HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#821 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 21. 14:30

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Én is nézegettem. Jó :) Meg igényes :)
De csak 1046-os. Miért nincsen 1048-asból is ilyen? :mad:
[/quote]

Én is inkább a nagyobbra szavaznék!
Bár már úgyis megvan a 1048-asom, úgyhogy egyelőre nem tervezem pumpa vásárlását.

#822 Felhasználó inaktív   z01z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 08:37

idézet:
Ezt írta Air:

Igen de csak pontos meretre, kozelitore nem....
Felvilagositast adnak, csak keresni nem hajlandoak... :mad:
[/quote]

Na jó, de azt megcsinálhatod, hogy a néhány leértékelt típust végignézed, hogy mekkorák, hátha akad a meretedben ;).
Én anno bementem egy Bárdy autóalkatrész boltba, hogy valamekkora fűtőradiátor kell nekem. Az első kérdés persze az, hogy milyen típusba kell, erre mondtam, hogy ezt szeretném én is megtudni :). Egy kicsit ugyan furán néztek, de előkapartak egy katalógust, amiben utángyártott radiátorok rajzzal (pl. csonk elhelyezkedése is látszott), mérettel voltak. Persze sikerült csupa olyan típust kiválasztani, amiből még sose volt nekik, látatlanba meg nem akartam bevállalni egyet se (anyag, lamellák sűrüsége stb). Végül beszabadultam egy bontóba (ugyanezt eljátszották a típussal :)) és elhoztam egy radiátort aminek a mérete jó volt és nekem is tetszett.

Te mekkorát keresel? Vagy csak a csonk számít?

#823 Felhasználó inaktív   z01z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 08:41

Nem tudtok egy esztergályost Óbudán, vagy annak közelében? Egy menetes csonkon kellene egy kisebb átalakítást megcsinálni...

#824 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 07. 22. 13:08

idézet:
Ezt írta z01z:

Na jó, de azt megcsinálhatod, hogy a néhány leértékelt típust végignézed, hogy mekkorák, hátha akad a meretedben ;).
.
.
.
Te mekkorát keresel? Vagy csak a csonk számít?
[/quote]

A leertekelt tipusokat persze vegigneztem, azok kozul egyik sem jon be.
Vegul is a csonk a legfontosabb, de a meret sem elhanyagolhato. Olyan 350x150 korulit...

#825 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 14:29

idézet:
Ezt írta Szeni:

Én is inkább a nagyobbra szavaznék!
Bár már úgyis megvan a 1048-asom, úgyhogy egyelőre nem tervezem pumpa vásárlását.
[/quote]

Hátha lehet külön is kapni azt a lila "átalakítót" és rá lehet passzintani az 1048-asra :) Bár nem hinném hogy ilyen egyszerű volna a dolog :(

#826 Felhasználó inaktív   z01z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 20:00

idézet:
Ezt írta Air:

A leertekelt tipusokat persze vegigneztem, azok kozul egyik sem jon be.
Vegul is a csonk a legfontosabb, de a meret sem elhanyagolhato. Olyan 350x150 korulit...
[/quote]

Ezekhez mit szolsz?
Car make Model Core dimensions Nissens no.
VOLVO 357X145X35 57804
VOLKSWAGEN TRANSPORTER TYPE 2 81-86 388X157X33 57798 es 57799
MERCEDES 330X160X40 54500

#827 Felhasználó inaktív   Bilux 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 22. 20:36

Azthiszem kéne egy komplett vízhűtés jó is legyen, de lehetőleg ne drága, tehát arany közép út. Az aláírásomban szereplő CPU de 2400MHz-en 1.85V-on, GPU, Chipsetre kéne...
Na most kész blokkokat hol érdemes rendelni kitől?!
Radiátort kitöl hol milyet?
Pumpát már megoldanám...
Köszönöm előre is a segítséget!
Intel GM45 + ICH9M|2,26 GHz Intel Core 2 Duo P8400 (1066 MHz FSB, 3 MB L2 cache|512 MB NVIDIA GeForce 9600M GT |2 GB 1066 MHz DDR3|500 GB, 4200 RPM, SATA, 8MB cache|18,4" 1920x1080 pixel, BrilliantView
3DMark06 6565 pont /Windows 7 64bit/
-=Sose félj valami újat csinálni. Emlékezz, hogy egy magányos amatör készítette a Bárkát, és egy halom szakértő a Titanicot.=-

#828 Felhasználó inaktív   Szeni 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 07:41

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Hátha lehet külön is kapni azt a lila "átalakítót" és rá lehet passzintani az 1048-asra :) Bár nem hinném hogy ilyen egyszerű volna a dolog :(
[/quote]

Én sem hiszem! Az egyiknek 230V-os, a másik meg 12V-os motorja van. A 12V-ból lehetne 230-at csinálni csak nem akkorában!

#829 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 08:26

idézet:
Ezt írta z01z:

Ezekhez mit szolsz?
Car make Model Core dimensions Nissens no.
VOLVO 357X145X35 57804
VOLKSWAGEN TRANSPORTER TYPE 2 81-86 388X157X33 57798 es 57799
MERCEDES 330X160X40 54500
[/quote]

Igen, de ezek csak heater core-ok, vagyis magok. Nem komplett hutok. Amugy, hogy talaltad oket??

#830 Felhasználó inaktív   z01z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 13:46

idézet:
Ezt írta Air:

Igen, de ezek csak heater core-ok, vagyis magok. Nem komplett hutok.
[/quote]
Ezt miből gondolod? Nem is értem, mit értesz azon, hogy "komplett hűtők"? Ezek fűtőradiátorok, ez nem kérdéses, de a célnak tökéletes.
A normál hűtők (ami a motort hűti) alumíniumból vannak, és kétlem, hogy találsz ilyen kicsit. Még egy minié is sokkal nagyobb...

idézet:

Amugy, hogy talaltad oket??
[/quote]
Megnéztem néhány típust. BMW-re emlékeztem, hogy elég nagy a fűtőradiátora, de nem eléggé :). Kis autó, kis fűtőradiátor, nagy autó, nagy fűtőradiátor :D.

#831 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 23. 14:40

idézet:
Ezt írta z01z:

.... Kis autó, kis fűtőradiátor, nagy autó, nagy fűtőradiátor :D.
[/quote]

Inkább nagy belső légterű autót keressél! (ugye nyilván nem a BMW viszi majd el a pálmát).
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#832 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 24. 10:16

Nezd meg a honlapot. Van ott olyan hogy "Complete radiators" es kulon olyan, hogy "Cores". Ezekkel a szamokkal nem is lehet a komplett radiatorok kozott keresni, csak a core-ok kozt...
Ezek nem kesz, beepitheto radiatorok, szerintem. Amugy futoradiatorra (Heater) gondoltam en is. De ezek ugy szerepelnek a katalogusban, hogy heater core.
Erted??

#833 Felhasználó inaktív   z01z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 24. 17:32

idézet:
Ezt írta Air:
Nezd meg a honlapot. Van ott olyan hogy "Complete radiators" es kulon olyan, hogy "Cores". Ezekkel a szamokkal nem is lehet a komplett radiatorok kozott keresni, csak a core-ok kozt...
Ezek nem kesz, beepitheto radiatorok, szerintem. Amugy futoradiatorra (Heater) gondoltam en is. De ezek ugy szerepelnek a katalogusban, hogy heater core.
Erted??
[/quote]
Továbbra se értem, hogy gondolod, hiányzik pl. a radiátor oldala? Ezek kész radiátorok szerintem. Pont azért "core", mert ez csak a radiátor, mindenféle sallang nélkül. A "complete radiators" meg olyan hűtőket tartalmaz, amikre mindenféle cucc fel van már szerelve, de ez csak a hűtőből van, fűtőradiátorból nincs. Nézd meg a rajzokat is!

#834 Felhasználó inaktív   Air 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 07:19

idézet:
Ezt írta z01z:

Továbbra se értem, hogy gondolod, hiányzik pl. a radiátor oldala? Ezek kész radiátorok szerintem. Pont azért "core", mert ez csak a radiátor, mindenféle sallang nélkül. A "complete radiators" meg olyan hűtőket tartalmaz, amikre mindenféle cucc fel van már szerelve, de ez csak a hűtőből van, fűtőradiátorból nincs. Nézd meg a rajzokat is!
[/quote]
Hat ez az. Nekem kep csak a VW-hez jon be a masik kettohoz nem. Azon meg hianyoznak a csonkok.
Ime!
Kép

#835 Felhasználó inaktív   z01z 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 07. 25. 09:01

idézet:
Ezt írta Air:

Hat ez az. Nekem kep csak a VW-hez jon be a masik kettohoz nem. Azon meg hianyoznak a csonkok.
[/quote]
Hívd fel a boltot és kérdezd meg, hogy van-e csonk a fűtőradiátorokon. Szerintem van.

#836 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 01:34

na végre itthon is lehet kapni cpu blokkot az árát csak 7före tudják megmondani, de hoztak belőle egy kartondoboznyit :)
ime a blokk: [url="http://"http://www.zalman.co.kr/english/product/ZM-WB2.htm"]http://www.zalman.co...duct/ZM-WB2.htm[/url]
és itt van egy teszt:
Kép

ugy tom hogy itt nem szeretik ha üzlet nevet említek ezért leirom igy :) 3.14x L
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#837 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 08:22

idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
na végre itthon is lehet kapni cpu blokkot az árát csak 7före tudják megmondani, de hoztak belőle egy kartondoboznyit :)
...
[/quote]

Hogyhogy 7 főre :confused: :eek:
Nem mindegy, hogy hányan vesznek valamit náluk :confused:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#838 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 10:06

idézet:
Ezt írta Mono­­:

Hogyhogy 7 főre :confused: :eek:
Nem mindegy, hogy hányan vesznek valamit náluk :confused:
[/quote]

Hello

Most tényleg nem érted vagy csak hülyülsz?? Nem is merem mondani....de hátha tényleg nem érted: 7fő= hétfő

Nem nagyon tetszik nekem ez a full alumínium felsőrész( csak az alja réz), így a belső részben felvett hő mennyísége sztem elég kevés. Ez a táblázat aztán meg tényleg vicces. Talán Brien radiátorával lehet elérni ilyen hőfokot. ( mondjuk lehet, hogy nem mediterrán országban, hanem pl az északi sarkon volt a teszt és akkor a szobahőmérséklet nem 37 fok.. :) :) :) )
Kíváncsi leszek az árára, hogy mennyit képesek elkérni ezért a csodáért :)-szóval léci írjátok meg hétfőn.
Azért ne kapkodjátok el hétfőn az összeset, mert lehet, hogy keddre kiderül, hogy sz*r...és akkor megszívja mindenki...!!

Bicska

[ 2003. július 31.: bicska szerkesztette a hozzászólást ]

#839 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 10:14

Itt a Zalman tesztje:
[url="http://"http://bit-tech.net/review/234/"]http://bit-tech.net/review/234/[/url]

#840 Felhasználó inaktív   bicska 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 07. 31. 15:01

Hello

Azért azt hittem, hogy a zalman tervezőcsoport jobban megerölteti magát a felület kialakítást illetően. :) :cool: ...és vajon mindez mennyibe is fog nekünk fájni...

Bicska

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.