HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#521 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 09. 25. 22:06

idézet:
Ezt írta Phantom Lord:

..
Télleg Etele te hogy vezetted ki a pumpa tápkábelét? Vagy te is csak simán a ház oldalánál?
[/quote]

PCI helyen nem raktam be a takarópanelt, hane ma pumpa csatlakozóját kicibáltam a nyíláson. Kifér. :) :)

#522 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 25. 22:21

idézet:
Ezt írta Phantom Lord:

Enegem egy kissé zavar hogy nemtudom rátenni a házra rendesen az oldallapot, mert valahogy ki kell vezetni belöle a tápkábelt.

Télleg Etele te hogy vezetted ki a pumpa tápkábelét? Vagy te is csak simán a ház oldalánál?
[/quote]
Ha én is válaszolhatok:
Volt idő, amikor a hátlap egyik nyílásán préseltem át a 230-as dugót. Kicsit feszegetni kellett, de átment.
Viszont engem az zavar, ha rajta van az oldallap, így az egyik átalakításnál már nem vesződtem a "préseléssel", simán kijön oldalt. Itt hoztam ki a 12V-ot is, ami a relét kapcsolgatja neki(k).

OFF!
Szolgálati közlemény: a "nem" az nem igekötő.
"Nem tudom rátenni..."
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#523 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 07:41

idézet:
Ezt írta csosz:

Gondolom nem a tapot terheli, meg a 220 as nak nagyobb "vizbul veszi ki"/liter je :)
[/quote]

Van egy sanda gyanúm, hogy egy ilyen 12 V pumpa kissebb teljesítmény-felvétellel bír, mint egy izmosabb proci / videókártya. Ergo, nem hinném, hogy egy tisztességes, 400W körüli táp megzakkanna tőle!

Ez a megoldás szerintem is elegánsabb, mint a 220-as pumpa. Ezeknek az elterjedtségét csak az magyarázza, hogy egyszerűbb beszerezni őket, mivel nem specifikusan PC-tuning céljára készültek.

p.s. Gondolom, egyben ez a magyarázat a 220 V üzemi feszültségre is, mert az "mindig kéznél van" ... :D
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#524 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 07:44

idézet:
Ezt írta Phantom Lord:

...
Kéne egy 12 voltos pump, csak nemtom miért kerül kétszer annyiba mint a sima :confused:
[/quote]

2x annyiba kerül? :) Ezexerint lehet itthon kapni? Vagy ez webes rendelésre vonatkozik? :confused:
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#525 Felhasználó inaktív   Csirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 07:47

idézet:
Ezt írta Atomcsirke:

Van egy sanda gyanúm, hogy egy ilyen 12 V pumpa kissebb teljesítmény-felvétellel bír, mint egy izmosabb proci / videókártya. Ergo, nem hinném, hogy egy tisztességes, 400W körüli táp megzakkanna tőle!

Ez a megoldás szerintem is elegánsabb, mint a 220-as pumpa. Ezeknek az elterjedtségét csak az magyarázza, hogy egyszerűbb beszerezni őket, mivel nem specifikusan PC-tuning céljára készültek.

p.s. Gondolom, egyben ez a magyarázat a 220 V üzemi feszültségre is, mert az "mindig kéznél van" ... :D
[/quote]

Egy tuning gépnél szvsz számít az a többletteljesítmény, amit egy 12V-os pumpa indulásnál (hangsúlyozom: indulásnál!) felvesz! Nem tudok pontos adatokat, de egy néhány W-os pumpa szerintem felveheti a névleges teljesítményének akár 10x-esét is. Ez már jelentős terhelés egy 400W-os tápnak is!!
"In my self righteous suicide
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/

#526 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 08:32

idézet:
Ezt írta Phantom Lord:

Enegem egy kissé zavar hogy nemtudom rátenni a házra rendesen az oldallapot, mert valahogy ki kell vezetni belöle a tápkábelt.

[/quote]

Szerintem jobb ha kívül van a pumpa mert akkor az sem a házat fűti, a táp is jobban melegszik egy 12V-os pumpától. A 12V-on rendelkezésre álló max. 10-15A-ből pedig eleszik 1-et. Én szívem szerint még a ventiket is 230-ról járatnám, de limitált a kínálat és egyszerűen nem is szabályozhatóak. 1 relével meg lehet oldani a 230V-os eszközök automatikus kapcsolását.

#527 Felhasználó inaktív   Mr.Tiba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 15:17

éppen ezért cseréltem le a régi chieftec tápomat egy enermax EG465ax-ve(g) -re (460w) hogy ne legyen a 12vos pumpa meg a 12cm es ventik nagyon a terhére .Amúgy ez az enermax SOKKAL hallkabb mint a chieftec.

[ 2003. szeptember 26.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ]
"Tiszta Udvar Rendes Ház" [UT 4ever]

#528 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 19:19

idézet:
Ezt írta Mr.Tiba:
[ 2003. szeptember 26.: Mr.Tiba szerkesztette a hozzászólást ][/QB][/quote]

Tiba: neznem a kepeket, de nalam csak az elso kep jon be, a tobbire vmi postgres error report html-ben.

#529 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 20:19

Bár kicsit megkésve ugyan, de a 12V-os pumpa kérdés elindítása után némi személyes magyarázat:

A 12V-os pumpa előnye:
- tápot kaphat a házon belül, nem kell vesződni a tápkábel kivezetéssel, nem kerül a házba 230V
- más nem jut eszembe :)

A 12V-os pumpa hátrányai (szerintem):
- Amennyire láttam a 1048-as EHEIM esetén pl. ezt egy elektronikával oldják meg, ami 12V-ról csinál 230V-ot, ez az a "toldás" a pumpa végén (bocs, ha rosszul tudom), ennek is van egy meghibásodási lehetősége -> vízhűtés esetén még egy lehetséges hibaforrás, ami felmerülhet
- 12V-ról ugyanakkora teljesítményű pumpa (Watt) nagyobb áramot szakít, ami tulajdonképpen nem lenne gond, de tekintettel arra, hogy a tápegység szekunder oldali teljesítménye sok esetben "aranyat ér", nem terhelném ezzel pluszban a tápomat, akármekkora is legyen annak teljesítménye. Valamint az elektronikus eszközök bekapcsoláskor "rántanak" a legnagyobbat az őt megtápláló áramforrásról (áramot), szerintem elég rendesen megteszik ezt egy mai PC alkatrészei, szintén nem fokoznám a pumpával
- tápegység kikapcsolásakor a pumpa azonnal leáll (mivel megszűnik a 12V), szerintem ez semmiképpen nem tesz jót annak az eszköznek, amit hűtünk. Én 20-30 mp.-ig mindíg bekapcsolva hagyom a szivattyút a gép leállítása után. Engem zavarna a dolog, persze elképzelhető, hogy van akkora hőkapacitása a rendszernek (blokk, benne levő folyadék), hogy ez nem lehet kérdés.
- Nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem "termel" visszafelé némi plusz zavaró jelet a szivattyú a 12V-os tápvezetékre, ami esetlegesen további problémákhoz vezethet: esetleges instabilitás, HDD, CD-ROM motor élettartam rövidülés

Ha már így belejöttem:

Szivattyút - főként valami disznót (EHEIM) - semmiképpen sem tennék házon belülre, ugyanis annak akkora mágneses szórása lehet (Ordasi-féle kb. a negyede méretben, pedig az is szór rendesen), hogy szintén további megmagyarázhatatlan, érdekes "jelenségeket" szülhet. Váltakozó mágneses teret "rakni" egy mikroelektronikai berendezés közepébe számomra nagyon idegen. :rolleyes: (Persze ha elég nagy a ház, akkor megoldható a dolog)

Arról nem is beszélve, hogy minél több cső csatlakozási pont van egy gépen belül, annál nagyobb annak a lehetősége, hogy elárasztja a víz a házat. (az ördög nem alszik)

Ezek természetesen szigorúan az én meglátásaim ezzel kapcsolatban! :)

Szerk.: elgépelések.

[ 2003. szeptember 26.: Mono­­ szerkesztette a hozzászólást ]
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#530 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 21:00

idézet:
Ezt írta Mono­­:
...

A 12V-os pumpa hátrányai (szerintem):
- Amennyire láttam a 1048-as EHEIM esetén pl. ezt egy elektronikával oldják meg, ami 12V-ról csinál 230V-ot, ez az a "toldás" a pumpa végén (bocs, ha rosszul tudom), ennek is van egy meghibásodási lehetősége -> vízhűtés esetén még egy lehetséges hibaforrás, ami felmerülhet
...
[/quote]

Ha arra a megoldásra gondolsz ami pl. a watercooling.de oldalán is van, az csak egy olyan toldás, ami a gép bekapcsolásásval elindítja a pumpát 220V-ról. :)

#531 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 21:06

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Ha arra a megoldásra gondolsz ami pl. a watercooling.de oldalán is van, az csak egy olyan toldás, ami a gép bekapcsolásásval elindítja a pumpát 220V-ról. :)
[/quote]

Arra, köszönöm. :)

#532 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 21:14

idézet:

[/quote]

idézet:
Ezt írja a Watercooling.de:

Kép
This kit upgrades your Eheim 1046 - 220 V pump to a high quality 12 V pump that can be connected directly to the power supply of your PC.

[/quote]

Lehet, hogy bennem van a hiba, de én ezt nem úgy értelmezem, hogy a 12 volt csak vezérli a szivattyút, hanem hogy az is "hajtja", bár ez utóbbihoz kétségtelenül nagyobb technikai bravúr szükséges.

Edit:

kis kiegészítés, pontosítás:

- Ez a kis kütyü majdnem 50 Euróba kerül (kb annyiba, mint egy uj eheim 1046), ennyiért kicsit drága lenne relé helyett, szvsz
- Csak 1046-oshoz jó

[ 2003. szeptember 26.: Nagypapa szerkesztette a hozzászólást ]

#533 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 21:29

Hm. Szóval akkor mi is ez :confused: :)

#534 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 26. 21:35

idézet:
Ezt írta Mono­­:
Hm. Szóval akkor mi is ez :confused: :)[/quote]

Oké, én másra gondoltam. Van ilyen külső kábeles megoldás is ott. :) :)

Neked van igazad.
De ezt 1048-hoz is lehet hazsnálni? :confused: Nem lehet hogy csak a kisebb teljesítményű (és így áramfelvételű? :confused: ) 1046-hoz lehet biztonságosan használni? Nem is írják az 1048-at... :(

#535 Felhasználó inaktív   Nagypapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 16:58

idézet:

Oké, én másra gondoltam. Van ilyen külső kábeles megoldás is ott. :) :)

Neked van igazad.
De ezt 1048-hoz is lehet hazsnálni? :confused: Nem lehet hogy csak a kisebb teljesítményű (és így áramfelvételű? :confused: ) 1046-hoz lehet biztonságosan használni? Nem is írják az 1048-at... :(
[/quote]

Jah, tényleg van ilyen kábeles megoldás is, bár szerintem az kimeríti a gány fogalmát.

A 1048at annyira nem említik benne, hogy ki is emelik, hogy kifejezetten csak 1046hoz jó. Ennek szvsz több oka lehet, pl, hogy nem azonos méretü a 2 pumpa (asszem), így a nagyobbra nem férne fel, vagy hogy az elektronika nem birja el a nagyobb teljesítményt (ahogy Te is írtad), vagy hogy a 1048 motorja nemcsak teljseítményben, hanem "szerkezetileg" is különbözik a 1046étól, és ezért nem olyan egyszerü talán megoldani ezt az inverteres (vagy nemtom, hogy kell hivni helyesen) dolgot nála. Engem elgondolkodtat az is, miért kell a rotort is kicserélni benne az átalakítás során... :confused:

#536 Felhasználó inaktív   Kalebris 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 17:34

Az Eheim 1048-nak mekkora hangja van???
Es ha bezarom egy hangszigetelt dobozba lesz-e valami baja pl.: tulmeleges ...
En nem vagyok programozo;

#537 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 19:17

Innovatek HTF Triple radiatornal:

1) Elege e ket venti, ha nem: milyen ehhez valo 12cm es ventit ajanlotok, ami jo minosegu es halk (fordulatszamszabalyozas enermax elolapi panellal lesz megoldva)
2) Mennyi a legnagyobb engedelyezheto homerseklete a radiatornak, (mikor mondjuk hogy tul forro a radiator) (egyaltalan elofordulhat e)

#538 Felhasználó inaktív   Phantom Lord 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 27. 19:27

idézet:
Ezt írta csosz:

1) Elege e ket venti, ha nem: milyen ehhez valo 12cm es ventit ajanlotok, ami jo minosegu es halk (fordulatszamszabalyozas enermax elolapi panellal lesz megoldva)
[/quote]

Szerintem elég rá két venti, de miért csak 2 ventit tennél rá? Az végülis szerintem tökmindegy milyen ventit teszel rá, mert ugy is te fogod szabályozni öket az enermax panellal.

#539 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 00:44

idézet:
Ezt írta csosz:
...
[/quote]

Ha szabad egy megjegyzést: ez a radi szvsz nem innovatek.
egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki. :)

#540 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 09. 29. 21:59

Sokszor sokadjara is SaveGamers-t olvasok, bar az se rossz :)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.