HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#4321 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 03. 22:23

Szegény ember vízzel főz :)
Csak egy bökkenő van az ohmérővel.Próbáld kimérni úgy az ellenállás valós értékét,hogy közben benne van egy kapcsolásban.Tudom hogy kilehet szedni és úgy mérni az értéket,csak jobb ha elmondom nehogy félrevezessünk valakit.Egyszó mint száz TESSÉK KIVENNI AZ ALKATRÉSZT ÉS ÚGY MÉRNI AZ ELLENÁLLÁSÁT!
Hank

#4322 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 22:30

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 23:23

...

Ha az egyik felet kiforrasztod, a masikat nem, akkor nincs ami leso:nto:lje, es nincs az, hogy "jaj, veletlenul osszekevertem oket". A szakadas mero meg nagyon jol jon amikor le kell ellenorizni a diodak, FET-ek megfelelo szigeteltseget. De gyakorlatilag erre is jo egy sima Ohm mero.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4323 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 14:15

Igazad van,mi értünk hozzá,de ők nem.
Sokszor a számunkra érthető és egyszerű dolgok triviálisak,de hozzánem értő embernek nem.Sokszor praktikusabb és biztonság miatt célszerű többet fáradozni,hogy kisebb legyen a hibalehetőség.
Valamire adó barkácsembernek valóban nem árt egy tesco-s multiméter,nem drága és egyszerübb mérésekre bőven elég.
Hank

#4324 Felhasználó inaktív   Bali® 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 19:09

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 22:37

Hidd el, hogy a maros es a tarcsamaro a Te baratod!

Az lehet, de az nincs nekem és nem ismerek senkit, akinek lenne!
Na mindegy!

#4325 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 19:24

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 3., csütörtök - 21:54

Üdv mindenkinek!

egyszerübb egy jó minőségű ventit venni és kész.

Ezt hiába írod mindenkinek, ha senki nem akarja felfogni.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#4326 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 20:48

Üdv!
Emberek más és más dolgokat tartanak fontosnak.Tiszteletben tartom saját elképzelésüket,ha valaki szeretne vízhűtést tápjába,szive joga :respect: .De megkíméli magát sok hibaforrástól és anyagi ráfordítástól ha jó ventit szerez be és 12cm-es tápot használ.Mostani Coolink tápom(12cm-es),olyan halk hogy el is felejtettem a vizestáp gondolatát.Érthető ez az álláspont,hogy egy noname tápot vizessé alakítsuk,hangos rengeteg hőt ad le,mert pocsék hatásfokú,stb.
Hank

#4327 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:01

En azt velem felfedezni, hogy sok esetben nem az esszeruseg dominal. Neki van, nekem is kell. Azt is lehet vizzel huteni, akkor miert ne. Persze tisztelet a kivetelnek.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#4328 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 10:45

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 20:48

ha jó ventit szerez be és 12cm-es tápot használ

Valahol mar egyszer leirtam, hogy a 12cm-es ventilatorral szerelt tapok a torony hazakban nem igazan hatekonyak. A haz kozepen vegigfuto merevites a tap alatt a ventilator legalabb 90%-at eltakarja.

#4329 Felhasználó inaktív   Lojá 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:04

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:45

Valahol mar egyszer leirtam, hogy a 12cm-es ventilatorral szerelt tapok a torony hazakban nem igazan hatekonyak. A haz kozepen vegigfuto merevites a tap alatt a ventilator legalabb 90%-at eltakarja.

Így igaz. Egyébként meg meg kell nézni márkásabb tápok tesztjeit. A 120mm-es ventivel szerelt tápok max. eleinte halkabbak. Elkezd kattogós hangjuk lenni. A legcsöndesebb megoldások az 1 agy 2 80mm-es ventivel szerelt darabok.

#4330 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 11:43

Lehet hogy sok házban eltakarja a venti helyét a keresztmerevítés 12cm-es tápnál,az én házamba viszont nem :D (jó őreg acorp szerver ház).Nem ismerem az összes ház lelki világát,ezt mindenki jobban tudja maga.De abban egyetértek,hogy sokan kivagyokiság miatt raknak játék vízhűtést a gépükbe,mert most ez a trendi.A fórum látogatói többséségben nem az önmutogatás céljából csinálnak vízhűtést,inkább szükségük van rá,mert elegük lett a zúgó PC-ktől.
Hank

UI:De ha valaki vizet akar a gépébe inkább támogatom,mint elhajtom melegebb...

#4331 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 14:10

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 11:43

...

A zugo hutoket ma mar nem csak vizhutessel lehet levaltani. Nem is a forumozok koreben veszem eszre ezeket a dolgokat, hanem a mindennapokban. Rengetegen ahogy mondtad, a trendi dolgokat igenylik, szinte csolatok. Ha meg mersz emliteni egy masik, sokkal koltseghatekonyabb alternativat, akkor aztan borul a bili. Nem vagyok en se a vizhutes ellensege, csak...

#4332 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 20:08

Adok még egy esélyt a ventilátoroknak.

Vagy - kipróbálok egy újabb 80-as ventit;
        - rászerelem a tápra a 120-as SilentBlade-et;
        - veszek egy új 120-as ventivel szerelt tápot;
        - veszek egy dupla ventivel szerelt tápot;

#4333 Felhasználó inaktív   ByB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 05. 20:48

Helllo!

Érdeklődnék, hogy mi a leghúzósabb konfig amit elvisz ez a rendszer? Nekem leginkább a csönd számít, nem is a legnagyobb hideg! P4 3.0@3.6 Asus X800Pro@XT-PE? :rolleyes:

üdv
BBence

ui.: Még egy kérdés merült fel bennem: mennyire lehet távol rakni a tornyot a háztól, értem ezalatt ,hogy mit bír el a pumpa? Mert a szombámnak van olyan pontja ami hűvösebb, mint a gép környéke!!!

ui2.: Valami más komplett passzív vízhűtési ötlet? :think:
''Az élet nem az, amit az ember átélt. Hanem amire emlékszik és ahogyan emlékszik, amikor el akarja mesélni.''

#4334 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 20:53

Idézet: ByB - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 20:48

...

Ugyan pontosan nem derul ki, hogy melyik rendszerre utal a kerdesed, de gyanitom a "torony" emlitesebol, hogy egy zalman resolator, komplett vizhutesrol lesz szo. Erdemben nem tudok tobbet hozzaszolni, de talan a tobbiek megertik, hogy mirol is van szo.

#4335 Felhasználó inaktív   ByB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 21:00

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 21:53

Ugyan pontosan nem derul ki, hogy melyik rendszerre utal a kerdesed, de gyanitom a "torony" emlitesebol, hogy egy zalman resolator, komplett vizhutesrol lesz szo. Erdemben nem tudok tobbet hozzaszolni, de talan a tobbiek megertik, hogy mirol is van szo.

Okke, agyam szita, mert Ph!-ről copy-ztam át a hozzászólásom és ott a Reserator topicba írtam! De gratulálok, én rá nem jöttem volna a saját hozzászólásomból, hogy miről beszélek!!! :D A Reserator-ra gondoltam...
''Az élet nem az, amit az ember átélt. Hanem amire emlékszik és ahogyan emlékszik, amikor el akarja mesélni.''

#4336 Felhasználó inaktív   Hank 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 21:18

Idézet: ByB - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 21:00

Okke, agyam szita, mert Ph!-ről copy-ztam át a hozzászólásom és ott a Reserator topicba írtam! De gratulálok, én rá nem jöttem volna a saját hozzászólásomból, hogy miről beszélek!!! :D A Reserator-ra gondoltam...

Üdv!
Kérdésedre a válasz,viszonylag jól bírják a pumpák a hosszabb csőhosszt,inkább a magasságot nem.Van egy fórumtárs,aki egy L20-al a másik fűtetlen szobába rakta át a radiátort,kb 5 méter volt.
Ha még nincs radiátorod és olcsóbban megakarnád úszni a full passzív vízhűtést,lehet hogy van alternatíva.Írj privit!
Hank

#4337 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 21:36

Én tettem másik szobába a radiátoromat.

Hank csőhosszal illetve magassággal kapcsolatos megjegyzését csak erősíteni tudom. Viszont használj nagyobb keresztmetszetű vezetéket, hogy a pumpának könnyebb legyen keringetnie a hűtőfolyadékot. Ezáltal nagyobb mennyiséget fog belőle megforgatni, ami akár fokokban is kifejezésre juthat a végeredményt illetően.

#4338 Felhasználó inaktív   ByB 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 02. 05. 23:30

Idézet: <Euro> - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 22:36

Én tettem másik szobába a radiátoromat.

Hank csőhosszal illetve magassággal kapcsolatos megjegyzését csak erősíteni tudom. Viszont használj nagyobb keresztmetszetű vezetéket, hogy a pumpának könnyebb legyen keringetnie a hűtőfolyadékot. Ezáltal nagyobb mennyiséget fog belőle megforgatni, ami akár fokokban is kifejezésre juthat a végeredményt illetően.

És szerinted így képes lesz hűteni a rendszert: 3.0@3.6 + X800Pro@XT-PE? A nagyobb átmérőjű mit jelent, hány milliset? Gondolom, akkor nincs para a hűtőblokk kontra cső találkozásnál, hogy nem az eredeti az átmérő!?

THX the info
BBence

#4339 Felhasználó inaktív   Sándor -P20- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 00:13

Idézet: Hank - Dátum: 2005. febr. 5., szombat - 22:18

Ha még nincs radiátorod és olcsóbban megakarnád úszni a full passzív vízhűtést,lehet hogy van alternatíva.Írj privit!
Hank

Cső mindenkinek...

Nos ebbe a témába én is beleköhögnék.....  :D
Mivel ez az alternatív, olcsóbb megoldás a passzív hűtésre igencsak érdekelne engem is.....
Tehát a választ ha lehet a csatira kérném, esetleg privibe, de szerintem bőven belefér a vízhűtés témába........ :rolleyes:  :D  :cool:

#4340 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 06. 08:51

Idézet: Sándor -P20- - Dátum: 2005. febr. 6., vasárnap - 0:13

Cső mindenkinek...

Nos ebbe a témába én is beleköhögnék.....  :D
Mivel ez az alternatív, olcsóbb megoldás a passzív hűtésre igencsak érdekelne engem is.....
Tehát a választ ha lehet a csatira kérném, esetleg privibe, de szerintem bőven belefér a vízhűtés témába........ :rolleyes:  :D  :cool:

Valószínűleg peltier-es visszahűtésről van szó. Én is kíváncsi lennék azért.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 215
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.