HWSW Informatikai Kerekasztal: AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#1501 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 21. 13:02

lehet hogy a 8-12 átalakítóra gondol. tudod, ilyen műanyag csőhöz hasonlító akármi, adják sok helyen. a nyolcas részt felfogatod, másik végére meg mehet a 12-es.
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1502 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 14:02

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. ápr. 21., péntek - 13:55

adott ez a ház : enyém
kérdésem, ebbe az előlapi résznél beszerelhető-e egy 120mm es case fan és ha igen akkor mivel rögzítem?
a képen lent a linkelt oldalon oda egy 80mm-es tettek be, ahogy most nekem is van de azt írja oldal betehető 120-as is! 5let? :think:

Szerintem nem fér be. Hol olvastad ezt? Mert a 12cm-est a mellette lévőre írják hogy berakható. :think:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1503 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 21. 15:02

Hatra fer be a 12-es, nem elore.

#1504 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 06:14

Idézet

Optional 1 x 120mm, 3 x 90 mm and1 x 80 mm cooling fan.

hmm, szóval úgy van, hogy az előlap alsó részébe férne be, ahol van az a műanyag keret a 80mm-esnek felszerelve!
EZ:Kép
nah ha ezt a műanyagot leveszem akkor az előlapon van négy csavar nyílás, ezek pontosan megfelelnek a 120 mm-es case fan szerelő lyukainak, csak nem tudom mivel lehetne odarögzíteni? 5let? :think:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1505 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 07:51

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 5:14

hmm, szóval úgy van, hogy az előlap alsó részébe férne be, ahol van az a műanyag keret a 80mm-esnek felszerelve!
EZ:Kép
nah ha ezt a műanyagot leveszem akkor az előlapon van négy csavar nyílás, ezek pontosan megfelelnek a 120 mm-es case fan szerelő lyukainak, csak nem tudom mivel lehetne odarögzíteni? 5let? :think:

próbáltad már csavarral?  :Đ
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#1506 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 08:02

Idézet: Danika123 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 8:51

próbáltad már csavarral?  :Đ

hmm, nem olyan 1xerű a dolog.
a case fan alaból legalább 3-4 cm széles, ezen kéne átmennie a csavaroknak, a másik felén meg vmi anyával felfogatni!  :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1507 Felhasználó inaktív   Danika123 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 08:43

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 7:02

a case fan alaból legalább 3-4 cm széles, ezen kéne átmennie a csavaroknak, a másik felén meg vmi anyával felfogatni!  :up:

bemész egy autós, biciklis boltba és ott kérsz ilyen csavart, ha meg túl vékony és átmenne csavar efje a lukakon akkor kérsz hozzá alátétet is...
<Gigabyte G31-S2L><E5200@3666mhz><2*2gb@889><HD4770><X-fi Xtreme gamer>

#1508 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 10:29

Idézet: reandre - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 15:39

:offtopic:
úr isten ez az amire gondolok...  :eek:
mondjuk anno az enyémben is szaladgáltak egerek... :D de patkányok valahogy nem...

Az nem patkány, hanem DEGU  :D
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#1509 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 22. 17:55

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2006. ápr. 22., szombat - 8:02

Esetleg az elolapot leveszed, akkor arrol az oldalrol fel tudod csavarozni a szokasos ventis csavarokkal!
Vagy veszel ilyet:
Ventilátor rögzítő rezgés csillapító, valódi gumi, 4 db/csomag
http://www.tts-kft.hu/e107_plugins/content....php?content.41

#1510 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 03. 04:40

alairasban levo linken van par uj kep

Szerkesztette: UnConnecteD 2006. 05. 03. 04:41 -kor

#1511 Felhasználó inaktív   Der,Die,Das Gumis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 15:29

Idézet: jaja - Dátum: 2006. ápr. 3., hétfő - 20:09

Halli
foglakozik valamelykötök tápkábel cstlakozonak kicserélésvel és harisnyázásal.
Pár üzletben láttam már de nem tetszet.
Természetesen kifizetek mindent és a munka dijat is!

Szeva

Szerintem ezt mindenki utálja csinálni. :(
Én is utáltam, de a végeredmény meggyőző volt, nem sajnáltam azt a 4 órát, amíg tartott a sziszifuszi meló....

Kezdet...
Kép

Folyamat...
Kép

(Powered by Cica street)

Végeredmény..
Kép

Üdv

Szerkesztette: Der,Die,Das Gumis 2006. 05. 14. 15:33 -kor

Gumik Felnik  Adás-Vétel.
Gumi szerelés-javítás.
Alufelni javítás!!!
Műszaki vizsga, vizsgára felkészítés.
1026 Bp Páfrány u. 17/b

0630-326-3600

#1512 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 12:14

Tegnap szereztem be egy ilyen házat

Kép

És csak annyit tudok róla elmondani, hogy nagyon nagyon jó ház, mindenkinek ajánlom. Igazi anyagból van, stabil, mindennek megvan benne a helye, és nagyon jó a szellőzése. Talpán csúszásgátlós rezgéselnyelős szivacs van, ami kb 50%-al csökkenti a zajt. Habár a benne levő 19dba-snak titulált ventilátorok az én izlésemhez igen hangosak, de szerintem más már azokkal is csendesnek nevezné.

Két kissé zavaró hibája van a háznak. Az egyik, hogy az előlapi kivezetések nem takarhatóak el, nem egy kis ajtó vagy valami mögött vannak. Így csupaszon kissé rontják a képet. Pedig akár egy kis db műanyag lehetne elérakva, amit csak kipattint az ember ha valamit elölről akar bedugni.
A másik, az a relytett 5.25-ös helyek érdekes kivitelezése, vagyis ez inkább valami tervezési hiba lehet, hogy bár van ajtó a cd-tálcának, viszont nincs gomb, amivel kinyithatná az ember a tálcát, így minek az ajtó? Ha úgyis le kell nyitni az egészet, hogy kinyissa az ember a tálcát. Persze szoftveres nyitással működik a dolog, de nem sokan nyitogatják szoftveren keresztül a cd tálcát. Szerencsére ezt a problémát egy kis átalakítással sikerült megoldani, így már ki lehet nyitni rendesen. De azért elvárható lenne egy ilyen árú háznál, hogy ne házibarkáccsal kelljen készre csinálni :D

PS: Még egy dolog, ami valszeg csak engem zavar másnak inkább pozitívum lenne, hogy iszonyú erősen világít a power led, főleg esti órákban szétsüti az ember szemét, sötétben egész fényárral borítja el az 5x4-es szobámat. Úgyhogy én ki is kötöttem, a beépített "hangulatvilágítással" együtt.

Szerkesztette: Mumia 2006. 05. 20. 12:15 -kor

#1513 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 14:12

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 13:14

Tegnap szereztem be egy ilyen házat ...

Az árát elnézve kb. ennyiért kapni lehet Silverstone LC17-es házat is és szvsz jobb lett volna.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
42

#1514 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 15:19

Hát sosem hallottam róla, egyáltalán forgalmazzák valahol?

De egyébként a thermaltake sokkal robosztusabb ház, sokkal jobb elrendezésű, és merevebb. Nem mellesleg az anyaga is erősebb. Az mondjuk csak magánvélemény, de szerintem jobban néz ki. A homogén előlapon nagyon fura az a 3 erősen feltűnő ajtó. Főleg a 3.5-ös rontja a képet.

Ráadásul most nézem ebben rossz oldalon van a táp, így át kell vezetni a másik oldalra a csatlakozót, mivel általában azon a felén van az alaplapoknak a tápcsati, és nem a slotok felöli oldalon. Kommerszebb tápokon nincs is ilyen hosszú kábel ami átérjen. Nem értem miért azon az oldalon van a táp helye  :think:

Szerkesztette: Mumia 2006. 05. 20. 15:27 -kor

#1515 Felhasználó inaktív   BigBear 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 15:44

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 16:19

Hát sosem hallottam róla, egyáltalán forgalmazzák valahol?

De egyébként a thermaltake sokkal robosztusabb ház, sokkal jobb elrendezésű, és merevebb. Nem mellesleg az anyaga is erősebb. Az mondjuk csak magánvélemény, de szerintem jobban néz ki. A homogén előlapon nagyon fura az a 3 erősen feltűnő ajtó. Főleg a 3.5-ös rontja a képet.

Ráadásul most nézem ebben rossz oldalon van a táp, így át kell vezetni a másik oldalra a csatlakozót, mivel általában azon a felén van az alaplapoknak a tápcsati, és nem a slotok felöli oldalon.

Hááát, nem mondanám, hogy rosszabb elrendezésű, vagy kevésbé robusztus.

A táp a Silverstone házban kintről (oldalról) szívja a levegőt, ami hűvösebb, így lassabban, azaz halkabban  mehet benne a venti.
Ha ennyit nem ér át a tápkábel, baj van... (Az én lapom esetén csak a 2x4-es csatit kellene átvinni a túloldalra, a másik elöl van, így totál mindegy, hol a táp.) De azért tényleg nem biztos, hogy minden esetben szerencsés a Silverstone megoldása.
2x80 mm venti hátul a 2x60-nal szemben.
A procihűtő fölé eső merevítőtől - lyuk rajta ide vagy oda - kiráz a hideg.
Az idióta lámpáktól szintén.

Akinézet abszolut ízlés kérdése. Az idióta lámpái nélkül nagyon tetszene nekem is a Thermaltake.
42

#1516 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:15

Idézet: BigBear - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 15:44

A táp a Silverstone házban kintről (oldalról) szívja a levegőt, ami hűvösebb, így lassabban, azaz halkabban  mehet benne a venti.
Ha ennyit nem ér át a tápkábel, baj van... (Az én lapom esetén csak a 2x4-es csatit kellene átvinni a túloldalra, a másik elöl van, így totál mindegy, hol a táp.) De azért tényleg nem biztos, hogy minden esetben szerencsés a Silverstone megoldása.
A procihűtő fölé eső merevítőtől - lyuk rajta ide vagy oda - kiráz a hideg.

Akinézet abszolut ízlés kérdése. Az idióta lámpái nélkül nagyon tetszene nekem is a Thermaltake.

Ezektől a felesleges lámpáktól engem is kiráz a hideg...
Ezek egy esetben lennének értelmes megoldások...Ha olyan halk lenne a gép ,hogy lásd valamin egyből ha bekapcsolod...Nade az ilyen házaknál és léghűtésnél ennek a gondolata sem merül fel :D

#1517 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:21

Idézet

Hát nekem pont nem jó ha kintről szívja a levegőt, mivel, akkor a házból belülről nem szívja ki a meleget. Ez lenne egy normális tápventi dolga, hogy az egész házat szellőztesse.

Idézet

A procihűtő fölé eső merevítőtől - lyuk rajta ide vagy oda - kiráz a hideg

Az hogy a processzor felett van a merevítő totálásan érthetetlen számomra, hogy  miért baj. Mivel kb 2mm van a merevítő meg a ház fedele között azt sem lehet mondani, hogy a levegőáramlást zavarja.

Idézet

Milyen lámpák?  :D Egyszerűen nem kell rákötni a tápra a háttérvilágítást, azt csókolom. Ahogy én sem kötöttem rá.

Idézet

A tápon kívül valóban nincs sok különbség az elrendezésben, de ez már önmagában elég, hogy azt mondjam rossz elrendezésű. A robosztusságról meg annyit, hogy abban van 1 db merevítő ami ránézésre 2 centi széles. Ebben kettő van, egyenként kb 8 centisek. A ház anyaga pedig 1mm vastagságú a másik 0.8-ával szemben. A 2 kg-al nagyobb súly biztos nem a lámpáknak köszönhető :D

Idézet

Valóban jobb lenne ha 8 centis ventilátort lehetne hátra szerelni, ezt elismerem, de nekem mondjuk lényegtelen mert a 6-osokat is kiszedtem :D

Szerkesztette: Mumia 2006. 05. 20. 19:22 -kor

#1518 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:25

Idézet: Zollka - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 20:15

Nade az ilyen házaknál és léghűtésnél ennek a gondolata sem merül fel :D

Gondolod te. Semmi érdekesség nincs a léghűtésben. Nálam is a vincseszter hangja lenne a legerősebb zaj, ha nem tennék alá 4 réteg szivacsot, hogy elnyelje a rezgéseket.

Amúgy mégis szerinted milyen hűtés lenne halkabb a léghűtésnél? A vizet kizárja a pumpa hangja, a kompresszorost a kompresszor hangja minden további versengésből. Akkor meg csak a heatpipe marad, azt meg tudjuk mennyibe kerül az egyetlen létező teljesen passzív heatpipe hűtésű ház.

Szerkesztette: Mumia 2006. 05. 20. 19:27 -kor

#1519 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:53

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 19:25

Gondolod te. Semmi érdekesség nincs a léghűtésben. Nálam is a vincseszter hangja lenne a legerősebb zaj, ha nem tennék alá 4 réteg szivacsot, hogy elnyelje a rezgéseket.

Amúgy mégis szerinted milyen hűtés lenne halkabb a léghűtésnél? A vizet kizárja a pumpa hangja, a kompresszorost a kompresszor hangja minden további versengésből. Akkor meg csak a heatpipe marad, azt meg tudjuk mennyibe kerül az egyetlen létező teljesen passzív heatpipe hűtésű ház.

Jáááááááááááájjj.......
Mindig mindenki velem kötekszik hülyeségeken...Uraim ,most mondom el utoljára...Aki nem hallott még minimális zajjal rendelkező szivattyút (ergo 1 méterről nem hallod ha lerakod az asztalra magad mellé) ami még emellett erős is azt várom szeretettel otthonomban...Én viszont várom azt aki ,hoz nekem egy olyan ventit amit 1 méterről ha megam mellé rakom akkor nem hallom,persze ha leszabályzol egy ventit 200RPM-re megközelíti ezt ,de azzal már semmit sem hűtesz le, nemhogy komoly konfigot....Ugyanekkor ha a pumpának van egy minimális zaja 30 centiről és te magad mellé akarod rakni akkor berakhatod dobozba és máris semmi gond...Bár kétlem ,hogy egy Laing D5-öt meghallanál 1 méterről is,mert ha én nem hallom akkor te sem...Ha házba rakod akkor a házra tapasztva a füledet sem fogod hallani...

Léggel komoly konfighoz kell házventi,CPU venti,VGA venti, NB venti stb...Ezek már kizárják a némaságot,de mondok jobbat még a komoly konfigot is...

Szóval a léghűtést már hagyjuk már mint néma hűtést ugyan így a heatpipe...Alacsony fogyasztású gépeknél műkszik csak mindkettő míg a víz akár passzívban elvisz egy 500 watt hőt termelő gépet...

A felajánlás komoly volt...Aki hangtalan szivattyűt akar hallani jöjjön el hozzám...

#1520 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 20. 19:58

Idézet: Mumia - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 19:25

Jah még annyit ,hogy én a raptorom zaját sem hallom ,de ilyet léggel megint nem lehet :D
Amúgy felesleges a két hűtést összehasonlítani, a víz lehet full néma a legerősebb konfiggal is míg a léghűtés egy közepes konfiggal sem tud hangtalan lenni ,de azért árban sem egy kategória a kettő...Amin felcsesződök mindig ,hogy azt hiszok sokan ,hogy láttak egy Hydor ócska szar szivattyút és az hangos volt akkor már a vízhűtés nem lehet néma...Nem ezek a szivattyúk a meghatározóak ,ezeknél mérföldekkel komolyabb cuccok vannak sokkal nagyobb teljesítménnyel és szinte 0 zajjal úgy ,hogy melletted figyel a szivattyú...

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 74
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.