HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen komplett vizhűtést ajánlotok? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen komplett vizhűtést ajánlotok?

#811 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 15. 09:54

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. április 14, szerda - 14:56

arn: akkor most teljesen fel is hagytál a vízhűtés projekteddel?
Sztem ne hagyd abba már kiba sok meló idő pénz benne van gondolom. Ráadásul igényes szép munka!

egyszeruen belefaradtam. legutobb pl egy honapot szenvedtem a webbel, ehhez kepest kb ket hete "allitjak" az adatbazis jogosultsagokat.... ugyanez volt a lemezekkel (kb masfel honap alatt el is keszult), a blokkokkal (negy! honap). hogy adjam igy a nevem valamihez, aminel max gorcsolhetek, hogy miert nem megy ugy valami mint ahogy kellene.... a vegen persze az jon ki, hogy en vagyok a megbizhatatatlan, pontatlan stb. pedig ezek szamomra nagyon fontos szempontok (elvarom mastol is) - baromi szarul esne, ha igy itelnenek meg. nem ilyennek tartom magam. masfel eve ugy erzem, hogy szellel szembe pisalok... tudod otthon mennyit hallgattam, hogy baromsagot csinalok? ennek ellenere ugy gondoltam, majd jol megmutatom. marha szar beismerni, hogy nekik volt igazuk.

a jelenlegi konfig jol sikerult, de mindig ezekre a szarakodasokra emlekeztet. azert hajlok egyre inkabb afele, hogy eladom az egeszet, es "beallok a sorba" - veszem azokat, mint mindenki mas. a masik szempont, hogy nem az en mufajom az "osszeszerelt" gep. en szeretek konyekig benne lenni - par eve kiserletet tettem arra, hogy bedobozolom a gepemet. par honap utan rajottem, hogy marha felesleges, mert szinte parnaponta ugyanugy szetburitom. a vizhutesnel meg szinte csak ido kerdese, hogy mikor nyomok el vmit...

#812 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:01

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. április 14, szerda - 19:16

Nekem az Eheim pumpa gumibakokon keresztül van a ház aljához csavarozva, és 0 azaz 0 hangja van még ha odahajolsz hozzá akkor se hallani!

ezt nem tudom, hogy csinaljatok... a szimpla gumis rogzites ugyanugy berazza az egeszet, max a femes erintkezes szunik meg. en baromi szokat szoptam a mostani rogzitesemmel, de ha kozelhajolok a bugo hang ugyanugy megvan. bar ez olyan szintu, hogy szinte barmi elnyomja, de akkor sem olyan mintha "lebegne". probaltam hevederes megoldast is - de meg a legjobban egy olyan anyag valt be, amit pl kapuskesztyuknel lattam: szivacsszeru, de annal surubb, es van nemi tartasa is. amugy a merev reszek alatt a gumigyuruk megmaradtak. ennel jobbat perpill nem tudok - a nem fix rogziteseket meg nem tartom megoldasnak.

#813 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:09

Hát így már értem a dolgot.  :(  Nekem szimpatikus volt az elejétől fogva a dolog ami csináltál, én is mindig szeretem a gépet bütykölgetni, csak nekem időm nincs rá elég. Ezért vásárolok gyári cuccokat és kiegészítem kis otthoni barkácsolással. De sztem ha már ennyi munkád fekszik a gépben ne add el, bár ezt Te tudod.

#814 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:09

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 14, szerda - 21:49

Attol meg berezonalhat.. A legjobb helye kint itt nalam a szonyegpadlon, garantaltan kussol:)

Egyebkent ez a Zalmann cucc annyira rettenetesen nem olcso, mert ugye az 50k ra meg rajon a trefa. Ennyibol mar egy olcsobb Innovatek is kijon, foleg maj 1-tol (eu csatl.). Az meg hogy passziv nalam annyira nem szempont, mert az egy ventim hangjat sem hallom, ami a radin van.

ez a passzivitas csak idoszeru dolog... meg egy hajtott gepben a stabkockaknak illetve a tapnak ugyanugy kell hutes - max annyi elonye van, hogy a tap nem a cpu meleg levegojet kapja, annyival csendesebb lehet.

a legjobb megoldasnak meg mindig a felso, alacsonyfordulatu ventis megoldast tartom - nalam igy kb 1.5 fokot emelkedik a haz belso homerseklete a kulsohoz kepest. a vinyo is szinte "hideg" (30-32fok). ha tokeletesiteni akarnam azt kellene megoldani, hogy csak olyan helyrol juthasson a levego a hazba, ahol melegedo alkatreszek vannak.

#815 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:17

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 9:06

ezt nem tudom, hogy csinaljatok... a szimpla gumis rogzites ugyanugy berazza az egeszet, max a femes erintkezes szunik meg. en baromi szokat szoptam a mostani rogzitesemmel, de ha kozelhajolok a bugo hang ugyanugy megvan. bar ez olyan szintu, hogy szinte barmi elnyomja, de akkor sem olyan mintha "lebegne". probaltam hevederes megoldast is - de meg a legjobban egy olyan anyag valt be, amit pl kapuskesztyuknel lattam: szivacsszeru, de annal surubb, es van nemi tartasa is. amugy a merev reszek alatt a gumigyuruk megmaradtak. ennel jobbat perpill nem tudok - a nem fix rogziteseket meg nem tartom megoldasnak.

Nah megtaláltam miről is beszélek :

Kép

Ugyanúgy csavarral van rögzítve csak a pumpa és a ház között a csavarra van húzva a gumigyűrű. Tényleg semmi hangja így!

#816 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:21

ugyanilyet fabrikaltam - illetve jobbat :) pl az ureghatast is kikuszoboltem.

ez max a merev reszek kozotti kopogasbol eredo hangokat szuri. nalad szerintem merevebb helyen van a szivattyu, azert nem tapasztalsz semmit.

#817 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 10:28

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 9:26

nalad szerintem merevebb helyen van a szivattyu, azert nem tapasztalsz semmit.

;) Ebben lehet valami  :)

#818 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 14:44

Na, megjott az Eheim1048, mar csak egy radiator kellene, es csoroghat a viz a gepben.  Tehat akkor hova tegyem a pumpat, hogy kussba maradjon ?

#819 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 15:02

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 13:49

Na, megjott az Eheim1048, mar csak egy radiator kellene, es csoroghat a viz a gepben.  Tehat akkor hova tegyem a pumpat, hogy kussba maradjon ?

Nekem a ház alján az elejéhez nagyon közel van a pumpa, itt egy régebbi kép:

http://kep.tar.hu/lufinyul/index.phtml?aid...504&pid=4691867

Szerkesztette: Lufinyul 2004. 04. 15. 15:02 -kor

#820 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 15:14

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 16:07

Nekem a ház alján az elejéhez nagyon közel van a pumpa, itt egy régebbi kép:

http://kep.tar.hu/lufinyul/index.phtml?aid...504&pid=4691867

Regebbi ??? De hiszen ezt a kepet nem is reg tetted fel. Es ami a gep aljaban van, az micsoda ? Valami szivacs ?

#821 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 15:24

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 14:19

Regebbi ??? De hiszen ezt a kepet nem is reg tetted fel. Es ami a gep aljaban van, az micsoda ? Valami szivacs ?

Óóóó ezóta már elég sokminden változott újra a házon  ;) Igen az aljában szivacs van, többek közt azért hogy ha folyna valahol akkor ezen egyből észreveszem.

#822 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 16:41

eszreveszed, ha szetesik a kep :D

ezt a szempontot most komolyan irtad? ez kb olyan, mint "csak pillantra nyulok a konektorba"...

#823 Felhasználó inaktív   Zollka 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 17:07

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 12, hétfő - 18:02

A maxi ra gondoltok ugye? Mert az nem ultra..
Egyebkemt nem tudom erdemes e ennyivel tobb penzt kolteni egy passiv rendszerre. Nalam egy htf triple n van egy venti min fordulaton, 0 a hangja hidd el..
Ha viszont 3 dolgot is blokkokkal hutesz szerintem a single keves lesz.
Pumpa: en nem Eheim-et vennek hanem, hanem az alphacool-ost. Az Eheim et ugyanis nem erre terveztek s eselyes a zorgesre (nalam a masodik fut mar)

Zollka: ezt mar lattad? :)
http://www.webshop-innovatek.de/0000009427...46e0ff8a0d.html
Ez jo vajon ket maxira is?

Igen, jó akár az ultrához is! Úgy van felépítve mindegyik konvekt-o-matik ,hogy a bemenő csonk másik vége felől lecsavarozható egy fedő és annak a helyére rakható be ez.Csak 2 ugyanolyan radi kell hozzá ez a feltétele!

Na kész van már egyébként a cucc majd jönnek a képek! :)

#824 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 19:41

Idézet: arn - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 15:46

eszreveszed, ha szetesik a kep :D

ezt a szempontot most komolyan irtad? ez kb olyan, mint "csak pillantra nyulok a konektorba"...

:D  jójó az igazság az hogy eléggé meg lett karcolva a ház alja és valamivel el kellett takarni s így oldottam meg  :D

#825 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 16. 14:13

[quote name='carr' date='2004. április 6, kedd - 11:29']
Bahhhh.....pedig már örültem, hogy picit szerelhetek is... :)

...annyira nem merültem(!) bele...
  :)Bár inkább csak teszteket olvastam róla, és ott nem írták, hogy fel van töltve, stb...
1ébként úgy néz ki e 7en csüt.ön jön. szombaton megyek érte,--> jövő 7 teszt!  ;)

csocsesz a helpért majd írok, h mennyire trabi ez a watercooling kit.

x

[ 2004. március 16.: carr szerkesztette a hozzászólást ] [/QUOTE]
Sajna már április van, és a srác aki hozta volna ezt a trabis wóterkúlingot, azt mondta,h a w*ntiltech nem hoz már többet... :reklamacio:  :box2:
ezért Ő sem tud hozni!
:(Teljesen szomorú vagyok.... :banghead: 

:matrix: [/quote]
Hi emberek!

Tud nekem valaki segíteni ebben?
Már a létező össz helyet körberöhögtem,h tudnak-e ilyen coolingot, de a nemleges válaszok már az agyamra mennek...
Mit gondoltok milyen 3 komponensű vízhűtést lehet kihozni, 40e ből...
Egyáltalán van olyan megoldás ami jó is és nem is kerül sokba? :confused:
Az innovatek basic LC-n morfondíroztam,de az ugye CSAK 1 proc.hűtőt tartalmaz, meg 220v-ról szaladó eheim1046-ot.
Ez valahogy nem szimpatikus igazán... :rolleyes:
Valami olyasmit szertnék,mint a Coolriver, de mivel ezt az a HUMBUG W*ENTILTECH nem hoz így le is tehetek róla...Mellesleg az alábbi configot hűteném vele->ergo  nem kell iszonyatos teljesítményű.
Esetleg ha vki tud valami megoldást ne sajnálja az érdemleges infót!!

Köszee.

carr

#826 Felhasználó inaktív   Shanci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 16. 16:34

CARR figyú!

akkó ha csak ekkora a proci, vegyél rá egy zalmann bordát, és szedd le róla a ventit, a csipszetre egy passzíz zalmant, a videokártyára pedig egy p4 intel hűtőt erősíts fel, vedd le a ventit, és faszább mint a vízhűtés, nincsenek kábelek
XP2500+@3200+,Nf7-S,2x256Mb(dual)samsung pc3200,SATA 200GbMaxtor,2x120Gb maxtor8mb cache,termaltake volcano 11,80gb maxtor,pioneer 120s,pioneer 105,Nec2500A, Club 3d radeon 9600pro,chiftek360W, Acorp 5+7 ház,Onkyo tx-ds484,Sony set, 19" Gaba, Logitech ifeel mouseman, arowana bill.Plusz Cel1200,ST6,512Sd,60+40Gb Maxtor,Mx460,17"Mon,Lg16xdvd,Pioneer105

#827 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 13:11

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2004. április 14, szerda - 21:11

Nekem az Eheim pumpa gumibakokon keresztül van a ház aljához csavarozva, és 0 azaz 0 hangja van még ha odahajolsz hozzá akkor se hallani!

Akkor ez azt jelenti, hogy egy pumpa motorhangja kisebb egy csúszócsapágyas ventillátor motorhangjánál... Ez tényleg így van?

#828 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 13:24

Idézet: Olympia - Dátum: 2004. április 17, szombat - 12:11

Akkor ez azt jelenti, hogy egy pumpa motorhangja kisebb egy csúszócsapágyas ventillátor motorhangjánál... Ez tényleg így van?

Nézd én csak a saját tapasztalataimról tudok beszélni, nekem egy EHEIM HPPS 12V pumpám van és ezzel a felfogatással tényleg semmi hangja nincs! Ha odahajolsz a házhoz közel a tápventit hallani kicsit semmi mást!

Kép

#829 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 13:28

Akkor már csak az a kérdés mennyivel jobb a Te Eheim pumpád a reseratorban lévőnél, illetve, hogy az is van e ilyen csendes :)

#830 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 17. 16:40

vizhutes.com szerint ennek az eheim-nek a teljesitmenye meghaladja az 1048-et, ami 600 l/h, a zalman cuccban pedig 300-as van. Kiszamolod a kulonbseget  ?

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.