idézet:
Ezt írta Adept:
Na gyerekek! Kaka van a buktában.
Kikötöttem a rackben lévő sivitó borzadájt, de most nagyon melegszik a benne lévő 120gb-s vinya. Kifejezetten forró...
Hogyan lehetne megoldani a hűtést? Hogy kössek vizet egy rackbe??
Valaki itt azt irta régebben hogy a vinyák hűtésénél nagy szerepet játszik az, hogy a ház elvezeti róla a hőt. De most itt a műanyag keret miatt ez nem történik meg...
Ötlet?[/quote]
Esetleg fém moblrák?
[url="http://"http://www.vipower.com/product/MobileRack/aluminum_mobile_rack/vp_410/vp_410.htm"]ITT[/url]
[ 2004. február 28.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ]
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2004. 02. 28. 21:09
Elküldve: 2004. 02. 28. 22:40
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Esetleg fém moblrák?
[url="http://"http://www.vipower.com/product/MobileRack/aluminum_mobile_rack/vp_410/vp_410.htm"]ITT[/url]
[ 2004. február 28.: Vizi naplopó szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Igen ez fincsike, csak kérdés hogy itthon mit kérnek érte, ha egyáltalán lehet kapni...
Valahogy egy fémlapot kellene applikálni rá, ami felveszi a hőt és átvezeti a házba...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 28. 22:48
Bár felette jobb lenne mert ott közvetlenül érné a levegő,csak akkor fedél nélkül kellene használni és fölé valami keretre rögtíteni a ventit.
Elküldve: 2004. 02. 28. 22:59
idézet:
Ezt írta Vizi naplopó:
Akkor esetleg ha van helyed a mobilrák alatt, kivágod és egy 8cm-es ventivel alacsony fordulaton átszellőzteted.
Bár felette jobb lenne mert ott közvetlenül érné a levegő,csak akkor fedél nélkül kellene használni és fölé valami keretre rögtíteni a ventit.[/quote]
Asszem hagyom a racket a fenébe. Átteszem stabilba és akkor nem melegszik...
Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re
Elküldve: 2004. 02. 29. 11:34
valami alacsony régi hűtőbordát rá. Asszem régi proci-borda vagy gpu bordát tett a vinyó tetejére, a nagy sima fém felületre....
Elküldve: 2004. 02. 29. 12:10
rajta (alatta). Csak még azt nem tudom hogy "ragasszam" rá a winyára a bordát...
Elküldve: 2004. 02. 29. 22:01
[url="http://"http://www.pixel.hu/ptermekek.php?sub=24"]ezüstös ragasztó[/url]
sok sikert
Elküldve: 2004. 03. 01. 12:17
idézet:
Ezt írta sityak:
Én beleraktam a tápba a relét és kivezettem belőle egy tápkábelt
![]()
a szivattyú csatlakozója meg értelem szerüen egy lengő táp
![]()
Üdv.[/quote]
ugyes megoldas!![]()
Elküldve: 2004. 03. 01. 12:21
idézet:
Ezt írta Hank:
ps: azt pedig megoszthatnad velunk, hogyan merted le a maghomersekletet.
Igen ez egy fogoós kérdés!Elsőnek,még valamikor az előző fórumreinkarnációkban olvastam hogy a blokk és a CPU hőmérséklet között kb 4-5 fok különbség van,de én kicsit továbbmentem.Több gépben volt már a hűtőn,mindegyik blokk-CPU hőfok különbség hasonlő értékeket adott.Igazad van hogy amit a bios mutat az nem nagyon valóságos,de a külföldi oldalak is csak ugyanígy tudják mérni a hőfokokat...Igazi megoldás lenne,ha egy hőérzékelő termisztort a mag fölé raknák,vagy a blokkba úgy fúrnám hogy fölötte legyen.Ha lesz időm meg is csinálom.
Üdv
Hank[/quote]
kicsit egyszerubb megoldas lenne a magban levo homerot leolvasniminden ma kaphato prociban ottvan... kar hogy csak a leeges elleni vedelemre hasznaljak. az egyeb "magmeresi" modszerek inkabb a befolyasolhatosaguk miatt alkalmatlanok a meresre (ill ahany konfig annyi homerseklet).
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:43
Ismerkedem a vízhűtéssel FluID jóvoltából, de nekem ez a 8/12-es cristallo cső + bosch rexroth 12-es bedugós csatlakozó nem tűnik túl biztonságos dolognak. Az asztalomon járattam a korábban már megvett radiátort és pumpát (hogy nem ereszt-e a radi) és az ott 1 hétig használt cső egyszerűen kicsúszik a csatlakozóból. Ha az új még fel nem használt csövet beledugom az oké, de félek hogy pár nap használat után kinyomná a víz a csövet a csatiból.
Elküldve: 2004. 03. 01. 19:49
idézet:
Ezt írta dimanche:
Sziasztok!
Ismerkedem a vízhűtéssel FluID jóvoltából, de nekem ez a 8/12-es cristallo cső + bosch rexroth 12-es bedugós csatlakozó nem tűnik túl biztonságos dolognak. Az asztalomon járattam a korábban már megvett radiátort és pumpát (hogy nem ereszt-e a radi) és az ott 1 hétig használt cső egyszerűen kicsúszik a csatlakozóból. Ha az új még fel nem használt csövet beledugom az oké, de félek hogy pár nap használat után kinyomná a víz a csövet a csatiból.[/quote]
Ahogy írtad is: bosch rexroth csatlakozód van-->akkor bosch rexroth csövet kell használni.
u.i.: azt nem mondom, hogy az vízhűtéshez jó is...(hajlékonyság)
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 01. 20:51
idézet:
Ezt írta bicska:
Ahogy írtad is: bosch rexroth csatlakozód van-->akkor bosch rexroth csövet kell használni.
Bicska[/quote]
Milyen csatlakozót ajánlasz a fenti csőhöz?
Elküldve: 2004. 03. 01. 21:09
idézet:
Ezt írta dimanche:
Milyen csatlakozót ajánlasz a fenti csőhöz?[/quote]
Sajnos nem vágom, hogy milyen az a "cristallo" cső..
Bicska
Elküldve: 2004. 03. 02. 00:16
idézet:
Ezt írta arn:
kicsit egyszerubb megoldas lenne a magban levo homerot leolvasniminden ma kaphato prociban ottvan... kar hogy csak a leeges elleni vedelemre hasznaljak....[/quote]
Nem.
A Chaintech NForce2-es lapok biztosan a maghőmérsékletet mérik - és ki is olvashatóak az értékek.Tehát nem csak a leégés elleni védelemre szolgál.
Megjegyzem az Abit NF7 lapok eme hiányossága számomra érthetelen.![]()
Elküldve: 2004. 03. 02. 12:25
idézet:
Ezt írta bicska:
Bicska[/quote]
Jomagam is erősen megszoptam ezekkel a csatlakozokkal. Maradok a ragasztásnál...
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:19
idézet:
Ezt írta bicska:
Bicska[/quote]
pontosabban nem jo... illetve toldocsatikat kell hasznalni. azt meg nem kell ecsetelni, hogy mennyivel noveli meg a rendszer arat egy ilyen muvelet
valogatni kell a csoveket.
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:21
idézet:
Ezt írta Etele:
Nem.
A Chaintech NForce2-es lapok biztosan a maghőmérsékletet mérik - és ki is olvashatóak az értékek.Tehát nem csak a leégés elleni védelemre szolgál.
Megjegyzem az Abit NF7 lapok eme hiányossága számomra érthetelen.[/quote]
errol tudok, de tudtommal ez az egyetlen pozitiv kivetel az nforce2es alaplapoknal.
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:22
Elküldve: 2004. 03. 03. 10:24
idézet:
Ezt írta Adept:
Jomagam is erősen megszoptam ezekkel a csatlakozokkal. Maradok a ragasztásnál...[/quote]
azt mar megbeszeltuk, hogy rosszul valasztottal. val ott alkalmas csatlakozo, csak keresni kell![]()

Súgó
A téma zárva.