HWSW Informatikai Kerekasztal: Vízhűtés és rejtelmei # V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Vízhűtés és rejtelmei # V.

#701 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 22. 20:25

hat nem artott volna, de igy jott ossze. de szerinted komoly gond lehet belole? majd szorok csillamport a vizbe es megnezem hogy aramlik a viz vagy mittomen :) de szerinted az segitene ha kozepre/kozvetlenul a jaratok elejere szabnek egy-egy gumicsikot? ... vegulis artani nem arthat...  :think:
Ja és még valami: valaki meg tudná mondani a vinyók oldalsó felfogató furatainak a pontos távolságát? Minden vinyón megvan ugyanaz a 3 luk oldalanként?

Szerkesztette: orbano 2004. 04. 22. 20:45 -kor

"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#702 Felhasználó inaktív   t-shirt 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:36

tud valaki olyan embert (céget) aki méretre készít hűtőt egyedi elképzelés alapján

#703 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:40

Ez pedig az én víztartályom.....

Csatolt fájl:

#704 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:40

másik kép

Csatolt fájl:

#705 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:41

Ez engem is érdekelne. Bár az ilyennel az a baj, hogy simán találsz olyat aki megcsinálja, csak éppenséggel az ára. Amúgy milyen típusú és mekkora radiátort akarsz?
Ja meg ha már itt tartunk: a blokkmarásért jó vagy rossz ár a 10e ft (a fenti rézblokk+a műanyag tető együtt kulcsrakészen)?
"Knowledge is no more expensive than ignorance, and at least as satisfying." -Barrin
------------------------------------------------------------------------------------------------
--HunFrost vízhűtés--

#706 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:44

Idézet: vizes8-as - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:40

másik kép

Ötletes megoldás.
Gratula!
SPM fokozat pajti!!!

#707 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:45

Nézd meg a passziv "radiátoros" vízhütés vagy valami hasonlo topikot. Abban benne van a cég címe. Asszem pápai a cég, de szállít pestre is. Tényleg olcsóak, nekem a  klímások ugyanazt majdnem 10.000-rel drágábban csinálták volna.

#708 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:50

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:41

Ez engem is érdekelne. Bár az ilyennel az a baj, hogy simán találsz olyat aki megcsinálja, csak éppenséggel az ára. Amúgy milyen típusú és mekkora radiátort akarsz?

Házilag rézből lehet egyszerűen megcsinálni, azt lehet forrsztani, könnyen.
Az ára így nagyon húzós lesz. Ha speckó alakút akar valaki akkor ez a légjárhatóbb út.
Még valahol oalex mondott egy céget akik csináltak réz+alu radit nagy méretűt 20HUF fölött.

Idézet

Ja meg ha már itt tartunk: a blokkmarásért jó vagy rossz ár a 10e ft (a fenti rézblokk+a műanyag tető együtt kulcsrakészen)?

Hát bazz elég vastagon fogott a mester ceruzája :confused:
SPM fokozat pajti!!!

#709 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:52

Igy fog kinézni a beépítés után. A ház tetejét még egy plexiplap fogja zárni, de a beöntőnyílásnál ki lesz az is vágva.

#710 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:53

na..

Csatolt fájl:

#711 Felhasználó inaktív   t-shirt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:54

orbano, az elképzelésem egy nagy passzív borda ami a gép egyik oldalát és a tetjét is befedi
persze ár fügvényében változhatnak az elképzlések

vizes8-as, köszönöm az ajánlást

#712 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 21:56

Idézet: t-shirt - Dátum: 2004. április 22, csütörtök - 22:54

persze ár fügvényében változhatnak az elképzlések

Szerintem fognak :)
SPM fokozat pajti!!!

#713 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:00

2 orbano:
Az a csillámpor nem is hü**eség, csak kár hogy leragad, valami más megoldást tud valaki??
Gondoltam tintára meg ételfestékre is de ezek is csak maszatolnak meg......
Valami jó megoldás kellen adalékanyagként. Vagy az alkohol nem engedi, hogy leragadjon a csillámpor?

#714 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:05

frankó a tartályod vizes8as! a propeller a közepén mire jó? parasztvakítás, vagy jó is valamire?
amúgy nem értem miért mindenki a gyorscsatis pneumatikus csatlakozókat veszi, miért nem a rendes tömlőhöz valót  :think:  :(  :o (vizes8as tartalyan levo vs a blokkomon levo)
--HunFrost vízhűtés--

#715 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:14

basszus mire en megirom a postomat, te mar 6ot irsz. feladom :) csillámpor nem tapad le. azért hiszed azt hogy letapad, mert szárazom nedves flületre odatapad. de szimpla vizes közeegben, pláne áramló víz mellett mihez tapadna? Nem tudom... nekem nem tűnik soknak a 10e. pláne ha figyelembe vesszük hogy nagyon jó mesterről van szó (jobb blokkot csinált mint amilyet terveztem és kijavította az öszes tervezési hibát pedig még csak azt sem tudta mihez kell...)
ha külső radiátort csinálnék, és is az általad említett móccert venném igénybe, csak mivel magam nem tom megcsinálni, mesteremberrel kell. és mire az összes bordát felforrasztják, gondolhatod mennyire jön ki az órabér... :( de az tény hogy ez az übermegoldás. mondjuk én maradok a belső radiátornál (a tervben lévő házam designja miatt muszaly)
--HunFrost vízhűtés--

#716 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:22

De 10k körül van asszem a Zalman is ami azért már gyári és mindenki azt mondja, hogy nagyon brutál.
SPM fokozat pajti!!!

#717 Felhasználó inaktív   vizes8-as 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 22. 22:26

Jah, csak "parasztvakítás"  ;)
Lesz az alján egy kék smd led is amai bevílágítja az egész propellert. Na az lesz az igazi vakítás :-)
Amúgy azzal a céllal tettem bele, hogy az áramlásról gyorsan meg tudjak bizonyosodni, de föként a modding számított.
Lehet, hogy valahogy teszek rá egy érzékelőt, és már kész is az áramlásmérő. Egy gyári szines ventit szedtem szét (1300 HUF), és a réz perselyével együtt építettem be. Nagyon jól forog a réz hüvelyben, és kotyogásmentes.

Azért tettem pneumatikus csatit, mert olyan méretű ami nekem kell nincs normál tömlőhöz. Csak olyan aminek a menete 1/2 colos az meg b***ott nagy! Az ideális az a csati lenne,aminek a külső átmérője 14mm, a belső 12mm, és 1/4 colos a menet.  :D

#718 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 05:51

Kalium-permanganattal nem lehetne szinesse tenni a viz utjat?
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#719 Felhasználó inaktív   orbano 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 07:14

Vizi naplopó:
Majd megnézném én hogy a Zalman hogy szerepel ehhez a blokkhoz képest (jó azért nem akarom elkiabálni). Nem hinném hogy egy 60x60x20-as rézblokkal versenyrekel...
Vizes8as:
MEkkora a mostani mérete? Negyedesben a legnagyobb kapható az kb 7mm-es belső átmérővel van, nagyobb pneumatikában nem igen van. De nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy minden ilyen csonk kapható tömlőhöz és gyorscsatihoz is. A különbség annyi, hogy a gyorscsatison két mélyedés van a csonkon: egy a gyorscsati foglalatának, egy pedig az o-gyűrűnek (meg van olyan amin csak az o-gyűrűnek). Ezzel szemben a tömlőre való végen fogazat van, aminek nyilván több az értelme. Csak ennyi. Nem hinném hogy nagy jelentősége van, csak megjegyeztem.  :rolleyes:
Pepper:
Nem a víz színezésével van a baj. Homogénre bármikor be lehet színezni. Olyan megoldás kell, amitől nem lesz homogén, vagyis vízben nem oldódó anyagot kéne belerakni. Ezért gondoltunk a csillámporra. Az ráadásul megvilágítás mellett jól tud kinézni a megfelelő mennyiségben. Kérdés, hogy a pumpa mennyire szeretné a dolgot...

Amúgy tök furcsa, hogy megváltozott pár év alatt az egész vízhűtés dolog. Eleinte még mindenki nagyban tervezett, nem voltak jól bejáratott utak. Most már a többségnek egyszerűen elérhető a vízhűtés, és alig esik szó  az alkatrészek kialakításáról, leginkább már csak a modding/desing irányba fejlődünk. (ez nem flame akart lenni vagy bármi hasonló, csak leirtam az érzéseimet :))
--HunFrost vízhűtés--

#720 Felhasználó inaktív   toth_j 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2004. 04. 23. 07:34

Idézet: orbano - Dátum: 2004. április 23, péntek - 8:14

Vizi naplopó:
Majd megnézném én hogy a Zalman hogy szerepel ehhez a blokkhoz képest (jó azért nem akarom elkiabálni). Nem hinném hogy egy 60x60x20-as rézblokkal versenyrekel...
Vizes8as:
MEkkora a mostani mérete? Negyedesben a legnagyobb kapható az kb 7mm-es belső átmérővel van, nagyobb pneumatikában nem igen van. De nem is erre gondoltam, hanem arra, hogy minden ilyen csonk kapható tömlőhöz és gyorscsatihoz is. A különbség annyi, hogy a gyorscsatison két mélyedés van a csonkon: egy a gyorscsati foglalatának, egy pedig az o-gyűrűnek (meg van olyan amin csak az o-gyűrűnek). Ezzel szemben a tömlőre való végen fogazat van, aminek nyilván több az értelme. Csak ennyi. Nem hinném hogy nagy jelentősége van, csak megjegyeztem.  :rolleyes:
Pepper:
Nem a víz színezésével van a baj. Homogénre bármikor be lehet színezni. Olyan megoldás kell, amitől nem lesz homogén, vagyis vízben nem oldódó anyagot kéne belerakni. Ezért gondoltunk a csillámporra. Az ráadásul megvilágítás mellett jól tud kinézni a megfelelő mennyiségben. Kérdés, hogy a pumpa mennyire szeretné a dolgot...

Amúgy tök furcsa, hogy megváltozott pár év alatt az egész vízhűtés dolog. Eleinte még mindenki nagyban tervezett, nem voltak jól bejáratott utak. Most már a többségnek egyszerűen elérhető a vízhűtés, és alig esik szó  az alkatrészek kialakításáról, leginkább már csak a modding/desing irányba fejlődünk. (ez nem flame akart lenni vagy bármi hasonló, csak leirtam az érzéseimet :))

Szerintem a csillámmal két probléma lehet.
Egyrészt nem tudom, mekkora a koptató hatása, aminek a szivattyú forgórészének csapágyazása nem örölne, meg lehet, hogy idővel a plexi lapokat is bemattítja.
(Ha koptat, akkor viszont nem fog látszani az esetleges oxidáció, mert mindig letisztítja a fém felületeit. :)

A másik probléma meg az lehet, hogy idővel szépen kirakódik a zártabb zugokban...

Téma megosztása:

• (236 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.