HWSW Informatikai Kerekasztal: Zalman hűtők - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Zalman hűtők

#961 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 19. 01:20

Van valaki, aki NF7-S lappal zalman cnps7000alcu cpu-hűtővel használja a zalman nb47-es passziv hűtőjét?? sajna nekem nem akarnak megférni egymás mellett  :reklamacio:

Hja...és, ha használja (végülis ezt nem irtam), akkor legyen oly kedves és irja, hogyan sikerült!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#962 Felhasználó inaktív   ZooLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 09:31

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 2:20

Van valaki, aki NF7-S lappal zalman cnps7000alcu cpu-hűtővel használja a zalman nb47-es passziv hűtőjét?? sajna nekem nem akarnak megférni egymás mellett  :reklamacio:

Hja...és, ha használja (végülis ezt nem irtam), akkor legyen oly kedves és irja, hogyan sikerült!

Hát a kettő elég necces egymás mellett (nemcsak ott, nekem sem megy el ASUS P4PE-VM lapomon) Szerintem bőven elég lenne az NB32-J is! A 7000 elég szelet csinál oda, hogy a "kicsi" hűtőfelülete is elég legyen.

ZooLee

#963 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 13:09

Hello!

Ezt a 7000Cu jószágot nézegettem én is mint jövendőbeli "célszemélyt", elég érdekes az alja... hogy fogatódik ez fel NF7-S esetén, a lyukakat kell használatba venni, ezesetben adnak hozzá megfelelő rögzítő biszbaszokat? 11.800-as árba belefér ez is, gondolom.
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#964 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 15:53

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 14:09

Hello!

Ezt a 7000Cu jószágot nézegettem én is mint jövendőbeli "célszemélyt", elég érdekes az alja... hogy fogatódik ez fel NF7-S esetén, a lyukakat kell használatba venni, ezesetben adnak hozzá megfelelő rögzítő biszbaszokat? 11.800-as árba belefér ez is, gondolom.

NF7-es lapban jól látod a lyukak kellenek, de sajna van a proci mellett 4 kondi, amitől nem lehet rendesen felrakni. Van egy 4 lyukú felfogatója a bordának, aminél a szélső lyukak csak amd64 esetén használatosak. Mi következik ebből? Le kell vágni :)
Én igy csináltam:
Szétkaptam a ventit, hogy csak az a lefogató legyen (igy nyugodtabb voltam), befogtam satuba, majd levágtam az egyik feléről flexel egyészen a belső lyukig. Megreszelgettem és már kész is...

Meg asszem, pont forditva kellett feraknom a bakokat (amit a lapra kell csavarozni), mint ahogy a leirásban szerepelnek (ott asszem úgy volt, hogy a ház elejéhez közelebbi volt a kék/lila nemtom és az ezüst színű pedig a másik oldalon). Hála azoknak a fent emlitett kondiknak... :reklamacio:

Nem akarlak eltántorítani, de a cu és az alcu között max 1-2-3 °C van...Szal én átgondolnám. Nem is beszélve a 3/4-ed kilóról :(

Remélem segithettem!

Csuklottak rendesen abiték, mikor szereltem össze  a lapomat. :D :D
dolfer

#965 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 15:56

Idézet: ZooLee - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 10:31

Hát a kettő elég necces egymás mellett (nemcsak ott, nekem sem megy el ASUS P4PE-VM lapomon) Szerintem bőven elég lenne az NB32-J is! A 7000 elég szelet csinál oda, hogy a "kicsi" hűtőfelülete is elég legyen.

ZooLee

Most már mind1...nem tudom mit szólna a boltos, ha visszavinném neki :D felszólítva egy 32-es cserére :)
Lehet levágok a tetejéből egy picit :)  :doom:
dolfer

#966 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 15:57

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 16:53

NF7-es lapban jól látod a lyukak kellenek, de sajna van a proci mellett 4 kondi, amitől nem lehet rendesen felrakni. Van egy 4 lyukú felfogatója a bordának, aminél a szélső lyukak csak amd64 esetén használatosak. Mi következik ebből? Le kell vágni :)
Én igy csináltam:
Szétkaptam a ventit, hogy csak az a lefogató legyen (igy nyugodtabb voltam), befogtam satuba, majd levágtam az egyik feléről flexel egyészen a belső lyukig. Megreszelgettem és már kész is...

Meg asszem, pont forditva kellett feraknom a bakokat (amit a lapra kell csavarozni), mint ahogy a leirásban szerepelnek (ott asszem úgy volt, hogy a ház elejéhez közelebbi volt a kék/lila nemtom és az ezüst színű pedig a másik oldalon). Hála azoknak a fent emlitett kondiknak... :reklamacio:

Nem akarlak eltántorítani, de a cu és az alcu között max 1-2-3 °C van...Szal én átgondolnám. Nem is beszélve a 3/4-ed kilóról :(

Remélem segithettem!

Csuklottak rendesen abiték, mikor szereltem össze  a lapomat. :D :D

Kösz a reagálást, ámbár nem hiszem, hogy neki fogok állni hax0lni. Namost az AlCu verzió nem ennyire nyögvenyelős, azért említetted ellenpéldának, azaz élből kompás, nem kell sarabolgatni - vagy hogyvanez?!

#967 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 16:09

Időközben megleltem a Zalman oldalán a compatibility listát, eszerint nagyon úgy néz ki, az AlCu se nyert hangszórót (azért nem adok ki 8-12 ezer forintot, hogy esetlegesen elszúrjam a flexelést, reszelgetést, mittoménmit).  :(  Pedig valami tuti megoldás kéne, jönnek lassan a melegek, és ez a jelenlegi Spire alkalmatlan lesz az elviselésére.

CNPS6000-CU-t nézem még, ez vajon megfelelő lehet?

Szerkesztette: Leeroy 2004. 06. 19. 16:10 -kor

#968 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 19. 19:47

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 16:57

Kösz a reagálást, ámbár nem hiszem, hogy neki fogok állni hax0lni. Namost az AlCu verzió nem ennyire nyögvenyelős, azért említetted ellenpéldának, azaz élből kompás, nem kell sarabolgatni - vagy hogyvanez?!

Nem...az alcu és a cu ilyen tekintetben semmiben sem különbözik...tehát nf7-re ugyanúgy kell felrakni őket (szélét le kell vágni...)

nem egy nagy kaland, nyugi...szétszedés-vágás-csiszolás-összerakás nem vett el a napomból 10 percet összesen.

A bakokat megcserélni sem lehet nagy kunszt :D
dolfer

#969 Felhasználó inaktív   bYt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 06. 20. 10:55

Idézet: Dolfer - Dátum: 2004. jún. 19., szombat - 18:47

A bakokat megcserélni sem lehet nagy kunszt :D

Hy,

A bakcseréléssel csak az a gond hogy ebben az esetben nem esik teljesen a proci közepére a leszorító, én ezt ugy oldottam meg, hogy a bakból is lereszeltem kb 2-3 mm így elfér a kondiktól.
A zalman NB47 passzívból is le kellett csípni hogy elférjen a procihűtőtől.
Acer Travelmate 4233 NWLMi

#970 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 20. 16:13

Hm. Mindez elég elrettentően hangzik, hogy barkácsolni kell ilyen árszintű hűtési megoldások esetén. Így laikus fejjel meglehetősen nonszensz, miért nem gondolnak még néhány fajta rögzítéssel még több féle alaplap tulajaira, vagy ezekben a körökben, akik ezt megfizetik, naponta szokás azt is cserélgetni?  :eek:

Csalódott vagyok és dühös. :mad:

#971 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 16:49

Idézet: Leeroy - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 17:13

Hm. Mindez elég elrettentően hangzik, hogy barkácsolni kell ilyen árszintű hűtési megoldások esetén. Így laikus fejjel meglehetősen nonszensz, miért nem gondolnak még néhány fajta rögzítéssel még több féle alaplap tulajaira, vagy ezekben a körökben, akik ezt megfizetik, naponta szokás azt is cserélgetni?  :eek:

Csalódott vagyok és dühös. :mad:

Abit nem gondol erre...

Ennyi kondit ilyen közel tenni a cpu-hoz...Furcsa mód asusomra simán ráment... Ez az egy poziívuma volt annak a lapnak (a7n8x-x). Amúgy én beleállítanám a hátába azt a lapot annak, aki kitalálta :D

Szal...nem egy nagy ördöngösség amit csinálni kell vele... nehéz lehet elrontani.
dolfer

#972 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 21. 16:50

Idézet: bYt - Dátum: 2004. jún. 20., vasárnap - 11:55

Hy,

A bakcseréléssel csak az a gond hogy ebben az esetben nem esik teljesen a proci közepére a leszorító, én ezt ugy oldottam meg, hogy a bakból is lereszeltem kb 2-3 mm így elfér a kondiktól.
A zalman NB47 passzívból is le kellett csípni hogy elférjen a procihűtőtől.

Szerintem igy is tökéletesen hüt...de majd lehet szétkapom, azt reszelgetek...

Ez eszembe sem jutott...de jónak tűnik!
dolfer

#973 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 12:45

ZM-RHS1 - ilyesmit hol lehet beszerezni? Nezegetem az arlistakat, de meg nem lattam sehol...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#974 Felhasználó inaktív   Repiv 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 14:15

Idézet: Samott - Dátum: 2004. jún. 23., szerda - 13:45

ZM-RHS1 - ilyesmit hol lehet beszerezni? Nezegetem az arlistakat, de meg nem lattam sehol...

Samott

jé van ilyen külön?? az baromijó engem is érdekel.

#975 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 17:27

No végül beruháztam egy CNPS6000-Cu-ba, teszi a dolgát, ahogy kell, valamint az sem hátrányos, hogy a fölélógatott, ~2200 RPM-en pörgő 12 centis ventije nem túlságosan üvölt.

#976 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 23. 18:51

pixel foruman azt irjak, hogy heteken belul lesz ZM-RHS1

#977 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 27. 21:50

Üdv. a Fórumozóknak!

Adott egy ABiT NF7-es alaplap, a Northbridge-én egy passzív Zalman NB47-J (kék) hűtővel. A videokártya egy Gigabyte Radeon 9600 Pro lenne, erre szeretnék egy Zalman ZM80c-HP passzív videokártyahűtőt, ha lehetséges kiegészítő ventillátor nélkül.

Elfér a passzív chipsethűtőtől a videokártyahűtő?
A videokártyát 500/700-as beállításon szeretném használni, előreláthatólag elég lesz rá?
KÖszi!
Didge

#978 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 08:28

Idézet: Digitel - Dátum: 2004. jún. 27., vasárnap - 22:50

Üdv. a Fórumozóknak!

Adott egy ABiT NF7-es alaplap, a Northbridge-én egy passzív Zalman NB47-J (kék) hűtővel. A videokártya egy Gigabyte Radeon 9600 Pro lenne, erre szeretnék egy Zalman ZM80c-HP passzív videokártyahűtőt, ha lehetséges kiegészítő ventillátor nélkül.

Elfér a passzív chipsethűtőtől a videokártyahűtő?
A videokártyát 500/700-as beállításon szeretném használni, előreláthatólag elég lesz rá?
KÖszi!
Didge

Kukk az aláírásomba! :lollypop:

NF7-S + NB47J + ZM HP80c + OP1.
Fent van műxik. :drummer:
My photos

#979 Felhasználó inaktív   vasste 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 06. 28. 13:23

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2004. jún. 28., hétfő - 9:28

Kukk az aláírásomba! :lollypop:

NF7-S + NB47J + ZM HP80c + OP1.
Fent van műxik. :drummer:

Kösz, megnyugtattál :respect:  :reszeg:

#980 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2004. 06. 28. 19:20

Hali!

Egy kis történet, tanulságos:
Ma épp új proci zsírt kentem a procimra, és mikor visszatettem a Zalman Cnspu7000Cu hűtőmet és becsavartam az egyik csavart(leírásban az van ugye jól meghúzni) az egyik fülbe szépen beletörött. :reklamacio:
Fél órát tököltem mire ki tudtam bányászni! Tehát csak óvatosan!

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

Téma megosztása:

• (73 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.