HWSW Informatikai Kerekasztal: AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

AZ ÉN HÁZAM!!!MINDENKI NEZZEN BE IDE!!! # IV. Értékeld a témát: ***** 3 szavazás

#2481 Felhasználó inaktív   Dr. Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 07:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 21. 23:27

Macikák bazmeg, márt megint ontod a dezinformációkat.

hát ezen jót nevettem :D :D :D...

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2011. 08. 21. 23:27

Majd Dr. Freeman eldönti, hogy lecseréli-e az Intel gyári hűtőjét valami másra. Vízhűtéssel meg ne röhögtess a hőcsöves hűtők korában.
Egy alsótápos házhoz, amiben i7 2600k proci, meg izmos VGA(k) lesznek, meg akár 6 HDD + 1 ODD, meg még ki tudja mi, igenis kell 6 db halk, nagy légszállítású hűtőventillátor. És akkor lehet, hogy a gyári hűtő is elég lehet egy darabig, bár a fene tudja.

Szerintem le lesz cserélve, legalább is szeretném, egy scythe Mugen 3-asra, vagy egy Scythe KAtana 3-ra...i7 helyett i 5 lesz az, 6winyó ha nem is, de lehet h lesz v 3, egyelőre egy VGA...de, ki tudja még h mit teszek bele, de addig is szeretném betudni azzal, hogy egy jó hűtőtt házba tezem :) valamint a mostani samsung(ne kövezzetek meg) winyóm sem szereti a meleget és mivel ebben a házamban nincs venti, ezért most úgy oldottam meg, nem a legeslegszebb, de legalább remélem hatékony módon, hogy gép oldalát lekaptam, winyót kitettem, ameddig kiér, egy kis tartóra raktam, és most a szobaventi fújja 2-es fokozaton, azóta meg se pisszen :)

más:

Idézet: Macikák

a millió ventivel kapcsolatban, az a zaj. Én mondjuk már tudok aludni is a bekapcsolt gép mellett, mert már megszoktam, de ha te esetleg nem vagy képes erre, az esetleg problémákat okozhat a későbbiekben. Mindazonáltal, senki nem azt tanácsolta, hogy ne szellőztesd jól a házad -- csak ezt is gondold át. Általában ellentmondás van a csend vs. teljesítmény között. Például, a passzív hűtésú VGA-k ugye ezért felejtősek egy játékgép esetében.

Macikák, eléggé megszoktam báminemű zajt, általában zenére alszok el, beteszek valamit, aztán szól, ameddig el nem alszok, persze utána is...a zajról alvásban annyit, hogy volt olyan időszak ,h 3 napig éjjel-nappal ment a gép, seedeltem(khmm khmmm) aktívan, és olyan jókat aludtam, hogy ihaly... és még a témához érdemben pár szó: inkább hangosab legyen, de bírja szuflával, nem zavar zaj, inkább a teljesítményt választom...szerintem a 6 venti nem sok egyébként, legalább is szerintem, az már jó hűtést biztosít a cuccoknak...

Köszönöm a hozzászólásokat, már csak azt szeretném tudni, hogy ki melyiket mért, és miért nem ajánlja... :)

Freeman
Xfire & Steam : freemanhun88

Gigabyte GA-M52L-S3 lap | AMD Athlon X2 6000+@3.0GHz AM2 BOX | 2Gb RAM | Gainward 9429-BLISS HD 3850 512MB PCIE | Samsung SATA 500GB | Nemtommilyen CD-DVD RW | ...

#2482 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 09:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Freeman - Dátum: 2011. 08. 22. 08:06

hát ezen jót nevettem :D :D :D...

Szerintem le lesz cserélve, legalább is szeretném, egy scythe Mugen 3-asra, vagy egy Scythe KAtana 3-ra...i7 helyett i 5 lesz az, 6winyó ha nem is, de lehet h lesz v 3, egyelőre egy VGA...de, ki tudja még h mit teszek bele, de addig is szeretném betudni azzal, hogy egy jó hűtőtt házba tezem :) valamint a mostani samsung(ne kövezzetek meg) winyóm sem szereti a meleget és mivel ebben a házamban nincs venti, ezért most úgy oldottam meg, nem a legeslegszebb, de legalább remélem hatékony módon, hogy gép oldalát lekaptam, winyót kitettem, ameddig kiér, egy kis tartóra raktam, és most a szobaventi fújja 2-es fokozaton, azóta meg se pisszen :)

más:

Macikák, eléggé megszoktam báminemű zajt, általában zenére alszok el, beteszek valamit, aztán szól, ameddig el nem alszok, persze utána is...a zajról alvásban annyit, hogy volt olyan időszak ,h 3 napig éjjel-nappal ment a gép, seedeltem(khmm khmmm) aktívan, és olyan jókat aludtam, hogy ihaly... és még a témához érdemben pár szó: inkább hangosab legyen, de bírja szuflával, nem zavar zaj, inkább a teljesítményt választom...szerintem a 6 venti nem sok egyébként, legalább is szerintem, az már jó hűtést biztosít a cuccoknak...

Doktor Úr! Örülök, hogy megnevettettem. :nevet:

Egy jó hűtő, pláne ha csendes, mindig jobb a gyárinál. Az a baromság, hogyha leveszed a ház oldalát, akkor jobb lesz a hűtés, sajnos még mindig tartja magát. "Tisztítsd ki a hűtőborda lamelláit köcsög, és a döglött ventit cseréld ki újra!No meg építs be házhűtő ventit, ha még nem tetted." :reklamacio: :lama: :nevet: Áramlástechnikához, légtechnikához kevesen konyítanak, talán meg kellene hallgatni/érteni azokat, akik ÉRTENEK is hozzá. Persze lehet egy szobahűtő ventillátorral segíteni, de erről vannak "humoros fotók" az internyéten. HDD-ket érdemes megfúvatni szobalevegővel és nem egekbe baszni a frekijüket; meghálálják.

Zaj: mióta lecseréltem a procimat Athlon II X4 640-ről Phenom II X4 965BE-re, azóta hallom a procihűtő ventit 1 m-ről. Előtte hangtalan volt a gép. Most csak a P4-emnél halkabb, de amellett még a csecsemők is tudnak nyugodtan aludni.

Házat meg vegyél amilyet akarsz, Dan(td) háza pl. nem rossz, csak az az Alien keltető űrhajó kinézete ne lenne az elejének. :nevet:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2483 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 10:43

Jó rég jártam erre gondoltam felrakok pár képet a mostani gépeimről.
Az első egy i7-es config a második egy letöltő gép.

Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép Kép Kép
Kép
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#2484 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 11:26

Szépen meg van csinálva. Talán csak a processzor hűtése kicsit elkavaró. :) Nem lenne érdemesebb push-pullban?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2485 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 06. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 09. 06. 11:26

Szépen meg van csinálva. Talán csak a processzor hűtése kicsit elkavaró. :) Nem lenne érdemesebb push-pullban?

Lehet hogy megpróbálom.(úgy gondolod hogy rakjam az alsó ventit a másik ventivel szembe szívó módba?)
Azért raktam alulra a ventit mert így elszivja a meleget a 5970 től és a tápon távozik a meleg levegő.
Pont ezzel kapcsolatba van még egy problémám,régebben magas hűtőbordás ramjaim voltak így a hűtőt csak úgy tudtam felrakni,hogy a vga felől vigye a levegőt a táp felé.
Lecseréltem a ramokat így meg tudtam fordítani a hűtőt hogy ház hátulja felé nyomja ki a levegőt,viszon ahogy megfordítottam sokkal rosszabb lett a gép hűtése.
Amikor a vga felől fújta a táp felé levegőt,a proci alapon kb 35 fok 100% terhelve 51 fok az alaplap 38 fok.
Megfordítottam a hűtőt,hogy kinyomja a levegőt a ház hátulja felé és azt vettem észre hogy,proci alapon kb 39 fok 100% terhelve 60 fok és ami a legdurvább az alaplap 47 fok ezért raktam alulra is egy 12 cm es ventit hogy így hátha jobban lesz hűtve a chipset is.(de még mindig nem az igazi)
Nekem soknak tűnik az alaplap 47 fokosan.
Remélem nem túl bonyolultan írtam le de,már csomó emberrel beszéltem de senki se tudott segíteni hogy,mi lehet a melegedés oka.(én arra tippelek amikor lentről nyomta a levegőt talán jobban hűthette a chipsetet)
Előre is köszönöm a segítséged.
Asus P8z68-VPro,2600K + Noctua NH-D14,Corsair DDR3 1600MHz 16GB Vengeance LP Kit,Sapphire hd 6990 4 GB,Nec AD7261S DVD,2TB Hitachi Deskstar 7K3000,1TB Hitachi Deskstar 7K1000,Sound Blaster X-Fi Platinum,Logitech Z5300 5.1 THX,LG W2600H-PF,Cooler Master Haf-X 942 Ház,Corsair TX 850,Logitech G15,Logitech Mx1000

#2486 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 05:37

Üzenet megtekintéseIdézet: zsombor22 - Dátum: 2011. 09. 06. 23:59

Lehet hogy megpróbálom.(úgy gondolod hogy rakjam az alsó ventit a másik ventivel szembe szívó módba?)
Azért raktam alulra a ventit mert így elszivja a meleget a 5970 től és a tápon távozik a meleg levegő.
Pont ezzel kapcsolatba van még egy problémám,régebben magas hűtőbordás ramjaim voltak így a hűtőt csak úgy tudtam felrakni,hogy a vga felől vigye a levegőt a táp felé.
Lecseréltem a ramokat így meg tudtam fordítani a hűtőt hogy ház hátulja felé nyomja ki a levegőt,viszon ahogy megfordítottam sokkal rosszabb lett a gép hűtése.
Amikor a vga felől fújta a táp felé levegőt,a proci alapon kb 35 fok 100% terhelve 51 fok az alaplap 38 fok.
Megfordítottam a hűtőt,hogy kinyomja a levegőt a ház hátulja felé és azt vettem észre hogy,proci alapon kb 39 fok 100% terhelve 60 fok és ami a legdurvább az alaplap 47 fok ezért raktam alulra is egy 12 cm es ventit hogy így hátha jobban lesz hűtve a chipset is.(de még mindig nem az igazi)
Nekem soknak tűnik az alaplap 47 fokosan.
Remélem nem túl bonyolultan írtam le de,már csomó emberrel beszéltem de senki se tudott segíteni hogy,mi lehet a melegedés oka.(én arra tippelek amikor lentről nyomta a levegőt talán jobban hűthette a chipsetet)
Előre is köszönöm a segítséged.

Hát, igazából én is csak tippelni tudok, és én is csak azt, amire már te magad is rájöttél, a lapkakészlet hűtése (is) jobb volt, dacára az eggyel kevesebb ventilátornak.

Úgy tűnik érdemes lenne visszaforgatni, és ha mindenképpen kell az a venti, akkor alul fújó-felül szívó formációban.

#2487 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 20:18

Kép

Kép

Kép

Már csak valami toldót kéne szereznem a táp főkábeléhez, (mivel nem ér el) és akkor az is mehetne hátul. :)

szerk: Az utolsó képen a hátsó ventilátorba belelógó kábelt nyilván eligazítottam :-D

Szerkesztette: M@Xtreme 2011. 09. 07. 20:19 -kor

#2488 Felhasználó inaktív   Warton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 22:42

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2011. 09. 07. 21:18

szerk: Az utolsó képen a hátsó ventilátorba belelógó kábelt nyilván eligazítottam :-D

Mintha bárkit is érdekelne... :laugh: :p

#2489 Felhasználó inaktív   Macikák 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 07. 23:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 09. 08. 00:42

@M@xtreme: Magam is CM-házat kértem az új gépemhez, amit holnap (vagyis, már ma ;o) veszek majd át. Kép alapján jobban tetszett, mint a TT-kasztlik. Azokat, valahogyan túlságosan bumfordinak találtam... ;o A tiéd is tetszik, csak többet, egyelőre nem tudok mondani... ;o)))

Szerkesztette: Macikák 2011. 09. 07. 23:21 -kor

Hotline: És most mit lát a monitorán?
Ügyfél: Egy kis plüssmacit, amit a barátom vett a plázában.

KONFIG: AMD 486 DX4-100+, 16 MB RAM, 200 MB HDD, 1 MB TRIDENT 8900C VGA,
             SAMTRON monitor, YAMAHA hangkártya, PHILIPS cd-olvaso...
             DOOM3-at is ezzel tolom! De most komolyan... :-)))

#2490 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 05:15

Először amúgy én is a TT-ket nézegettem, de hosszas böngészés és olvasgatás után, ennél a CM 922-nél maradtam :)

#2491 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 05:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Warton - Dátum: 2011. 09. 07. 23:42

Hát ha mást nem is, engem fokozottan :D

#2492 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 08. 05:42

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2011. 09. 07. 21:18

Már csak valami toldót kéne szereznem a táp főkábeléhez, (mivel nem ér el) és akkor az is mehetne hátul. :)

Nézegetéshez remek, és utána nyugodtan kidobható. Mármint a toldó. Felesleges hibaforrás. Mármint az user után az első :smoker:

#2493 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 09:14

Nézegettem itt a forumon kinek milyen háza van,és kedvet kaptam egy új házhoz.
Lecseréltem a Thermaltake Armort egy Cooler Master Haf-X re.
Én azt hittem a tt házaknál nincs jobb, de tévedtem ez a ház brutális.
Eleanor képzeld el az alaplap lement 41 fokra a régibe 50 fok volt,mondjuk nem is csoda mert ebbe fönt van 2 db 20cmm es a hdd elött egy 23cm es hátul egy 14cm es és plexi alatt egy 20 cm es venti.

Kép Kép Kép
Kép

#2494 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 12:08

Az semmi, nekem a wXP alatt két fokkal magasabb a hőmérséklet, mint W7 alatt, és mindezt nem egészen egy hét alatt :)

(Ez a játék sajnos nagyon nem egyértelmű. Hisz a régi házban is előállhatott volna a helyzet, ha mondjuk elfordítod az egyik ventilátort mondjuk fél fokkal. :))

De ha jól érzed magad benne, ne fogjon vissza semmi, örülj neki. :)

#2495 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 17:21

kivágtam a régi giga hűtőt :)

Kép

#2496 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 19:10

Ollóval? :Đ
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2497 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 19:41

alap :D
Am piszok jó ez a hűtő. Hangját nem hallani. Először azt hittem valamit eltosztam, és nem forog a venti. :-D

#2498 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 15. 20:48

Üzenet megtekintéseIdézet: M@Xtreme - Dátum: 2011. 09. 15. 18:21

kivágtam a régi giga hűtőt :)

Mit nem hűtőtt? :)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#2499 Felhasználó inaktív   zsombor22 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 30. 18:29

Új lap proci ram vga. :D

Kép Kép Kép

#2500 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 30. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: zsombor22 - Dátum: 2011. 10. 30. 18:29

Új lap proci ram vga. :D

Kép Kép Kép

lehet hülye kérdés, de mi az a doboz a táp és a hdd keret között? :rolleyes:
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

Téma megosztása:

• (127 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.