HWSW Informatikai Kerekasztal: új nForce2 chipset driver - tapasztalatok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

új nForce2 chipset driver - tapasztalatok Értékeld a témát: -----

#2881 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:04

Hmm ezt nem tudtam, hogy a memtestet állitgatni is lehet :) Megpróbálom.

Egyébként  a rendszerwinyom most átmenetileg a régi barracuda 80gb-osom, amin 33db uncorrectable sector van :) Lehet, hogy amikor a page file badsectoros részre téved, akkor kékül? Ez jó elmélet, csak semmi nem támasztja alá.
Előtte zsír samsung 160gb/8m/pata-n volt a rendszer, és azon is dobott ugyanigy néha. Mondjuk az a winyo meg is halt 2 honap utan...
De elvileg most, hogy az adaptec vezérlő kerül be, és a RAID1-es tömbre lesz téve a win, talán az nf2 ide probléma is kiküszöbölve lesz némileg... vagy nem...

Bocs, helyesen: reallocated sector count. Mondjuk a smart ettől még RENDBEN-nek irja... (aida)

Szerkesztette: Locutus 2005. 02. 20. 11:07 -kor

#2882 Felhasználó inaktív   mucka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 11:15

Idézet

Reallocated Sector Count: A valamilyen okból hibásnak vélt és ezért áthelyezett szektorok számlálója (nem tartalmazza a függőben lévő szektorok számát, ezekről később). Az off-line scan vagy egy olvasási próbálkozás során rossznak ítélt szektorokból a HDD megpróbálja a még dekódolható adatokat lementeni, a szektort pedig áthelyezni és a használatból kivonni. Az áthelyezett szektorok rohamos növekedése a lemezfelületre romló fizikai állapotára utal (Barracuda IV-eknél gyakran előfordul lassú növekedés -  :confused: ). A régebbi merevlemezeknél az erre a célra fenntartott tartalék szektorok a lemez belső felén helyezkedtek el, ezért ezeknél a nagyobb számú szektoráthelyezések jelentős (10%+) teljesítménycsökkenést okoztak. A mai drive-ok ún. sector sparing scheme-mel működnek, ami azt jelenti, hogy a lemez felületén megadott sávonként van egy tartalék sáv, így az áthelyezések nem okoznak a teljesítményben változást.

Az idézetet <<innen>> vettem (thx for Csybe). Nem vagyok nagy smart mágus, de ha az aida/everest jónak mondja én hiszek neki. :) Ez csak egy tipp volt :)

üdv:
mucka
...WITH A BIT OF LUCK THE NETWORK
WILL PICK ME UP...

#2883 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 20. 12:41

Idézet: mucka - Dátum: 2005. febr. 20., vasárnap - 11:15

Az idézetet <<innen>> vettem (thx for Csybe). Nem vagyok nagy smart mágus, de ha az aida/everest jónak mondja én hiszek neki. :) Ez csak egy tipp volt :)

üdv:
mucka

Szal akkor ez aligha befolyásol bármit... tehát megint ott vagyunk ahol... :)

#2884 Felhasználó inaktív   Shane 54 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 22:26

;) én azt hallottam, hogy a smart az fabatkát sem ér... :D
Találjuk meg együtt az AIDS ellenszerét!!
Csatlakozz a magyar csapathoz!!

"...nehogy már a fika egye meg az óvodást..." Andro, részlet

Gondolkodtál ma már?

#2885 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 25. 20:35

Nakérem, zsírúj adaptec raid kártya, rajta két új sata winyoval, régiwinyo, nforce ide kiiktatva.

BSOD .....8E  :mad:

Valaki okosabb lesz ebből? Ezt a 8E végű hibakódot adja a kékhalálra. TELJESEN ugyanúgy jön elő mint eddig. Tehát éppen olvastam itt a fórumot kb 1 percig, még csak az egeret sem mozdítottam. És putty.
Aztán reboot, és minden ok...

Driverek ugyanaz, 2.45 nf2, 5.1 catalyst. Frissitsek BIOS-t az alaplapon? Vagymiii?

#2886 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 00:06

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 21:35

Nakérem, zsírúj adaptec raid kártya, rajta két új sata winyoval, régiwinyo, nforce ide kiiktatva.

BSOD .....8E  :mad:

Valaki okosabb lesz ebből? Ezt a 8E végű hibakódot adja a kékhalálra. TELJESEN ugyanúgy jön elő mint eddig. Tehát éppen olvastam itt a fórumot kb 1 percig, még csak az egeret sem mozdítottam. És putty.
Aztán reboot, és minden ok...

Driverek ugyanaz, 2.45 nf2, 5.1 catalyst. Frissitsek BIOS-t az alaplapon? Vagymiii?

Miert, mikori BIOS van benne? :)
Mindenkeppen frissits...

#2887 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 08:35

Idézet: authenticDViD - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 0:06

Miert, mikori BIOS van benne? :)
Mindenkeppen frissits...

Kettővel ezelőtti. Lévén a BIOS-ok leirásánál semmi oylant nem irtak az újakhoz, ami engem érintett volna, feleslegesnek láttam a frissítést.
Bár őszintén szólva, még most is feleslegesen nagy rizikónak tartom, egy elvétve előforduló BSOD miatt egy amúgy jólműködö BIOS-hoz hozzányúlni... vagy nem?
Ráadásul a linkelt oldalon azt irja, hogy a kernelben okoz hibát valami driver ilyenkor.

Midnenesetre most felmegyek win updatelni, mert ott a leirásnál a 8E hibához irt valami ilyesmit is, hogy van fix stb...

#2888 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:16

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 8:35

Ráadásul a linkelt oldalon azt irja, hogy a kernelben okoz hibát valami driver ilyenkor.

Én még mindig hardveres hibára tippelek.
Driver hibánál a drivercsere utáni első indításkor dobni szokta a kéket.
Persze semmi sincs kizárva, de nálam legtöbbször ilyen spontán eseteknél valami megfáradt.
Remélem minél előbb megtalálod a hiba okát, kiváncsi vagyok a végeredményre.

#2889 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 09:37

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 9:16

Én még mindig hardveres hibára tippelek.
Driver hibánál a drivercsere utáni első indításkor dobni szokta a kéket.
Persze semmi sincs kizárva, de nálam legtöbbször ilyen spontán eseteknél valami megfáradt.
Remélem minél előbb megtalálod a hiba okát, kiváncsi vagyok a végeredményre.

Most frissítettem a windowst, minden fontos szart felraktam rá. Kiváncsi leszek.

Ha újból jönne kék, akkor valami nforce drivert próbálok meg, van ilyen mix-pack is pl, lehet olyant...

Ha hardveres a hiba, arra meg hogy a péniszbe jöjjek rá? És HA hardveres a hiba, akkor nem terhelésre kellene inkább csinálnia? Nekem az összes tesztprogi, játék, stb tökéletesen fut, akár órákon át is. Mint irtam egyedül akkor jelentkezik a hiba, ha egy darabig hagyom a gépet, és semmit nem csinálok. És ekkor is csak kb havonta 1x...

#2890 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:32

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 9:37

Ha hardveres a hiba, arra meg hogy a péniszbe jöjjek rá? És HA hardveres a hiba, akkor nem terhelésre kellene inkább csinálnia? Nekem az összes tesztprogi, játék, stb tökéletesen fut, akár órákon át is. Mint irtam egyedül akkor jelentkezik a hiba, ha egy darabig hagyom a gépet, és semmit nem csinálok. És ekkor is csak kb havonta 1x...

Nem 1szerű dolog a hardveres hiba kiszűrése, ha szemre nem látható, csak a cserélgetés marad, de ilyen ritka hibánál ez nagyon időigényes. Mondanám, hogy hagyd amíg sűrűsödig a dolog, de én sem viselek jól akár 1etlen kékhalált sem.
Ha mindig csak akkor jelentkezik amikor pihen a gép, akkor esetleg kapcsolatban lehet energiagazdálkodási beállításokkal. Kikapcsol valamit (vagy megpróbál) aminél engedélyezve van, esetleg suspend, hibernálás. Ezeket nézted már?

#2891 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:43

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 10:32

Nem 1szerű dolog a hardveres hiba kiszűrése, ha szemre nem látható, csak a cserélgetés marad, de ilyen ritka hibánál ez nagyon időigényes. Mondanám, hogy hagyd amíg sűrűsödig a dolog, de én sem viselek jól akár 1etlen kékhalált sem.
Ha mindig csak akkor jelentkezik amikor pihen a gép, akkor esetleg kapcsolatban lehet energiagazdálkodási beállításokkal. Kikapcsol valamit (vagy megpróbál) aminél engedélyezve van, esetleg suspend, hibernálás. Ezeket nézted már?

Semmilyen biosos enenrgiabigyó nincs beállítva, nem szeretem ha leállitja a winyokat vagy ilyesmi... Egyedül a winben annyi, hogy 20 perc után monitor off, de még csak screensaver sincs.

De nap mint nap előfordul, hogy akár órákra is itthagyom a gépet, és akkor semmi ilyesmi. Sosem volt még olyan, hogy mire hazajöttem pl addigra közben kékült volna be. Mindig 1 max 5 perc pihenő után jön, ha jön, és eddig szinte kizárólag csak böngészés közben. Tehát max scrollozás vagy linkre kattintás ha történik, de leginkább ezek se.

A hibák egyébként nem sűrűsödnek, mint feljebb írtam jóideje ez a kb havi 1 periódus figyelhető meg...

#2892 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 10:58

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 10:43

Semmilyen biosos enenrgiabigyó nincs beállítva, nem szeretem ha leállitja a winyokat vagy ilyesmi... Egyedül a winben annyi, hogy 20 perc után monitor off, de még csak screensaver sincs.

De nap mint nap előfordul, hogy akár órákra is itthagyom a gépet, és akkor semmi ilyesmi. Sosem volt még olyan, hogy mire hazajöttem pl addigra közben kékült volna be. Mindig 1 max 5 perc pihenő után jön, ha jön, és eddig szinte kizárólag csak böngészés közben. Tehát max scrollozás vagy linkre kattintás ha történik, de leginkább ezek se.

A hibák egyébként nem sűrűsödnek, mint feljebb írtam jóideje ez a kb havi 1 periódus figyelhető meg...

Utolsó ötlet: böngészőcsere, de ez már X akta kategária.
Talán valakinek lesz még épkézláb ötlete, én kifogytam így távolról.

#2893 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:34

Idézet: Bucy - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 10:58

Utolsó ötlet: böngészőcsere, de ez már X akta kategária.
Talán valakinek lesz még épkézláb ötlete, én kifogytam így távolról.

Ja mondjuk ez érdekes kérdés. 98%-ban firefoxot használok, a maradékra meg ott az IE.
A hiba eddig csak firefox alatt jött elő, de IE ugye nem is fut szinte soha...

#2894 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:53

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:34

Ja mondjuk ez érdekes kérdés. 98%-ban firefoxot használok, a maradékra meg ott az IE.
A hiba eddig csak firefox alatt jött elő, de IE ugye nem is fut szinte soha...

Opera 1 próbát megér.
Én opera + mozilla-t használok és még nem kellett ie-t indítanom. Ami firefox -nál megakadt az a mozilla vitte azárt használom így őket.

#2895 Felhasználó inaktív   Pikkolo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 01. 21:51

Nekem most a nforce 637 beta van fent, mintha egy picikét lomha lenne a filekezelés. IDE drivert külön fel lehet rakni? Ha igen akkor melyik a legjobb?

#2896 Felhasználó inaktív   richies 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 09:54

Idézet: Pikkolo - Dátum: 2005. márc. 1., kedd - 20:51

Nekem most a nforce 637 beta van fent, mintha egy picikét lomha lenne a filekezelés. IDE drivert külön fel lehet rakni? Ha igen akkor melyik a legjobb?

senki sem tudja, mindenkinek más...
lutri :eek:
all bitches

#2897 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 10:14

Idézet: richies - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 10:54

senki sem tudja, mindenkinek más...
lutri :eek:

Sztem a 6.14-ben talalhato...

#2898 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 11:36

Miért van az hogy crc-sek lesznek a képfájljaim, amik a vinyón vannak és nem cd-ről olvastam be őket! Ha viszont kiírom cd-re akko megint jó! Én a driverre gyanakszom! Szerintetek?
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

#2899 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 12:05

Idézet: Stoto - Dátum: 2005. márc. 5., szombat - 11:36

Miért van az hogy crc-sek lesznek a képfájljaim, amik a vinyón vannak és nem cd-ről olvastam be őket! Ha viszont kiírom cd-re akko megint jó! Én a driverre gyanakszom! Szerintetek?

Ez érdekes biztos tökéletes a lemez kiírás után?
CRC hibát inkább kábelhiba, túlhúzás, stb. szokott okozni nem driver. Másolgass fájlokat és ellenőrizd nincs-e benne bithiba.
Én a 6.39 ide driverét használom teljes megelégedéssel.

#2900 Felhasználó inaktív   Stoto 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 05. 15:49

Egy másik gépen rámásoltunk a hl2 dvd iso-t és ott fel is tudtuk telepíteni róla! Hazahoztam és ittohon megint telepítés közben hibát írt ki!
MB:  Gigabyte GA-K8T890-9, CPU:  Athlon64 3000+, Memory:  2x512 Kingmax DDR400, VGA:  inno3D 6600GT 128mb, PS:  Ultra Power 470W

Téma megosztása:

• (146 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó