HWSW Informatikai Kerekasztal: AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1081 Felhasználó inaktív   N_Z 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 23:48

Hi!

Pár hónapja szétszedtem egy régi nem működő AT-s tápot és az egyik hűtőbordája megihletett. A gép elejébe csináltam belőle egy kis 5  LEDes állapotjelzőt. A LEDek oldalról világítják meg a bordát, így végigvilágítva a mélyedéseket. A felhasznált alkatrészek között volt LEGO, CD audio kábel, ellenállások, természetesen 5 nagy fényerejű kék LED. Írtam hozzá egy progit ami a processzor terheltsége szerint a párhuzamos porton keresztül vezérli a LEDeket. DiscoLitez nevű programmal pedig zenére is működik. Elkészítése olcsó és viszonylag gyors volt. A hűtőborda mm pontosan passzol a neki szánt helyre. A képen kissé poros volt a cucc, de a 6 különböző állapot azért látszik. A programban ki lehet jelölni, hogy milyen terheltség mellett melyik LEDek világítsanak

Kép

Szerkesztette: N_Z 2005. 02. 25. 23:49 -kor

#1082 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 25. 23:52

:OOO

Baró! :D
Rhino666

#1083 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 01:34

Idézet: trancer - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 13:48

Készen van:

Kép

A nagy, 20-as tápcsatit nem bírtam szétszedni, ha van valakinek szerszáma hozzá, akkor azt egy napra elkérném. Lehet kapni, de 2800-at nem adok ki érte.
A többi csatlakozót óráscsavarhúzó készlettel könnyedén szét tudtam kapni.

Nagyon jól néz kis valmai hasonlóra készülök most én is:
A bevásárló listám:
kábel harisnya UV érzékeny kék tápkábelekre (ettől vaok becarva de ha azt állítod hogy órás csavarhúzóval szétszedhető akkor no para (1ébként ez az a mágneses végű apró csavarnyzú készlet? ))
2 UV cső belülre
1 kék vagy vörös neon a gép alá(ez hangérzékeny)
1 pár roll kábel ez is UV érzékeny.. már ciki a lapkábel :)

Jha és ha naon bátor leszek veszek UV érzékeny festéket és valami szép X-et rápingálok a videjókareszra meg az alaplapra :)

Üdv

#1084 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 01:34

Idézet: N_Z - Dátum: 2005. febr. 25., péntek - 23:48

Hi!

Pár hónapja szétszedtem egy régi nem működő AT-s tápot és az egyik hűtőbordája megihletett. A gép elejébe csináltam belőle egy kis 5  LEDes állapotjelzőt. A LEDek oldalról világítják meg a bordát, így végigvilágítva a mélyedéseket. A felhasznált alkatrészek között volt LEGO, CD audio kábel, ellenállások, természetesen 5 nagy fényerejű kék LED. Írtam hozzá egy progit ami a processzor terheltsége szerint a párhuzamos porton keresztül vezérli a LEDeket. DiscoLitez nevű programmal pedig zenére is működik. Elkészítése olcsó és viszonylag gyors volt. A hűtőborda mm pontosan passzol a neki szánt helyre. A képen kissé poros volt a cucc, de a 6 különböző állapot azért látszik. A programban ki lehet jelölni, hogy milyen terheltség mellett melyik LEDek világítsanak

Kép

Iszonyú 5letes és marhára tetszik! :)

Üdv

#1085 Felhasználó inaktív   trancer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 11:54

Pár gyakorlati kép:

Szerszámkészlet:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A kis csatlakozóknál elég csak felül benyomni a fémrészt, így könnyen kijön.
Kép

A Molex-nél más a helyzet, ott be kell nyúlni, és vissza kell hajlítani a két kis kiálló fémet, majd kihúzni a kábelt.
Kép
Kép

A vég belül így néz ki, ezeket a kis kiálló izéket kell visszahajlítani. Ha végeztünk, akkor viszont újra ki kell hajlítani, és úgy visszatenni, hogy a helyén maradjon.

Kép
Mi az első kérdés a HWSW-n ha nem jó a gép?
- Mekkora tápod van? :)

#1086 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 11:56

Na ez olyan dolgok közé tartozik amit a büdös életben nem fogok megtenni! :Đ
Rhino666

#1087 Felhasználó inaktív   trancer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:35

Idézet: Rhino666, az médium - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 10:56

Na ez olyan dolgok közé tartozik amit a büdös életben nem fogok megtenni! :Đ

Pedig annyira nem vészes, nme károsodik semmi.

#1088 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:37

Idézet: trancer - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:35

Pedig annyira nem vészes, nme károsodik semmi.

Feltéve, ha mindent jó helyre dugsz vissza  :Đ
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1089 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 12:39

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:37

Feltéve, ha mindent jó helyre dugsz vissza  :Đ

Na ez az! :(
Rhino666

#1090 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 13:04

Minden szép is jó csak akkor van gáz a ha táppal gond van,és ha vissza akarod vini gariba szedheted szét ujra.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#1091 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 13:40

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:04

Minden szép is jó csak akkor van gáz a ha táppal gond van,és ha vissza akarod vini gariba szedheted szét ujra.

ezért kell csíftek tápocska ami hótziher nem rohad le :D

Mellesleg 1 y elosztón már én is megcisnáltam! Ott csak annyit cisnáltam hogy kicseréltem 5 és 12V-ot a ventinek és arról ment mind. Most ezt átkötöttem hardcanora de megoldható. De tényleg sok körültekintést igényel. Majd meglátom ha lesz még plusz pénzem azért veszek célszerszámot. Az sosem árthat!

Üdv

#1092 Felhasználó inaktív   trancer 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 19:59

Azért ha figyel az ember, és feljegyzi, hogy mi hova való, akkor nem nagyon lehet elrontani.

#1093 Felhasználó inaktív   Szandor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 26. 20:33

Idézet: N_Z - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 0:48

Hi!

Kép

Baromira tetszik az ötleted.
Esetlegesen ha van egy kis szabadidőd, publikálnád nekünk az építés módját. Mert én és szerintem még vagyunk egy páran akik megpróbálnának kivitelezni valami hasonlót. A bekötés és a kivitelezés módjai érdekelnének, meg a felhasznált alkatrészek listája. Egy viszonylag rövid leírás tökjó lenne  ;)  Meg ha lehet akkor a prociterheltség kijelző progit is elkunyerálnám.

:respect:
PARTYSERVICE - bulik, rendezvények lebonyolítása
Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye!

#1094 Felhasználó inaktív   N_Z 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 26. 22:28

Kösz mindenkinek a bíztató szavakat. Majd ha lesz egy kicsit több időm, akkor csinálok róla egy kis dokumentációt, de sajnos nem rendelkezek digi géppel(ezt a pár képet is csak gyorsan egy kölcsöngéppel nyomtam ami nálam volt fél órára), majd ha szerzek egyet egy kicsit hosszabb időre, akkor még pár képet a többi részről is csinálok, meg leírom az alkatrészek listáját. Ez valamikor jövő héten várható. A progin még van mit csiszolni, de ha kéri valaki szívesen odaadom. Egy kis fejlesztgetés után felrakom majd a arra a tárhelyre ahol a kép van.

#1095 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 08:55

Köszönjük ;)

#1096 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 11:16

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 12:40

Mellesleg 1 y elosztón már én is megcisnáltam! Ott csak annyit cisnáltam hogy kicseréltem 5 és 12V-ot a ventinek és arról ment mind. Most ezt átkötöttem hardcanora de megoldható. De tényleg sok körültekintést igényel. Majd meglátom ha lesz még plusz pénzem azért veszek célszerszámot. Az sosem árthat!

Üdv

Én azért nem bíznék annyira a csíftek tápba ,nekem szált el egy 420-as,szó nélkül ki is cserélték ,de rögtön el is adtam,azóta zalmant használok és sokkal stabilabbak a feszültségek.Ha szétszednéd a csiftek tápodat nagyon meglepődnél mert nem olyan minőségi(alkatrészek) mint gondolnád,sokkal megbizhatóbb egy enermax,zalman ,vagy Tt.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#1097 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:38

Idézet: Xero - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 13:40

Üdv

ja, de a chieftec táp "örökélet" garija egy kis garancia arra, hogy jó áron el tudom adni, ha kell. namost ha szátbarmolom, akkor fuccsneki. pedig énis szívesen ráraknám az aerocool plexi burkolatát, meg az uv harisnyákat.
It's not bug, it's future.

#1098 Felhasználó inaktív   Yocee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 27. 12:39

Idézet: N_Z - Dátum: 2005. febr. 26., szombat - 22:28

Kösz mindenkinek a bíztató szavakat. Majd ha lesz egy kicsit több időm, akkor csinálok róla egy kis dokumentációt, de sajnos nem rendelkezek digi géppel(ezt a pár képet is csak gyorsan egy kölcsöngéppel nyomtam ami nálam volt fél órára), majd ha szerzek egyet egy kicsit hosszabb időre, akkor még pár képet a többi részről is csinálok, meg leírom az alkatrészek listáját. Ez valamikor jövő héten várható. A progin még van mit csiszolni, de ha kéri valaki szívesen odaadom. Egy kis fejlesztgetés után felrakom majd a arra a tárhelyre ahol a kép van.

emailban ha elküldenéd a progidat, azt nagyon megköszönném!
It's not bug, it's future.

#1099 Felhasználó inaktív   Rhino666, az médium 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: Yocee - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 12:38

ja, de a chieftec táp "örökélet" garija egy kis garancia arra, hogy jó áron el tudom adni, ha kell. namost ha szátbarmolom, akkor fuccsneki. pedig énis szívesen ráraknám az aerocool plexi burkolatát, meg az uv harisnyákat.

UV harisnyákat hol lehet kapni? :confused: Vagy ez egy Aerocool szett? :think:
Rhino666

#1100 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Idézet: zsombor22 - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 11:16

Én azért nem bíznék annyira a csíftek tápba ,nekem szált el egy 420-as,szó nélkül ki is cserélték ,de rögtön el is adtam,azóta zalmant használok és sokkal stabilabbak a feszültségek.Ha szétszednéd a csiftek tápodat nagyon meglepődnél mert nem olyan minőségi(alkatrészek) mint gondolnád,sokkal megbizhatóbb egy enermax,zalman ,vagy Tt.

Csak hogy tudd: a TT az chieftec... :p
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.