Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 25., kedd - 20:41
De ha natúrt veszel, néhány dolgot nem árt betartani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A legfontosabb: Az alu radiátort el kell szigetelni a gép testelésétől!!!!!!
A miértről: Ha a rezet és az alut összekötöd, (pl a gép házán keresztül fémes kapcsolatba kerülnek) és a másik oldaluk elektrolittal érintkezik (hűtő folyadék) akkor az eltérő elektron potenciál miatt a hűtőfolyadékon (elektrolit) keresztül elektromos áram fog megindulni, ami anyagvándorláshoz vezet, ezért kilyukadhat a radiátor.
Viszont a problémát az elektromos szigetelésnek nevezett egyszerű trükkel ki lehet kerülni!!!!!
Tehát meg kell oldani, hogy a réz blokk, és az egyéb rézből készült alkatrészek az alu radiátorral ne kerülhessenek fémes kapcsolatba.
És ez segít?? Mivel a radiátor szigetelésével megszakítottuk azt az elektromos áramkört amit a réz blokk, az elektrolit (hűtő folyadék), és az alu radi alkotott, nem tud megindulni az a káros áram ami kilyukaszthatja, a radiátort... ( de mintha ezt már leírtam volna......

Magyarul, vagy eloxált (balfékeknek, akik nem tudnak szigetelést csinálni, pl.: én), vagy szigetelni ügyesen...
Azt hiszem hogy az eloxált lesz, mert bár csóró vagyok, de több pénzem van, mint ismeretem ilyen témában!