Szerkesztette: t-shirt 2005. 02. 15. 12:59 -kor
Vízhűtés és rejtelmei # V.
Elküldve: 2005. 02. 15. 13:15
Idézet: bim - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 21:04

hát mit mondjak?

ezeket a blokkokat te martad?v. ugy csináltattad?
thx

a legyartas kivetelevel mindent magam csinaltam (teszt, terv, stb). illetve a haznal a gyartast is reszben - ami egy lakotelepi lakasban kivitelezheto.
Elküldve: 2005. 02. 15. 13:18
Idézet: DrHIL - Dátum: 2005. febr. 14., hétfő - 19:42
Csak egyetlen mondat, vagy szóban győzetek már meg, hogy mi lenne az előnye a heatpipes-vizes combonak a sima vízhűtéssel szemben :confused:
az, hogy a heatpipenal nincs jobb a ho szetoszlatasahoz. pl egy tombbol allo heatpipehengerre (mint a coolink bat hutoje) sokkal nagyobb feluleten, fuggoleges kiterjedesben is ki lehet terjeszteni a viz hatasat pagodaval. ez egy szimpla reztombnel alig ervenyesul.
Elküldve: 2005. 02. 15. 13:18
Idézet: t-shirt - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 13:58
Kihez szól a kérdés?
Elküldve: 2005. 02. 15. 13:29
Idézet
BIM-nek szólt csak rosszúl szerkesztettem a hsz-t
Szerkesztette: t-shirt 2005. 02. 15. 13:29 -kor
Elküldve: 2005. 02. 15. 13:31
Idézet: t-shirt - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:29
Akkor jó. Ha nekem szólt volna, akkor modanám, hogy rohadt jó. Én vok OC!

Szerkesztette: Lojá 2005. 02. 15. 13:37 -kor
Elküldve: 2005. 02. 15. 13:44
Idézet: t-shirt - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:29
nekem nagyon tetszik!megmondom őszintén én nem nagyon adok a külsőre,csak a célszerűség és teljesitmény érdekel .de ami szép az szép

arn blokkjai is nagyon tetszenek

árulja mike az egyik tipust és lehet hogy majd ha lesz pénzem magamhoz veszem a blokkot de egyenlőre a radit is épphogy ki tudtam nyögni.
Elküldve: 2005. 02. 15. 14:02
Idézet: Bearnie - A Neandervölgyi - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:40
Egy kis Segítségre lenne szükségem.
Olyan vízhűtést keresek, ami le tudja hűteni a következő konfigot:
Epox 8RDA3+ NB-je
AMD 2500+ Barton @ 3200+
Abit RX800 Pro GPU, esetleg memóriái
Ami fontos lenne, hogy ha lehet, ne legyen benne venti, mert most 9 van a házban (Casetek CK-1016B) és hordozható legyen (Lan miatt).
Esetleg van-e ötletetek egy Chieftech táp bekapcsolására a víz rendszerbe?
Sokat olvastam a topicot, de mindenki mást mond. :confused:
Nekem két dologra kéne:

Legyen csendben (0,5 m-re van tőle a fejem mikor alszok.)

Legyen mobilis. (El lehessen vele menni lanra.)
Köszönöm.

hmmmmmmmmmmm a lecke fel van adva
a baj az hogy ennyi szempontnak nem lehet maradéktalanul megfelelni, erre nekem is rá kellett jönnöm, mert nem lehet egyszerre csendes, túlhúzásnak kedvező, mobilis és olcsó is
na én pl. a hűtőrendszeremet aminek megvalósítása még folyamatban van (pénz kéne ami csak nyáron lesz addig csak shaftingggg)
innen hasznos alkatrészeket nézhetsz meg relatív nem drágán csak hungaryba nem kűddenek csomit
[URL=http://www.caseking.de]

amúgy a helyedben kivenném a ventiket csak egy 12-eset az előlapba, egy 8as hátul és a hűtőbordán
2x12 villágítos fordulatszámszabályzós

és valami normálisan mart blokkk
fontos az x800on full legyen a blokk (ramot is hűtse)
én speciel egy kivénhedt spire alublokkot tervezek benyomni egy plexiházba hogy oldaltól áramoljon be a víz a blokkba két kékleddel

ennyi lehet a többieknekis kommentelni
ja ui a zalmann istenített hűtőtowerjét felejcsed el mert 1 nagy xar!!!!! ahhoz képest mennit istenítik

Elküldve: 2005. 02. 15. 14:11
Idézet: Lojá - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 12:31

Azt mindjárt gondoltam hogy neked tetszik

Elküldve: 2005. 02. 15. 15:35
Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:02
a baj az hogy ennyi szempontnak nem lehet maradéktalanul megfelelni, erre nekem is rá kellett jönnöm, mert nem lehet egyszerre csendes, túlhúzásnak kedvező, mobilis és olcsó is
na én pl. a hűtőrendszeremet aminek megvalósítása még folyamatban van (pénz kéne ami csak nyáron lesz addig csak shaftingggg)
innen hasznos alkatrészeket nézhetsz meg relatív nem drágán csak hungaryba nem kűddenek csomit

amúgy a helyedben kivenném a ventiket csak egy 12-eset az előlapba, egy 8as hátul és a hűtőbordán

én speciel egy kivénhedt spire alublokkot tervezek benyomni egy plexiházba hogy oldaltól áramoljon be a víz a blokkba két kékleddel

ja ui a zalmann istenített hűtőtowerjét felejcsed el mert 1 nagy xar!!!!! ahhoz képest mennit istenítik

én a zalman nagy szarságára reagálnék.
szerintem annyira nem szar,igaz nem is a legjobb

nekem 2 van belőle és onnan tudom

Elküldve: 2005. 02. 15. 16:01
Idézet: sityak - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 12:54

Kikerestem neked a tesztet:

Csak 1mm-es a cső, 0.5 mm-t bele lehet esztergálni az megdobja azért a felületet.
Teljes csőhosszban ez már elég nagy (mondjok csak fele a hasznos), legtöbb top vízhűtöblokknak ekkora sincs. És a párolgás-kicsapódás effektus miatt szinte a teljes magasság a mag fölöttinek tekinthető.

Keress egy esztergást csináltasd meg(ezért nem kérhet sokat), ha mégis kicsi lenne a felület, akkor utólag még tudsz rá rézlemezekből kivágott körcikk lamellákat forrasztani.
Elküldve: 2005. 02. 15. 16:06
Idézet: xxBUNFIxx - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 15:02

Na igen.
Az nem baj, ha nem húzom xarrá a procit vele, csak ezt a 3200+-t elbírja, a vga-t nem is húzom.
Az ára csak annyiban számít, hogy ha lehet, férjen bele 70-80k-ba.
Azért írtam oda a ház típusát, mert meglehetőssen korlátozott hellyel rendelkezem.
12cm-es venti pl el se fér benne.
Egy haverom ezt a hűtést ajánlotta: (250 Ft/Euro-val számolva)
- Eheim 1250 pumpa + Control (17.750 Ft)
- Cape Coolplex 50 tartály (9.250 Ft)
- Cape Cora 642 radiátor (27.500 Ft)
Blokkokra nem mondott semmit.
Ezekről tud valaki valamit?
Vagy érdekel valakit ilyen?
Ha nincs jobb ötlet akkor kb. április elején hozatja be németből.
(www.alphacool.de)
Ha esetleg érdekel még valakit onnan valami szóljon, szívessen megosztom a postaköltséget.

u.i.:
Nem tud valaki valami helyet ahol működés közben megnézhető, szagolható, hallgatható egy vízhűtés?
(Olyat, ahol válaszolnak is a kérdésimre.

Köszi.
BloodScalp (PvP)
Osonka - Lvl 21 Human Female Rouge (Mining / Engineering)
Vöröserik - Lvl 19 Dwarf Male Warrior (Mining / Blacksmithing)
Jótündér - Lvl 3 Human Female Mage (Tailoring / Enchanting)
Tréningatya - Lvl 2 Human Male Priest (Herbalism / Alchemy)
Woszem - Lvl 4 Night Elf Female Hunter (Skinning / Leatherworking)
Arathor (PvE)
Brutalina - Lvl 4 Troll Female Shaman (Skinning / Leatherworking)
TwoLock - Lvl 3 Tauren Male Warrior (? / ?)
Elküldve: 2005. 02. 15. 17:57
Kb. 1 évvel ezelőtt beüzemeltem az első vizhűtésemet,először csak a CPU-t majd a GPU-t is igy hűtöttem.Közben tökéletesitettem a rendszert amint valami ujabb jobb dolgot olvastam-agyaltam ki.Most kb. 1 Hónapja sikerült hozzájutnom egy 200W hűtőteljesitményű klimára(az egész akkora mint 1 aktatáska) és azt gondoltam ki hogy mi lenne ha csinálnék hozzá egy uj hőcserélőt.Ez gyárilag levegőt hűtött de azt gondoltam hogy a vizet is lehetne vele hidegen tartani.Kivettem belőle a radiátort és elkezdtem tervezni a blokkot.Mára odáig jutottam vele hogy kb. 90%-osan kész van.
Viszont volna 1 problémám:-Azt olvastam valahol hogy az r134-es gáz ami a klimákban van megeszi a forrasztóónt.Ez igaz vagy kamu? :confused:
Érdekelne hogy mi a véleményetek erről a megoldásról.Ami szerintem jobb lenne hogy a hűtővizet 15-20 fokon tartva elég jó hőfokokat lehetne belőle kicsikarni főleg hogy lassan készülök venni egy A64-et ami ugye nem a tul kicsi hőtermeléséről hires.Meg hogy ugy néz ki hogy ebből a klimából még lesz néhány darab itthon ha netán valami besz..ik rajt+a hangja se nagyobb mint pl. egy léghűtésnek(most vettem egy zalman cnps7000 alcu-t és ennél halkabb)főleg ha körbeszigetelném szivaccsal.
Szóval ha vki. gondolt már ilyesmire vagy netán meg is próbálta kivitelezni akkor szivesen venném a tapasztalatokat,véleményeket.
köszi
Elküldve: 2005. 02. 15. 18:10
Idézet: Uterus - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 18:57
Kb. 1 évvel ezelőtt beüzemeltem az első vizhűtésemet,először csak a CPU-t majd a GPU-t is igy hűtöttem.Közben tökéletesitettem a rendszert amint valami ujabb jobb dolgot olvastam-agyaltam ki.Most kb. 1 Hónapja sikerült hozzájutnom egy 200W hűtőteljesitményű klimára(az egész akkora mint 1 aktatáska) és azt gondoltam ki hogy mi lenne ha csinálnék hozzá egy uj hőcserélőt.Ez gyárilag levegőt hűtött de azt gondoltam hogy a vizet is lehetne vele hidegen tartani.Kivettem belőle a radiátort és elkezdtem tervezni a blokkot.Mára odáig jutottam vele hogy kb. 90%-osan kész van.
Viszont volna 1 problémám:-Azt olvastam valahol hogy az r134-es gáz ami a klimákban van megeszi a forrasztóónt.Ez igaz vagy kamu? :confused:
Érdekelne hogy mi a véleményetek erről a megoldásról.Ami szerintem jobb lenne hogy a hűtővizet 15-20 fokon tartva elég jó hőfokokat lehetne belőle kicsikarni főleg hogy lassan készülök venni egy A64-et ami ugye nem a tul kicsi hőtermeléséről hires.Meg hogy ugy néz ki hogy ebből a klimából még lesz néhány darab itthon ha netán valami besz..ik rajt+a hangja se nagyobb mint pl. egy léghűtésnek(most vettem egy zalman cnps7000 alcu-t és ennél halkabb)főleg ha körbeszigetelném szivaccsal.
Szóval ha vki. gondolt már ilyesmire vagy netán meg is próbálta kivitelezni akkor szivesen venném a tapasztalatokat,véleményeket.
köszi
a párakicsapodára figyelni kell rendesen és szvsz ahoz képest nem hűtöd le a vizet annyira hogy megérje a macera.szerintem majdnem mindegy hogy a proci 20v. 30°-os.tuningba sem dobna rajta és hangosabb is lenne.de kiváncsian várom a fejleményeket.

az A64 nem termel olyan nagy hőt mint pl. a prescot.
Elküldve: 2005. 02. 15. 19:14
Bele lesz épive egy hőfok figyelő automatika ami figyeli a viz hőfokot és be lehet állitani milyen differenciával kapcsolja a klimát ki-be.Sztem ha beállitanám 20 fokra és a differenciát 10 vagy 15 fokra akkor nem is kapcsolna be tul sűrűn.A hőcserélő és a viz elég hőt(hideget)tudna tárolni ahhoz hogy a klima ritkábban induljon.
Én is kiváncsi vok.

Elküldve: 2005. 02. 15. 19:23
Idézet: bim - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 14:35
szerintem annyira nem szar,igaz nem is a legjobb

nekem 2 van belőle és onnan tudom

szerintem nem a blokkra gondolt hanem a reserator-ra
Szerkesztette: t-shirt 2005. 02. 15. 19:27 -kor
Elküldve: 2005. 02. 15. 19:51
Idézet: Uterus - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:14
Bele lesz épive egy hőfok figyelő automatika ami figyeli a viz hőfokot és be lehet állitani milyen differenciával kapcsolja a klimát ki-be.Sztem ha beállitanám 20 fokra és a differenciát 10 vagy 15 fokra akkor nem is kapcsolna be tul sűrűn.A hőcserélő és a viz elég hőt(hideget)tudna tárolni ahhoz hogy a klima ritkábban induljon.
Én is kiváncsi vok.

szerintem keresztül vihető a dolog

ha a hőcserélőt bezárod egy hőszigetelt dobozba amin átvezeted a hűtendő folyadékot akkor szerintem se kapcsolna be tul sürüen a klima.
t-shirt:az lehet

átpályáztál te is ide?

Elküldve: 2005. 02. 15. 19:58
Elküldve: 2005. 02. 15. 20:03
Idézet: Zer0 - Dátum: 2005. febr. 15., kedd - 20:58
t-shirt tudja!az ő radija is onnan van

irj neki pü-t.vagy ha benéz akkor beirja