HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Az Android a tabletpiac királya - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (12 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Az Android a tabletpiac királya Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   oliwire 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 02. 22:00

@vers: A Sony mióta hanyatlik? Benne van az első 5 okostelefongyártó között, előző negyedévben harmadik, most meg negyedik. A hanyatlás szó kicsit erős, azt sugallja, hogy rosszul megy nekik az üzlet. Többet értékesítettek, mint tavaly, de attól, hogy már nem dobogós, az azt mutatja, hogy más gyártó konkrétan a Huawei, többet tudott eladni

#142 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 02. 02. 22:05

@vers: "nagy baromsag, mert a win8 gyorsabb, es a vedelem is sokkal jobb benne, virust azon nem latsz" ez már minősíteni nem vulgáris szavakkal lehetetlen. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#143 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 22:05

@SkyNet74: +1
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#144 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 02. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: cigam - Dátum: 2013. 02. 02. 18:20

Csak nekem tünt fel, hogy 125 ezer laptop és 28 ezer asztali gép, nem egyenlő 150 ezer PC?!
nem, nem csak neked.. de ez a hwsw szinvonal mostanaban.. mar szolni sem erdemes.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#145 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 02:48

Most vettem észre!
"Bagi Bence szerint az év végén több közepes kormányzati beruházás is meghúzta a számokat"
Hogy mi van? Hát nem úgy van a, hogy tilos venni gépeket? Nekem meg még hivatalos könyörgésre sem engedték, hogy a pályázati pénzünket, amit elsősorban szerverek beszerzésére nyertünk, elköltsük!
geri: "a világon 6.5 milliárd PC felhasználó van"
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."

#146 Felhasználó inaktív   Charun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 10:58

@strogg: Szerinted miben KEVESEBB egy Win8 egy Win 7-nél?
A sebessége megkérdőjelezhetetlen a W7-el szemben. Ugyanúgy használhatod mint a 7-et csak gyorsabb géped lesz. Már csak ezért is megéri használni! ( A többi különbségről ne is beszéljünk mert azért akad még.) Nem tetszik a Modern UI? Gyakorlatilag 99%-ban el lehet kerülni a használatát! Nem értem azokat akik azon problémáznak hogy valami bekerül egy oprendszerbe plusszként.

#147 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Charun - Dátum: 2013. 02. 03. 10:58

Nem értem azokat akik azon problémáznak hogy valami bekerül egy oprendszerbe plusszként.

En meg azt nem ertem miert kellett letiltani azt, amit mindenki a legnagyobb elegedettseggel hasznalt. A f.szert nem lehet letiltani a p.csaba az egesz Metro feluletet, es miert nem lehet a hagyomanyos start menure/feluletre valtani? Ha tenyleg plusz lenne, akkor opcionalis lenne es csak a perverzek hasznalnak az uj dolgokat. A feneert kell "nevelni" a felhasznalot.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#148 Felhasználó inaktív   Charun 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 11:16

@Samott: Kb 5-6 olyan ingyenes programmal találkoztam az elmult hónapban ami az általad írt "problémákat megoldja". Egyik másik még jobb is mint az XP vagy 7 start menüje.
"Ha tenyleg plusz lenne" AZ!
"A feneert kell "nevelni" a felhasznalot." Ez mondjuk jogos! :) Az MS ezt az egy hibát követte el A w8-al.

#149 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2013. 02. 03. 02:48

Hát nem úgy van a, hogy tilos venni gépeket? Nekem meg még hivatalos könyörgésre sem engedték, hogy a pályázati pénzünket, amit elsősorban szerverek beszerzésére nyertünk, elköltsük!
nem, nem egeszen van ugy. egyfelol vannak az egyenlobbek kozott is egyenlobbek, igy nekik megis engedelyezik.
masfelol palyazati penzt lehet kolteni, ha a palyazat eppen lejar, es kotelezo abban az evben elkolteni.
harmadfelol a beruhazasi lett letiltva, a dologi nem. ergo 100e alatti gepekbol annyit vehettel (volna), amennyit csak akarsz.

(es volt valami nato-s kivetel is egyebkent.)
a forum ma:

#150 Felhasználó inaktív   Xavier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 12:46

Charun:

"Szerinted miben KEVESEBB egy Win8 egy Win 7-nél? "

Mert mondjuk tele van hibával?

Több monitoros munkánál, ha felhasználót váltok, majd vissza, akkor mindent elfelejt és minden alkalmazást az elsődleges monitorra dob vissza.
A tálcát nem az elsődleges monitoron használom, de néha azon is megjelenik a szelleme, vagyis nem képes teljes képernyőre nyitni az alkalmazásokat, alul megmarad egy tálcányi csík.

Ez csak az egy napnyi használat után felfedezett idiótasága, tartok tőle, hogy lesz még bőven.

Az mondjuk egyéni dolog, hogy szerintem bűn ronda lett és az egész Metro-s felület egy baromság, tekintve, hogy nincs egyetlen épkézláb alkalmazás sem, ami miatt használnám.

Tényleg, az RT-s táblák is ugyanazt a Metro-s alkalmazásválasztékot látják, mint amit a desktop változat alatt látni? Mert akkor megértem, hogy miért nem kell szinte senkinek és miért viszik vissza a megvásároltak nagy részét. Ez így egy kalap lócitromot sem ér.

#151 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 12:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Charun - Dátum: 2013. 02. 03. 10:58

Ugyanúgy használhatod mint a 7-et csak gyorsabb géped lesz. Már csak ezért is megéri használni!
azert ez a "gyorsabb gep" kitetel erdekelne. fel tudnad sorolni, mik azok a fejlesztesek, amitol gyorsabb lesz ugyanaz a gep?
a forum ma:

#152 Felhasználó inaktív   strogg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 13:17

@Charun: Mert egy az egyben senkinek semmi szüksége a metrora, a zárt vállalati környezetben pedig nem telepitgethetsz ész nélkül 3rd party programocskákat, de ha mégis, akkor egy sok gépes cégnél telepitgessen gépenként akinek két anyja van. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy meg is kell csinálni, mert a munkatársak sikítófrászt kapnak tőle.
A megoldás az lett volna, ha a desktop beállitásoknál EGY KIBA. pipát odrakanak, hogy "kösz nem!" és meg lenne oldva.
Egyébként néha tényleg nagyon bugos tud lenni, céges hálózatban domainba raktuk, és nem látta a megosztásokat. Nagyjából 2 napig volt nyomkodva, aztán megszületett a döntés: kihagyjuk, de legalább az sp2 -ig biztosan.
A METRO kizárja a használatot a cégnél, és ahogy látom nem csak nálunk.
Egyébként tényleg gyorsabb.
...oooO..............Ubuntu 10.10
.....(....)...Oooo...
......)../.....(....)....
.....(_/.......)../.....
...............(_/.......
:: Dancsok "strogg" Zoltan ::
:: www.dancsokzoltan.com ::
:: Skype: mms_strogg ::
:: strogg@dancsokzoltan.com ::
:: dancsok.strogg.zoltan@gmail.com ::

#153 Felhasználó inaktív   strogg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 13:19

Ha meg itt tartunk! Én vagyok a fizető ügyfél, ne nekem kelljen már genyózni ezzel! Az én igényem az, hogy metro NO, akkor ha a pénzemet akarják, akkor METRO NO és kész! Ha nem, akkor nem veszem meg, és pont!
...oooO..............Ubuntu 10.10
.....(....)...Oooo...
......)../.....(....)....
.....(_/.......)../.....
...............(_/.......
:: Dancsok "strogg" Zoltan ::
:: www.dancsokzoltan.com ::
:: Skype: mms_strogg ::
:: strogg@dancsokzoltan.com ::
:: dancsok.strogg.zoltan@gmail.com ::

#154 Felhasználó inaktív   philcsy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 13:29

@bogdan: És mindez akkora tétel lenne, hogy az országos eladásokat számottevõen megemeli?

"masfelol palyazati penzt lehet kolteni, ha a palyazat eppen lejar, es kotelezo abban az evben elkolteni." Erre tudnál hivatkozást adni?
ezel kapcsolatban csak a 1036/2012. (II. 21.) sz. Korm. határozat 7. pontjáról tudok:
"A 6. pontban meghatározott tilalmak nem vonatkoznak az európai uniós forrást tartalmazó előirányzatokra (…)
A tilalmak részbeni feloldására – rendkívül indokolt, egyedi esetekben – a Magyar Államkincstár elnökének benyújtott, annak véleményével ellátott kérelem alapján, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár jogosult."
Ez utóbbi kérvényt beadtuk, de választ nem kaptunk rá. Másról se tudok aki kapott volna felmentést.

Szerkesztette: philcsy 2013. 02. 03. 13:51 -kor

geri: "a világon 6.5 milliárd PC felhasználó van"
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."

#155 Felhasználó inaktív   Sanyix 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 14:37

nembaj, 1-2 év múlva fog jönni egy windows 8 talán teljesen kikapcsolható csempékkel, windows 9 néven. Pont ahogy a patchelt vistát kiadták windows 7 néven :D
ASUS= 0 minőség, full szopás, szemét, nemtörődöm support, bugtemető. asus SOHA többé, és másnak sem ajánlom

#156 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: philcsy - Dátum: 2013. 02. 03. 13:29

@bogdan: És mindez akkora tétel lenne, hogy az országos eladásokat számottevően megemeli?
nem arra valaszoltam ertelemszeruen.

Idézet

"masfelol palyazati penzt lehet kolteni, ha a palyazat eppen lejar, es kotelezo abban az evben elkolteni." Erre tudnál hivatkozást adni?
ezel kapcsolatban csak a 1036/2012. (II. 21.) sz. Korm. határozat 7. pontjáról tudok:
"A 6. pontban meghatározott tilalmak nem vonatkoznak az európai uniós forrást tartalmazó előirányzatokra (…)
A tilalmak részbeni feloldására – rendkívül indokolt, egyedi esetekben – a Magyar Államkincstár elnökének benyújtott, annak véleményével ellátott kérelem alapján, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár jogosult."
Ez utóbbi kérvényt beadtuk, de választ nem kaptunk rá. Másról se tudok aki kapott volna felmentést.
ez ket kulon pont! eu forrasokra nem vonatkozik, es minden mas esetben lehet egyedi kervenyt beadni. az eu forrasoknal kervenyt sem kell beadni. ti adtatok be kervenyt, ergo az a masik potra vonatkozott.
a forum ma:

#157 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 02. 03. 16:08

@bogdan: ha olyan zsenik vagytok keressetek masik orszagot, mert amikor mar egy szerverre kell acsingoznia egy tehetseges mernoknek , az mar a veg, az orszag visszahuz titeket, 40 eves korotokra megcsomorlott alkoholistakka valltok:)

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#158 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 02. 03. 16:24

@vers: #48 "es az uj xbox playstation"

Ez egy új hibrid eszköz amire fejlesztesz? :D

Srácok kéne csinálni egy oldalt, összeszedni amit versről tudunk :)

#159 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2013. 02. 03. 16:47

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2013. 02. 03. 12:47

azert ez a "gyorsabb gep" kitetel erdekelne. fel tudnad sorolni, mik azok a fejlesztesek, amitol gyorsabb lesz ugyanaz a gep?

Ugyanazt a gépet néha elég nehéz deklarálni, mert nagyon nincsenek VGA/chipsetdriverek arra, amire a Win7 még felment.
Make love not Wor.

#160 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 02. 03. 17:05

@lugosi: ha ennyire szeretsz , kovesd a facebook oldalamat

http://www.facebook.com/m12.technology
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch