assal is jól megy a masina. Az onboard LAN 11 MB/s sebességet vitt egy 100-as switch-en keresztül.![]()
Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380
Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?
Elküldve: 2003. 06. 06. 12:53
idézet:
Ezt írta fLeSs:
szvsz elvannak foglalva a jó kis 3dmark balhéjukkal[/quote]
Balhe? - arra a befenyitesre gondolsz?
A Fjucsormark ugy lefekudt az nvidianak, mint egy szuzlany az elso randin..
Amugy tenyleg eges ez a driver historia, erre azonnal reagalni kellett volna egy uj driverrel, nem egy het telt el a visszavonasa ota..
irgumburgum
Elküldve: 2003. 06. 06. 12:58
VIA-s lapokkal nem volt soha semmi bajom...
Elküldve: 2003. 06. 06. 13:33
idézet:
Ezt írta fLeSs:
csak jönne már a KT600
VIA-s lapokkal nem volt soha semmi bajom...[/quote]
fLeSs: mennyé inkább rontsd a bótom!![]()
Elküldve: 2003. 06. 07. 17:01
Adott Abit NF7-S, Athlon XP 1800+, 2*256 MB Samsung DDR 333, Abit Gef 4 Ti4200, Seagate Barracuda V (120 GB), Seagate Barracuda IV (80 GB), Win98 SE, nForce win 9x 2.41-es driverek, alap bios, semmi nincs húzva, alaplapi hang, LAN, Firewire tiltva. Most raktam össze a konfigot, a vinyók az elzőző konfigból vannak, a Barra V egy hónapos. A win is teljesen friss telepítés.
A probléma: intenzívebb lemezműveleteknél a rendszer teljesen lelassul, az egér szaggat, billentyűk megnyomásának, bármilyen más műveletnek (pl. asztal megjelenítése) hatása jókora késleltetéssel jelentkezik. Az intenzívebb lemezművelet kategória ráadásul elég tág határokkal rendelkezik: van, hogy egy fájl átnevezése után az explorer-ablak 15 - 30 másodpercig nem frissül, nem reagál semmire (eközben viszont minden más a megszokott sebességgel működik). A rendszer a Barra V-ről megy, ami gyakorlatilag üresnek nevezhető (kb. 3 GB van rajta), 2 ventivel hűtött rackben van, a másik vinyó eléggé tele van (70 GB), ez venti nélküli rackben figyel. A ház "kabrió", nincsenek oldalfalak, a proci teljes terhelésen 50 °C-os a winbond hw-doki szerint.
Mi okozhatja ezt, illetve mit tudok tenni? Mindenféle ötletért hálás lennék, mert nagyon aggasztó a helyzet. (Ha helytelenül fejeztem ki magamat, az annak köszönhető, hogy eléggé zöld vagyok a hw-hez (mondjuk a sw-hez is, mezei, bár rutinosnak mondható felhasználó vagyok). Kérem a hozzáértők türelmét. A tudományom addig terjedt, hogy össze tudtam rakni a gépet, ami elsőre indult is, mindent szépen tudtam telepíteni (win viszonylatban).
Előre is köszi.
Elküldve: 2003. 06. 07. 21:42
idézet:
Ezt írta nr4tw:
Remélem, jó topicban teszem fel a kérdést:
Adott Abit NF7-S, Athlon XP 1800+, 2*256 MB Samsung DDR 333, Abit Gef 4 Ti4200, Seagate Barracuda V (120 GB), Seagate Barracuda IV (80 GB), Win98 SE, nForce win 9x 2.41-es driverek, alap bios, semmi nincs húzva, alaplapi hang, LAN, Firewire tiltva. Most raktam össze a konfigot, a vinyók az elzőző konfigból vannak, a Barra V egy hónapos. A win is teljesen friss telepítés.
A probléma: intenzívebb lemezműveleteknél a rendszer teljesen lelassul, az egér szaggat, billentyűk megnyomásának, bármilyen más műveletnek (pl. asztal megjelenítése) hatása jókora késleltetéssel jelentkezik. Az intenzívebb lemezművelet kategória ráadásul elég tág határokkal rendelkezik: van, hogy egy fájl átnevezése után az explorer-ablak 15 - 30 másodpercig nem frissül, nem reagál semmire (eközben viszont minden más a megszokott sebességgel működik). A rendszer a Barra V-ről megy, ami gyakorlatilag üresnek nevezhető (kb. 3 GB van rajta), 2 ventivel hűtött rackben van, a másik vinyó eléggé tele van (70 GB), ez venti nélküli rackben figyel. A ház "kabrió", nincsenek oldalfalak, a proci teljes terhelésen 50 °C-os a winbond hw-doki szerint.
Mi okozhatja ezt, illetve mit tudok tenni? Mindenféle ötletért hálás lennék, mert nagyon aggasztó a helyzet. (Ha helytelenül fejeztem ki magamat, az annak köszönhető, hogy eléggé zöld vagyok a hw-hez (mondjuk a sw-hez is, mezei, bár rutinosnak mondható felhasználó vagyok). Kérem a hozzáértők türelmét. A tudományom addig terjedt, hogy össze tudtam rakni a gépet, ami elsőre indult is, mindent szépen tudtam telepíteni (win viszonylatban).
Előre is köszi.[/quote]
ne aggodj mert egesz jol elmondtal mindent
mirol muxik a ket vinyo? probaltad mar SATA-ra rakni?
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2003. 06. 08. 02:22
idézet:
Ezt írta nr4tw:
Remélem, jó topicban teszem fel a kérdést:
Előre is köszi.[/quote]
Probáld meg a BIOS-ban az APIC modot kikapcsolni, eekor ugyanis nem 24 IRQ kerül kiosztásra , ahnem a szokásos 16 , és az lehet hogy jobb a WIN98-nak.
De sajnos ezek után ujra kell telepítened a windows, mert ugyan összeomlani nem fog, de a dolgot csak telepités közben detetktálja a win.
Amugy én XP-t használok, itt ugyan nincs probléma a 24 IRQ-val de itt is fog rendesen másolás közben minden.
De nekem W98 alatt nem volt hasonló problémám.
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *
Elküldve: 2003. 06. 08. 11:22
[ 2003. június 08.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 08. 23:08
De azért azt megjegyzem én is hogy előző alplapom egy ABIT BX133 volt ( HTP372 raid vezérlővel ) celeron 566-al és soha semmi gond nem volt a másolás közbeni akadással (nem volt ilyen )!
A mostani gépemnek elvileg 5x olyan tudást kéne nyujtani, de sajna másolásnál a tizedét sem tudja a 2 évvel ezelőtti konstrukcionak .....
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *
Elküldve: 2003. 06. 08. 23:58
OFF
Nekem most is bx133-raidem van, és akad
[ 2003. június 09.: Jevge szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 06. 09. 01:36
idézet:
Ezt írta TGeRi:
Hi!
Ezek szerint, ha én is reinstallnék egy xp-t ACPI nélkül, akkor másolás közben nem akadnék szénné?
Elég nekem a 16?
-vid
-intergált hang (annek nemtom hány kell)
-integrált lan
-usb
-comokat, lpt-t nem használom
-ps2es egér+bill
Kb ennyi.
TGeRi[/quote]
elmeletileg igen. Az IRQ sharing ettol meg asszem mukodik.
- Leonardo Da Vinci

Súgó
A téma zárva.