HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#1941 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 12. 28. 19:30

CPU Alphacool NexXxoS XP Gold S.478

Ez tenyleg aranyozott.. ? :)

#1942 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 21:40

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. dec. 22., szerda - 20:34

http://point.flash.maxeline.com

23K volt...
Most 700RPM-en megy a ventije :) Zárt háznál így hulla csendes... Ez a venti 1000RPM-en 66cfm-et tól át! Így most kb. 46 cfm 700RPM mellett! Viszonyításképpen egy 9,2 centis venti az enermax tápokban úgy 53 cfm max. fordulat mellett! Szóval majdnem annyi levegőt kap így mint egy enermax max. fordulat mellett amit nálam sosem ért el egy enermax táp sem! Szóval az élettartam nem hinném ,hogy jelentősen csökkenne... Ha valaki még így is hangosnak találja (amit kétlek akkor simán leveheti 600 RPM-re ,na ott már idegesítően néma mert nyitott háznál sem igazán hallod ha megy... :)

Nézted az alphacool passzív radiátorát? Mennyit akarsz rászánni?

Megnéztem, nagyon klassz. Tetszik! :) Egyelőre még csak tájékozódom. Az 'Oalex-féle' passzív radit ismered? Per pill. egy olyat használok, a felülete valamivel kevesebb, mint 2 m2. Még jól elvagyok vele, de egyrészt nem egy túl esztétikus darab, másrészt a lamellák kialakítása sem túl szerencsés. Nagyon nem erre lett kitalálva. A jövőre is gondolni kell, de olyanra meg nem akarok vetemedni, hogy ventikkel támogassam meg a radit. Az olyan galád dolog!  :Đ Mondjuk az még odébb lesz... Egyébként milyen házventiket használsz?

Ja. Van valamilyen tapasztalatod ezekkel kapcsolatban?

#1943 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 22:00

Idézet: csosz - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 20:30

CPU Alphacool NexXxoS XP Gold S.478

Ez tenyleg aranyozott.. ? :)

Elvileg a ZM-WB2 is aranyozott a korrozió miatt. Az arany nem is olyan rossz hővezető, vékony rétegben pedig nincs is jelentősége hogy kicsit gyengébb mint a réz, viszont nem nagyon lép reakcióba semmivel.

#1944 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 28. 22:19

:offtopic:

én úgy tudtam hogy az arany jobb hővezető mint a réz.. :confused:
God is dead. Meet the kids.

#1945 Felhasználó inaktív   Chosen1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 08:57

Idézet: Andreew - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 23:19

:offtopic:

én úgy tudtam hogy az arany jobb hővezető mint a réz.. :confused:

Csak a 4. legjobb, de szerintem a gyári blokkok aranyozása mindenképp jó dolog, főleg ha átlátszó a borítás.

Gyémánt  2300
Ezüst  430
Réz  386
Arany 310

#1946 Felhasználó inaktív   Andreew 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 09:00

ahham
akkor félreinformáltak.
köszi az infót! :up:
God is dead. Meet the kids.

#1947 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 14:01

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 28., kedd - 22:40

Megnéztem, nagyon klassz. Tetszik! :) Egyelőre még csak tájékozódom. Az 'Oalex-féle' passzív radit ismered? Per pill. egy olyat használok, a felülete valamivel kevesebb, mint 2 m2. Még jól elvagyok vele, de egyrészt nem egy túl esztétikus darab, másrészt a lamellák kialakítása sem túl szerencsés. Nagyon nem erre lett kitalálva. A jövőre is gondolni kell, de olyanra meg nem akarok vetemedni, hogy ventikkel támogassam meg a radit. Az olyan galád dolog!  :Đ Mondjuk az még odébb lesz... Egyébként milyen házventiket használsz?

Ja. Van valamilyen tapasztalatod ezekkel kapcsolatban?

Nem a felület a minden szerintem...Sokkal többet számít a kialakítás egy passzív radiátornál...Szerintem amit az alphacool csinált most passzív radiátort (áttervezték egy picit az Innovatek KOM radiját) annál jobbat ugyan akkoral felülettel és méretekkel nehéz jobbat csinálni...Max. ha rézből csinálod meg ugyan ezt a profilt...Ami ugye passzív radiátoroknál nem játszik mert már egy KOM Maxi is kb. 13 kg lenne rézből...Nálam a 2 darab KOM Maxi együtt 2,8 m2...Ezt akarom még az alphacool féle passzív radiátorral kiegészíteni és akkor lesz kb. 4m2.A vicc az ,hogy ez a 4m2 rendkívűl hatékony kialakítású felületnek számít passzív szempontok szerint, ám mégsem képes megbirkózni egy 280 wattnál többel...Ami mondjuk egy erős VGA+erős Proci+NB+Vinyó párossal még  megbírkózik ,de már egy SLI + dual core procihoz már édes kevés lesz, főleg ha tuningra kerül a sor...Nagyon sok tesztet néztem SLI rendszerekről és dual procis rendszerekről...Kb. az mondható el ,hogy egy böszme SLI rendszer erős procival (FX-55), ha a procit és a VGA-t + NB+2-3 vinyót hűtöd a vízzel akkor olyan 300 watt körül fogja terhelni a hűtést!Tuning esetén (ami ugye vízzel szinte kötelező) már elérheti a 350 wattot is amit a hűtésbe beleprésel...

Namost majd a dual core prociknak sok találgató cikk szerint csak a túlmelegedés szab határt abban ,hogy ne menjenek azon az órajelen mint single társaik...Szóval ha van egy olyan blokkod ami képes 150-160 wattot leszedni a prociról akkor nem kizárt ,hogy kb. 2,6 Ghz-en hajtott dual core procid lehet (AMD-ben gondolkozva)...Na ehhez már kell egy olyan vízhűtő rendszer ami 400-420 watt-tal is megbirkózik akár...Ha ezt néma csendben akarod kihúzni akkor azt csinálod mint én ,hogy kb. 4m2 passzívban(hasonló hatékonyságú radiátorokat feltételezve) + egy ventis radiátor alacsony fordulatú ventikkel...Ha tényleg nagyon alacsony a ventillátor fordulata (8 centisnél olyan 1200RPM alatt, 12 centisnél olyan 800 RPM alatt) akkor zárt házból nem hallaszik ki semmi zaj amit a venti csap! Persze 3-4 ventinél többet ilyen ultra alacsony forulat mellett sem ajánlok mert egy mennyiség felett ezek is hallhatóvá válnak...Aerocool 8cm-es silent ventijei amik aluminium lapátosak egész jók már zajban 5 volt környékén :) Persze van sok jó csak én most világítós ventit akartam venni :) Silentmaxx, Papst ezeket simán megveheted!

#1948 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 17:27

na fennt vannak az új képek a linkemen

#1949 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 18:58

Sajnos nem tudtam kihámozni az Alphacool oldalán, hogy hány egységből áll a radijuk. Nem tudod véletlenül? A radivásárlásról egyébként az a véleményem, hogy érdemes megvárni, amíg a gyártók 'kényszerhelyzetbe' kerülnek az SLI és dualcore rendszerek miatt. Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem akkor fog még érkezni pár jó, használható passzív radi.

Asszem, nem vetted észre a linket, amit előző postomban 'elrejtettem'.  :D  A lényeg az, hogy mit hallottál a zajszigetelő anyagokról? Szerintem érdemes lenne a gép belsejét 'kitapétázni'. Bár még nem nagyon olvastam utána...

Megnéztem a képeket. Jól néz ki a géped!

#1950 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 20:06

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 19:58

Sajnos nem tudtam kihámozni az Alphacool oldalán, hogy hány egységből áll a radijuk. Nem tudod véletlenül? A radivásárlásról egyébként az a véleményem, hogy érdemes megvárni, amíg a gyártók 'kényszerhelyzetbe' kerülnek az SLI és dualcore rendszerek miatt. Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem akkor fog még érkezni pár jó, használható passzív radi.

Asszem, nem vetted észre a linket, amit előző postomban 'elrejtettem'.  :D  A lényeg az, hogy mit hallottál a zajszigetelő anyagokról? Szerintem érdemes lenne a gép belsejét 'kitapétázni'. Bár még nem nagyon olvastam utána...

Megnéztem a képeket. Jól néz ki a géped!

No :) A nagyobbik radiátor a Maxi az 6 db-os és erősebb mint az innovatek maxi-ja! A kisebbik a midi az 4 darabos...Egyébként az árukat elnézve ennél olcsóbban ilyen szép és hatékony + bővithető radit nem fogsz kapni sosem...Annyira sosem lesz elterjdt a vízhűtés ,hogy iszonyatos áresésekre számíthass! Ez az én véleményem...Sok usert pedig kirázza a hideg ha ara gondol ,hogy vizet vezessen a gépébe... De ez így is jó :) Figyu én is hazudnék ha azt mondanám csak azért vettem ilyen komoly redszert és még azért költök rá mert csak a csend és a tuning melletti alacsony hőmérséklet és stabilitás számít! Szóval ez egy feeling amikor összerakod, mikor megtervezed és mikor odanézel a gépedre akár netezés közben egy pillanatra...Ez nem lesz sosem átlag kategória mert sokan már csak attól óckodnak ,hogy egy gépet összerakjanak, egy nagyon komoly vízhűtést pedig napokig kell szerelgetni és jóval nagyobb a veszélye a hibának mint egy egyszerű léghűtőnél...Szóval az árak a mostanikanál nem nagyon fognak alább menni...

A hangszigetelőkkel nincs tapasztalatom...De különösebben nem is izgat mert most is nagyon csendes a gépem, nem is igazán hallom, csak jobban odafigyelek...A monitor hangosabban búg...Szerintem ha van egy csendes vízhűtésed akkor csak pénzkidobás!

Egyéként én most akarok rendelni az Alphacooltól :)

#1951 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 21:15

Most rendeltem en is, amugy nagyon vicces volt, mert amikor visszajott a megrendeles visszaigazolas, azon egy Cape block volt az XP helyett, csak tegnap vettem eszre, ugyhogy azert kulon kellett szolni. Szoval erdemes megnezni mit irnak a visszaigazolasban.

Ezek lesznek remelem par nap mulva. Ha teszt vagy egyeb erdekel vkit, szoljon.

CPU Alphacool NexXxoS XP Sockel 478
GFX Alphacool NexXxoS GPX-A ATI 9xxx
Alphacool AP900 Kreiselpumpe 12Volt
Cape AGB2 rot eloxiert

#1952 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 21:16

Zollka jó ez az új hőleadó, néztem a képeid :) Lehet teszek én is be a gépbe ilyet, csak nekem nem nagyon van üres hely a stackerbe :D :D

#1953 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 21:24

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 21:16

Zollka jó ez az új hőleadó, néztem a képeid :) Lehet teszek én is be a gépbe ilyet, csak nekem nem nagyon van üres hely a stackerbe :D :D

vettel volna valami normalis nagy hazat, nem ilyen piciket  :D

#1954 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:42

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:24

vettel volna valami normalis nagy hazat, nem ilyen piciket  :D

Jaja, szenvedek is eleget vele mert semmi sem fér el benne... De lehet veszek is valami nagyobbat majd!

#1955 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:48

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:16

Ugye ,hogy jól néz ki? Nekem is nagyon megtetszett,főleg ,hogy a rács mögött amit látsz még csak a bordák vannak és csak amögött a ventik ,tehát emiatt is abszolut nem hallani a ventiket annyira bennt vannak és még az is rájön,hogy masszív dobozban van a radiátor! Kb. 120 wattal növeli meg a rendszerem teljesítményét! Most olyan 310-320 wattal tudna megbirkózni így! De most ,hogy megrendelem az Alphacool-tól a passzív radi kiegészítését ,most fel fog menni 400-ra az érték :) Viszont most fogok utóljára bármit is venni a vízhűtésemhez :) Ez már elég komoly ahhoz,hogy bármihez jó legyen :)

#1956 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 22:50

Idézet: csosz - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 22:15

Most rendeltem en is, amugy nagyon vicces volt, mert amikor visszajott a megrendeles visszaigazolas, azon egy Cape block volt az XP helyett, csak tegnap vettem eszre, ugyhogy azert kulon kellett szolni. Szoval erdemes megnezni mit irnak a visszaigazolasban.

Ezek lesznek remelem par nap mulva. Ha teszt vagy egyeb erdekel vkit, szoljon.

CPU Alphacool NexXxoS XP Sockel 478
GFX Alphacool NexXxoS GPX-A ATI 9xxx
Alphacool AP900 Kreiselpumpe 12Volt
Cape AGB2 rot eloxiert

Ez már csak alap,hogy megosztod velünk a tapasztalataidat :)

#1957 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 23:02

Idézet: Zollka - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 19:06

No :)

Nem is kimondottan áresésre gondolok, hanem inkább választékbővülésre! Per pill. még jól elvagyok ezzel a radival, és az igazat megvallva  egy darabig nem akarok a konfigomon variálni. (magára a pc-re gondolok, nem a hűtésre) Bár azért jó lenne egy esztétikus radi, amit nyugodtan feltehetnék a házam oldalára. A mostani miatt nem szívesen fúrnám szét a Csíftekemet..

Az a baj, hogy benne vagyok a halkítás ördögi körében. Mindent hangosnak tartok, ami csak egy minimális zajt is kiad magából.  :reklamacio:  :D

A rendszerünk egyébként hasonló. Azért van pár eltérés: cpu blokk: Zalman ZMWB-2, pumpa: Eheim 1048, ill. értelemszerűen a kiegyenlítő tartály: Innovatek Tank-O-Matic, na meg persze maga a radi. Talán egyszerűbb lett volna a hasonló dolgokat leírnom...

Egyébként nem vagyok teljesen elégedett a rendszerrel. Vízhőfokot nem mérek, bár nem lenne hátrány. A proci hőmérsékletét magasnak találom. Mondjuk ez elég sokmindenből adódhat, de még nem sakkoztam ki. Teljes terhelés mellett 20 fokos szobában 39-40 fokra is felmegy. Igaz, hogy a proci elé van kötve a vga és a chipset is, de azért akkor is.

Mostanában kevés időm volt foglalkozni vele, örültem, hogy egyáltalán működik a gép. Elég sokat szívtam az alaplappal és tápokkal is.

Egyelőre ennyi. Várom a válaszod!

Szerkesztette: Monkey 2004. 12. 29. 23:22 -kor

#1958 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 29. 23:28

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. okt. 17., vasárnap - 15:23

Majd mondok tapasztalatokat! Ha beválik akkor már csak 1 venti lesz a gépben egy 12 centis Papst házventi ami 800-on jár. Hangtalanság rulez  :D

Na, milyen? Megvan már? Tényleg brummog, mint ahogy a külföldi fórumokon írják?

#1959 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 12. 30. 00:34

Bizonyos ertelemben atfedes van a ket topic kozott, ezert kivancsi vagyok a meglatasaitokra: <LINK>
Azaz, ha nem boltban kaphato alkatreszekbol kellene epitkezni, hanem minden reszelem tetszolegesen keszulne, mit es hogyan csinalnatok?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1960 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 12. 30. 00:49

Idézet: Monkey - Dátum: 2004. dec. 29., szerda - 23:28

Na, milyen? Megvan már? Tényleg brummog, mint ahogy a külföldi fórumokon írják?

Hála a jó istennek nem vettem meg! Valóban brummog volt szerencsém hallani......

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.