Windows Xp hiba! Windows Xp ben hibák
Elküldve: 2013. 04. 16. 10:29
UAC megvol? "hádekurvanyádatképzelsztebuzienyémagépmitugatszbele"
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2013. 04. 16. 12:17
Idézet: VKP - Dátum: 2013. 04. 16. 11:29
UAC megvol? "hádekurvanyádatképzelsztebuzienyémagépmitugatszbele"
Igen, tudom, hogy az UAC is azért van, az fehér listás elven működik. Én nem szoktam az általam használt gépeket kikapcsolni, de az userek 99%-a ezzel kezdi, meg azt kéri, hogy tüntessem el nekik azt az állandóan felbukkanó szart, idegileg kikészíti őket. Rendszergazdai jog dettó, az usernek gyorsan elege lesz, ha már a második program nem megy, nem települ rendszergazdai jog hiányában.
Az UAC-nek igazából az a hibája, hogy nem szolgáltat elég infót a folyamatról, és sajnos nem mindenható, néhány vírus, malware simán megkerüli a rákba. Az ötlet és az irány egyébként jó.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”
Elküldve: 2013. 04. 16. 15:26
Idézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 16. 13:17
Igen, tudom, hogy az UAC is azért van, az fehér listás elven működik. Én nem szoktam az általam használt gépeket kikapcsolni, de az userek 99%-a ezzel kezdi, meg azt kéri, hogy tüntessem el nekik azt az állandóan felbukkanó szart, idegileg kikészíti őket. Rendszergazdai jog dettó, az usernek gyorsan elege lesz, ha már a második program nem megy, nem települ rendszergazdai jog hiányában.
Az UAC-nek igazából az a hibája, hogy nem szolgáltat elég infót a folyamatról, és sajnos nem mindenható, néhány vírus, malware simán megkerüli a rákba. Az ötlet és az irány egyébként jó.
Lófaszt jó, hiába sír be bármilyen védelem, ha az user a lewarezolt vírusos szart fel akarja tenni...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!
Elküldve: 2013. 04. 16. 16:51
Idézet: Raynes - Dátum: 2013. 04. 16. 13:17
meg azt kéri, hogy tüntessem el nekik azt az állandóan felbukkanó szart, idegileg kikészíti őket. Rendszergazdai jog dettó,
ha valamely ügyfelemnek bekakál a rendszere és látom, hogy visszafokozta magát rg-ba, tovább nem foglalkozom vele.
szeretem a kihívásokat, de a kihívás != kreténekkel való szélmalomharccal.
Idézet
Lófaszt jó, hiába sír be bármilyen védelem, ha az user a lewarezolt vírusos szart fel akarja tenni...
"ideális rendszerben nincs felhasználó"
"Unless that was a guitar in the rifle case." :-)
Elküldve: 2013. 04. 16. 16:53
Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2013. 04. 16. 09:52
...
Röhögnétek, ha leírnám, hogy milyennel nem kaptam meg azt a vírust, amit ismerős ua-on az oldalon egy nagy nevűvel beszippantott, csak mert "nehogy már ne legyek rg a saját gépemen" filozófiát vallja.
Röhögnétek, ha leírnám, hogy milyennel nem kaptam meg azt a vírust, amit ismerős ua-on az oldalon egy nagy nevűvel beszippantott, csak mert "nehogy már ne legyek rg a saját gépemen" filozófiát vallja.
Igen, mert alapvetően azért rengeteg vírus az emberi viselkedési formákra építve "él".
Azt mondjuk, hogy ha a user a biztonságot tudatosan kezelné, akkor ezek a vírusok nem jelentenének veszélyt, ill. alapvetően a biztonság egy magasabb szintre kerülne - eleinte legalábbis mindenképpen. Később azonban, mivel a világ nem egy statikus dolog (nagyon nem), szépen ugyanúgy megjelennének a majdani humán viselkedési formákat kihasználó kártevők, hiszen épp a szó jelentése az, ami "statikus": humán. Azaz legyen bármilyen biztonság, valóban igaz a közhely, hogy az embertől válik veszélyes üzemmé.
Ha tehát a userek másképp állnának hozzá, másképp gondolkoznának, ezzel csak időlegesen "oldódna meg" a probléma, valószínűleg egy hasonló arányban előbb-utóbb ismét elterjednének a kártevők, hisz az erőteljes user-hozzáállás még erőteljesebb gondolkodásra sarkallná azokat, akik a réseket keresgélik. Gondoljunk bele, miért ne lenne így? Hisz ők is emberek.
Az a véleményem, hogy a vírusok és az irtók, ill. rések és exploitok "technikai szintje" közötti távolság sohasem fog nagymértékben megnőni. Hol ezek, hol amazok 1 picit mindig "előrébb" lesznek.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."
Elküldve: 2013. 04. 16. 16:58
Idézet: stephan_derrick - Dátum: 2013. 04. 16. 17:51
...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

Súgó
A téma zárva.