HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 10. 28. 09:38

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 27., szerda - 20:30

2.; AMD-sek: APCI-t NE KAPCSOLD ki!!! 5.10-es vagy újabb driver nem megy akkor fel (azt a bizonyos csak fut körbe a csik és nem indul hibát többnyire ez okozza)

Mekkora király gyerek vagy te. Látom ismered a gépedet. De másokat azért ne hülyíts, ok?

Kezdjük.

2. Nem tudom mi lehet az az APCI (HAPCI :confused: ) én alaplapokkal kapcsolatban ACPI-ről és APIC-ről hallottam. Amennyiben az utóbbira gondoltál, elmondom, hibátlanul működik az 5.10 kikapcsolt APIC-al, épp most megy itt mellettem az ötödik NF2-es gép telepítése, amin ki van kapcsolva és 5.10 kerül rá.

Idézet

3.; tartsd be a telepítési sorrendet... (új telepítésnél először tedd fel a cd-s gyári drivereket, utána lehet frissíteni, és először Win komponensek /sp-k, stb./, utána driverek)

3. Te is tartsd be, de másokat ilyen marhaságra ne akarj már rávenni. Ugyan mi a nyavajának feltenni a gyári CD-ről azt az őskövület drivert? Azért, hogy hátha fennmarad belőle valami, amikor rátelepíted az újat és a frissen installált Win-ed rögtön egy fasza driver conflictal induljon? Ugyan...

Idézet

Én sem szoktam leszedni az előző drivereket, csak rátelepítek!!!

Ezt is inkább zárójelben, kisbetűvel, halványan, nehogy valaki követendő példának lássa. Örülj neki, hogy (EDDIG!) nem volt ebből gondod, de ne terjeszd.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#2622 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 10:07

Idézet: EV6 - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 10:38

Mekkora király gyerek vagy te. Látom ismered a gépedet. De másokat azért ne hülyíts, ok?

Kezdjük.

2. Nem tudom mi lehet az az APCI (HAPCI :confused: ) én alaplapokkal kapcsolatban ACPI-ről és APIC-ről hallottam. Amennyiben az utóbbira gondoltál, elmondom, hibátlanul működik az 5.10 kikapcsolt APIC-al, épp most megy itt mellettem az ötödik NF2-es gép telepítése, amin ki van kapcsolva és 5.10 kerül rá.

3. Te is tartsd be, de másokat ilyen marhaságra ne akarj már rávenni. Ugyan mi a nyavajának feltenni a gyári CD-ről azt az őskövület drivert? Azért, hogy hátha fennmarad belőle valami, amikor rátelepíted az újat és a frissen installált Win-ed rögtön egy fasza driver conflictal induljon? Ugyan...

Ezt is inkább zárójelben, kisbetűvel, halványan, nehogy valaki követendő példának lássa. Örülj neki, hogy (EDDIG!) nem volt ebből gondod, de ne terjeszd.

1.; Te még sosem gépeltél el semmit?
1.1.; 5 telepítési kísérletből 5x így alakult, leírtam a tapasztalatom... (Amúgy ott a többnyire, csak olvasni kellene. :))
2.; A frissítések némely telepítőben valóban csak frissítések. (Főleg nemWHQL csomagoknál) Vajon akkor minek is kellhet az eredeti? (én már futottam össze ilyennel!!!)
2.1.; Ha nálad gondot okozott, hogy rátelepítetted a régi driverre, gondolkozz el, miért. Nem egy, nem két gépet telepítek... nVidiánál elég jól megírták a drivereket is meg a telepítőt is (béna mester szidja az eszközt :up: ).
3.; A fórum arról szól, hogy leírjuk a tapasztalatainkat. Ha neked ilyenből voltak gondjaid azt nem a driverek okozták, nézz utána mi volt az.
4.; Kissé modoráltabb hangnemben is meg lehet szólalni! Thx.! :respect: EV6 mesternek!

Szerkesztette: deMarco 2004. 10. 28. 10:53 -kor

Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#2623 Felhasználó inaktív   sohta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 12:14

Mondjuk (csak hogy valamit Én is hozzászóljak) néha van értelme SZERINTEM az eredeti driver telepítés, majd új driver felrakásnak.

S3 vidkaránál volt olyan tapasztalat, hogy friss driver telepítése után fekete képernyővel volt csak hajlandó indulni a (ha jól emlékszem) 98. Több driverrel is próbálkoztunk, csökkentett mód szintén játszott.

Megoldást az jelentett, hogy eredeti driver fel, -> win indul rendesen -> driverfrissítés -> win indul rendesen az új driverrel.

Mondjuk ez csak 1 kártyával fordult elő (környezetemben ilyen kártya csak ez az egy volt), szal nemigazán lehet ebből általánosítani

Mondjuk, hogy értelme is legyen a hozzászólásomnak a 6.11beta driverben nincs benne sem a memóriavezérlő, sem a GART, így valószínüleg UPDATE-re készítve.

Bár kézileg ki lehetett egészíteni a hiányzó elemekkel az 5.10-ből és előző uninstallja után lehetett telepíteni. én így csináltam.

Mondjuk uninstall után azért a memóriavezérlőből még maradt fent, melyet a rejtett eszközök megjelenítésével láthatóvá téve le lehet szedni manuálisan.
Sose nézz hátra, mert véletlenül lefejelsz egy oszlopot :)

#2624 Felhasználó inaktív   Chromo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 13:06

Idézet: deMarco - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 11:07

1.; Te még sosem gépeltél el semmit?
1.1.; 5 telepítési kísérletből 5x így alakult, leírtam a tapasztalatom... (Amúgy ott a többnyire, csak olvasni kellene. :))
2.; A frissítések némely telepítőben valóban csak frissítések. (Főleg nemWHQL csomagoknál) Vajon akkor minek is kellhet az eredeti? (én már futottam össze ilyennel!!!)
2.1.; Ha nálad gondot okozott, hogy rátelepítetted a régi driverre, gondolkozz el, miért. Nem egy, nem két gépet telepítek... nVidiánál elég jól megírták a drivereket is meg a telepítőt is (béna mester szidja az eszközt :up: ).
3.; A fórum arról szól, hogy leírjuk a tapasztalatainkat. Ha neked ilyenből voltak gondjaid azt nem a driverek okozták, nézz utána mi volt az.
4.; Kissé modoráltabb hangnemben is meg lehet szólalni! Thx.! :respect: EV6 mesternek!

Azér' az durva lenne, ha az 5.10-et  csak valami régi verzióra lehetne rátelepíteni és az nvidia elfelejtette volna ezt BAZI NAGY BETŰKKEL HIRDETNI a honlapján meg a readme-ben.:eek:

Egyébként is a 'régi driver' is egy csomó verziót takar, attól függően, hogy mikor vetted az alaplapot.

Szerkesztette: Chromo 2004. 10. 28. 13:07 -kor

#2625 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 14:43

NF7-S/olyan alaplap tulajdonosok, akiknek Silicon Image SATA chip van a lapjan:
Nem jelent meg uj SATA driver? DE! :D

Tessek felmenni a windoz update-ra, kerni egy hardver frissitest, es ime a csoda uj driver :Đ :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

(Akinek ez nem uj, attol sorry...)

Szerkesztette: authenticDViD 2004. 10. 28. 14:43 -kor

#2626 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 15:27

2.; AMD-sek: APCI-t NE KAPCSOLD ki!!! 5.10-es vagy újabb driver nem megy akkor fel (azt a bizonyos csak fut körbe a csik és nem indul hibát többnyire ez okozza)

nálam sincs semmi baja...

#2627 Felhasználó inaktív   haspokk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 16:50

felkerült a 6.11béta

#2628 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 28. 18:33

Idézet: Chromo - Dátum: 2004. okt. 28., csütörtök - 14:06

Azér' az durva lenne, ha az 5.10-et  csak valami régi verzióra lehetne rátelepíteni és az nvidia elfelejtette volna ezt BAZI NAGY BETŰKKEL HIRDETNI a honlapján meg a readme-ben.:eek:

Egyébként is a 'régi driver' is egy csomó verziót takar, attól függően, hogy mikor vetted az alaplapot.

Haspokk: egy kérdés. Mennyit kellett bűvészkedned hozzá? (Nekem semmit...)

Nem mindet, de ezt is írtam, viszont ha ecceri user letölt magának innen onnan drivert, azzal előfordulhat, mint írtam én már találtam ilyet (legutóbb pl nem volt benn az ethernet kártya drivere...), ő nem fogja tudni miért van ez, csak jönnek az ilyen "szar a driver, mert nincs hangkezelőpult...." és hasonló megjegyzések, pedig a driverrel nincs semmi baj, és láss csodát, így oldottuk meg a problémát, utánna ment. Nem mindenki olyan abszolute zseni, mint ti, vannak itt olyan lamerek is mint én... :( :omg:

A régi driver valóban lehet egy csomó, de többnyire a gyártó által a lapra specializált legújabb válogatása (az enyém ilyen), és tutira benn van minde, ami kell!!!
Miért érzem úgy, hogy rajtam kívül mindenki hülye? Lehet velem van a baj? Ááááááá! Az nem lehet... Én?! Dehogy... vagy mégis?!

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

ABIT AN9 Fatality 32x, AMD Athlon64 4000+ Dual Core, 2x1 GB Apacer DDR2 800MHz, Samsung 160 GB SATA2 8MB + Samsung 500 GB SATA2 16MGB, 2 x INNO3D geForce 7600GT 256MB SLI + VF900Cu, Ultra Power AT-T460AP 460W ATX, Genius SW Home Theater 5.1 Deluxe

#2629 Felhasználó inaktív   Mekré 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 08:39

Üdv!

Asus a7n8x-e deluxe lapom van s a sounss-t használom hangkeltésre, semmi gondom nincs vel, najó mégis hiszen akkor nem irnék ide :)

Alapálapotban ha nem megy zene s semmilyen hang a gépen, akkor a hangfalból vagy a fülesből (tökmind1gy) mikor használom az egeret akkor halk kis zugás ad ki magából.
Fogalmam sincs mitől lehet :C
5let?

#2630 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 08:55

Winyó vásárlás előtt állok, mert nem férek el a mostani tárhelyen, szívesen vennék SATA winyót, mert már nem kerül sokkal többe és mégiscsak ez a jövő. Kérdésem: jelenleg ki van kapcsolva a BIOS-ban a SATA vezérlő, mivel nem használom. Ha bekapcsolom, beszerelem a winyót, van lehetőség a SATA vezérlő telepítésére XP_SP1 alá, vagy újra kell miatta húznom a rendszert ?
I cry, when Angels deserve to die

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2631 Felhasználó inaktív   gmanus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 09:03

Nem kell újra telepíteni az operációs rendszert!
Működni fog! Úgy ahogy leírtad!

Szerkesztette: gmanus 2004. 10. 30. 09:05 -kor

Kép

#2632 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 09:03

Idézet: iljicSke - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 9:55

Winyó vásárlás előtt állok, mert nem férek el a mostani tárhelyen, szívesen vennék SATA winyót, mert már nem kerül sokkal többe és mégiscsak ez a jövő. Kérdésem: jelenleg ki van kapcsolva a BIOS-ban a SATA vezérlő, mivel nem használom. Ha bekapcsolom, beszerelem a winyót, van lehetőség a SATA vezérlő telepítésére XP_SP1 alá, vagy újra kell miatta húznom a rendszert ?

Ha nem a S-ATA vinyóra telepítesz, akkor nincs gond, a winfos alá kell drivert telepíteni, floppyról, vagy WU-ról.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2633 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 10:52

Idézet: bigsee - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 10:03

Ha nem a S-ATA vinyóra telepítesz, akkor nincs gond, a winfos alá kell drivert telepíteni, floppyról, vagy WU-ról.

A rendszer maradna a mostani P-ATA winyón, csak beraknék mellé egy S-ATA-t. Köszönöm a segítséget, most marhára örülök, hogy gond nélkül mehet a S-ATA winyóbefelé !  :cool:  :respect:

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2634 Felhasználó inaktív   emery23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 11:08

AMD-sek: APCI-t NE KAPCSOLD ki!!! 5.10-es vagy újabb driver nem megy akkor fel (azt a bizonyos csak fut körbe a csik és nem indul hibát többnyire ez okozza)

Ha az APIC ot bekapcsolom akkor megint elojonnek a hangpromlemak es a reszketo eger efektus
Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

#2635 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 18:29

Ha a 2.45 helyett felrakom ezt az 5.10-et, akkor lesz valami látható javulás, gyorsulás?
Vagy csak ugrik egyet a verziószám, oszt' jóvan...? :) Utóbbi esetben inkább nem tökölnék vele.

#2636 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 20:39

Idézet: emery23 - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 12:08

Ha az APIC ot bekapcsolom akkor megint elojonnek a hangpromlemak es a reszketo eger efektus

Ha ki van kapcsolva és felmennek vele az új driverek, akkor hagyd úgy nyugodtan, nekem ez nem ment, de viszont semmi gondot nem okoz, hogy be van kapcsolva :)

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#2637 Felhasználó inaktív   deMarco 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 30. 20:40

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 19:29

Ha a 2.45 helyett felrakom ezt az 5.10-et, akkor lesz valami látható javulás, gyorsulás?
Vagy csak ugrik egyet a verziószám, oszt' jóvan...? :) Utóbbi esetben inkább nem tökölnék vele.

Próbáld ki!  :p

-=Oldalam=-
-=Oblivion mod=-

#2638 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 08:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2004. okt. 30., szombat - 19:29

Nekem lenyegesen jobb.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#2639 Felhasználó inaktív   iljicSke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 10:23

Újabb kérdés: mivel a S-ATA winyó az alaplapi Silicon RAID vezérlőre kerül majd, kell szórakozni blokkmérettel meg ilyen nemtom milyen RAID beállításokkal vagy csak beszerelem és örülök ?  :think:

Az Everesttől Zanzibárig

6121m

#2640 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 10. 31. 11:51

Idézet: Evil. - Dátum: 2004. okt. 31., vasárnap - 9:25

Nekem lenyegesen jobb.

Mégpedig miben?

Téma megosztása: