HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 06. 03. 22:13

nos, beszerkesztettem az NF7-S-t a hazba,az MSI (KT266A) helyett mondanom sem kell, hogy az XP fejre allt :)

Nos akkor vettem szepen az XP CD-t, es nyomtam neki egy Repair Existing Windows installation (ez nem az Emergency Repair) ami praktice vegigcsinalta majdnem az egesz WinXP installt,de szerencsere minden megmaradt,es az oprendszer ujbol egeszseges lett :)
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#182 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 08:00

meg ketszer akkora :D

#183 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 04. 23:44

idézet:
Ezt írta arn:
meg ketszer akkora :D[/quote]

khm....300Mb volt uresen elotte...utana lett 500 :p :D
-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#184 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 08:04

igazabol nem tudom, hogy mikor jut el a win oda, hogy egy dbban marad honapok alatt is. miert nem tudnak mindent egy fileba beletenni? :(

#185 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 05. 17:04

idézet:
Ezt írta arn:
miert nem tudnak mindent egy fileba beletenni? :([/quote]

:D
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#186 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 12:24

Nem nagyon akar új driver kijönni :)

Nvidia RuleZ :D

#187 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 12:29

szvsz elvannak foglalva a jó kis 3dmark balhéjukkal :)

#188 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 12:43

idézet:
Ezt írta Parasite:
Nem nagyon akar új driver kijönni :)

Nvidia RuleZ :D
[/quote]

Nekem hál' Istennek úgy tűnik, hogy a 2.03-assal is jól megy a masina. Az onboard LAN 11 MB/s sebességet vitt egy 100-as switch-en keresztül. :D
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#189 Felhasználó inaktív   Michael 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 12:53

idézet:
Ezt írta fLeSs:
szvsz elvannak foglalva a jó kis 3dmark balhéjukkal :)[/quote]

Balhe? - arra a befenyitesre gondolsz? :)
A Fjucsormark ugy lefekudt az nvidianak, mint egy szuzlany az elso randin..
Amugy tenyleg eges ez a driver historia, erre azonnal reagalni kellett volna egy uj driverrel, nem egy het telt el a visszavonasa ota..
irgumburgum

#190 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 12:58

csak jönne már a KT600 :)
VIA-s lapokkal nem volt soha semmi bajom... :rolleyes:

#191 Felhasználó inaktív   Onderon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 06. 13:33

idézet:
Ezt írta fLeSs:
csak jönne már a KT600 :)
VIA-s lapokkal nem volt soha semmi bajom... :rolleyes:
[/quote]

fLeSs: mennyé inkább rontsd a bótom! :D

#192 Felhasználó inaktív   nr4tw 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 17:01

Remélem, jó topicban teszem fel a kérdést:

Adott Abit NF7-S, Athlon XP 1800+, 2*256 MB Samsung DDR 333, Abit Gef 4 Ti4200, Seagate Barracuda V (120 GB), Seagate Barracuda IV (80 GB), Win98 SE, nForce win 9x 2.41-es driverek, alap bios, semmi nincs húzva, alaplapi hang, LAN, Firewire tiltva. Most raktam össze a konfigot, a vinyók az elzőző konfigból vannak, a Barra V egy hónapos. A win is teljesen friss telepítés.

A probléma: intenzívebb lemezműveleteknél a rendszer teljesen lelassul, az egér szaggat, billentyűk megnyomásának, bármilyen más műveletnek (pl. asztal megjelenítése) hatása jókora késleltetéssel jelentkezik. Az intenzívebb lemezművelet kategória ráadásul elég tág határokkal rendelkezik: van, hogy egy fájl átnevezése után az explorer-ablak 15 - 30 másodpercig nem frissül, nem reagál semmire (eközben viszont minden más a megszokott sebességgel működik). A rendszer a Barra V-ről megy, ami gyakorlatilag üresnek nevezhető (kb. 3 GB van rajta), 2 ventivel hűtött rackben van, a másik vinyó eléggé tele van (70 GB), ez venti nélküli rackben figyel. A ház "kabrió", nincsenek oldalfalak, a proci teljes terhelésen 50 °C-os a winbond hw-doki szerint.

Mi okozhatja ezt, illetve mit tudok tenni? Mindenféle ötletért hálás lennék, mert nagyon aggasztó a helyzet. (Ha helytelenül fejeztem ki magamat, az annak köszönhető, hogy eléggé zöld vagyok a hw-hez (mondjuk a sw-hez is, mezei, bár rutinosnak mondható felhasználó vagyok). Kérem a hozzáértők türelmét. A tudományom addig terjedt, hogy össze tudtam rakni a gépet, ami elsőre indult is, mindent szépen tudtam telepíteni (win viszonylatban).

Előre is köszi.
Department of Redundancy Department

#193 Felhasználó inaktív   TGeRi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 17:34

2.03as driverrel is ugyan ez van?

#194 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 07. 21:42

idézet:
Ezt írta nr4tw:

Adott Abit NF7-S, Athlon XP 1800+, 2*256 MB Samsung DDR 333, Abit Gef 4 Ti4200, Seagate Barracuda V (120 GB), Seagate Barracuda IV (80 GB), Win98 SE, nForce win 9x 2.41-es driverek, alap bios, semmi nincs húzva, alaplapi hang, LAN, Firewire tiltva. Most raktam össze a konfigot, a vinyók az elzőző konfigból vannak, a Barra V egy hónapos. A win is teljesen friss telepítés.

A probléma: intenzívebb lemezműveleteknél a rendszer teljesen lelassul, az egér szaggat, billentyűk megnyomásának, bármilyen más műveletnek (pl. asztal megjelenítése) hatása jókora késleltetéssel jelentkezik. Az intenzívebb lemezművelet kategória ráadásul elég tág határokkal rendelkezik: van, hogy egy fájl átnevezése után az explorer-ablak 15 - 30 másodpercig nem frissül, nem reagál semmire (eközben viszont minden más a megszokott sebességgel működik). A rendszer a Barra V-ről megy, ami gyakorlatilag üresnek nevezhető (kb. 3 GB van rajta), 2 ventivel hűtött rackben van, a másik vinyó eléggé tele van (70 GB), ez venti nélküli rackben figyel. A ház "kabrió", nincsenek oldalfalak, a proci teljes terhelésen 50 °C-os a winbond hw-doki szerint.

Mi okozhatja ezt, illetve mit tudok tenni? Mindenféle ötletért hálás lennék, mert nagyon aggasztó a helyzet. (Ha helytelenül fejeztem ki magamat, az annak köszönhető, hogy eléggé zöld vagyok a hw-hez (mondjuk a sw-hez is, mezei, bár rutinosnak mondható felhasználó vagyok). Kérem a hozzáértők türelmét. A tudományom addig terjedt, hogy össze tudtam rakni a gépet, ami elsőre indult is, mindent szépen tudtam telepíteni (win viszonylatban).

Előre is köszi.
[/quote]

ne aggodj mert egesz jol elmondtal mindent ;)

mirol muxik a ket vinyo? probaltad mar SATA-ra rakni?
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

#195 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 02:22

idézet:
Ezt írta nr4tw:

Előre is köszi.
[/quote]

Probáld meg a BIOS-ban az APIC modot kikapcsolni, eekor ugyanis nem 24 IRQ kerül kiosztásra , ahnem a szokásos 16 , és az lehet hogy jobb a WIN98-nak.
De sajnos ezek után ujra kell telepítened a windows, mert ugyan összeomlani nem fog, de a dolgot csak telepités közben detetktálja a win.
Amugy én XP-t használok, itt ugyan nincs probléma a 24 IRQ-val de itt is fog rendesen másolás közben minden.
De nekem W98 alatt nem volt hasonló problémám.
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#196 Felhasználó inaktív   TGeRi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 11:20

Hi!
Ezek szerint, ha én is reinstallnék egy xp-t ACPI nélkül, akkor másolás közben nem akadnék szénné?

Elég nekem a 16?
-vid
-intergált hang (annek nemtom hány kell)
-integrált lan
-usb
-comokat, lpt-t nem használom
-ps2es egér+bill

Kb ennyi.

TGeRi

#197 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 11:22

az előző rendszerem még APIC Enabled-el volt installálva -> akadt másolás közben . olvastam a PH! cikkét erről , azonnal APIC Disable , új rendszer -> és most is akad . szal ez nálam nem jött be . :(

[ 2003. június 08.: fLeSs szerkesztette a hozzászólást ]

#198 Felhasználó inaktív   Pancser 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 23:08

Sajnálom ettől jobb tippem nincs.
De azért azt megjegyzem én is hogy előző alplapom egy ABIT BX133 volt ( HTP372 raid vezérlővel ) celeron 566-al és soha semmi gond nem volt a másolás közbeni akadással (nem volt ilyen )!

A mostani gépemnek elvileg 5x olyan tudást kéne nyujtani, de sajna másolásnál a tizedét sem tudja a 2 évvel ezelőtti konstrukcionak .....
Csillagokat szeretnék !
Gigabyte GA-K8NS Ultra939 * A64 X2 4200+ * Arctic Cooling Freezer64 * 2x1GB A-DATA DDR500 * 6800GT * Leadtek TV2000 Expert * 300W Coolink táp *

#199 Felhasználó inaktív   Jevge 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 08. 23:58

:)
OFF
Nekem most is bx133-raidem van, és akad :)

[ 2003. június 09.: Jevge szerkesztette a hozzászólást ]

#200 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 06. 09. 01:36

idézet:
Ezt írta TGeRi:
Hi!
Ezek szerint, ha én is reinstallnék egy xp-t ACPI nélkül, akkor másolás közben nem akadnék szénné?

Elég nekem a 16?
-vid
-intergált hang (annek nemtom hány kell)
-integrált lan
-usb
-comokat, lpt-t nem használom
-ps2es egér+bill

Kb ennyi.

TGeRi
[/quote]

elmeletileg igen. Az IRQ sharing ettol meg asszem mukodik.
-Vx07

- Leonardo Da Vinci

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.