Vízhűtés Alapanyagai # I.
Elküldve: 2002. 04. 03. 17:49
****topic címet írtam át **** WiZARD
[ 2003. szeptember 05.: WiZARD szerkesztette a hozzászólást ]
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2002. 04. 03. 18:25
Átlátszó műanyag cső (szerintem jó minőségű, nem törik meg) a Vámház krt-on van egy borászati bolt, vagy a Rákóczi téren ha a Blahától megyünk vilivel, akkor a körút jobb oldalán van egy müanyag bolt. OBI. Mindenhol 1-200Ft/fm
Ha mindenféle fém dolgok kellenek pl. hűtőtömbnek (ezt nekem is csak mondták), akkor Metalloglobus. [url="http://"http://www.metalloglobus.hu"]http://www.metalloglobus.hu[/url] ,itt megnézhető a cím is (több van).
Hűtő autóbontó, telefonkönyv. (2-3eFt-tól)
Bilincsek a csövekhez: autósbolt (80-100Ft/db).
Szivattyú, halasbolt (pl. Oázis, [url="http://"http://www.oazis.hu"]http://www.oazis.hu[/url] )
Más most nem jut eszembe.
[ 2002. április 03.: Mono szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 04. 04. 08:49
idézet:
Ezt írta Mumia:
Továbbra is arra lennék kiváncsi, hol szerezhetnék olyan hűtőt, ami elfér a házban?[/quote]
Szerintem ha nem akarsz saját hűtőt csinálni, akkor mérd meg, hogy mekkora hűtő férne bele a házadba és autóbontóból vadászni kéne egy fűtőradiátort, ami méretre jó. Bár erre szerintem nincs nagy esély, nekem egy Skoda fűtőradiátorom volt régebben, ez kb. 10 cm-t lógott volna ki az előlapból.
Miért kell a házba, miért nem teszed a ház tetejére? Oda bármelyik fűtőradiátor elfér (szerintem). 2 helyen kifúrod a ház tetején a burkolatot, itt kivezeted a 2 csövet, azt hali.
[ 2002. április 04.: Mono szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2002. 04. 04. 17:49
idézet:
Ezt írta Mono:
Miért kell a házba, miért nem teszed a ház tetejére? Oda bármelyik fűtőradiátor elfér (szerintem). 2 helyen kifúrod a ház tetején a burkolatot, itt kivezeted a 2 csövet, azt hali.
[ 2002. április 04.: Mono szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Ha 2mm- helyen elférő radiátor van akkor jó ötlet, de persze ezt nem tudhattad. Ház asztal alatt van. Baloldalt-felül- takarásban van. Ez az egyik ok ami miatt vízhűtés kéne mivel nem nagyon szellőzik az a rész ahol processzor van. Ha kiveszem a gépet a helyéről (nincs rajta borítás) akkor annyi a proci hőmérseklete Full terhelve mint a helyén idle - Pedig nincs rajta ott sem a borítás.
Nemtudom mekkora szokott lenni egy fűtőradiátor általában de ekkora hely van a házban: 380x90x145 vagy 150x175x180.
Mindenestre kösz az ötletet csak sajnos nem megvalósítható nálam.
Elküldve: 2002. 04. 04. 19:17
magasság: 25cm +csonkoknak hely
szélesség: 18,5cm (ráhagyással)
vastagság: 7 centi
Rezet a metalloglobusnál nem kapni, megnéztem. Viszont lehet a Szabolcs utca 30(?) alatt. Itt van mindenféle méret és a nyugatitól nincs messze.
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2002. 04. 05. 13:08

Házi készítés nem megoldható, szóval ajánlatokat várok az emilcímemre, vagy ide. Nem csak a halkítás hanem némi tuning is a cél.
Elküldve: 2002. 04. 05. 13:14
idézet:
Ezt írta Mumia:
Ha 2mm- helyen elférő radiátor van akkor jó ötlet, de persze ezt nem tudhattad. Ház asztal alatt van. Baloldalt-felül- takarásban van. Ez az egyik ok ami miatt vízhűtés kéne mivel nem nagyon szellőzik az a rész ahol processzor van. Ha kiveszem a gépet a helyéről (nincs rajta borítás) akkor annyi a proci hőmérseklete Full terhelve mint a helyén idle - Pedig nincs rajta ott sem a borítás.
Nemtudom mekkora szokott lenni egy fűtőradiátor általában de ekkora hely van a házban: 380x90x145 vagy 150x175x180.
Mindenestre kösz az ötletet csak sajnos nem megvalósítható nálam.[/quote]
Megméretem majd a régi Skoda fűtőradiátoromat,kicsit más az emlékeim szerint, mit a Ladáé az említett méretek miatt.
Esetleg, ha ajánlhatom egy autóhűtőt, nekem a házam jobb oldalára van rögzítve kívülről. Megmérem majd azt is,de majdnem akkora, mint a házam oldala.Magasságra kicsit alacsonyabb, a gép hátulja felé kilóg kb. 15 cm-t,de nem zavaró.
Ha a házad jobb oldala úgyis szabad...
.....a vizet meg hidegebben tartja venti nélkül is,mint a fűtőradiátorok....
Elküldve: 2002. 04. 05. 14:04
akkora volt a hűtő mint egy mobil rack (annak a helyén volt)
meg minden elfért 1 házba
ha megtalálom a címet megírom !!
Elküldve: 2002. 04. 05. 15:39
Én most építek vízhűtést és érdekelne a véleményetek!
Ti mekkora keresztmetszetű vályatot alkalmaztok a proci hűtőblokkjánál? Én 7mm*9mm-est! És 8mm-es belsőátmérőjű csövet használok. Nova szivattyú! Legjobb! És hogy oldjátok meg a szivattyú áramellátását??? Netán ti kapcsoljátok mindíg be???
Mindenki írja meg Ő hogy csinálja ezeket!

Elküldve: 2002. 04. 05. 18:03
Az áramellátás: kell egy relé, ami a 220V-os áramkört (ami a Nova-nak kell) kapcsolja és a 12V-os körrel műxik (tápegységből). Szerintem ennél bonyolutabbat kár, egyszerűbbről nem eok, de ha valaki igen az szójjon.
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2002. 04. 05. 21:42
idézet:
Ezt írta Exi:
...Házi készítés nem megoldható, szóval ajánlatokat várok az emilcímemre, vagy ide. Nem csak a halkítás hanem némi tuning is a cél.[/quote]
Varakozas helyett jobban jarnal, ha inkabb szetneznel a kornyezo, szinten e temaval foglalkozo topicokban...
Ettol fuggetlenul megy egy mail...
"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."
Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció
Elküldve: 2002. 04. 07. 02:10
idézet:
Ezt írta @ndris:
Na szeva mindenki!
Ti mekkora keresztmetszetű vályatot alkalmaztok a proci hűtőblokkjánál? Én 7mm*9mm-est! És 8mm-es belsőátmérőjű csövet használok. Nova szivattyú! Legjobb! És hogy oldjátok meg a szivattyú áramellátását??? Netán ti kapcsoljátok mindíg be???
Mindenki írja meg Ő hogy csinálja ezeket!Köszi![/quote]
Vegyel egy VB12STBU-5 relet kb 500 ft az Elektrokonthaban(Klinikaktol ahogy felj jossz a metrobol a kijaratnal 2x jobbra aztan egyenesen es a jobb oldalon lesz), meg erdemes venni melle egy vedodiodat amit zaroiranyban a relevel parhuzamosan kotsz me nem jo ha az indukalt nehanyszaz volt megvagja 1x a gepet...
Elküldve: 2002. 04. 08. 08:54
idézet:
Ezt írta @ndris:
Na szeva mindenki!
Mindenki írja meg Ő hogy csinálja ezeket!Köszi![/quote]
A vájat keresztmetszete - lehetőség szerint - ne legyen kisebb mint a szívattyő nyomócsonkjának kerestmetszete, de picit nagyobb lehet. A 8-as cső sem szerencsés a Novához, inkább 10~12 kellene.
-----------------------------------------------------------
Ha a szivattyú leáll a hőmérsékletkülömbségtől is kering a folyadék - termoszifon hatás - ha megfelően van kialakítva a rendszer:
-Minél nagyobb keresztmetszet - kis áramlási ellenállás.
-A hűtő magasabban legyen mint a proci - minél magassabban van annál jobb.
-Lehtőség szerint a blokkban felfelé, a hűtőben pedig lefelé áramoljon a fojadék.
Douglas Adams
Elküldve: 2002. 04. 08. 14:55
Meg tudnátok mondani a Nova csöveinek az átmérőit???
:confused:
És hogy hol a legolcsóbb a beszerzése???
Elküldve: 2002. 04. 08. 15:51

Egyáltalán beépítve hatásosan fog működni?
[ 2002. április 08.: ipaq szerkesztette a hozzászólást ]
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2002. 04. 08. 17:30
--HunFrost vízhűtés--
Elküldve: 2002. 04. 10. 14:54
R.I.P. 1954-2009
Elküldve: 2002. 04. 10. 17:21
idézet:
Ezt írta @ndris:
Oké, köszi a jótanácsot, de még egy kérdés:
Meg tudnátok mondani a Nova csöveinek az átmérőit???
:confused:
És hogy hol a legolcsóbb a beszerzése???[/quote]
Nova bemenocsonk atmero :10/17
kimenocsonk atmero :10/13
A bemenocsonkba celszeru beleragasztani egy belso atm.10es rez v.muanyagcsovet.
En az [url="http://"http://www.oazis.hu"]Oazisban[/url]vettem a Kobanyai uton, 4130.- , hogy mashol mennyi nem tudom.
Ugyanott vettem hozza muanyagcsovet, az atm.12/14 pont jo.
[ 2002. április 10.: CDman szerkesztette a hozzászólást ]
Douglas Adams
Elküldve: 2002. 04. 15. 08:47
És mekkora a hangja mondjuk egy átlagos noname 8cm-eshez képest?
R.I.P. 1954-2009