HWSW Informatikai Kerekasztal: Miért kapcsol be magától a gépem???? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Miért kapcsol be magától a gépem???? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 11. 28. 13:03

idézet:
Ezt írta MC Pite:
Hasonló :D.csak nekem no LAN.7VRX, meglököm kikpacs uután az egerem(WOP35),és bekapcsol! Na,erre (is) varjál gombot!!!
i tudja miért
[/quote]

Pedig a te alaplapodon van beállítva, hogy egérről legyen bekapcsolható. De hogy miért kell ehhez gomb? :confused:
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#22 Felhasználó inaktív   LaciBa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 03. 01:49

idézet:
Ezt írta gumidongo:

Hát ez azt hiszem a mi lakásunkban is így van. Gondolod hogy ez elég ahhoz, hogy bekapcsoljon? Vagy csak arra hogy elöbb utóbb szét****odjon a gép? Esetleg hálózati fesz. ingadozás miatt nem lehet?
[/quote]

Attól még nem kellene tönkre mennie a gépnek, hogy nem földelt konnektort használsz. A gép vásárlása után elég gyakran, csinálta az újraindulást, és utánna egyre ritkábban. A hálózati feszültségingadozásra csak annyit tudok mondani, hogy a szomszédomnak akkor miért nem kapcsol be. Vagy ha mégis a hálózati fesz. ingadozás a bűnös, akkor pedig a táp elég gagyi. Megkérdezek, nálamnál okosabbat és majd megírom.

Üdv: László Bandi

#23 Felhasználó inaktív   LaciBa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 03. 02:06

idézet:
Ezt írta Naszta:
Nekem ez a probléma egybe van kötve egy olyannal, hogy a gép nem kapcsol ki. Leáll minden, majd újraindít...[/quote]

Az én gépem Win98 és XP alatt csinálta ezt, ha a modemet be vagy kikapcsoltam. Az újraindulás után, viszont szépen kikapcsolt. Win98 alatt viszont semmi probléma nem volt.
Modem: Külső Dialcom 56bps

#24 Felhasználó inaktív   LaciBa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2002. 12. 03. 02:08

Helyesbítés: Win2000 és XP alatt újraindult, Win98 alatt minden rendben.

#25 Felhasználó inaktív   PappG 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 14. 09:51

Sziasztok!

Tegnap este en is szembesultem ezzel az ujraindulos mokaval. eletemben nem hallottam meg hasonlorol sem.

Abit KT7-es alaplap egy Duron 1.3Ghz-s procival. A halokartya egy SMC1255TX.

Ejfel utan ugy ereztem, hogy ideje nyugovora ternem. Lekpcsolom a gepem, kimegyek a konyhaba, aztan hallom, hogy ez a szar rebootol. :eek: Godoltam, biztos rosszul allitottam le a Windows-t, es ujrainditast valaszotttam kikapcsolas helyett. Puff , kikapcsoltam ezutan. Ismet kimegyek a konyhaba, a gep ismet elindul. :eek: :eek: Hmmm, itt mar valami mas baj lesz. Belepek a BIOS-ba, es megnezem mire van allitva a WoL. Termeszetesen volt letiltva. :confused: Na mindegy, megint kikapcsolom.
Erre meg e kezem sincs idom elvenni a geptol, olyan gyorsan bekapcsolt.
Fogtam az UTP-t, es lehuztam a kartyarol. Vartam 5-10 percet, es a jelenseg megszunt... Ez azert nem nyugtatott meg, es kihuztam a tapcsatlakozot is a konnektorbol. Na most kapcsolj be, ha tudsz.

A tapom egyebkent mar lassan egy eves 300W-os Codegen tap, tehat nem tul oreg. Viszont a procim vadi uj. Kb. 2 napos. Eddig ilyet meg sosem tapasztaltam a regi procival, de nem lattam semmifele logikus kapcsolatot a procicsere es a bekapcsolgatas kozt.

A gepemre tegnap ra is ragasztottam a keljfeljancsi nevet. :)

Papp Gabor
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

#26 Felhasználó inaktív   gumidongo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 11:10

A problémám azóta megoldodott, szétment közbe az alaplap, garisan visszacserélték ugyan olyanra és azóta nem csinálja :D

#27 Felhasználó inaktív   ZoLLee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 22:45

idézet:
Ezt írta Naszta:
Nekem ez a probléma egybe van kötve egy olyannal, hogy a gép nem kapcsol ki. Leáll minden, majd újraindít...[/quote]

Nekem is volt olan hogy kikapcsoltam majd rá egyböl ujraindult. tulvoltak huzva a ramjaim :D
epox 8rda+ /rev 2, tbred B 1700+@2700+, whisperrock borda+ledes venti,samsung 2x512/400 5-2-2-2,sapphire radeon 9000pro vivo, IBM/Hitachi 60GB + Quantum 15GB vinyo, samsung CDRW, samsung DVD.

#28 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 14. 23:46

idézet:
Ezt írta PappG:
Sziasztok!

Tegnap este en is szembesultem ezzel az ujraindulos mokaval. eletemben nem hallottam meg hasonlorol sem.

Ejfel utan ugy ereztem, hogy ideje nyugovora ternem. Lekpcsolom a gepem, kimegyek a konyhaba, aztan hallom, hogy ez a szar rebootol. :eek: Godoltam, biztos rosszul allitottam le a Windows-t, es ujrainditast valaszotttam kikapcsolas helyett. Puff , kikapcsoltam ezutan. Ismet kimegyek a konyhaba, a gep ismet elindul. :eek: :eek: Hmmm, itt mar valami mas baj lesz. Belepek a BIOS-ba, es megnezem mire van allitva a WoL. Termeszetesen volt letiltva. :confused: Na mindegy, megint kikapcsolom.
Erre meg e kezem sincs idom elvenni a geptol, olyan gyorsan bekapcsolt.
Fogtam az UTP-t, es lehuztam a kartyarol. Vartam 5-10 percet, es a jelenseg megszunt... Ez azert nem nyugtatott meg, es kihuztam a tapcsatlakozot is a konnektorbol. Na most kapcsolj be, ha tudsz.

A tapom egyebkent mar lassan egy eves 300W-os Codegen tap, tehat nem tul oreg. Viszont a procim vadi uj. Kb. 2 napos. Eddig ilyet meg sosem tapasztaltam a regi procival, de nem lattam semmifele logikus kapcsolatot a procicsere es a bekapcsolgatas kozt.

A gepemre tegnap ra is ragasztottam a keljfeljancsi nevet. :)

Papp Gabor
[/quote]

Nézd meg a BIOS-ban mi van beállítva az "AC back funtion"-ra, mert ha ez nem alapból off, akkor minden esetleges valamilyen okból tápcsati lehúzás - visszadugás esetén automatice elindul a masina....tehát, ha vmi gáz van már a táppal és ilyet érez a deszka akkor bekapcs!
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#29 Felhasználó inaktív   ANTImatavFan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 00:53

Nagyon jo, hogy mostanaban kezdenek figyelni az emberek a tapokra. En csondben azert szeretnem megjegyezeni, hogy aki igazan nyugodt akar lenni, az markas tapja melle szerezzen be egy szunetmentest is...

#30 Felhasználó inaktív   tsabus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 11:23

Nekem pl. a földelés oldotta meg a problémámat, mikor ugyanígy szórakozott velem a gép. Nagyon tanulságos volt...
Lakótelepi szobákban nem volt földelés a konnektorban, de azért földelt aljzat volt berakva ! 2 hónapig próbálkoztam mindennel, mire nekiálltam szétszedni a csatlakozót a falban. Persze csak 2 vezeték volt... A bejárattól behóztam a szobába külön egy háromeres földelt vezetéket és azóta műkszik normálisan és nem ébredek éjszaka csipogásra !
Hát így jártam. Azt gondoltam, ha van egy szünetmentes, meg egy Enermax táp, akkor a hálózattal már nem szívhatok olyan nagyot. Pedig dehogynem... :mad:
Úgy még sohasem volt, hogy ne lett volna valahogy...

#31 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 12:39

idézet:
Ezt írta tsabus:
Nekem pl. a földelés oldotta meg a problémámat, mikor ugyanígy szórakozott velem a gép. Nagyon tanulságos volt...
Lakótelepi szobákban nem volt földelés a konnektorban, de azért földelt aljzat volt berakva ! 2 hónapig próbálkoztam mindennel, mire nekiálltam szétszedni a csatlakozót a falban. Persze csak 2 vezeték volt... A bejárattól behóztam a szobába külön egy háromeres földelt vezetéket és azóta műkszik normálisan és nem ébredek éjszaka csipogásra !
Hát így jártam. Azt gondoltam, ha van egy szünetmentes, meg egy Enermax táp, akkor a hálózattal már nem szívhatok olyan nagyot. Pedig dehogynem... :mad:
[/quote]

Na ez így erős...a földelésnek tudtommal zárlat esetén van szerepe..de lehet, hogy a zavarszűréshez is kell, de nehogy már annak hiányában elinduljon, ha rendben van minden.. :rolleyes: ellenőrizd le a masinád, hogy mi okozza a zárlatot illetve a feszültséget a sz.gép házon..nálam a UPC kábelének földelése okozott nem éppen test szerű állapotokat..kb. 40V egyenfesz volt rajta, ha jól emlékszem pl. a gázcsőhöz képest.
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#32 Felhasználó inaktív   tsabus 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 17:30

idézet:
Ezt írta Qpack:

...de nehogy már annak hiányában elinduljon, ha rendben van minden.. :rolleyes: ...
[/quote]

Lehet, hogy igazad van (nem értek hozzá), de azóta semmi problémám sincs a szerkezettel. Lehet, hogy statikus elektromosság volt ? Mindenesetre a gépbe a tápon kívül nem megy be semmi. Se antenna, se hálókábel - ergo ezekkel nem lehet baj... ;)
Ha valami zárlatos, az meg csak előjött volna az utóbbi 8 hónapban.
Úgy még sohasem volt, hogy ne lett volna valahogy...

#33 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 18:00

Nalam is hasonlo dolgokat produkal egy Abit NF7-S (nForce2) alaplap. A tap egy DTK 300W-os.

Ujraindulas meg csak 1.5x volt, de az hogy nem tudom kikapcsolni mar eleg sokszor elofordult. Ha leallitom a gepet akkor minden leall csak mennek a ventillatorok, meg vilagitanak a lampak stb. Beinditani ugyanugy a power gombal kell. Ilyenkor ha kihuzom a tapcsatit(nem kapcsolos) akkor leall(meg szep :)), de miutan viszadugom ujraindulnak a ventillatorok, de a gep nem, ahhoz meg kell nyomni a power gombot. Ha egyszer nem tudom leallitani akkor eleg sokaig csinalja ezt amig valami normalisan le nem allitja. (Multkor Linux-al sikerult)

Ujraindilas eddig egyszer miutan leaillitottam lealltak a ventillatorok majd 1-2mp es ujraindultak. A masik hajnali 6 ora korul tortent, miutan egesz este ki volt kapcsolva. De ebben nem vagyok biztos mert, elotte egy buliban eleg sokat ittunk es miutan almosan lefekuttem akkor vettem eszre hogy elindult :D

A BIOS beallitasokat majd otthon megnezem, meg a ramot is. A konnektor szerintem foldelt, de majd megkerdezem. Eleg sok dolog van bekotve a gepbe: TV antenna, koaxos LAN, kulso modem.

Udv.
ProTech

[ 2003. március 17.: ProTech szerkesztette a hozzászólást ]
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#34 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 21:11

Kiprobaltam par dolgot:

-A RAM-ot viszavettem a legszarabb kesleltetesre.
-Kihuztam minden kabelt a szamitogep hatuljabol, csak a tapot nem.
-A konektor foldelt, a hosszabbito nem biztos, ezert megprobaltam ugy, hogy a tapkabelt kozvetlenul a konektorba dugtam.
-BIOS-ban minden Wake on ... Disabled, es az AramElmegyUtanaMitCsinaljak is Power Off-on van.

Semmi valtozas.

Udv.
ProTech
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#35 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 23:23

idézet:
Ezt írta ANTImatavFan:
Nagyon jo, hogy mostanaban kezdenek figyelni az emberek a tapokra. En csondben azert szeretnem megjegyezeni, hogy aki igazan nyugodt akar lenni, az markas tapja melle szerezzen be egy szunetmentest is...[/quote]

Na ezt inkább hagyjuk ....nem attól jó a szünetmentes, mert jó, hanem ha olyat veszel ami már megvédi a gépet a fesz lókéstől villámlástól stb. az pedig nem átlag usernak való az ára miatt sem...egyébként szeretnék már látni egy olyan számítógépes alkatrész garancia jegyet, amiben az van írva, hogy csak túlfeszültségvédett rendszerben esetleg szünetmentes táppal együtt használható csak, mert különben ugrott a gari, ha meghal...aki ilyet be tud nekem mutatni, annak jár a KCS, de vagy 10X ..sőt még talán egy sör is :D
---Qpack---

#36 Felhasználó inaktív   PappG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 11:08

idézet:
Ezt írta Qpack:

Nézd meg a BIOS-ban mi van beállítva az "AC back funtion"-ra, mert ha ez nem alapból off, akkor minden esetleges valamilyen okból tápcsati lehúzás - visszadugás esetén automatice elindul a masina....tehát, ha vmi gáz van már a táppal és ilyet érez a deszka akkor bekapcs!
[/quote]

Termeszetesen az is tiltva volt, megis bekapcsolgatott. Ja es a konnektor is foldelt. Egy eve lettek ujrahuzva a kabelek.

#37 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 11:35

idézet:
Ezt írta PappG:
Sziasztok!

Papp Gabor
[/quote]
idézet:
Ezt írta PappG:

Termeszetesen az is tiltva volt, megis bekapcsolgatott. Ja es a konnektor is foldelt. Egy eve lettek ujrahuzva a kabelek.
[/quote]

A hálókártya típusa chellós netre utal ;).
Időnként rákeresnek a modemjükre, ami ezt a hatást éri el.
Mégiscsak meg kéne nézni alaposabban a WOL beállítást a biosban.
Esetleg ne higgyj a látszatnak, és próbáld átállítani ellenkező állapotra (szükség esetén vissza, ha nem történt változás).
Az elektronikus eszközöket szállítás közben érheti sztatikus feltöltődés, tehát beüzemelés előtt nem árt egy teljes reset. Sok "érdekes" hibától megkímélheted magad.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#38 Felhasználó inaktív   PappG 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 11:45

idézet:
Ezt írta csozsi:

A hálókártya típusa chellós netre utal ;).
Időnként rákeresnek a modemjükre, ami ezt a hatást éri el.
Mégiscsak meg kéne nézni alaposabban a WOL beállítást a biosban.
Esetleg ne higgyj a látszatnak, és próbáld átállítani ellenkező állapotra (szükség esetén vissza, ha nem történt változás).
Az elektronikus eszközöket szállítás közben érheti sztatikus feltöltődés, tehát beüzemelés előtt nem árt egy teljes reset. Sok "érdekes" hibától megkímélheted magad.
[/quote]
Mágus! Kitalaltad, hogy Chello! Én is rájuk gyanakodtam. Ezért is szűnt meg a hibajelenség, amikor lehúztam a hálókártyát. De mégegszer mondom WoL ki volt kapcsolva. :-) Ennyit a BIOS-ról. Megyek és mégkijjebb kapcsolom a WoL-t.

#39 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 18. 15:11

idézet:
Ezt írta PappG:

Mágus! Kitalaltad, hogy Chello! Én is rájuk gyanakodtam. Ezért is szűnt meg a hibajelenség, amikor lehúztam a hálókártyát. De mégegszer mondom WoL ki volt kapcsolva. :-) Ennyit a BIOS-ról. Megyek és mégkijjebb kapcsolom a WoL-t.
[/quote]

a WOL-hez tudtommal külön kábel kell, mert különben nem mükszik hiába állítod be a BIOS-ba! De azért próbáld ki vagy cseréld le a hálókártyát illetve, ha Ők adták akkor cserélted ki velük! ;)
---Qpack---

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó