Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 18:40
összességében mi a véleményed a pumpáról? megéri lecserélni a mostani pumpákat ilyenre? németeknél olcsóbban meg lehet venni mint nálunk

igaz nem sokkal,de olcsóbb

Látod ez a két hangszórót is megérő kérdés.
Attól függ, amitől lóg.
Ha most építenék egy "első" renszert, akkor a mai eszemmel nagyon erősen meggondolnám, hogy egy Laingot vegyek.
Szóval én erősen godolkodóba esnék.
Tiszta sor, hogy a most rendszert építőknek a költségcsökkentés az első.
Ebből eredően valszeg nem egy Laing lesz az első pumpa, amire szemet vetnek. (megjegyzem magam is erősen kételkednék a szépadumadejópumpa megminekezanagynyomás szövegeken, hisziapiszi, meg a mindentelhisznagypapa)
Másodiknak már nincs kétségem!!!
Félreértés ne essék!!!!
Az első rendszert építőt nem akarom lebecsülni, hiszen semmi okom rá, én is így kezdtem. Azonban elhiheti az összes első rendszerét építő, hogy kell egy jóféle pumpa, ha egy kicsit drága is. Főleg, ha a tervezett rendszerhez illeszkedik!!!!!!!!!!!!!
(olcsóbbb mint egy EHEIM HPPS vagy miaszösz

)
Meglévő, üzemelő rendszer esetén.
Lecserélni, csak okkal tenném. Főleg ha a meglévő rendszer megelégedésemre működik.
PL. Blokk fejlesztés, váltás. Rendszer átépítés. Meglévő No1 pumpa teljes megkattyulás.
Hiszen éppen ezen okból kezdtem gondolkodni a Hydor lecserélésén.
Szóval Én magam IGEN!
Nem sokat gondolkodnék a dolgon, belevágnék, újra, (mintahogy szándékomban is állt......és áll...)
Hogy olcsóbb külföldön? (esetleg egy-két helyen

) Az csak a belső piac szűkösségén, ismerethiányán múlik, szerintem!!!!
Ha itthon is lenne rá kereslet, (disztrib. etc.) akkor szívesen megnézném az itthoni árakat.