HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # I. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # I.

#881 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 13. 15:57

Megnéztem a Festot, az csak hasonló, biztos megfelelne a célnak, de inkább kihagyom.

Most vettem csak észre, hogy a németeknél 3Euro90 1db (!!!) ilyen csatlakozó, nekem kéne belöle vagy 10, de ennyiér nem veszem meg, jó lesz a recézett csonk + bilincs megoldás is.

Visszaolvastam az egész topicot (annak ellenére, hogy már olvastam 1x), és megtaláltam, hogy milyen radiátort használnak a HarverOCsek a vizhütésükhöz. Az volt csak fura, hogy amit találtam, az gyárilag krómozott, övéké meg festett. Ára elég jónak tünik, asszem beruházok egybe.

Ime:

Kép
Kép
Kép

#882 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 16:51

idézet:
Ezt írta FőDudu:

a fentebb belinkelt képen látható az nem olyen.
A gyorscsatiból ki lehet húzni a csövet.
Ebből nem. És 100bar nomást elvisz.

[/quote]

Nekem is olyan csatlakozóim vannak mint a Nagypapa által belinkelt képen, úgyhogy köszi, de tudom milyenek.

Én arra kérdeztem rá, hogy mivel te a gyorscsatikról magyaráztál (legalábbis Nagypapa kérdésére a gyorcsatikat adtad válaszként) valóban egyre gondolunk-e, mivel tudtommal a gyorscsatik ilyenek:
Kép

Most vagy nem egyre gondolunk vagy elbeszélünk egymás mellett :confused: :cool:

[ 2003. augusztus 13.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#883 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 16:56

Hohohó, most kattintok csak az általad belinkelt .pdf-re, és látom hogy miről beszélsz. :)

Na most a kérdés az, hogy mit én belinkeltem (blokkok gyorscsatival) és az általad említett csatlakozók egyaránt a "gyorscsatlakozó" jelzővel illethetőek-e, mert azért más a működésük... :confused:

#884 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 20:36

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:
Hohohó, most kattintok csak az általad belinkelt .pdf-re, és látom hogy miről beszélsz. :)

Na most a kérdés az, hogy mit én belinkeltem (blokkok gyorscsatival) és az általad említett csatlakozók egyaránt a "gyorscsatlakozó" jelzővel illethetőek-e, mert azért más a működésük... :confused:
[/quote]

Errő szerintem kérdezzük meg Grécsi Tanárurat...

#885 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 20:59

idézet:
Ezt írta Nagypapa:

Errő szerintem kérdezzük meg Grécsi Tanárurat...
[/quote]

Azt hiszem ebben a témában ő kevésbé perfekt... ugyanis nem nyelvtani, hanem "szakmai" a kérdés.

#886 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 21:17

idézet:

Azt hiszem ebben a témában ő kevésbé perfekt... ugyanis nem nyelvtani, hanem "szakmai" a kérdés.
[/quote]

A német igy hivja: "Einschraubverschraubung"

Szerintem ez alapján, az eddig gyorscsatiként emlegetett csatlakozótól megkülönböztetendö, hivhatnánk csavaros csatlakozónak. Persze csak akkor, ha még nincs ettöl különbözö magyar neve.

#887 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 21:55

Etele: kötözködés helyett olvass bele a PDF-be. Ha az ott leírt dolgok alapján te másnak fordítod, akkor gratulálok!
A Festo csak tudja mit árul és mi a neve!

Nem kellene a saját sztereotíp marhaságaidat hirdetni mindenütt! Néha esetleg segíthetnél is! (gyakorlós topik)

Az, hogy te azt a csőbedugós-peremlenyomós vackot hívod gyorscsatinak (amit a Bosch és pár olasz gyártó csinál), egyedül a te tájékozatlanságodról árulkodik.

Részemről ennyi.

Ha a stílus nem tetszik, akkor magadnak köszönd. Az elmúlt egy hétben nem láttam olyan hozzászólást tőled, ami építő (netán segítőkész) jellegű lett volna! Ha valami bajod van, verd agyon a családod, de ne itt add ki a dühödet!

#888 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 22:01

Egyébként ha jól tudom azért gyorscsatik ezek, mert szerszám nélkül lehet szerelni és bontani őket.

#889 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 22:46

idézet:
Ezt írta FőDudu:
Ha valami bajod van, verd agyon a családod, de ne itt add ki a dühödet![/quote]

Ilyet viccbol se kellene...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#890 Felhasználó inaktív   emphyteuta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 22:55

A legtöbb fórumozó, akinek Innovatek vízhűtése (vagy bármilyen innovatek alkatrésze van), a watercooling.de -től rendelt, hozatott, stb. Lassan megérdemelné a HWSW, hogy valami reklámdíjat kapjon watercooling.de-től (és cserébe elhelyeznék a HWSWn a bannerüket...) :D

EmPhY
A pokoli operátor

WoW: Lelkész - Human Priest - Arathor PvE

#891 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 22:57

idézet:
Ezt írta HookR:

Ilyet viccbol se kellene...
[/quote]

Ocportal?

Viccből se kellene az aláírásodba!

#892 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 13. 23:46

idézet:
Ezt írta FőDudu:
Etele: kötözködés helyett olvass bele a PDF-be. Ha az ott leírt dolgok alapján te másnak fordítod, akkor gratulálok!
A Festo csak tudja mit árul és mi a neve!

Nem kellene a saját sztereotíp marhaságaidat hirdetni mindenütt! Néha esetleg segíthetnél is! (gyakorlós topik)

Az, hogy te azt a csőbedugós-peremlenyomós vackot hívod gyorscsatinak (amit a Bosch és pár olasz gyártó csinál), egyedül a te tájékozatlanságodról árulkodik.

Részemről ennyi.

Ha a stílus nem tetszik, akkor magadnak köszönd. Az elmúlt egy hétben nem láttam olyan hozzászólást tőled, ami építő (netán segítőkész) jellegű lett volna! Ha valami bajod van, verd agyon a családod, de ne itt add ki a dühödet!
[/quote]

Hát, ha valaki itt dühös az nem én vagyok... (bár elolvasva a hozzászólásodat kicsit én is mérges lettem)
Ha a hozzászólásaimat kötözködésnek vetted, akkor valamit csúnyán félreértettél...

Egyébként villámgyorsan vegyél vissza, mert ez a hangnem nagyon nem tetszik.
Egyébként a gyakorlo-s topikot meg ne hozd fel itt, mert ha normálisan elolvasod akkor rájössz hogy csak azután reagáltam durvábban miután a srác leugatott.

Ha jól tudom én teljesen normálisan beszélgettem veled, úgyhogy érthetetlen hogy miért támadsz így le.

Szóval hátrább az agarakkal.

Ja, és az esetleg nem jutott eszedbe hogy pont azért kérdeztelek és tanácstalankodtam a gyorscsatlakozó-témában mert tájékozatlan vagyok, basszus?

Mire fel van ekkora pofád, nem értem. (Már bocsánat.) :mad:
A családom emlegetése pedig kifejezetten ízléstelen és durva dolog.

[ 2003. augusztus 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]

#893 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 01:21

Ne bánts Dracót mert nagyon rendes srác, és ezt szerintem mindenki igy gondolja
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#894 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 09:33

Fődudu:

A festo is gyárt olyan gagyi kék gyorscsatikat mint amiket te kicsit alábecsülsz. ami az ocportálos belinkelt képen van, az talán éppen olyan. A bosch is ugyanolyat jót gyárt mint a festo, csak éppen fele annyiért árulja.

#895 Felhasználó inaktív   Jack@l 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 09:34

Fődudu:

A festo is gyárt olyan gagyi kék gyorscsatikat mint amiket te kicsit alábecsülsz. ami az ocportálos belinkelt képen van, az talán éppen olyan. A bosch is ugyanolyat jót gyárt mint a festo, csak éppen fele annyiért árulja.

#896 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 09:51

idézet:

Hát, ha valaki itt dühös az nem én vagyok...
Ha a hozzászólásaimat kötözködésnek vetted, akkor valamit csúnyán félreértettél...

Egyébként a gyakorlo-s topikot meg ne hozd fel itt, mert ha normálisan elolvasod akkor rájössz hogy csak azután reagáltam durvábban miután a srác leugatott.

Szóval hátrább az agarakkal.

Ja, és az esetleg nem jutott eszedbe hogy pont azért kérdeztelek és tanácstalankodtam a gyorscsatlakozó-témában mert tájékozatlan vagyok, basszus?

Mire fel van ekkora pofád, nem értem. (Már bocsánat.) :mad:
A családom emlegetése pedig kifejezetten ízléstelen és durva dolog.

[ 2003. augusztus 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Miért lennék dühös?
Nem vagyok az. Csak nem szeretem ha valaki a fehéren-feketén belinkelt gyártói tények után még megkérdőjelezi a hozzászólásom igazság-tartalmát!
Általában ugrok az olyan dolgokra, ahol meghazudtolnak vagy ok nélkül anyáznak.

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot: ne írj olyan topikba, ahol nem kapcsolódik a témához a hozzászólásod (és nem vicc lesz belőle)! Azt elég sokan offnak és beleugatásnak veszik (és aszerint válaszolnak).

Szerintem én is leugattalak volna gyakorló helyében, ha van egy topikom, ahol viszonylag normálisan megy a társalgás (próbálnak segíteni), majd jössz te és fenekestül felforgatod az addig normális topikot. Elégedetlenkedett egy kicsit, de nem volt anyázás a hozzászólásaid előtt. Erre jössz te és jól rendreutasítod. Direkt megnéztem.

Ha én valamit nem tudok, akkor utána nézek, vagy megkérdezem, de nem úgy hogy az információt adó fórumtársat kapásból meghazudtolom. Ha te esetleg nem voltál biztos abban mi micsoda, hát ott volt a pdf-ben feketén fehéren hogy Quick Connector.

Ezek után zokon vettem a kérdést.
Ha a gyártónak nem hiszel, nem tudom honnan szerzed az infóidat.

Arra van ekkora pofám, hogy én (ellentétben veled) próbálok segíteni ahol tudok és nem csak osztom az észt.
Ha valamiben nem vagyok 100%-ig biztos, akkor odaírom hogy lehet,talán,megeshet,elvileg....... amiből egyértelműen tudják az olvasók hogy nem teljesen biztos az infó.
Ha tudok, akkor képpel, gyártói infóval vagy linkkel segítek.
Tőled max a watercooling.de linket láttam és a tapasztalataid leírását velük kapcsolatban (sokan ezért szeretnek).

A családodat pedig azért emlegettem, hogy még véletlenül se lépj át a hozzászólásomon! Így biztos voltam benne, hogy válaszolsz.

Remélem hozzászólásomat nem anyázásnak veszed! Ez egy építő jellegű hozzászólás, melyet ha megfogadsz, akkor sokkal többet tudsz segíteni itt a fórumon! És még jobban fognak szeretni!

#897 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 09:55

egy ilyenbol lanos csatlakozobol max kitepni lehet a csovet, de nem kihuzni. :rolleyes:

dudu: a bosch meg mar csak azert is jobb mint a festos, mert tomitogyurus, es sokkal kisebb a beepitesi magassaga. de ezt te biztosan jol tudod.

[ 2003. augusztus 14.: arn szerkesztette a hozzászólást ]

#898 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 10:02

es olcsonak azert nem neveznem... a 12es lanos csati kb 750 a forgathato meg 1000 huf dbja. aki sokkalja az ilyennel szerelt blokkok arat szamoljon kicsit utana. de szerintem megeri... nagyon jol tartja a csovet rangatasra sem enged, es nem is ereszt.

hatranya talan az, hogy a tomites miatt olyan csovet nem raknek bele, aminek nincs semmi tartasa.

#899 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 10:08

idézet:
Ezt írta FőDudu:

Miért lennék dühös?
Nem vagyok az. Csak nem szeretem ha valaki a fehéren-feketén belinkelt gyártói tények után még megkérdőjelezi a hozzászólásom igazság-tartalmát!
Általában ugrok az olyan dolgokra, ahol meghazudtolnak vagy ok nélkül anyáznak.

Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot: ne írj olyan topikba, ahol nem kapcsolódik a témához a hozzászólásod (és nem vicc lesz belőle)! Azt elég sokan offnak és beleugatásnak veszik (és aszerint válaszolnak).

Szerintem én is leugattalak volna gyakorló helyében, ha van egy topikom, ahol viszonylag normálisan megy a társalgás (próbálnak segíteni), majd jössz te és fenekestül felforgatod az addig normális topikot. Elégedetlenkedett egy kicsit, de nem volt anyázás a hozzászólásaid előtt. Erre jössz te és jól rendreutasítod. Direkt megnéztem.

Ha én valamit nem tudok, akkor utána nézek, vagy megkérdezem, de nem úgy hogy az információt adó fórumtársat kapásból meghazudtolom. Ha te esetleg nem voltál biztos abban mi micsoda, hát ott volt a pdf-ben feketén fehéren hogy Quick Connector.

Ezek után zokon vettem a kérdést.
Ha a gyártónak nem hiszel, nem tudom honnan szerzed az infóidat.

Arra van ekkora pofám, hogy én (ellentétben veled) próbálok segíteni ahol tudok és nem csak osztom az észt.
Ha valamiben nem vagyok 100%-ig biztos, akkor odaírom hogy lehet,talán,megeshet,elvileg....... amiből egyértelműen tudják az olvasók hogy nem teljesen biztos az infó.
Ha tudok, akkor képpel, gyártói infóval vagy linkkel segítek.
Tőled max a watercooling.de linket láttam és a tapasztalataid leírását velük kapcsolatban (sokan ezért szeretnek).

A családodat pedig azért emlegettem, hogy még véletlenül se lépj át a hozzászólásomon! Így biztos voltam benne, hogy válaszolsz.

Remélem hozzászólásomat nem anyázásnak veszed! Ez egy építő jellegű hozzászólás, melyet ha megfogadsz, akkor sokkal többet tudsz segíteni itt a fórumon! És még jobban fognak szeretni!
[/quote]

Te komolyan normális vagy? :confused:

1. Ok nélkül anyáztalak? Meghazodtoltalak? Olvass figyelmesebben, mert én tudtommal azon dilemmáztam hogy más a működési elve a két csatinak mégis egyforma a nevük... De ha te beleképzelted az anyázást akkor kompoly személyiségzavaraid vannak.

2. Tőled? Tanácsot elfogadni? Nem, már ne is haragudj, mert aki ekkora ferdítéseket és csúsztatásokat, sőt, valótlanságokat ír nem hiszem hogy kompetens tanácsadásban.

3. Lépjél már túl gyakorlo topicján, unalmas hogy ezt forszírozod, ráadásul hülyeség az egész: én teljesen normális hangnemben leírtam a véleményemet, ha ez "felforgatás", akkor javaslom nyúlj egy éretelmező kéziszótár felé gyorsan... (az már más kérdés hogy ő hogyan reagált)

4. Hogy én mennyit és kinek segítek, nem hiszem hogy kompetens vagy eldönteni, ne adj isten megállapítani hogy mi telik ki tőlem és hogy miért vagyok jóban jópár emberrel itt a fórumon. Javaslom hogy olvass többet...

Te írod:
"Tőled max a watercooling.de linket láttam és a tapasztalataid leírását velük kapcsolatban (sokan ezért szeretnek). "
Ebben úgy látszik 100%-ig biztos vagy, mert ezelőtt meg ezt közölted:
"Ha valamiben nem vagyok 100%-ig biztos, akkor odaírom hogy lehet,talán,megeshet,elvileg....... amiből egyértelműen tudják az olvasók hogy nem teljesen biztos az infó."

5. "A családodat pedig azért emlegettem, hogy még véletlenül se lépj át a hozzászólásomon! Így biztos voltam benne, hogy válaszolsz.
No comment, gratulálok.

6."Remélem hozzászólásomat nem anyázásnak veszed! Ez egy építő jellegű hozzászólás..." Szerintem pedig egy általad sértésnek vélt hozzászólásomra adott válaszod magyarázata, megspékelve féligazságokkal és sértett önbecsülésed igazolására kieszelt állításokkal.

Még egyszer gratulálok. Szép munka volt.

#900 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 14. 10:12

idézet:
Ezt írta arn:
egy ilyenbol lanos csatlakozobol max kitepni lehet a csovet, de nem kihuzni. :rolleyes:

dudu: a bosch meg mar csak azert is jobb mint a festos, mert tomitogyurus, es sokkal kisebb a beepitesi magassaga. de ezt te biztosan jol tudod.

[ 2003. augusztus 14.: arn szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Nem vagyok gépész végzettségű, de az apám gépészmérnök is.
Tőle vannak az infóim, meg a katalógusaiból.

Egyébként én is beleástam magam a témába, mert csináltattam pár blokkot (de a végén mégsem gyorscsatis lett, mert 12-es belső átmérővel nem lehet rárakni a blokkokra, de ezt te biztosan jobban tudod :) )

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.