Zalman hűtők
Elküldve: 2004. 01. 20. 13:18
Sírok!!!
Va negy jó Zalman videohűtőm, és az a vacak Inno3D Geforce FX 5600-nak az egyik kondija olyan magas, hogy a hőátvezető rézcső (heatpipe) ráér a tetejére...
Amikor játszom, kb. 2-3 óránként automatán újraindul a gép...
TEgnap le kellett szednem a csövecskét...
Bár így is elég jól hűt az a nagydarab vas, de kár a csőért...
max kiforasztom a kondit, és veszek rá egy kisebbet, ugyanolyan értékekkel..., és döntve forrasztom vissza...
Van rá esélyem, hogy utána is működni afog a kártya?
Kropacsek
Elküldve: 2004. 01. 20. 14:59
Frissiben vasarolt sapphire 9600XT -met szeretnem Zalman ZALMAN ZM80C-HP hutosre upgradelni.
Csak egy dologtol felek nagyon: nagykeres szerviz szerint a gyarilag szerelt Zalman hutos Ultimate karik 30-40%-a garisan repult vissza, mert elfolyt a heatpipe folyadek es rovidre zarta (jo esetben csak a) karit.
Mennyire gyakori ez, illetve mi okozhatja?
Elküldve: 2004. 01. 20. 15:54
idézet:
Ezt írta iljicSke:
Végiggondoltam.![]()
Hol lehet kapni ?[/quote]
Én [url="http://"http://www.econnect.hu"]itt[/url] vettem, de lehet kapni még [url="http://"http://www.juventus-team.hu"]itt[/url] is, meg még [url="http://"http://www.gepbolt.hu"]itt[/url] is. Az a bolt, ahol én vettem, ki is postázza neked, ha ugy kéred és lehet online is rendelni. Meg még tuti sok más boltban.
[ 2004. január 20.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 21. 18:29
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha ugyanaz a borda van a P4C800-on, mint az A7N8X szerian, akkor annyit tudok mondani, hogy kulso meretben ugyanakkora a ZM-NB32J, viszont joval surubben vannak rajta lamellak, saccra kb. 3x akkora felulete van, mint az Asus bordajanak.
ZM-NB47J meg meg ennel is nagyobb, mert a kozepso par sor lamella magasabb.[/quote]
Akkor inkább az NB47J-t érdemes venni? 20 Ft különség van köztük.
Elküldve: 2004. 01. 22. 01:43
Amikor en vettem tavasszal, akkor meg a kicsit se nagyon lehetett kapni, nagy meg meg nem is letezett a Zalman weblapjan.
Elküldve: 2004. 01. 22. 09:22
idézet:
Ezt írta zetecR:
Akkor inkább az NB47J-t érdemes venni? 20 Ft különség van köztük.[/quote]
Nálunk 50, de legalább lehet kapni (Sopron rulez
). NF7-S v 2.0 + Zalman ZM80A-HP + CoolerMaster Aero 7 Lite társaságában tökéletesen elvannak, jelentem.
![]()
IMHO érdemesebb azt beszerezni!
Elküldve: 2004. 01. 22. 12:18
Ternészetesen az lehet a gond hogy nem illeszkedik rendesen a CPU-ra, de hogyan lehet a leszorító erőt növelni? Fehértakony megfelelően vékonyan felkenve, csavarok rendesen meghúzva (Vcore 1.7V, a ventire nem kötöttem rá a potit, akkor megy ugye max. ford. számon, vagy nem?) és mégis...
Valakinek lenne építő jellegű hozzászólása?
It's not denial. I'm just selective about the reality I accept.
Elküldve: 2004. 01. 22. 12:19
[ 2004. január 22.: [sabee] szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 22. 14:14
idézet:
Ezt írta [sabee]:
700 g - kb. mint a ház táp nélkül[/quote]
![]()
Az én házam üresen táp nélkül 15 kiló !
![]()
Elküldve: 2004. 01. 22. 14:17
idézet:
Ezt írta topeti:
![]()
Az én házam üresen táp nélkül 15 kiló !
[/quote]
A hangsúly az "építő"-n van...![]()
nadeviccenkívül...mi a jó eget csináljak hogy jobban leszorítsa?
Elküldve: 2004. 01. 22. 16:41
Elküldve: 2004. 01. 22. 17:21
idézet:
Ezt írta nyunyu:
Ha 20Ft a difi, akkor megeri a nagyot venni.
Amikor en vettem tavasszal, akkor meg a kicsit se nagyon lehetett kapni, nagy meg meg nem is letezett a Zalman weblapjan.[/quote]
Meg van az NB47J, cask az zavart meg, hogy a Juventus honlapján mindkét bordának ugyanazok a méret és súlyadatok voltak megadva, de a Zalman honlapján szétnézve egyértelmű volt a dolog.
Kösz mindekinek.
Elküldve: 2004. 01. 22. 17:42
Idle/Full [CPU]:29°C/51°C -= 3DMark06:14361 =-
Elküldve: 2004. 01. 22. 17:43
elmesélek egy kis történetet az én kis zalman cnps6500-ALCU hűtőbordámaml. szóval van egy 1700MHz celeron a gépben és gondoltam, hogy a mostani procihűtőt lecserélem és veszek egy ilyen zalman-t, hogy annyival is halkabb lesz a rendszer én mehet rendesen. itt a bolhán hozzá is jutottam egy tökéletes darabhoz és be is szereltem a gépbe. az örömöm nem nagyon tartott sokáig mert alapban eddig a proci idle állapotban olyan 45-fokos volt és terhelve is csak 55-re ment fel, na amikor beszereltem az új bordát csak csupaszon és elindítottam a gépet alpban 48 volt a hőmérséklet, és terhelés közben fokozatosan ment feljebb és feljebb, mígnem 77 foknál rendesen kikapcsolta a gépet. gondolom azért történt mindez mert ugye a gyári csomaghoz adnak fölé egy hűtőventilátort és azzal kiegészítve dolgozik rendesen a gép, mígnem nálam nem volt rendes légmozgás és ezért ment fel ennyire a hőmérséklet? erősítsetek meg benne, hogy jól látom a dolgot...
bye
Elküldve: 2004. 01. 22. 18:14
Namost, az én videókártyámon négy lyuk van, ezért fel tudnám fogatni a hűtőt az ellentétes két lyukon is.
Kérdés, hogy így is megfelelően állna-e a borda?
Elküldve: 2004. 01. 23. 09:31
idézet:
Ezt írta bigsee:
Nálunk 50, de legalább lehet kapni (Sopron rulez
). NF7-S v 2.0 + Zalman ZM80A-HP + CoolerMaster Aero 7 Lite társaságában tökéletesen elvannak, jelentem.
![]()
IMHO érdemesebb azt beszerezni![/quote]
Akkor jól értem, hogy Neked is Zalnam NB coolered van?
Mert én tegnap feltettem az NB47J-t és a műanyag tokozást nem fedi, a fém "magot" is épphogy. Mondjuk most stabilan meg az eddigi 185FSB helyett 190-en, hétvégén pedig VDD mod.![]()
Elküldve: 2004. 01. 23. 10:22
idézet:
Ezt írta redanger:
hi mindenkinek
elmesélek egy kis történetet az én kis zalman cnps6500-ALCU hűtőbordámaml. szóval van egy 1700MHz celeron a gépben és gondoltam, hogy a mostani procihűtőt lecserélem és veszek egy ilyen zalman-t, hogy annyival is halkabb lesz a rendszer én mehet rendesen. itt a bolhán hozzá is jutottam egy tökéletes darabhoz és be is szereltem a gépbe. az örömöm nem nagyon tartott sokáig mert alapban eddig a proci idle állapotban olyan 45-fokos volt és terhelve is csak 55-re ment fel, na amikor beszereltem az új bordát csak csupaszon és elindítottam a gépet alpban 48 volt a hőmérséklet, és terhelés közben fokozatosan ment feljebb és feljebb, mígnem 77 foknál rendesen kikapcsolta a gépet. gondolom azért történt mindez mert ugye a gyári csomaghoz adnak fölé egy hűtőventilátort és azzal kiegészítve dolgozik rendesen a gép, mígnem nálam nem volt rendes légmozgás és ezért ment fel ennyire a hőmérséklet? erősítsetek meg benne, hogy jól látom a dolgot...![]()
bye[/quote]
Hát gondolom a 6500 az a 7000 elődje, nem? Valszeg abban is kell lennie egy ventinek...vagy nem?![]()
![]()
![]()
Passzív hűtés esetén csak egy bordát kapsz, de ez gondolom aktív. Én mindenesetre csak a 7000A-CU-ról tudok nyilatkozni, de azzal is gáz van egyenlőre a gyenge leszorító erő miatt. Kb. 64 C-ig megy fel a hőm.
Elküldve: 2004. 01. 23. 15:14
idézet:
Ezt írta redanger:
hi mindenkinek
elmesélek egy kis történetet az én kis zalman cnps6500-ALCU hűtőbordámaml. szóval van egy 1700MHz celeron a gépben és gondoltam, hogy a mostani procihűtőt lecserélem és veszek egy ilyen zalman-t, hogy annyival is halkabb lesz a rendszer én mehet rendesen. itt a bolhán hozzá is jutottam egy tökéletes darabhoz és be is szereltem a gépbe. az örömöm nem nagyon tartott sokáig mert alapban eddig a proci idle állapotban olyan 45-fokos volt és terhelve is csak 55-re ment fel, na amikor beszereltem az új bordát csak csupaszon és elindítottam a gépet alpban 48 volt a hőmérséklet, és terhelés közben fokozatosan ment feljebb és feljebb, mígnem 77 foknál rendesen kikapcsolta a gépet. gondolom azért történt mindez mert ugye a gyári csomaghoz adnak fölé egy hűtőventilátort és azzal kiegészítve dolgozik rendesen a gép, mígnem nálam nem volt rendes légmozgás és ezért ment fel ennyire a hőmérséklet? erősítsetek meg benne, hogy jól látom a dolgot...![]()
bye[/quote]
![]()
Ha észreveszed, a kép alján van egy HŰTŐVENTI amit a gyári csomagolással együtt kapod, más kérdés, hogy akitől vetted, az nem adta el. Nos, ezt a PCI Slotok fölé kell rögziteni és elforgatni a ventit, hogy a bordára fujja a levegőt. Enélkül jóhogy felmelegszik szerencsétlen proci
Egyébként itt van egy kép arról, mit is beszélek:
![]()
[url="http://"http://www.zalman.co.kr/images/swimages/0201/6500A.swf"]Ez itt[/url] pedig a komplett telepiítési útmutató. Érdemes megnézni.
[ 2004. január 23.: topeti szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 23. 18:49
idézet:
Ezt írta Tony_6:
Szeretnék venni egy zm80c-hp-t a videókártyámra, csak az a baj, hogy nem fér el az is7 chipsethűtője miatt.
Namost, az én videókártyámon négy lyuk van, ezért fel tudnám fogatni a hűtőt az ellentétes két lyukon is.
Kérdés, hogy így is megfelelően állna-e a borda?[/quote]
valaki?

Súgó
A téma zárva.