HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#601 Felhasználó inaktív   Zer0 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 14:42

Kép
nekem ilyen kéne nem tudja valaki hol lehet kapni?

#602 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 15:34

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. április 14, szerda - 13:47

Kép
nekem ilyen kéne nem tudja valaki hol lehet kapni?

kb 210 forintért árulnak ilyeneket itt lent a sarki boltban. Legalábbis ha ez egy légtechnikában használatos csonk. Pont egy ilyennel szemeztem ma, negyedes menet van alul, kb 7-es lehet a belső átmérő nemdebár? :)
A bolt pontos címét nem tudom, de xx. kerület, jókai mór utca/kossuth lajos utca sarkától egy utca a jókain.
Na ma végre leadtam az rezet a marós bácsinak. Sajnos csak 75-ös tárcsája volt, így egy 46mm széles, és 7.88mm mély rádiuszos bordázatot tud csinálni, 70cm^2 összfelülettel. A gyűjtő járatok pedig a műanyag tetőbe lesznek marva... reméljük a legjobbakat...  :wc:
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#603 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 16:48

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 14, szerda - 16:39

Na ma végre leadtam az rezet a marós bácsinak. Sajnos csak 75-ös tárcsája volt, így egy 46mm széles, és 7.88mm mély rádiuszos bordázatot tud csinálni, 70cm^2 összfelülettel. A gyűjtő járatok pedig a műanyag tetőbe lesznek marva... reméljük a legjobbakat...  :wc:

Olyan ismerosen hangzik... :cool:

Zer0: Ilyen csonkokat meg ott lehet kapni, ahol BoschRexroth, Canozzi, Festo (stb.) pneumatikus csatlakozokat, vagyis a felsoroltak markakereskedeseiben (pl. BoschRexroth), szerszam(gep)boltokban (Pl. Nóniusz)...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#604 Felhasználó inaktív   skywalkman 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 14. 19:56

Idézet: Zer0 - Dátum: 2004. április 14, szerda - 11:28

Hali Hali.. szerintetek lenne kereslet itthon vizhűthető tápokra?
15-20k körüli áron... (5-600w) :think:

Kereslet szerintem normal hutesu 5-600W-os tapokra is lenne 15-20k-ert :D

Egyebkent hogyan/kivel/mikent gondoltad vizhuthetove tenni?

Szerkesztette: skywalkman 2004. 04. 14. 19:57 -kor

LukE skywalkman dö yeti nájt

#605 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 20:30

A mai jó minőségű tápok általában a "kifinomult" hűtési megoldásoktól lesznek drágák (marketing szempontból drágák). Tehát ha veszel egy óccsó szar tápot és rax bele vízhűtést, van egy csúcskategóris tápegységed. Jó hogy nem aranyozott a rács rajta meg apámfaszerszámokkal dolgozik, de nem lesz hangja és jól teljesít...
HookR! Rád gondoltam amikor a maróssal lebeszéltem a PC maratást :)
Zero0! Amugy miert pont ilyen csonk kell neked? Ez kifejezetten fémhüvelyes véggel ellátott tömlőkhöz való ha jól tévedek. Csak nem te is valami hasnonló gyorscsatlakozós megoldáson gondolkozol? :)
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#606 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 21:31

Hello!

Sikerult osszeallitani nekem is a vizhutesem. Roviden: nagyon jo. Teszteltem mindent, viszont nincs idom reszletezni - sajnos. Probalom minel elobb...
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#607 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 22:01

Idézet: HookR - Dátum: 2004. április 14, szerda - 17:53

..., Canozzi,...

Ize, Camozzi
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#608 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:49

Hy.
Az Alphacool pumpákról mi a véleményetek és mennyibe kerül, mert egyesek nagyon leírták az EHEIM pumpát ahhoz képest. Esetleg egy kép ha van valakinek......
Tudja valaki, hogy kell a radiátor teljesítményét számolni?(ha adott az alu lamellák mérete, a cső külső és belső átmérője, a csövek össz hossza, hányszor kanyarodik..........)
A polikarbonátot 2000-es vizes csiszolópapírral , maj polírpasztával fa*zányosan fel tudod polírozni. Én épp ma a víztartályom políroztam fel.5mm es plexiből készítettem, akkora mint a cd-rom és a házban a legfelső helyen kapott helyet. Így itt lehet légteleníteni is a rendszert.

#609 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:51

látott már valaki olyan csonkot sárgarézből aminek a belső átmérője 10 vagy 12mm és 1/4-es menet van rajta?

#610 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 22:55

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 14, szerda - 23:54

Hy.
Az Alphacool pumpákról mi a véleményetek és mennyibe kerül, mert egyesek nagyon leírták az EHEIM pumpát ahhoz képest. Esetleg egy kép ha van valakinek......
Tudja valaki, hogy kell a radiátor teljesítményét számolni?(ha adott az alu lamellák mérete, a cső külső és belső átmérője, a csövek össz hossza, hányszor kanyarodik..........)
A polikarbonátot 2000-es vizes csiszolópapírral , maj polírpasztával fa*zányosan fel tudod polírozni. Én épp ma a víztartályom políroztam fel.5mm es plexiből készítettem, akkora mint a cd-rom és a házban a legfelső helyen kapott helyet. Így itt lehet légteleníteni is a rendszert.

www.watercooling.de - n vannak arak. Nalam ez lesz majd, sajnos az Eheim-el rossz tapasztalataim vannak (1-2 honap utan elkezd zorogni).

Van ra vmi barkacs megoldas, de abba inkabb nem megyek bele.
http://www.watercooling.de/catalog/product...products_id=273

#611 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 23:05

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 14, szerda - 21:56

látott már valaki olyan csonkot sárgarézből aminek a belső átmérője 10 vagy 12mm és 1/4-es menet van rajta?

ekkora átmérővel csak vízvezetékhez valót kapsz, pneumatikusat kötve hiszem, ott meg nem nagyon dívik a negyedes menet, de menny be kérdezd meg szerelvényboltokban. A másik megoldás ha veszel feles/negyedes átalakítót. Persze csak ha a + helyigény és a - esztétika nem zavar.
--HunFrost vízhűtés--

#612 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 04. 14. 23:09

Idézet: Scytam - Dátum: 2004. április 14, szerda - 12:28

Nem kerreg, zörög.
De szerencsére eddig nem ált meg! Viszont amíg ilyen hangos rögtön feltünne, ha megállna! :)

Akkor nem amolyan cirpogós hangja van, ugye :think: Ugyanis a levegőtől valami olyasmi hangja lesz és nem folyamatos, hanem lüktetés szerű.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#613 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 23:12

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 14, szerda - 21:35

A mai jó minőségű tápok általában a "kifinomult" hűtési megoldásoktól lesznek drágák (marketing szempontból drágák). Tehát ha veszel egy óccsó szar tápot és rax bele vízhűtést, van egy csúcskategóris tápegységed. Jó hogy nem aranyozott a rács rajta meg apámfaszerszámokkal dolgozik, de nem lesz hangja és jól teljesít...

Ezt ugye nem gondoltad komolyan  :confused:  :eek:  :eek:

#614 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 23:26

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 14, szerda - 21:35

Gondolod ha teszel a "kodegany, mercury, huntkey" tapba vizhutest teszel, akkor chiftec tapod lesz?

#615 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 14. 23:55

ereztem hogy ez lesz belole. azert szerintem jo tapokba is kerulhetnek szar alkatreszek. Nezd meg pl. tomshadrware tesztet. Jó hogy a drágábbakba jobb minőségű alkatrészeket tesznek, de nekem pl. világ életemben acorp tápom volt, amit éppen a házhoz adtak és még eddig egyikkel sem volt gond (összesen 4 darab), pedig csináltam rövidzárlatot rendesen (HDD hotswap házilag, ventiszerelgetés bekapcsolt gép meleltt stb). És azért ne mondja nekem senki sem hogy az a chieftek táp annyival jobb mint amennyivel drágább. Max azért venném meg mert halkabb. Mást mit tud a mostani tápomhoz képest? Semmit! Adja az áramot és csókolom... Ja meg hogy szép fényes :)
--HunFrost vízhűtés--

#616 Felhasználó inaktív   csosz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 00:02

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 1:00

ereztem hogy ez lesz belole. azert szerintem jo tapokba is kerulhetnek szar alkatreszek. Nezd meg pl. tomshadrware tesztet. Jó hogy a drágábbakba jobb minőségű alkatrészeket tesznek, de nekem pl. világ életemben acorp tápom volt, amit éppen a házhoz adtak és még eddig egyikkel sem volt gond (összesen 4 darab), pedig csináltam rövidzárlatot rendesen (HDD hotswap házilag, ventiszerelgetés bekapcsolt gép meleltt stb). És azért ne mondja nekem senki sem hogy az a chieftek táp annyival jobb mint amennyivel drágább. Max azért venném meg mert halkabb. Mást mit tud a mostani tápomhoz képest? Semmit! Adja az áramot és csókolom... Ja meg hogy szép fényes :)

Egyeb hardware szekcio / Tapkerdes. Tanulsagos.

#617 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 00:19

Idézet: csosz - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 1:07

Egyeb hardware szekcio / Tapkerdes. Tanulsagos.

Körülbelül erről van szó! Ne offoljuk ilyesmivel ezt a topikot, de tényleg tanulságos, főleg annak, aki ilyet állít!  :omg:

#618 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 07:42

Idézet: Mono - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 0:14

Akkor nem amolyan cirpogós hangja van, ugye :think: Ugyanis a levegőtől valami olyasmi hangja lesz és nem folyamatos, hanem lüktetés szerű.

Nem bizony. Ez csörömpöl és nem összetéveszthető a buborékok okozta zajokkal.
De vajon mitől halgat el egy idő után? :confused:
Ma kipróbálom egy vödör vízben is...
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#619 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 07:53

Most akkor mégsem olyan jó az Eheim :think: ?
Pedig egy időben mindenki azt mondta, hogy istenkirály cucc, meg nem kezd zörögni évek múlva sem.
ezek szerint felesleges 15-20 ezret kiadni érte mert annyit bír mint egy 5 ezres Nova?

De jó hogy szűkös volt a keret amikor pumpát cseréltem  :)
SPM fokozat pajti!!!

#620 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 15. 08:47

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2004. április 15, csütörtök - 8:58

Most akkor mégsem olyan jó az Eheim :think: ?
Pedig egy időben mindenki azt mondta, hogy istenkirály cucc, meg nem kezd zörögni évek múlva sem.
ezek szerint felesleges 15-20 ezret kiadni érte mert annyit bír mint egy 5 ezres Nova?

De jó hogy szűkös volt a keret amikor pumpát cseréltem  :)

Még ne kiabáljuk el, lehet, hogy csak én voltam :lama::)
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32