HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#61 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 05. 16:36

Hívd fel őket, a weblapjukon van 3 telefonszám is. Csak elmondják hogyan juthatsz el oda :)

#62 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 19:31

Írtam nekik mailt, most már csaknem vennék fel a telefont, remélem válaszolnak mire megkapom a fizut :)
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#63 Felhasználó inaktív   Májkigyerek 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 11. 05. 20:40

Sziasztok!

Én is épp most rakok össz egy rencert. Mivel hűtő/klimás cégnél dolgozom találok spéci cuccokat, de árat sajnos nem tudok mondani. Szóval:
Szivattyú: 1.000. Ft. bolhapiaci, de kíméletlenül nyomja a vizet, laborszivattyúnak tűnik. 6mm ki és befolyó csonkkal.
Csövek: 6mm belső átmérőjű "Cornelius" csövek. Kemény műanyag, nem kell attól félni, hogy megtörik, vagy behorpad.
Tömb: 50x50-es magam terveztem, a két csonk 6mm-s belső átmérőjű csonk, ezek két 6mm-es "gyűjtő" vájatba torkollanak a tömb két ellentétes oldalán. A két vájatot 4mm-es csatornák kötik össze. A vájatok mélysége 8 mm. Már csak a sárgarézre várok, hogy ki tudjam marni, mert itt felénk kisfelhasználók csak bronzot tudnak venni, annak pedig kb 5x rosszabb a hővezető képessége mint a sárgaréznek.
Elpárologtató (hőcserélő): 120x120mm-es műszerhőcserélő. 8mm-es rézcsővel 33db 120x45 mm aluminium lamellával.
Ventillátor: 120 mm átmérőjű 23mm széles SUNON márkájú 12V-os műszerventillátorm, "szívó"-ra fordítva, így jobb a hűtőteljesítmény, mint ha fújná a levegőt az elpárologtatóra. 3300Ft. Zalaegerszeg, Séllei amatőrbolt

Hát egyelőre ennyi.
Az lenne a kérdésem, hogy tágulási tartályt milyent használtok és hol lehet venni? Egyáltalán zárt rendszeretek van (és akkor hogy/ hol rögzítitek a tartályt a legmagasabb ponton a levegőtlenítés céljából) vagy nyilt rendszeretek (és akkor hogy küszöbölitek ki a nyitott tartálynál a vizkilocsogást, párolgást, stb. vagy hogyan mozgatjátok a gépet haverhoz, szervízbe, stb.)?

Kösz
Májkigyerek

#64 Felhasználó inaktív   Májkigyerek 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 20:46

Most olvasom, hogy Eheim szivattyúkat kerestek.
Mintha a fickó itt a zalaegerszegi akvarisztikaboltban EHEIM-et kínált volna 11.000-ért. Lehet, hogy nem jól emléxem de holnap majd rácsörrentek. Még így is olcsóbb lehet, ha rászámolsz 500Ft postaköltséget...

#65 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 21:05

idézet:
Ezt írta Májkigyerek:
Most olvasom, hogy Eheim szivattyúkat kerestek.
Mintha a fickó itt a zalaegerszegi akvarisztikaboltban EHEIM-et kínált volna 11.000-ért. Lehet, hogy nem jól emléxem de holnap majd rácsörrentek. Még így is olcsóbb lehet, ha rászámolsz 500Ft postaköltséget...
[/quote]

Nah az szuper lenne, de sajnos kételkedem benne....
Ha megkérdezed PONTOS típust is tudakold meg, ezer köszönet.

#66 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 22:03

Az EHEIM engem is NAGYON érdekelne.
Etele, te Pösti vagy? :) Mert akkor jöhetne egyben is akár, postaköltséget akkor a felére is nyomhatjuk. :) --> 250Ft/kopf
Viszont nekem a 600 literes kellene, asszem az a 1048-as.

Viszont Májkigyerek !

Nagyon vigyázz, blokkot sárgarézből semmiképpen! Csapd fel a függvénytáblát gyorsan a megfelelő oldalon, látni fogod, hogy a vörösréz messzemenőkig a jobb (kicsit jobb az ezüst), de úgy emléxem a sárgaréz csak NEGYED olyan jó hővezető! Akkor már jobb az alu is. Viszont sárgarezet könnyebb megmunkálni az tény, de NAGYON ROSSZ hővezető!

[ 2002. november 05.: Mono szerkesztette a hozzászólást ]

#67 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 05. 22:40

Ja pesti vagyok, nekem is az 1048-as (600L/óra) kellene, de sajnos nem hiszem hogy valós az a 11.000 Ft körüli összeg. Vagyis lehet annyi Eheim pumpa, de akkor az a legkisebb (250L/óra) lesz. Ha viszont 1048-as van nagyon jó árban, benne vagyok a közös rendelésben.

#68 Felhasználó inaktív   Mikica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 09:34

Na, beszéltem a fickóval, és tényleg a kicsi típus az.
EHEIM 270l/h, 75cm vízemelési magasság, 4w fogyasztás, 11.160 Ft.
Nagyobbal nem foglalkozik, ebből a márkából, mert nagyon drága. 800l/h-s van még neki, de az olasz.

Igazad van, a sárgarézzel kapcsolatban, tényleg elnéztem sort és a vörösréz adatait néztem. Még jó hogy szóltál, megcsináltam volna sárgából... Kösz

Valamit esetleg tudtok mondani a tartállyal kapcsolatban? Vagy ti egyáltalán használtok? Tényleg fontos lenne, mert már csak ez hiányzik.

Májkigyerek

#69 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 10:31

idézet:
Ezt írta Mikica:

Májkigyerek
[/quote]

Döntsd már el, hogy hívnak!
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#70 Felhasználó inaktív   Mikica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 11:58

kisbetu,
A Májkigyerek-et tegnap hoztam létre, mivel nem tudtam otthonról valamiért bejelentkezni Mikicaként, innen munkahelyről viszont minden további nélkül megy. Majd kétféle képpen írok alá és érthető lesz mindneki számára :)

Üdv,
Mikica v. Májkigyerek

#71 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 17:08

idézet:
Ezt írta Mikica:
Na, beszéltem a fickóval, és tényleg a kicsi típus az.
EHEIM 270l/h, 75cm vízemelési magasság, 4w fogyasztás, 11.160 Ft.
[/quote]

Sracok, az nem eleg? Az sem jo, ha tul gyorsan keringeti a vizet a rendszer!
Valaki irta a topic elejen, hogy Ordasi fele blokkok nem jok es szidtatok. Nekem nagyom bevalt, tutti jo mind a CPU mind a VGA blokk. Nekem a szivattyuval vannak problemaim, mert rettenetesen elkezdett 2 honap utan zorogni... :(
Most en is pumpat keresek, mit tudtok ajanlani?
Sex, fagyi, rock & roll ! :)

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#72 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 18:02

idézet:
Ezt írta JiM:

Sracok, az nem eleg? Az sem jo, ha tul gyorsan keringeti a vizet a rendszer!
Valaki irta a topic elejen, hogy Ordasi fele blokkok nem jok es szidtatok. Nekem nagyom bevalt, tutti jo mind a CPU mind a VGA blokk. Nekem a szivattyuval vannak problemaim, mert rettenetesen elkezdett 2 honap utan zorogni... :(
Most en is pumpat keresek, mit tudtok ajanlani?
[/quote]

Az Ordasi féle blokk zörög, vagy vmilyen másfajta? Mert az ordasié átalakított szivattyú ám...

Sicce szivattyúk? Nekem volt egy pici, ami alul szívta a vizet, talán 250, vagy 400l/órás 6W körüli, azzal 1 évig ment a vízhűtésem. Aztán kicsit hangos lett, amikor kísérleteztem: egy edénybe fél kiló só, fél liter víz, és vagy 5 kiló jég (kb -15, -18fok). Szóval asszem a sós vízet nem szerette annyira.
Utána vettem egy brutált, egy Sicce Idrát (kb 10e-ért). Na az már gép. 25W-os, 1300l/órás, és 2,2méterig tud szállítani. Amiért nem túl jó: túl nagyok a kivezető csonkok (13 és 15mm), és hangos (búg), és tulajdonképpen kb 15-20W-tal fűti a vizet :(
Az EHEIM pumpákat nem ismerem gyakorlatból, azt mondják fasza, na de 15rongyért egy 600 l/órás pumpát...
Nekem egyik sicce sem állt le soha, nem mennek tönkre, csak idővel hangosak lesznek. Szerintem 2évet simán elmegy ha napi 8-10 óra gépezés mellett normál vizet keringtetsz...
Szerintem az ideális az a Sicce Nova lehet (800l/óra...)... ideális.
Freezer

#73 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 20:03

idézet:
Ezt írta Freezer:

Az Ordasi féle blokk zörög, vagy vmilyen másfajta? Mert az ordasié átalakított szivattyú ám...

Sicce szivattyúk? Nekem volt egy pici, ami alul szívta a vizet, talán 250, vagy 400l/órás 6W körüli, azzal 1 évig ment a vízhűtésem. Aztán kicsit hangos lett, amikor kísérleteztem: egy edénybe fél kiló só, fél liter víz, és vagy 5 kiló jég (kb -15, -18fok). Szóval asszem a sós vízet nem szerette annyira.
Utána vettem egy brutált, egy Sicce Idrát (kb 10e-ért). Na az már gép. 25W-os, 1300l/órás, és 2,2méterig tud szállítani. Amiért nem túl jó: túl nagyok a kivezető csonkok (13 és 15mm), és hangos (búg), és tulajdonképpen kb 15-20W-tal fűti a vizet :(
Az EHEIM pumpákat nem ismerem gyakorlatból, azt mondják fasza, na de 15rongyért egy 600 l/órás pumpát...
Nekem egyik sicce sem állt le soha, nem mennek tönkre, csak idővel hangosak lesznek. Szerintem 2évet simán elmegy ha napi 8-10 óra gépezés mellett normál vizet keringtetsz...
Szerintem az ideális az a Sicce Nova lehet (800l/óra...)... ideális.
[/quote]

Ja csak azt is vedd számításba hogy az Eheim nem kezd el zörögni 2 év után sem. Kerámicsapágy, stb... a minőséget mindenben meg kell fizetni, a pumpoa sem kivétel. Összeszámoltad már hogy összesen mennyit költöttél Sicce pumpákra? SZVSZ egyszer vesz az ember pumpát, akkor viszont ne garasoskodjon...

#74 Felhasználó inaktív   Freezer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 06. 23:49

idézet:
Ezt írta Etele:

Ja csak azt is vedd számításba hogy az Eheim nem kezd el zörögni 2 év után sem. Kerámicsapágy, stb... a minőséget mindenben meg kell fizetni, a pumpoa sem kivétel. Összeszámoltad már hogy összesen mennyit költöttél Sicce pumpákra? SZVSZ egyszer vesz az ember pumpát, akkor viszont ne garasoskodjon...
[/quote]

Összeszámoltad, hogy egy eheim 600liter/órás kb 16e ft, egy sicce 800l/órás meg mondjuk 4e? :D
És honnan tudod, hogy az eheim meddig bírja halkan? :D
Freezer

#75 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 09:15

Majd meglátjuk ki nevet a végén .... ;) - én bízom az EHEIM-ben.

#76 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 11:03

idézet:
Ezt írta Freezer:

Összeszámoltad, hogy egy eheim 600liter/órás kb 16e ft, egy sicce 800l/órás meg mondjuk 4e? :D
És honnan tudod, hogy az eheim meddig bírja halkan? :D
[/quote]

Sicce-bol melyiket ajanlod? A Nova-t? Mennyi atalakitas kell, hogy mukodjon 'szarazon' is? Mert ezeknek a szivattyuknak a tobbsege vizben mukodik csak, mert nincs szivocsonkjuk...

MSI K8N Neo4-Fi 939Dual @245 | AMD A64 3500+ E6 @2700 | 2x512MB DDR500 Kingmax Hardcore @245 | Sapphire X1800GTO 256MB @700/680 | Samsung 200GB - 8MB (SATA2) | Seagate 120GB | Pioneer DVR-110D | Samsung 700IFT | Coolink AP400DX | wótörkúling ;)

#77 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 11:11

idézet:
Ezt írta JiM:

Sicce-bol melyiket ajanlod? A Nova-t? Mennyi atalakitas kell, hogy mukodjon 'szarazon' is? Mert ezeknek a szivattyuknak a tobbsege vizben mukodik csak, mert nincs szivocsonkjuk...
[/quote]

De van hozzájuk is szívócsonk! Csak éppen - mivel nem csavaros, hanem bajonett záras - folyik orrán-száján. Tehát külsőként használva vörösréz csonkokat ajánlatos beleragasztani.
De hosszútávra én is az Eheimre szavazok.

#78 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 11:30

idézet:
Ezt írta Szeni:

[/quote]

Na akkor legyen itt a pont. :)

#79 Felhasználó inaktív   JiM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 11:37

idézet:
Ezt írta Szeni:

De van hozzájuk is szívócsonk! Csak éppen - mivel nem csavaros, hanem bajonett záras - folyik orrán-száján. Tehát külsőként használva vörösréz csonkokat ajánlatos beleragasztani.
[/quote]

Koszi ertem! Es ha Eheim 1046-os veszek, akkor ahhoz lehet valami atalakitot kapni? Mert ugye annak 13 es 11mm-esek a szivo es nyomo oldalon a tomlo atmeroje, es en a rendszeremhez 8mm-es belso atmeroju csoveket hasznalok...

#80 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 11. 07. 11:51

idézet:
Ezt írta JiM:

Koszi ertem! Es ha Eheim 1046-os veszek, akkor ahhoz lehet valami atalakitot kapni? Mert ugye annak 13 es 11mm-esek a szivo es nyomo oldalon a tomlo atmeroje, es en a rendszeremhez 8mm-es belso atmeroju csoveket hasznalok...
[/quote]

Ezek a méretek a vörösréz cswövekben nem szabványosak (legalábbis víz/fűtésszerelésben), mert ott 12, 14 vagy 15, stb. a csőméretek. De a csonk csatlakozása szabványos! Legegyszerőbb új csonkot készíte(t)ni. Szerelvényes boltban körülnézve, valószínűleg találsz hozzá alkatrészeket.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.