HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kérdezz az Opera vezetőitől! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kérdezz az Opera vezetőitől! Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 07. 06. 09:32

@cpctcg: "Chrome-ot írtam, nem Firefoxot."

Tudom... :)

#62 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 06. 09:34

@Penge: Az az érdekes, hogy az összes ilyen link konverter kiegészítőről azt lehet olvasni, hogy túl nagy az erőforrásigénye... ez pedig elég furcsa, hiszen mást sem csinál, mint hogy pár karatkert kicserél másikra, elvben nem kellene nekik a nagyobb oldalakat sem megfognia...

#63 Felhasználó inaktív   Penge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 06. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2013. 07. 06. 10:34

@Penge: Az az érdekes, hogy az összes ilyen link konverter kiegészítõrõl azt lehet olvasni, hogy túl nagy az erõforrásigénye... ez pedig elég furcsa, hiszen mást sem csinál, mint hogy pár karatkert kicserél másikra, elvben nem kellene nekik a nagyobb oldalakat sem megfognia...

Dehogynem. Hiszen RegExp, ami nem elég, hogy baromi számításigényes (talán majd a kvantumszámítógépek elhozzák a kánaánt), de csak egyetlen szálon képes futni még multiprocessz böngészőben is és nem tud a GPU sem rásegíteni. Gyakorlatilag az egész DOM fán lefut a RegExp ellenőrzés http:// és www után kutatva. Az Adblock is ezért zabál annyit (ráadásul ott még ott a baromi nagy adatbázis is). Az Opera Content Blockere nem zabált annyit, mert ott nem volt RegExp, csak wildcard.

Szerkesztette: Penge 2013. 07. 06. 10:48 -kor

#64 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 06. 11:32

@Penge: És a fastesttfox -hoz mit szólsz? Az is tud ilyet, ráadásul az általad linkelt gigantikus méretű oldalon is elég gyorsan végpörgött, mondjuk nem 3 msec volt, kb 6-8, de végment rajta.
Mondjuk abban van sok más szolgáltatás is, amit viszont ki lehet kapcsolni...

https://addons.mozil...-browse-faster/

Mellesleg egy mai géptől az ember elvárja hogy gyorsan regexpeljen, ha már egyszer annyi profi algoritmus létezik erre. Hogy mit ne mondjak, a perl -ben is van 1000 éve igen jó megoldás, vagy pl a ami a vim -ben is van... Persze itt nagy adatmennyiségről van szó minden egyes oldal esetében, de akkoris.... :)

#65 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 06. 13:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Penge - Dátum: 2013. 07. 05. 10:23

Ezt a tippet is köszi. Így már elviselhetőbb. Most néztem meg Chrome-ban, abban nem működik, viszont van hozzá kiegészítő. :laugh:

Elég sok mindent elvársz, örülj, hogy van egy böngésző, amelyik ha lassan is, de tudja. FF-ot jobban fel lehet turbózni fícsörökkel, mint a 12.x-es Operát. A többi böngésző (közöttük az Opera 15.x+) meg évtizedekkel van elmaradva, annyira fapadosak, azok tényleg csak azt tudják, hogy meglátogatsz egy weboldalt, tudsz linkekre kattintani, 1:1-ben keresni, meg vannak könyvjelzők, gyorsindítás, fülek, de aztán ennyi, kifújt. Hiába próbálnak meg sokan a kedvenc böngészőjük mellett fléjmelni, ezek a tények.

A regexp nekem is nagyon hiányzik a böngészőkből. Nem hinném, hogy nagy kunszt lenne beleimplementálni. A Google keresőjébe is beletehetnék.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#66 Felhasználó inaktív   Penge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 07. 06. 14:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2013. 07. 06. 14:57

Elég sok mindent elvársz, örülj, hogy van egy böngésző, amelyik ha lassan is, de tudja. FF-ot jobban fel lehet turbózni fícsörökkel, mint a 12.x-es Operát.

Ez mind hiába, amikor az Opera pont azokat tudja, ami által villámgyorsan lehet böngészni, Firefoxban meg még ha össze is vadászok 50+ kiegészítőt, akkor is csak a gondok vannak és egyre jobban lassul.

Amiket meg elvárok, szerintem teljesen normális, böngészéshez szorosan köthető dolgok. Nem az, hogy pl. időjárás legyen a böngészőben, ami egykor ennek ellenére baromi népszerű Firefox addon volt.

Szerintem ezek teljesen normális dolgok. Baromi szomorú, hogy még a Mozilla is ebbe az irányba halad. Pl. kiegészítő kell már ahhoz is, hogy statusbar legyen. Arról nem beszélve, hogy az ember lássa a betöltődési folyamat részleteit, amihez meg egy másik (Extended Statusbar).

Ezek mind-mind a böngészéshez szorosan köthető dolgok. Az M2 például nem, de egyrészt az RSS azzal az igazi, nem "élő könyvjelzőként", másrészt egykor nagyon jól megfértek egymás mellett a Mozillában, jelenleg meg már a SeaMonkey-t is csak takaréklángon fejlesztik és a kiegészítők nagy része nem is kompatibilis.

A Jegyzetek sem, de az meg kiváltképp hasznos pl. fórumos multiidézéseknél. Meg linkekként is funkcionált, szóval semmi köze a böngészős flamehez, egyszerűen az Opera csupa olyan funkciókkal volt tele, amivel baromi hatékonyan és gyorsan lehetett böngészni. A Linkek panel sem egy DownThemAll! viszont arra kifejezetten jó volt, hogy beírtam: "#new" vagy "#comment" vagy "unread" és máris kigyűjtötte nekem ezeket a linkeket (duplikátumok nélkül, mint a hasonló Firefoxos addon), nyomtam egy Ctrl+A-t, majd Entert/Shift+Entert vagy Ctrl+Shift+Entert és máris megnyílt az összes, külön tabokon, a kívánt módon.

Az oldalsáv dolgot sem értem igazán. Mikor tényleg már lassan minden alsókategóriás notebook meg tablet is fullHD lesz, pont akkor pusztítják ki ezt a felettébb hasznos funkciót, ami akkor élte virágkorát, amikor még 1024-en és annál kisebb felbontásban neteztek az emberek és az oldalsáv bekapcsolása egyet jelentett a horizontális scrollozással. Ugyanez vonatkozik az oldalra helyezhető tabokra is. Chrome-ban még 1-2 éve volt ilyen az about:flags oldalon experimental formában, aztán kivették. Mondjuk abban a formájában nem is volt túl használható, de akkor is.

Vagy a könyvjelzők. A Facebook generációnak biztos nem sok szüksége van rá, mert ilyen AJAX-os gedvákat nehéz is lenne, logikusabb az oldal saját beépített Like/tag/pin funkciója, de akármilyen hihetetlen nem csak a szakállas, öreg dinoszauruszok olvasnak hírportálokat, blogokat, dokumentációkat, tutorialokat, de szerintem ahol lehet normálisan könyvjelzőzni még az oldal beépített funkciójától is logikusabb, hogy egyetlen központi helyen tárolja és címsorból keres közöttük az ember.

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó