HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#2191 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 12. 18:39

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 19:28

Lojá  -  ezt ez is bizonyitja alphacool - cool-cases rulz  :up: 

Viszont jobban meg is kérik az árát és onnan nekem is több rendelni :) Neki pedig a pénz fontos szempont :)

#2192 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 18:50

Lufinyul: Na lehet még ma nekiállok és felrakom a KOM Maxik mellé az Alphacool passzív radiját :) Végülis nekem csak 8 darab lyukat kell furnom :D Már teljesen Heavy Metal a gépem 2 okból is: 1. iszonyat a súlya 2.másrészt a fekete szín mindent beterít :D

Neked mennyi víz megy bele a rendszeredbe? Nekem ezzel a picike kiegyenlítővel is közel 2 liter! Mi lesz ha még ezeket is felrakom és még veszek pár cuccot hozzá...Illetve arról a TT kiegyenlítőről sem tettem le :D

Amúgy még mindig nem sikerült sehol sem fekete stackert találnom csak külföldön...Pedig jó ötleteim lennének azzal a házzal kapcsolatban...Azzal indítanék ,hogy az alsó táp helyén kivágnám a házat, megemelném a ház talpazatát és úgy tenném alulra a tápot ,hogy kinntről szívja a hideget és azt egyből nyomja is hátul ki! Amilyen kerekeken állt nálad azok is megteszik ,hogy legyen honnan beszívnia a tápnak! Nem magamtól jött az ötlet egyébként hanem a Lian-li házakban így van megoldva a táp:) Node hát a lian-li az  :respect:

#2193 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 12. 18:56

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 19:28

Lojá  -  ezt ez is bizonyitja alphacool - cool-cases rulz  :up: 

Köszi a linket. Meggyőző. Azonban Zollkanak igaza van, az ár sem mindegy, 2-3 fok meg teljesen elhanyagolható számomra.

#2194 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 14. 13:44

Idézet: Zollka - Dátum: 2005. febr. 12., szombat - 19:39

Viszont jobban meg is kérik az árát és onnan nekem is több rendelni :) Neki pedig a pénz fontos szempont :)

Megkaptad a mailt a rendelésről? Hányan vagyunk eddig?

#2195 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 12:05

Van nekem egy Eheim 1048-am, ami 1-1,5 éven keresztül ment minden probléma nélkül. Kb. 1 hónappal ezelőtt nekiállt iszonyatosan zörögni. Körbenéztem a neten, találtam is egy leírást. Megcsináltam az itt leírtakat. Egy darabig jó is volt a pumpa, majd pár hét múlva megint elkezdett zörögni. Sem időm, sem kedvem, sem pedig türelmem nem volt ezzel tökölni, úgyhogy vettem a pumpába egy  ilyen okosságot. Elvileg éppen a zajok eltüntetésére való. Hazamentem, összeraktam a pumpát, és tovább zörgött...  :reklamacio: Most az jön, hogy elkérem egy haverom szinte zsír új pumpáját, és átdobom a belsejét (tengely, mágnes ill. zárókupakok) a sajátomba. Ha abbahagyja a morgást, akkor rendelek egy ilyen szettet a pumpába.

Ha nem jön be, akkor meg veszek egy új pumpát. A baj csak az, hogy Eheimhez való kiegyenlítő tartályom van... :( Így vagy Eheimet veszek, vagy valami másfélét tartályostul. :(

Ergo vagy egy HPPS vagy valamelyik Alphacool.

Mi erről a véleményetek?

#2196 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 13:07

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 13:05

Van nekem egy Eheim 1048-am, ami 1-1,5 éven keresztül ment minden probléma nélkül. Kb. 1 hónappal ezelőtt nekiállt iszonyatosan zörögni. Körbenéztem a neten, találtam is egy leírást. Megcsináltam az itt leírtakat. Egy darabig jó is volt a pumpa, majd pár hét múlva megint elkezdett zörögni. Sem időm, sem kedvem, sem pedig türelmem nem volt ezzel tökölni, úgyhogy vettem a pumpába egy  ilyen okosságot. Elvileg éppen a zajok eltüntetésére való. Hazamentem, összeraktam a pumpát, és tovább zörgött...  :reklamacio: Most az jön, hogy elkérem egy haverom szinte zsír új pumpáját, és átdobom a belsejét (tengely, mágnes ill. zárókupakok) a sajátomba. Ha abbahagyja a morgást, akkor rendelek egy ilyen szettet a pumpába.

Ha nem jön be, akkor meg veszek egy új pumpát. A baj csak az, hogy Eheimhez való kiegyenlítő tartályom van... :( Így vagy Eheimet veszek, vagy valami másfélét tartályostul. :(

Ergo vagy egy HPPS vagy valamelyik Alphacool.

Mi erről a véleményetek?

Rotort kell cserelni.

Itt lehet rendelni pl. http://www.akvarium.hu/ kb 4e Ft.
En is eljatszottam egyszer ezt mar Eheim el.

Az Eheim eredeti (nem  a HPPS) pumpa nem teljesen ilyen celra lett kitalalva, igy a rotorral egy ido utan ilyen jellegu problemak lehetnek. Ja es szarazon meg rovid ideig se jarasd.

#2197 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:06

Egy pillanatot sem járt szárazon soha életében. Fent egyébként leírtam, hogy a rotorcserén már túlvagyok!  :)

#2198 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 14:09

Megnéztem a képeidet. Látom, túl vagy a pumpacserén... Miért cserélted le?

#2199 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 15:43

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 15:09

Megnéztem a képeidet. Látom, túl vagy a pumpacserén... Miért cserélted le?

Az Eheimben aktualis lett volna egy rotorcsere, igy hogy ezt mar sokadszora elkeruljem tobb cucc mellett egy Alphacool pumpa van most. A mostani Alphacool hasonloan a HPPS pumpahoz vizhuteshez van tervezve, remelhetoleg nem fog zorogni.

#2200 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 19:26

Klassz pumpának tűnik, én is gondolkozom rajta.  Az érdekelne még, hogy mennyi lehet a HPPS 'élettartama'! Ha tudnám, hogy nem adja meg magát, mint a 1048, akkor megvenném. (leginkább a kiegyenlítő tartályom miatt) De így nem merem...

#2201 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:12

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 20:26

Klassz pumpának tűnik, én is gondolkozom rajta.  Az érdekelne még, hogy mennyi lehet a HPPS 'élettartama'! Ha tudnám, hogy nem adja meg magát, mint a 1048, akkor megvenném. (leginkább a kiegyenlítő tartályom miatt) De így nem merem...

A Vizhuto V. topikban mintha irta volna valaki, hogy nala elromlott egy HPPS. Alphacool-t csak kulfoldrol tudsz beszerezni, nalunk csak HPPS kaphato.

#2202 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:26

Tisztában vagyok vele. Majd megfűzöm Zollkát.

#2203 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 20:57

Egyébként hány volton használjátok az AP1500-at? Ill. milyen a hangja egy 1048-hoz képest?

#2204 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 23:12

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 21:57

Egyébként hány volton használjátok az AP1500-at? Ill. milyen a hangja egy 1048-hoz képest?

Az AP900-nak ( ami egy normal modban uzemelo AP1500-as ) csak nagyon kozelrol kb 5-10 cm hallhato vmi kis hangja. Nekem nyitott a hazam, itt van a pumpa a szonyegpadlon mellettem kb 30 cm re, de nem hallom egyaltalan. Ami hang van az egy chieftec tap es egy samsung vinyo, de nem hallok mellette semmi egyebet.

#2205 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 22. 23:51

Idézet: csosz - Dátum: 2005. febr. 22., kedd - 23:12

Az AP900-nak ( ami egy normal modban uzemelo AP1500-as ) csak nagyon kozelrol kb 5-10 cm hallhato vmi kis hangja. Nekem nyitott a hazam, itt van a pumpa a szonyegpadlon mellettem kb 30 cm re, de nem hallom egyaltalan. Ami hang van az egy chieftec tap es egy samsung vinyo, de nem hallok mellette semmi egyebet.

en ugyanigy vagyok egy 1048-as pumpaval  :up:

#2206 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 00:32

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 0:51

en ugyanigy vagyok egy 1048-as pumpaval  :up:

én is ugyanígy voltam vele

#2207 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 00:34

Idézet: csosz - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 0:12

Azt hittem, h. 1500-asod van...  Eheimmel összehasonlítva milyen a hangja? Melyik a hangosabb és mennyivel?

#2208 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 01:04

Idézet: Monkey - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 1:34

Azt hittem, h. 1500-asod van...  Eheimmel összehasonlítva milyen a hangja? Melyik a hangosabb és mennyivel?

Az Eheim nel szerintem "hangosabb" emlekeim szerint. De hidd el nem hallod, kulonben en mar reg kihajitottam volna. Az Eheim nel kb 3-4 cm magassagig hallhato (ahogy emlekszem), ennel meg kb 5-10 cm.

Az AP1500 as = AP900+"Alphacool Voltage Module 12-24V AP". Ha csak feljebb nem tekered, egy AP900 as pumpad van. Ez a "Alphacool Voltage Module 12-24V AP" kulon is megvasarolhato.

Szerkesztette: csosz 2005. 02. 23. 01:11 -kor

#2209 Felhasználó inaktív   Monkey 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 09:07

Nézem valahol teszteket. Azt láttam, hogy az AP900 teljesítménye alapból jóval a 1048 alatt van. Hőfokbeli különbségekről tudnál valamit mondani?

#2210 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 23. 13:52

Idézet: csosz - Dátum: 2005. febr. 23., szerda - 1:04

Az Eheim nel szerintem "hangosabb" emlekeim szerint. De hidd el nem hallod, kulonben en mar reg kihajitottam volna. Az Eheim nel kb 3-4 cm magassagig hallhato (ahogy emlekszem), ennel meg kb 5-10 cm.

Az AP1500 as = AP900+"Alphacool Voltage Module 12-24V AP". Ha csak feljebb nem tekered, egy AP900 as pumpad van. Ez a "Alphacool Voltage Module 12-24V AP" kulon is megvasarolhato.

Nekem csak 1046-os Eheim-em volt de az is sokkal hangosabb volt mint az AP900...Az 1048 meg úgy tudom hangosabb...Igen alap 12 volton gyengébb az AP900 mint az 1048 de 15 volton már ugyan azt a teljesítményt hozza! 24 volton már azért hangja is van de ott brutálisan sok vizet pörget át...18 volton még tűrhető a hangja...12 volton nem lehet meghallani zárt házban akármilyen jó füled van...Persze szivacsra kell rakni :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.