HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés Alapanyagai # III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés Alapanyagai # III.

#1281 Felhasználó inaktív   laca4025 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:54

Jááj,

sajnos :) rendszerfejlesztésre kellett adnom a fejem, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ugye az AN7-es alaplapon levő kondik miatt le kellett nyesnem a Zalman blokk rögzítőjéből, és most, hogy 939-es procival is használhassam, éppen arra a kis lenyesett darabra lenne szükségem a leszorító végén.

A kérdés tehát az, hogy tudna-e valaki valamilyen megoldást a problémámra, nem tudna-e valaki valami elfekvőben levő leszorítót adni nekem - nem ingyért - illetve volna-e valaki, aki esetleg készített már ilyen leszorítót, mert akkor szívesen venném, ha rám is gondolna - ugyancsak a megfelelő ellenszolgáltatás fejében - ugyanis sajnos nem vagyok az a kimondott ezermester típus.

Nemigen szeretném kidobni a blokkomat csak ezért.

laca
"42"

#1282 Felhasználó inaktív   Fade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 01:05

Idézet: laca4025 - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:54

Jááj,

sajnos :) rendszerfejlesztésre kellett adnom a fejem, de nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy ugye az AN7-es alaplapon levő kondik miatt le kellett nyesnem a Zalman blokk rögzítőjéből, és most, hogy 939-es procival is használhassam, éppen arra a kis lenyesett darabra lenne szükségem a leszorító végén.

A kérdés tehát az, hogy tudna-e valaki valamilyen megoldást a problémámra, nem tudna-e valaki valami elfekvőben levő leszorítót adni nekem - nem ingyért - illetve volna-e valaki, aki esetleg készített már ilyen leszorítót, mert akkor szívesen venném, ha rám is gondolna - ugyancsak a megfelelő ellenszolgáltatás fejében - ugyanis sajnos nem vagyok az a kimondott ezermester típus.

Nemigen szeretném kidobni a blokkomat csak ezért.

laca

[OFF]probáld meg elcserélni egy p4 tulajjal nekik nemkell[/OFF]

#1283 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 10:50

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2005. aug. 27., szombat - 19:24

Szívesen.

Nem ketyeg üresben, de nincs is "leterhelve".

A hűtő egyenlőre még csak félkész, még van mit fejleszteni. Ha lenne anyagom, már készen lenne. Előtte még vannak elvégzendő feladatok. :)

Hogy mire képes, azt még nem tudom, bíztatóak az eredmények, eddig.

És én leszek akkor a 4dik maygar ügyfelük.. :-)
Csak aza  a bajom hoyg nem találom a honlapon azt a cuccot amit te mondtál.. hol is van ez?

#1284 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 11:03

Te PUtt Putt! Segíts már nekem. Nem egészen értek itt minden adatot ami fel van tüntetve ezen a táblázaton. Szval pontosan te melyiket ajánlod? Mer nem vagyok képes megtalálni.. :-(

#1285 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 30. 11:06

Idézet: djadji - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 10:50

És én leszek akkor a 4dik maygar ügyfelük.. :-)
Csak aza  a bajom hoyg nem találom a honlapon azt a cuccot amit te mondtál.. hol is van ez?

Hajrá. :)  Jó az a pumpa. :)

A magyar lapon nem is fogod megtalálni a leírást, sem semmit a pumpáról. Onnan csak az elérhetőségeket tudod meg. Telszám, emil....

Igérték, hogy a magyar oldalra is felraknak a pumpáról anyagot, de ezekszerint még nem sikerült. :think:

Laing.de oldalon viszont minden ottvan a pumpáról.

#1286 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 11:14

Idézet: djadji - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 11:03

Te PUtt Putt! Segíts már nekem. Nem egészen értek itt minden adatot ami fel van tüntetve ezen a táblázaton. Szval pontosan te melyiket ajánlod? Mer nem vagyok képes megtalálni.. :-(

Idézet

A pumpa 12V-ról megy. Van 3 féle.

Laing Delphi DDC 1 - sima kivezetéses 2 szál vezeték, csatlakozó nélkül
                  DDC 1P  - Molex csatis
                  DDC 1TP - Molex csatis, 3. szál kivezetéssel, a pumpa fordulatszámának jelzésére.
(alaplapi cpu fan csatira rátéve kijelzi a fordulatszámot.

Maga a pumpa mindhárom esetben azonos, csak a kivezetések megoldása más.

Mit nem értesz, konkrétan.

#1287 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 11:59

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 12:14

Maga a pumpa mindhárom esetben azonos, csak a kivezetések megoldása más.

Mit nem értesz, konkrétan.

Ööö.. igen.. lehet hogy homályosan fogalmaztam.

Szval olyan adatokra lennék kíváncsi hogy mennyi a vízszálítása, milyen zajos (decibellben), mekkora a vizemelési magasség, mekkora a vízszívási mélység, milyen a csatlakozása (méret) meg ilyesmik.
Mellesleg a német honlapon láttm egy másik pumpát is amit szintén ilyen célra javasolnak valami ECOCIRC.. erről nem tudsz valami okosat?

#1288 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 14:15

Budapesten a belvárosból max fél óra alatt elérhető távolságban tudnátok javasolni nekem esztergályos/marós szakembert? kellene néhány fogazott csonk, meg lehet, hogy egy kígyós blokkot is kellene marni. Még az alapanyagot is vinném.
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

#1289 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 18:36

Idézet: djadji - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 11:59

Ööö.. igen.. lehet hogy homályosan fogalmaztam.

Szval olyan adatokra lennék kíváncsi hogy mennyi a vízszálítása, milyen zajos (decibellben), mekkora a vizemelési magasség, mekkora a vízszívási mélység, milyen a csatlakozása (méret) meg ilyesmik.
Mellesleg a német honlapon láttm egy másik pumpát is amit szintén ilyen célra javasolnak valami ECOCIRC.. erről nem tudsz valami okosat?

1. Vízhozam+vízemelési magasság.

Az oldalon (laing.de) lévő jelleggörbéből leolvasható az adoitt érték.

Összefügg a kettő. Olvasni kell a jelleggörbét. (emelő magasság; vízhozam; teljesítmény)

2. "Vízszívási mélység":
Ha hihetek a tanulmányimnak, (lehet megcáfolanak a jobban hozzáértők) az efféle "centrifugál" szivattyúknak nincs ilyen értékük, legalábbis nem érttelmezett. Mivel ezek a szivattyúk un. "ráfolyásos" szivattyúk, tehát a szívó oldalon nem keletkezik "szívó erő".

Ez nem jelenti azt, hogy nincsen, csak azt jelenti, hogy nem ez a lényeges, mért érték.

Megjegyzem egy zárt vízhűtési rendszerben ez nem is értelmezhető. (elvégre nem egy kútból akarjuk felszívni a vizet)

3. Zajszint.
Eléggé relatív.
Keress tesztet, hátha valahol mérési eredményeket is közölnek. (Én nem találtam.)
Amúgy teljesen szubjektív dolog, hogy kinek mi a hangos, halk, elviselhető, vagy sem.
Ráadásul az idővel változik.

4. Csatlakozó méret.
Oldalon megadva 3/8".
Ez azt jelenti, hogy a lágy, 10/8 cső "passzosan rátolható".

5. Nem.

Remélem segítettem.

Ha van kérdésed, akkor nyugodtan toljad. :)

#1290 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 18:40

összességében mi a véleményed a pumpáról? megéri lecserélni a mostani pumpákat ilyenre? németeknél olcsóbban meg lehet venni mint nálunk :( igaz nem sokkal,de olcsóbb :D

#1291 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 19:37

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 18:40

összességében mi a véleményed a pumpáról? megéri lecserélni a mostani pumpákat ilyenre? németeknél olcsóbban meg lehet venni mint nálunk :( igaz nem sokkal,de olcsóbb :D

Látod ez a két hangszórót is megérő kérdés. :respect:  :)  :up:

Attól függ, amitől lóg. :think:

Ha most építenék egy "első" renszert, akkor a mai eszemmel nagyon erősen meggondolnám, hogy egy Laingot vegyek.
Szóval én erősen godolkodóba esnék.

Tiszta sor, hogy a most rendszert építőknek a költségcsökkentés az első.
Ebből eredően valszeg nem egy Laing lesz az első pumpa, amire szemet vetnek. (megjegyzem magam is erősen kételkednék a szépadumadejópumpa megminekezanagynyomás szövegeken, hisziapiszi, meg a mindentelhisznagypapa)

Másodiknak már nincs kétségem!!!

Félreértés ne essék!!!!

Az első rendszert építőt nem akarom lebecsülni, hiszen semmi okom rá, én is így kezdtem. Azonban elhiheti az összes első rendszerét építő, hogy kell egy jóféle pumpa, ha egy kicsit drága is. Főleg, ha a tervezett rendszerhez illeszkedik!!!!!!!!!!!!!
(olcsóbbb mint egy EHEIM HPPS vagy miaszösz :think: )

Meglévő, üzemelő rendszer esetén.

Lecserélni, csak okkal tenném. Főleg ha a meglévő rendszer megelégedésemre működik.

PL. Blokk fejlesztés, váltás. Rendszer átépítés. Meglévő No1 pumpa teljes megkattyulás.

Hiszen éppen ezen okból kezdtem gondolkodni a Hydor lecserélésén. :omg:

Szóval Én magam IGEN! 

Nem sokat gondolkodnék a dolgon, belevágnék, újra, (mintahogy szándékomban is állt......és áll...)

Hogy olcsóbb külföldön? (esetleg egy-két helyen :think: )  Az csak a belső piac szűkösségén, ismerethiányán múlik, szerintem!!!!
Ha itthon is lenne rá kereslet, (disztrib. etc.)  akkor szívesen megnézném az itthoni árakat.  :)

#1292 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 09. 30. 20:33

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 20:37

4. Csatlakozó méret.
Oldalon megadva 3/8".
Ez azt jelenti, hogy a lágy, 10/8 cső "passzosan rátolható".

Na.. erről akkor egy kicsit bővebben. Mit is jelent ez? 8 mmes belső 10mmes külső méret? (sose értettem ezeket a 1/2, 3/4 colos cső dolgokat..)

Másik: Egy olyan rendszert szeretnék ami mindent hűt ( de minimum a CPU, TÁP , estleg GPU, talán BIOS) Szerinted egy körösre meg lehet csinálni vagy a pumpa inkább toljon 2 külön kört? ÉS milyen sorrend a szerinted helyes? Olyan kompakt rendszert szeretnék ami egy külső dobozban benne van minden, és a gépbe csak 2 cső meg/jön. Vélemény? Szeretném ha mások is szólnának hozzá.
Mellesleg akarok hagyni egy lassú ventit a házban hoyg csak ugy mozgassa kicsit a levegőt... a memoriának meg minden egyébnek..
Első rendszer lesz és jót szeretnék...
HA kell készítek valami konkrétabb leírást is..

#1293 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 11:07

Mellesleg nézeggettem ezta  DDC pumpát. Nem rossz, nem rossz. Ha jól olvasom akkor 1 méteren a vízszállítása olyan 300-350 liter... De találtam egy másikat is amit a német oldal szintépn ajánlgat PCkhez (ha jól értem)
Ez pedig a D4-34/790N ami nekem megtetszett. Ennek 1 Méteren 600-800 liter a vízszállítása. Erről a pumpáról se tudsz semmit?
Már csak azért mert hoyg éna  komplett gépet akarom hűteni (táp, meg minden) így jelenleg úgy tervezem hogy a pumpa egyszerre 2 ágba nyomná a vizet, amihez nagyobb teljesítmény kell. És lehet hoyg nem ártana némi plusz erő a pumpába.. hátha kell.. avyg ilyesmi..

Vélemény? ( az előzőhöz is)..

#1294 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 01. 18:20

Idézet

Na.. erről akkor egy kicsit bővebben. Mit is jelent ez? 8 mmes belső 10mmes külső méret? (sose értettem ezeket a 1/2, 3/4 colos cső dolgokat..)

Másik: Egy olyan rendszert szeretnék ami mindent hűt ( de minimum a CPU, TÁP , estleg GPU, talán BIOS) Szerinted egy körösre meg lehet csinálni vagy a pumpa inkább toljon 2 külön kört? ÉS milyen sorrend a szerinted helyes? Olyan kompakt rendszert szeretnék ami egy külső dobozban benne van minden, és a gépbe csak 2 cső meg/jön. Vélemény? Szeretném ha mások is szólnának hozzá.
Mellesleg akarok hagyni egy lassú ventit a házban hoyg csak ugy mozgassa kicsit a levegőt... a memoriának meg minden egyébnek..
Első rendszer lesz és jót szeretnék...
HA kell készítek valami konkrétabb leírást is..

Idézet

Mellesleg nézeggettem ezta  DDC pumpát. Nem rossz, nem rossz. Ha jól olvasom akkor 1 méteren a vízszállítása olyan 300-350 liter... De találtam egy másikat is amit a német oldal szintépn ajánlgat PCkhez (ha jól értem)
Ez pedig a D4-34/790N ami nekem megtetszett. Ennek 1 Méteren 600-800 liter a vízszállítása. Erről a pumpáról se tudsz semmit?
Már csak azért mert hoyg éna  komplett gépet akarom hűteni (táp, meg minden) így jelenleg úgy tervezem hogy a pumpa egyszerre 2 ágba nyomná a vizet, amihez nagyobb teljesítmény kell. És lehet hoyg nem ártana némi plusz erő a pumpába.. hátha kell.. avyg ilyesmi..

Így egyben a kettőre reagálnék. :)

Mind a két kérdés, nem ide, hanem a rejtelmek topicba illk inkább.

Ezek a kérdések minden "kezdőben" felmerülnek.
Többségük a jelzett topicban ki lett tárgyalva. Elhangzottak érvek pro és kontra, úgyhogy magadnak kell eldöntened, mit, és hogyan akarsz csinálni.

Ezzel a brutális teljesítményű pumpával kapcsolatban, már sok gondot is a nyakadba veszel. Egyszerű csatlakozókat és csöveket nem fogsz tudni használni pl.

Olvasgass, tervezgess, valami majd kisül.

#1295 Felhasználó inaktív   djadji 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:25

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 19:20

Aha.. asszem világos... A vízhűtés próbája a próbálás. :-)

Na jó.. akkor még annyit szeretnék tudni, ha tudsz rá válaszolni, hogy kevés dolgot olvasok a Táp vízhűtéséről. Ha már van vizes hűtés akkro miért is hagynám ki a tápot? Tudom hogy veszélyes, de azért nem veszélyesebb mint a mosógép és centrifuga a fűrdőszobámba.. vagy nem?

#1296 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 20:25

Tápegység vizesítésénél az okozza a legnagyobb gondot, hogy az egyes hűtendő elemekről a hőt miént adjuk át a víznek. Ez azért nem olyan egyszerű dolog mert sok-sok kis apró kütyüt kell hűteni.

Én már jóideje inkább egy passzív hűtésű tápban gondolkozom. Ha nem lennének olyan drágák, már vettem volna egyet.

#1297 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 03. 10:23

Ajánljatok nekem légyszíves valamilyen vízhűéses hdd rack-et. Olyat ami - minél jobban - zajcsillapított.

Nézegettem az itthoni boltok kínálatát, de nagyon drágán adják az ilyen termékeket.

Arra gondoltam még, hogy talán olcsóbb lenne, ha külföldön vásárolnék ilyet és haza postáztatnám. Mi a véleményetek?

#1298 Felhasználó inaktív   Fade 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 00:43

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. okt. 3., hétfő - 11:23

Ajánljatok nekem légyszíves valamilyen vízhűéses hdd rack-et. Olyat ami - minél jobban - zajcsillapított.

Nézegettem az itthoni boltok kínálatát, de nagyon drágán adják az ilyen termékeket.

Arra gondoltam még, hogy talán olcsóbb lenne, ha külföldön vásárolnék ilyet és haza postáztatnám. Mi a véleményetek?

ezse olcso éppen de nekem teccik
http://www.alphacool.de/xt/product_info.ph...8&cPath=5_18_22

#1299 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 12:23

Idézet: Fade - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 1:43

Ez sem olcsó... ...tetszik.

Nekem is tetszik. Ha ennek a kistestvére fele enyibe kerülne akkor örülnék igazán.

#1300 Felhasználó inaktív   blancer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 16:37

Sziasztok!

Csak érdeklődnék, h van egy szivattyú amiről nem sok fogalmam van és a segítségeteket kérném hogy jó-e (vagy mely szivattyú lenne még jó, ugyanis építés előtt állok és amit feltétlenül szükséges azt venném csak meg, a többit csinálom/-tatom:) Na szóval a kérdéses szivattyú: Shott olasz szivattyú. Jellmezői: 800 L/H, 12W, 1. 4 M- es emelőmagasság
Abit TH7II-RAID, Intel P4 1.6, 2*256 RAMBUS(800), Geforce3 Ti500, 120 Samsung HDD, 10 Maxtor

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.