HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Xp hiba! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Xp hiba! Windows Xp ben hibák Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 04. 16. 10:29

UAC megvol? "hádekurvanyádatképzelsztebuzienyémagépmitugatszbele"
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#22 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 12:17

Üzenet megtekintéseIdézet: VKP - Dátum: 2013. 04. 16. 11:29

UAC megvol? "hádekurvanyádatképzelsztebuzienyémagépmitugatszbele"

Igen, tudom, hogy az UAC is azért van, az fehér listás elven működik. Én nem szoktam az általam használt gépeket kikapcsolni, de az userek 99%-a ezzel kezdi, meg azt kéri, hogy tüntessem el nekik azt az állandóan felbukkanó szart, idegileg kikészíti őket. Rendszergazdai jog dettó, az usernek gyorsan elege lesz, ha már a második program nem megy, nem települ rendszergazdai jog hiányában.

Az UAC-nek igazából az a hibája, hogy nem szolgáltat elég infót a folyamatról, és sajnos nem mindenható, néhány vírus, malware simán megkerüli a rákba. Az ötlet és az irány egyébként jó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 15:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 16. 13:17

Igen, tudom, hogy az UAC is azért van, az fehér listás elven működik. Én nem szoktam az általam használt gépeket kikapcsolni, de az userek 99%-a ezzel kezdi, meg azt kéri, hogy tüntessem el nekik azt az állandóan felbukkanó szart, idegileg kikészíti őket. Rendszergazdai jog dettó, az usernek gyorsan elege lesz, ha már a második program nem megy, nem települ rendszergazdai jog hiányában.

Az UAC-nek igazából az a hibája, hogy nem szolgáltat elég infót a folyamatról, és sajnos nem mindenható, néhány vírus, malware simán megkerüli a rákba. Az ötlet és az irány egyébként jó.

Lófaszt jó, hiába sír be bármilyen védelem, ha az user a lewarezolt vírusos szart fel akarja tenni...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#24 Felhasználó inaktív   stephan_derrick 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 16. 13:17

meg azt kéri, hogy tüntessem el nekik azt az állandóan felbukkanó szart, idegileg kikészíti őket. Rendszergazdai jog dettó,

ha valamely ügyfelemnek bekakál a rendszere és látom, hogy visszafokozta magát rg-ba, tovább nem foglalkozom vele.
szeretem a kihívásokat, de a kihívás != kreténekkel való szélmalomharccal.

Idézet

Lófaszt jó, hiába sír be bármilyen védelem, ha az user a lewarezolt vírusos szart fel akarja tenni...

"ideális rendszerben nincs felhasználó"
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)

#25 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 16:53

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2013. 04. 16. 09:52

...
Röhögnétek, ha leírnám, hogy milyennel nem kaptam meg azt a vírust, amit ismerős ua-on az oldalon egy nagy nevűvel beszippantott, csak mert "nehogy már ne legyek rg a saját gépemen" filozófiát vallja.

Igen, mert alapvetően azért rengeteg vírus az emberi viselkedési formákra építve "él".

Azt mondjuk, hogy ha a user a biztonságot tudatosan kezelné, akkor ezek a vírusok nem jelentenének veszélyt, ill. alapvetően a biztonság egy magasabb szintre kerülne - eleinte legalábbis mindenképpen. Később azonban, mivel a világ nem egy statikus dolog (nagyon nem), szépen ugyanúgy megjelennének a majdani humán viselkedési formákat kihasználó kártevők, hiszen épp a szó jelentése az, ami "statikus": humán. Azaz legyen bármilyen biztonság, valóban igaz a közhely, hogy az embertől válik veszélyes üzemmé.

Ha tehát a userek másképp állnának hozzá, másképp gondolkoznának, ezzel csak időlegesen "oldódna meg" a probléma, valószínűleg egy hasonló arányban előbb-utóbb ismét elterjednének a kártevők, hisz az erőteljes user-hozzáállás még erőteljesebb gondolkodásra sarkallná azokat, akik a réseket keresgélik. Gondoljunk bele, miért ne lenne így? Hisz ők is emberek.

Az a véleményem, hogy a vírusok és az irtók, ill. rések és exploitok "technikai szintje" közötti távolság sohasem fog nagymértékben megnőni. Hol ezek, hol amazok 1 picit mindig "előrébb" lesznek. :smoker:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#26 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 04. 16. 16:58

Üzenet megtekintéseIdézet: stephan_derrick - Dátum: 2013. 04. 16. 17:51

...
"ideális rendszerben nincs felhasználó"

:offtopic: Régebben nem hittem a statisztikákban, de láttam pár rg által használt rendszert rövid idő alatt omlani, meg pár korlátos user által használt rendszert atom hosszú ideig élni, s hasonló környezetben is, azóta néha hiszek a nagy számoknak. :)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó