HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4251 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 28. 23:32

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 21:45

A gumira figyelj oda, mert egy idő után elérik, és egy ragacsos masszává válik.

Úgyérted a meleg miatt? Mert echte direkte olyat vettem amiben 1-2 évig a nap sem tesz kárt. Vagy a munkától lesz olyan?
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4252 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 00:34

Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 21:49

Sándor!
Ezen a címen  egy pár kép látható a vizes tápomról! Most elutazom, de egy hét mulva szivesen segítek ha kell!

Köszi, de hétfőn már szeretném beépíteni a gépbe a benedvesített tápot..  :cool:

Az első képeket a képtár tápegység szekciójában találjátok, a tervezési állapotról, meg a nyers tranyó és dióda tartó ''hídról''

Azért egy képet belinkelek, csak hogy legyen némi fogalmatok az elképzelésemről......

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#4253 Felhasználó inaktív   UnConnecteD 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 00:47

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 0:34

Azért egy képet belinkelek, csak hogy legyen némi fogalmatok az elképzelésemről......

csak ovatosan  :eek:

free : akkor a munkahelyrol voltam

#4254 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 01:05

Idézet: UnConnecteD - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 1:47

csak ovatosan  :eek:

free : akkor a munkahelyrol voltam

mert???? :think:
nem lesz itt semmi gond.... :D  :cool:

#4255 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:01

egy kulso tulfeszvedovel azert kinald meg a rendszert :)

biztos ami biztos...

#4256 Felhasználó inaktív   isamisa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 29. 11:51

Sziasztok!!!

Ahogy régebben írtam nekem is hangosan csörgöt a pumpám de rájöttem hogy mi a baja.
Öresen járatva csak egy kis enyhe zizegés hallatszott de szinte alig.
Összerakva pedig úgy csörgött az egész mint egy 6000-ren járatott venti!!!

Egyszerüen kicsi volt a csatlakozó keresztmetszete és ezért erölködött a pumpa. Most raktam a rendszerbe nagyobbb csonkokat és már semmi baja nincsen. modjuk a levegö miatt is elég sokáig zöröghet, úgyhogy tényleg nem árt átrázogatni a pumpát.

Ja és Hydor L20-as a pumpa és nics alatta semmi szivacs és semmit sem lehet hallani csak a tápom 12 centis ventijét de az sem hangos. Most nagyon meg vagyok elégedve a rendszerem csendességével és elég jól hüt is: 2200+ athlon 2700+-on járatva 35 fokos

Hali Isa

Ja sándor: Nagyon jó kis rendszert raktál össze!!! Nekem is legalul van a tartályom(Igaz most csak egy kólás üveg de ez is megteszi valami igényesebb megoldásig!)
ASUS A7V880 KT880, AMD 3000+ Barton@3300+, 1024Mb Samsung , Homme made vízhűtés,MSI Ati Radeon x1950Pro AGP 256Mb , Seegate Baracuda 80G HDD,LG CDRW, LG H22L Light Sribe DVD-RAM, Creative SB Live!, FSP Bluestorm 350Watt

#4257 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:00

A héten vettem két Glacialtech Silentblade ventilátort. Egy 8 centiset a tápba szereltem be, egy 12-eset pedig a vincseszterem fölé.

A 12 cm-es ventilátornak rövid volt a vezetéke 2 centivel, így azt középen elvágtam és megtoldottam. Három vezetéket kellett meghosszabbítani: 12volt, föld, szenzor.

A ventilátor működik, de az alaplapom nem kap visszajelzést a fordulatszámot illetően. A sebességet alaplapi bioszból tudom csak szabályozni.

Arra gondoltam, hogy azért nem juthat el a ventiből a "szenzor jel" az alaplapra, mert túl hosszú lett a vezeték. Ezért egyre rövidebb és rövidebb toldásokkal próbálkoztam. Végül már csak a gyári vezetékeket forrasztottam össze. De még így sem működik az a szenzor.

Azt, hogy a ventilátor visszajelzése eredetileg - a vezeték elvágása előtt - működött-e nem tudom, nem figyeltem meg.

Nincs valami ötletetek, hogy mi lehet a gond? Miért nem működik rendesen? Az lehet a baj, hogy a vezeték középen forrasztva van?

Garanciális cseréről ugye már ne is álmodjak?

#4258 Felhasználó inaktív   Putt Putt 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 12:25

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 28., péntek - 23:32

Úgyérted a meleg miatt? Mert echte direkte olyat vettem amiben 1-2 évig a nap sem tesz kárt. Vagy a munkától lesz olyan?

Nem.

Szerintem ne a meleg csinálja ki.

Én is olyat vettem, ami elvileg (más alkalmazási területen) évekig bírja, még a mosást is beleértve, mégis kb fél év alatt tönkrement.

A változás jószerével egy két hét alatt lezajlott.  :eek:

#4259 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:02

Idézet: Putt Putt - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:25

Nem.

Szerintem ne a meleg csinálja ki.

Én is olyat vettem, ami elvileg (más alkalmazási területen) évekig bírja, még a mosást is beleértve, mégis kb fél év alatt tönkrement.

A változás jószerével egy két hét alatt lezajlott.  :eek:

Értem. Akkor aszem elég rendszeresen ellenőrizni fogom az első időkben, aztán ha nem válik be akkor keresek másfajta gumit. kösz a tippet!  :up:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#4260 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:11

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:00

A héten vettem két Glacialtech Silentblade ventilátort. Egy 8 centiset a tápba szereltem be, egy 12-eset pedig a vincseszterem fölé.

Csak hogy tudd: silentblade 1-2 hónapig halk csak :down:
Sokkal jobb megoldás egy Zalman 8cm-es 6V-on(adnak is hozzá feszcsökkentőt), mert az 1 évet tuti kibír(nekem azóta mennek). Ja, és még olcsóbb is ;)

#4261 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:25

Idézet: arn - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 12:01

egy kulso tulfeszvedovel azert kinald meg a rendszert :)

biztos ami biztos...

Kb másfél éve rajta van, de azért köszi az aggódást! :)  :respect:

#4262 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 13:38

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:11

Sokkal jobb megoldás egy Zalman 8cm-es 6V-on(adnak is hozzá feszcsökkentőt), mert az 1 évet tuti kibír(nekem azóta mennek). Ja, és még olcsóbb is ;)

Pedig ezeket a ventiket sokan dícsérték és ajánlották.

A 12-es amúgy elég halk. De a tápban lévő 8-as már hangos, hiába járatom 35-45%-on.

Nagyon gondolkozom azon, hogy én is átalakítsam a tápomat vízhűtésűre.

#4263 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 14:27

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 13:11

ezt sajnos nem tudom megerősíteni...nekem a silent blade sokkal hallkabb még most is -pedig már több mint 2 hónapja használom- mint az átalakítóval járatott zalman...nyugodtan gyere fel és hallgasd meg ha gondolod :DDD

#4264 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 15:36

Idézet: ABnormal - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 15:27

ezt sajnos nem tudom megerősíteni...nekem a silent blade sokkal hallkabb még most is -pedig már több mint 2 hónapja használom- mint az átalakítóval járatott zalman...nyugodtan gyere fel és hallgasd meg ha gondolod :DDD

Lóriéi meg 1 hónap után meghaltak. illetve zajosak lettek. persze neki nincsenek wd winyói amik elnyomják... :D

#4265 Felhasználó inaktív   ABnormal 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 18:46

Idézet: freeone - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 15:36

Lóriéi meg 1 hónap után meghaltak. illetve zajosak lettek. persze neki nincsenek wd winyói amik elnyomják... :D

WD winyó kapcsán ugye nem rám gondolsz? :) mert nekem nincsenek olyanok...

#4266 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 13:13

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 29., szombat - 14:38

A 12-es amúgy elég halk. De a tápban lévő 8-as már hangos, hiába járatom 35-45%-on.

legtobbszor nem a venti hangos, hanem a tap kialakitasa nem szerencses (az generalja a zajt - mert lefolyt stb).

#4267 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:24

De az az érdekes, hogy a tápon én már ezelőtt is elvégeztem bizonyos átalakításokat a zaj csökkentése érdekében. Elrendeztem benne a kábeleket és eltávolítottam - közvetlenül a ventilátor előtt lévő - lyukas lemezt. A venti már eredetileg is 6 voltot kapott, így ezzel nem kellett foglalkozni. Ebben a tápban az előző Evercool venti lényegesen halkabb volt, mint a mostani SilentBlade. Pedig az előző ventilátor már öt éves, igaz ebből csak kb. egy évig üzemelt.

Most azon töprengek, vajon rákössem a SilentBlade ventit is a fix 6 voltra? Most ugye ezzel a ventivel is az alaplapra csatlakozok. Vagy egyszerűen csak tegyem vissza a régit? Hm.

Igazából nem sok kedvem van megint kiszedni a tápot a helyéről, azán vissza... Főleg úgy, hogy nem vagyok megelégedve az eredménnyel.

Én teljes mértékben elhittem azokat az állításokat, hogy ezek a ventik (értsd: átlagnál jobb) alacsony fordulatszámon járatva hangtalanok. Sokan írtátok, hogy csak 20 meg 30 centiről hallani őket. Hát én még 10 méterről is hallom az enyémet.

#4268 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 14:41

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. jan. 31., hétfő - 15:24

De az az érdekes, hogy a tápon én már ezelőtt is elvégeztem bizonyos átalakításokat a zaj csökkentése érdekében. Elrendeztem benne a kábeleket és eltávolítottam - közvetlenül a ventilátor előtt lévő - lyukas lemezt. A venti már eredetileg is 6 voltot kapott, így ezzel nem kellett foglalkozni. Ebben a tápban az előző Evercool venti lényegesen halkabb volt, mint a mostani SilentBlade. Pedig az előző ventilátor már öt éves, igaz ebből csak kb. egy évig üzemelt.

Most azon töprengek, vajon rákössem a SilentBlade ventit is a fix 6 voltra? Most ugye ezzel a ventivel is az alaplapra csatlakozok. Vagy egyszerűen csak tegyem vissza a régit? Hm.

Igazából nem sok kedvem van megint kiszedni a tápot a helyéről, azán vissza... Főleg úgy, hogy nem vagyok megelégedve az eredménnyel.

Én teljes mértékben elhittem azokat az állításokat, hogy ezek a ventik (értsd: átlagnál jobb) alacsony fordulatszámon járatva hangtalanok. Sokan írtátok, hogy csak 20 meg 30 centiről hallani őket. Hát én még 10 méterről is hallom az enyémet.

Én is kellemetlenül csalódtam a SB-ben- Az enyémnek ha leszabályozom, akkor a beszerelve hallom, hogy csapágyhangja van. Kiszerelve nem.

Szerkesztette: Lojá 2005. 01. 31. 14:54 -kor

#4269 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 01. 31. 19:08

Nah akkor a szemelyeskedest maganban keretik folytatni. Ismet ritkitottam.

Szerencsetek, hogy nem WiZARD ert ide hamarabb, o nem meri olyan szuken a figyelmezteteseket, mint en ;)

Szerkesztette: HookR 2005. 01. 31. 19:11 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#4270 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 31. 19:10

Üdv minden aqafannak!!! :)

Nos alább beböktem a hétvége eredményét! :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Ha minden jól megy, holnap berhelem rá a félvezetőket, majd meglököm a szigetelést 1KV-al, oszt az majd kideríti hogy szigetel-e a szigetelés???  :p

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 212
  • 213
  • 214
  • 215
  • 216
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.