HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Óvatosan csiszolja a Bulldozert az AMD - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Óvatosan csiszolja a Bulldozert az AMD Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 03. 12:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 09. 03. 12:05

Nálunk szinte mindenkinek Intel GPU-s notija van, oszt valahogy nem jellemző a hozzá köthető BSOD, a videolejátszás minőségre lehet panasz, WebGL-es cumók driververziótól fuggően eléggé nagy szórást mutatnak sebességileg, de más gebasz nem nagyon van...

Adott Dell típussal szopolnak. Javasoltam cserét más típusra. Driverek fossák össze kegyetlenül magukat. Intel driver + NV driver (külső monitorhoz ? :think: ). Annyira nem faggattam ki a kollégát, de már 1 hónapja ezért túr fel mindent.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#102 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 03. 12:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 03. 13:07

Adott Dell típussal szopolnak. Javasoltam cserét más típusra. Driverek fossák össze kegyetlenül magukat. Intel driver + NV driver (külső monitorhoz ? :think: ). Annyira nem faggattam ki a kollégát, de már 1 hónapja ezért túr fel mindent.

Nekünk az ilyen optimusos cuccok csak linux alatt nem mentek/mennek rendesen, Lenovo E530 meg T530 (GT610 meg GT630 az Intel mellett), az aktuális driverek NV 8.17.12.9593/Intel 8.15.10.2778, de efféle durva videolejátszási gond még nem volt velük...

Szerkesztette: Szabcsi 2012. 09. 03. 12:30 -kor

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#103 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 03. 12:30

@AnonymousX: "Második hely egy pangó Pc piacon nem túl rózsás"

Azért nem kell ennyire drámaian fogalmazni, mert messze nem ennyire rossz a helyzet.

#104 Felhasználó inaktív   sir ny3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2012. 09. 04. 22:06

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2012. 09. 03. 11:48

@sir ny: "érdekes, nekem atom n455 -ös dell általában viszi a windows 7-t, ablakokat röccenés nélkül mozgat sőt, olyan jól szuperál, hogy kövi gépem is atom lesz, vagy nem ( de már ideje lenne )"

Egy atom -os gépet mi a frászért akarsz egy másik atomos gépre cserélni?

a dell lapos, én meg zsinórosat szeretnék

#105 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 05. 00:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 03. 02:09

Épp az előbb szidalmazta egy kolléga a Dell i7-es 16 Giga RAM-os notebookját, mert az Intel IGP-je BSOD-okat dobál filmnézéskor. A hibára nincs megoldás.

Melyik notesz? Nálunk van egy tonna, igaz nem ennyi RAMosat, de egy kisebb i7estmost üzemeltem be magamnak,oszt nincs vele baj. Biztosnem baszta szájba kodekpakkal?
Make love not Wor.

#106 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 05. 00:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2012. 09. 03. 13:30

Nekünk az ilyen optimusos cuccok csak linux alatt nem mentek/mennek rendesen, Lenovo E530 meg T530 (GT610 meg GT630 az Intel mellett), az aktuális driverek NV 8.17.12.9593/Intel 8.15.10.2778, de efféle durva videolejátszási gond még nem volt velük...

Nálam dokkolóznak is, ma éppen külső monitort basztattam, mert ugye van sok kimenet, amiből egyszerre kettő műxik,júzernek dualmonitor van, ahogy bedugom a HDMI-t, egyből kapcsol TVre, jó a kép, felbontás. Csak júzer nem akart huzogatni, így sima VGA mazzag lesz, átkapcsolóval... Ellenben azt is tudja.
Make love not Wor.

#107 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 05. 07:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 03. 13:07

Ezek szerint akkor az adott DELL típussal vannak gondok, nem magával az Intel IGP-vel, hisz' az máshol jól működik :think:

#108 Felhasználó inaktív   dezz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 13. 03:20

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2012. 09. 03. 12:25

@dezz: "Hozzátenném, sok területen a CPU szerepe lassan háttérbe szorul, ahogy a teljesítményigényes számítások egyre inkább átkerülnek az GPU-k (IGP-k) vektortömbjeire, amik számítási teljesítményben messze maguk mögött hagyják a CPU-kat, "

De csak akkor, ha masszívan párhuzamosítható feladatról van szó.

Épp ezért szerepel ott az a kis részlet, hogy "sok területen".

Idézet

Mert ugye szép dolog ám a hatalmas számítási kapacitást emlegetni, csak hogy azt nagy számú, kis teljesítményű egység hozza össze, és valakinek le is kellene programozni azt az algoritmust, ami ezt a környezetet megfelelően ki tudja használni.

Rég túlvagyunk a GPGPU őskorán... Már nem shaderben írják az ilyen kódokat (valaha megtették ezt is, lásd pl. folding@home). Az OpenCL (és társai) és a megfelelő fejlesztőkörnyezetek igen sokat könnyítenek a munkán.

Idézet

Számtalan feladat van, amit így nem tudsz megoldani.

És ugyancsak sok, amit viszont igen. A jövőt jelentő fejlett kép- és hangfeldolgozás pl. pont ilyen.

Idézet

Videó kódolás az pont olyan amit meg lehet, de mégsem záporoznak az ilyen programok.

Energiahatékonyabb erre dedikált egységeket használni.

Idézet

A többi területen meg ugye az elég speciális feladatokon túl, csak szavakban léteznek rendes megoldások....

Ahh, na persze... Can OpenGL And OpenCL Overhaul Your Photo Editing Experience? (Yes.)

#109 Felhasználó inaktív   Sparow2 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 13. 08:21

Üzenet megtekintéseIdézet: dezz - Dátum: 2012. 09. 13. 04:20

Igen, képfeldoglozás, videófeldolgozás, meg speciális tudományos számítások ... itt nagyjából ki is merül a téma ...

Téma megosztása:

• (6 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó