meg par eve (mondjuk
Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?
Elküldve: 2004. 01. 09. 12:48
meg par eve (mondjuk
Elküldve: 2004. 01. 09. 20:01
idézet:
Ezt írta Zollka:
Pontosan ezt írtam én is...A mikrocsatornás blokkok nem érhetők el egy otthoni házibarkács erejéből innéttől kezdve pedig a gyári rendszereknek megmarad olyan 4-5 fokos előnyük (100 watt terhelésnél) a legprofibb otthoni barkáccsal szemben is ami tuningnál nem elhanyagolható (főleg mivel ebben a szekcióban vagyunk...Igazából sok esetben csak azt tudom elképzelni a mikrocsatornás blokkoknál ,hogy lézerrel vagy egyéb iszonyat drága cuccal vágják ki őket/alakítják ki...De ezt HookR biztos pontosan tudja mivel készítik őket mert ő a szakértő a témában! Azért ez nem kis fejlesztés és befektetés ha egy mikrocsatornás blokkot gyártat egy cég... Ezt keményen meg kell fizetni... Példának legyen itt ő:
[url="http://"http://www.watercooling.de/catalog/popup_image2.php?pID=433"]http://www.watercool...ge2.php?pID=433[/url]
Ez a jelenleg általam ismert legjobban teljesítő mikrostruktúrás blokk... Kb. 19 ezer forint (+vám stb...), viszont nincs párja a teljesítményben...[/quote]
Te ilyet veszel? Vagy van meg valami, ami majdnem ilyen jo, de konnyebben be lehet szerezni?
Elküldve: 2004. 01. 10. 12:18
-Lehet lézerrel vágatni, ahogy vízzel is lehet, ráadásul olcsón. A vízre vonatkozik-->ezt most olvastam a modding szekcióban. Bár a lézerről is hallottam már 1-2 dolgot
- Egyébként: CSINÁLJUNK MI IS LEGALÁBB ILYEN JÓ BLOKKOT!!
Bicska
Elküldve: 2004. 01. 10. 12:36
Elküldve: 2004. 01. 10. 13:10
kicsi 4x4x4mm-es kockakba furunk 3 lyukat Y formaban! Ebbol mozaik szeruen osszerakjuk a blokkot! Kell termeszetesen valami keret feleseg de egesz nagy felulet lesz asszem.
Elküldve: 2004. 01. 10. 13:17
Elküldve: 2004. 01. 10. 14:10
idézet:
Ezt írta freeone:
Ha p4, még talán. de baromi nehéz lesz sikba összehozni öket. athlonra meg szinte lehetetlen, arról nem is beszélve, hogy a kockák illesztésénél rossz lesz a höátadás. szerintem.[/quote]
En ugy gondoltam, hogy lenne neki egy "tok" olyan 60x60-as vorosrez, amibe van marva, egy kocka 2-3mm-es falvastagsaggal tehat olyan 55,9mm*55,9mm-es (es akkor csak 14*14 kocka kell) ebbe raknank be a kis kockakat. Es ha el tudjuk erni a 100C fokos kulonbseget a keret es a kockak kozott akkor mar pont bele mennenek es kihules utan majdhogynem nulla lenne a tavolsag a kockak kozott!
Remelem ertheto!
Elküldve: 2004. 01. 10. 14:11
idézet:
Ezt írta UnConnecteD:
Te ilyet veszel? Vagy van meg valami, ami majdnem ilyen jo, de konnyebben be lehet szerezni?[/quote]
Én Alphacool Nexxxos HP-t veszek majd a napokban Ausztriában a watercool.at -nél! Ez kb. 1,5 fokkal gyengébb 100 watt terhelésnél mint a fentt említett CF1, viszont 43 euroért fogok hozzájutni ami egy ilyen blokkért nem éppen sokEgyébként a watercoolplanet.de -nél megtalálod a listában az Alphacool Nxxxos HP-t a második helyen szóval jó kis blokk ez
Ne zavarjon meg ,hogy "csak" 0,15 C/W körül van mert ez egy Eheim 1046-os pumpával van, a kuehlertest.de -nél viszont 1048-as pumpával vannak az eredmények azért sokkal jobbak az ottani blokkok C/W értékei!
Elküldve: 2004. 01. 10. 19:07
Elküldve: 2004. 01. 11. 12:57
idézet:
Ezt írta csosz:
watercoolplanet.de-n mit ertenek "Differenztemperatur"-on? En ugy gondolnam, minel nagyobb ez az ertek annal jobb, de ahogy latom nem igy van..[/quote]
A víz és a processzormag közötti hőmérsékletkülönbség...A C/W érték pedig ha kisebb az a jobb mert akkor adott watt hatására kevesebb celsius-szal nő meg a procimag hőmérséklete!
Elküldve: 2004. 01. 12. 00:01
Elküldve: 2004. 01. 12. 00:40
"G1/8" Anschlüsse."
Azaz kompatibilis, mert ennek a csonkjai is 8x10mm-esek.
Már ha erre gondoltok:
Elküldve: 2004. 01. 12. 09:22
Elküldve: 2004. 01. 12. 17:10
idézet:
Ezt írta arn:
zollka: es mit is fogsz nyerni a cserevel?[/quote]
???? Mit is cserélek??? Bocs, de nem értem a kérdést...
Elküldve: 2004. 01. 13. 15:21
idézet:
Ezt írta Zollka:
Én Alphacool Nexxxos HP-t veszek majd a napokban Ausztriában a watercool.at -nél! Ez kb. 1,5 fokkal gyengébb 100 watt terhelésnél mint a fentt említett CF1, viszont 43 euroért fogok hozzájutni ami egy ilyen blokkért nem éppen sokEgyébként a watercoolplanet.de -nél megtalálod a listában az Alphacool Nxxxos HP-t a második helyen szóval jó kis blokk ez
Ne zavarjon meg ,hogy "csak" 0,15 C/W körül van mert ez egy Eheim 1046-os pumpával van, a kuehlertest.de -nél viszont 1048-as pumpával vannak az eredmények azért sokkal jobbak az ottani blokkok C/W értékei![/quote]
erre gondoltam... nem blokkot akarsz cserelni?
gondolkodom rajta hogy lehetne ilyen mikrostrukturasat az elerheto modszerekkel. mert ebben sokkal tobb lehetoseg lenne, mint ahogy ennel a kialakitasnal lehet latni.
Elküldve: 2004. 01. 13. 18:58
idézet:
Ezt írta arn:
erre gondoltam... nem blokkot akarsz cserelni?
gondolkodom rajta hogy lehetne ilyen mikrostrukturasat az elerheto modszerekkel. mert ebben sokkal tobb lehetoseg lenne, mint ahogy ennel a kialakitasnal lehet latni.[/quote]
Nem cserélek hanem szimplán veszek, ugyanis kb. 3 hónapja eladtam a vízhűtésem Csirkének (kellett a pénz hirtelen) és most megint anyagilag úgy vagyok ,hogy beruházok egyre...
Visszatérve egyébként szerintem lézerrel vágják ki mert a CF1-ben 321 "mikrotű" van. Ezt szerintem mással nem lehet megodani...Egyébként elég durva egy blokk! A kuehlertest.de tesztjében 90 watt hatására a proci szimulátornak a hőmérséklete 5 fokkal ment csak feljebb!!! Ez igen durva eredmény! Bár mondjuk egy eheim 1048-as volt rajta és az csak a blokknak nyomta a vizet ,tehát tisztán átment az a 600 liter amit a pumpa tud mert nem lassítja az áramlás 2-3 radiátor meg VGA+chipset blokk stb...Ha van valami fejlemény ,hogy tudnál ilyen blokkot gyártani engem érdekelne![]()
Elküldve: 2004. 01. 13. 22:15
idézet:
Ezt írta Zollka:
Nem cserélek hanem szimplán veszek, ugyanis kb. 3 hónapja eladtam a vízhűtésem Csirkének (kellett a pénz hirtelen) és most megint anyagilag úgy vagyok ,hogy beruházok egyre...
Visszatérve egyébként szerintem lézerrel vágják ki mert a CF1-ben 321 "mikrotű" van. Ezt szerintem mással nem lehet megodani...Egyébként elég durva egy blokk! A kuehlertest.de tesztjében 90 watt hatására a proci szimulátornak a hőmérséklete 5 fokkal ment csak feljebb!!! Ez igen durva eredmény! Bár mondjuk egy eheim 1048-as volt rajta és az csak a blokknak nyomta a vizet ,tehát tisztán átment az a 600 liter amit a pumpa tud mert nem lassítja az áramlás 2-3 radiátor meg VGA+chipset blokk stb...Ha van valami fejlemény ,hogy tudnál ilyen blokkot gyártani engem érdekelne[/quote]
Itt vagyok! (emlegetett szamár![]()
)
Jól működik a rendszer!
A proci hőmérséklete alig magasabb (1-2 fok), mint az előző rendszeremmel!
Az pedig nem rossz.
2 Lada fűtőradiátor helyett egy Dualradi, a Nova szivattyú helyett egy szerényebb teljesítményű Eheim 1046-os, és ebbe a rendszerbe még beletettem a chipsethűtőt!
A másik dualradi pedig pihen (még mindig nem döntöttem el, hogy eladom-e).
És igen, jól látod, még mindig nem vettem Eheim 1048-at. Pedig jó lenne, csak nem tudom, mennyivel nagyobb a hangja a 1046-osénál (bár ennek is van egy kis hangja, szerintem egy kicsit csapágyas).
I cry when angels deserve to die"
/System Of A Down - Chop Suey!/
Elküldve: 2004. 01. 13. 23:38
idézet:
Ezt írta Csirke:
Itt vagyok! (emlegetett szamár![]()
)
Jól működik a rendszer!
A proci hőmérséklete alig magasabb (1-2 fok), mint az előző rendszeremmel!
Az pedig nem rossz.
2 Lada fűtőradiátor helyett egy Dualradi, a Nova szivattyú helyett egy szerényebb teljesítményű Eheim 1046-os, és ebbe a rendszerbe még beletettem a chipsethűtőt!
A másik dualradi pedig pihen (még mindig nem döntöttem el, hogy eladom-e).
És igen, jól látod, még mindig nem vettem Eheim 1048-at. Pedig jó lenne, csak nem tudom, mennyivel nagyobb a hangja a 1046-osénál (bár ennek is van egy kis hangja, szerintem egy kicsit csapágyas).[/quote]
Eheim 1048 + a másik dual radi és kb. 6-7 fokot esne a hőmérséklet! De Te tudod ,végülis így is bőven elég![]()

Súgó
A téma zárva.