Re: Nem biztonságos Kim Dotcom új fájlmegosztója?
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:26
Igazából nem, de a lényegben igazad van.
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:29
Idézet: geleim - Dátum: 2013. 01. 21. 14:26
(termeszetesen ha a kvantumfizika igaz, de az elmult 100 evben ugy tunik, hogy az.)
a matematikai algoritmusok eseteben sem gyenge pontrol beszelhetunk.. az rsa peldaul a primfelbontason alapul. ha valaki keszit hatekony primfelbonto algoritmust, akkor torheto. (azaz ez nem megkeresendo gyenge pont, hanem ott van nyiltan.) halkan megjegyzem, hogy NP-teljesnek veltek a primfelbontast, es nehany eve bebizonyitottak, hogy van polinom algotitmus ra. igaz igen megas polinom, igy gyakorlatban tovabbra is torhetetlen az RSA.
Szerkesztette: bogdan 2013. 01. 21. 14:32 -kor
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:30
http://hu.wikipedia.org/wiki/RSA-eljárás
http://en.wikipedia.org/wiki/RSA_(algorithm)
http://security.stackexchange.com/questions/4518/how-to-estimate-the-time-needed-to-crack-rsa-encryption
Par evbe bele tellik. Darabonkent. Ha ennel gyorsabban oldod meg, kitalalod a megoldast, akkor irany Stockholm ugyanis rajottel a primszamok problemajanak megoldasara....
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:31
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:34
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:34
Tökre szeretem azt az életérzést, amikor az információ szabadságát, meg megosztást, meg az ilyen hippi dumákat szajkózhatom, meg dumálhatok a titkosításról, TOR hálózatról, és az onion névtérről, mert cool, de....
de bassza meg, vannak olyan rohadék állatok akik ezt kihasználva olyan dolgokat tesznek, amitől kinyílik a bicska a zsebemben.
Ha a gyakorló pedofilokat, - nem azt aki iskoláslányos hentaire rázza ki, hanem aki 4 éves valódi gyereket dug, - na aki ilyet feltölt. és letölt, azt valahogy "jó lenne" elkapni, és ha ehhez az kell, hogy az ne lehessen titokbban filokat megosztani, akkor szerintem nem korrekt, hogy az én esti torrentes sorozatom miatti kényelmem miatt tették lehetővé, mert generálok akkora reklám bevételt.
Szóval, ez az az ok, ami miatt azt mondom, hogy pokolra a torrenttel, és a filecserélőkkel, - de aztán lehiggadok, és a napi munka után jön a megszokás, és a torrent.
Szép új világot szartunk össze, és most fáj hogy büdös.
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:36
Implementálva is van már, vagy csak nedves álom, mint amit a star trekben lehet látni?
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:37
Vagyis meghalsz. Ezért is nem erőlteti senki se

Elküldve: 2013. 01. 21. 14:38
Idézet: gsar - Dátum: 2013. 01. 21. 14:30
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:40

Elküldve: 2013. 01. 21. 14:44
1. A poen volt a lenyeg, azt meg nem tudom hogy az Abel dijat hol adjak!

2. Kerlek mutasd a cikket amiben a primszamok elofordulasanak szabalyossaganak matematikai leirasa szerepel, bizonyitassal!
En meg eddig csak arrol hallottam hogy Riemann-t sikerult neha-neha reszben bizonyitani, de egyik bizonyitas sem volt meg teljeskoru!
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:47
Obamát sejtem a háttérben. Valamiért az amerikai média kivétel nélkül demokrata (azért sejtem, miért) és az utolsó csepűrágó is Obamát támogatta. Ez kevés, maximum népszerűséget hoz, viszont a lét (többek között) a nagy kiadóvállalatok adják össze a kampányra. Kézenfekvő a kapcsolat, hogy az állam fellép érdekükben, hiszen nehogy már a rendkívüli kulturális értékeket, mint a Transzformers3 vagy Pókember 25, a kalózok csak úgy letöltsék.
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:48
Idézet: gsar - Dátum: 2013. 01. 21. 14:44

Idézet
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:54
"Szép új világot szartunk össze, és most fáj hogy büdös." - A hónap mondata! Ezt megjegyzem!
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:57
Én úgy tudom, csak ott tartanak, hogy ha küldenek egy adatfolyamot, akkor azt nem lehet lehallgatni, mert a nem megfelelő "figyelő" tönkreteszi az adatfolyamot. Ez azért nem feltétlen jelenti azt, hogy kész vagyunk, kvantumban kriptelünk holnaptól, mint állat.
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:59
"The Peace Prize is awarded in Oslo, Norway, while the other prizes are awarded in Stockholm, Sweden."
Nem erted hogy mire irtam. Arra irtam hogy nem izgatja oket a megoldas kovetkezmenye (azaz az, hogy az RSA torhetove valik), mert nem is tudnak rola. Igy a kovetkezmenyektol nem tartva tudnak a matematikai probleman dolgozni.
A primfelbontasra optimalizalt algoritmusok vannak, eddig is voltak! A gondot az jelenti hogy megfeleloen nagy primet keresni amivel probalkozhatsz kibaszottul sok ido, anelkul meg nem marad mas mint a nyers ero, kvantumszamitogepekre meg meg varhatsz egy ideig, ha pedig megjelennek a kvantumszámítógépek, akkor nyilvan a titkosito oldalon is megjelennek, ergo novelni kell a hasznalt szamok meretet, es mivel a matematikai problema meg mindig nincs megoldva az x erovel kodolt RSAt visszafejten X erovel, megintcsak millio evbe telne.
Elküldve: 2013. 01. 21. 14:59

Elküldve: 2013. 01. 21. 15:06
Mindig is a pedofiliára, és a terrorizmusra hivatkozás volt a leghatásosabb meggyőzőerő amikor valamilyen módon korlátozni akarnak. A "terroristázás" manapság nem annyira működik, mert sokan rájönnek hogy a legnagyobb terrorista pont az, aki terroristázik..

A pedofilia viszont még mindig működőképes ezen a téren, de az is erősen felnagyítva, mint ha minden második oldalon ez menne....