HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Eltünteti a beltéri egységet a UPC Direct - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Eltünteti a beltéri egységet a UPC Direct Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   defiant9 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 12. 02:31

Idézet: Sanyix - Dátum: 2013. 09. 11. 20:02

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy DVB-S vevő(ami ehhez kell) nem nagyon van a mainstream 100 ezer körüli TV-kben(csak dvb-t és dvb-c) szóval a többség az STB-t fog használni ez után is

Valóban, ritka mint a fehér holló, vagy a nagyobb panelhez, vagy a 3D mellé teszik tipikusasn be, de érdekes módon azért legalul is felbukkan a tuner:
LG 32LN570S 85000 Ft
Ami szolgáltatói szempontból szerintem érdekes az a PVR. Ezt jelenleg havidíjért adják és kiszámolható hogy elég gyorsan kezdi el a hasznot termelni egy ilyen box. A CI+ -al viszont már a szolgáltató tudja blokkolni a TV PVR funkcióját. Kérdés hogy megteszi-e ha a felvevős boxai piacából érezhetően elkezd kiharapni a kártyaolvasó modul...

#22 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 03:02

Idézet: Takeshi - Dátum: 2013. 09. 12. 02:08

Ez nem igaz. Mint hivatalos UPC Direct forgalmazó, rendszeresen értekesítek csak kártyás előfizetést. Tessék utána nézni.

Leírjam, hogy hány hivatalos forgalmazó hajtott el a bánatos picsába mire sikerült szereznem egy direktkártya előfizetést?
Első kör, buda, alle, upc ügyféliroda. (troll off, tudom, másik cég, de foglalkoznak a direct dolgaival is), bemegyek, kéne direktkártya előfizu.
Ők azt nem tudnak adni, hívjam fel 0640150150.
Ok, felhívom, sanyika közli, hogy demárpedig tudnak adni, menjek vissza.
Visszamegyek, nem tudnak.
Újra felhívom másik sanyikak, de menjek, verjem az asztalt, fognak adni.
Nem adtak.
Megint ügyfélszolga, rendeljem meg neten, aztán menjek vissza, adnak.
Megrendeltem, nem adtak.
Újra telefon, várjak, keresni fognak.
Eltelt 3 nap, semmi, megint telefon.
Fél órán keresztül magyaráztam az ügyfélszolgának telefonon, hogy megrendeltem a szolgáltatást a neten, megadtam az adataimat, szeretnék bemenni a legközelebbi forgalmazóhoz, aláírom a papírt, kezembe nyomja a kártyát és mindenki boldog.
Erre az agyatlan, hogy de nem, majd engem megkeres a hozzám legközelebbi forgalmazó és egyeztet, hogy mikor jönnek ki a telepítési címre telepíteni.
Mondom ember, ne legyél hülye, nincs telepítés, nincs telepítési cím, kártya van bazdmeg, odaadod, hazaviszem, bedugom, megy. HA nem megy, az se a te bajod, mert nem te telepíted, hanem én. De ez nem így működik.
Mivel az én hivatalos lakcímem vidékország, ezért felhívott a hozzám legközelebbi kecskeméti üzlet, hogy akkor 3 nap múlva fáradjak be és odaadják a kártyámat.
Bemegyek, igen, látja a megrendelést, mondom hurrá, akkor papír, aláír, kártya, haladunk.
De nem úgy van az, akkor hozzak be minden papíromat.
De bazdmeg te kretén, ügyfeletek vagyok, itt az ügyfélszámom, 3 éve fizetek a kibaszott szolgáltatásotokért.
De nem, papír.
Oké, minden papír odaad, sanyika gépel fél órán keresztül, papír kinyomtat, nézem, mondom figyelj már, én ezt úgy rendeltem meg, hogy csoportos beszedésivel fizetek, nem csekken.
Oké, papírt kuka, nyomtat másikat, közben halkan szidja az anyámat.
Nézem a papírt tovább, mondom, figyu, nem látom a megrendelt HD csomagot.
Ja, az is kell?
BAZDMEG, nem tudod elolvasni a megrendelőt te analfabéta fasz?
Oké, új papír, minden rendben, aláír, örül.
Kártya, belegyűr beltéribe, kipróbál, kártya nem aktív. Várjunk, kér új aktiválást, 5perc.
Hát sikerült egy jó 45 percet várni a boltban, mire sikerült neki beaktiválni a kártyát, amikor is közölte,hogy sajnos a HD adásokat nem tudjuk kipróbálni, mert nincs olyan beltérije.
Ezek után még odadünnyögte, hogy a csoportos beszedési megbízás elfogadásának határideje akár 3 hónap is lehet és addig majd küldenek sárga csekket és fizessem be azon...
Itt basztam rá az ajtó és mentem haza.
Természetesen sem számla sem sárga csekk nem jött vagy két hónapig, akkor felhívtam őket, hogy köszönöm szépen, jól esik, hogy ingyen nézem a tv-t, csak nem szeretném, hogy egyszer jöjjön a végrehajtó, valamit kéne tenni, erre, hogy majd jön számla, 3 hónap egyben, fizessem be egyben a sárga csekket.
(Utána lehet számolni, hogy ezen a mondaton belül hányszor szegték meg a saját szerződésüket)
Sárga csekk megjött, befizettem, aztán természetesen csoportos beszedési nem ment, ezért szartam az egészbe, díjneten beregisztráltam a számlájukat, azóta működik.

Ezek után csodálkoznak, ha nincs elég ügyfelük?
Gyakorlatilag én lennék a tökéletes ügyfél, akivel mindössze 5 kattintásnyi ügyintéznivalójuk lett volna, elektronikusan fizetek, nem kérek papír alapú számlát, nem kell kihelyeznie eszközt, ha nem megy, akkor kizárólag az én problémám, mert minden az enyém, az egyszem kártyát kell csak odaadniuk.
Ehhez képest hetek teltek el, 10 sanyikával beszélgettem legalább 3 órát, elbasztam telefonra x pézt, parkolásra a bolt előtt y pénzt.

Ezek után az anyja sírján kéne szívlapáttal agyonverni a management díszes tagjait...
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#23 Felhasználó inaktív   map 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2013. 09. 12. 06:44

@VKP: így főleg Te vagy a tökéletes ügyfél! Ezek után is nekik fizeted a számlát, nem?:D

Szerkesztette: map 2013. 09. 12. 06:45 -kor

" Ebben a 3 bekezdésben több tárgyi tévedés van mint egy egész évnyi Index techrovatban"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"

#24 Felhasználó inaktív   Gyurka6vy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2013. 09. 12. 08:19

(Miért is kell nekem minden cikket elolvasnom????)
Aki szeretné, hogy a szolgáltató által megszabott sorrendben legyenek a csatornái rendezve, annak ez jó.
(Ezért az újításért hagytam ott a digit !!) Amennyiben szeretné valaki saját sorrendben látni a csatorna kiosztást az meg vesz egy kártyát beltéri nélkül és vagy boxot vagy modult vesz külön, úgy mint eddig!!
Mi köze van ennek a cikk címéhez???

#25 Felhasználó inaktív   Gyurka6vy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 08:26

@VKP: Gyöngyösön, a Csa-Szignál-nál minden további (egy kis szolgáltatói box előny ecsetelése, mivel a szerelés is hoz valamit, amit meg is értek) nélkül lehet kapni..

#26 Felhasználó inaktív   vigosz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 14:03

A CI és a CI+ nem azonos. A MinDigTV és a UPC Direct jelenleg még CI rendszerű kártyákat használ, a UPC Digital pedig CI+ rendszerűt.

A CI+ egyik hátránya a néző szempontjából, hogy korlátozható a felvételkészítés lehetősége.

#27 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 17:30

Idézet: map - Dátum: 2013. 09. 12. 07:44

@VKP: így főleg Te vagy a tökéletes ügyfél! Ezek után is nekik fizeted a számlát, nem?:D

Nincs más lehetőségem, mivel csak az UPCDirect ad kártyát box nélkül.

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#28 Felhasználó inaktív   _svd_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 20:28

@szomova: "nem helyes irány!
"környezetvédelmi szempontokból" sem!"

Pontosan ez a helyes irány.
A CI+ megmarad a következő 10-20 évben. Maga a TV készülék nem ezért fog elavulni, ha elavul.
Csak a CI+ modul szorul majd cseréle, esetleg a kártyával együtt.

Az STB esetén külön tápellátás és készenléti fogyasztás van. Ez megtakarítható a TV készülékkel mert önmagában ellátja a feladatot.
Nem kell dupla távirányítót legyártani és az tápellátáshoz szükséges elemek száma is feleződik a hozzá kapcsolódó környezetszennyezéssel együtt.

© _sVd_ 2011

#29 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 21:54

Idézet: Sanyix - Dátum: 2013. 09. 11. 20:02

Azt azért érdemes megjegyezni, hogy DVB-S vevő(ami ehhez kell) nem nagyon van a mainstream 100 ezer körüli TV-kben(csak dvb-t és dvb-c) szóval a többség az STB-t fog használni ez után is

Attól függ, mennyi az "elég".
Az egyik négybetűs áruházláncban 60-ért kapni 23"-os, multifunkciós tévét. Csak felvenni nem tud.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#30 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 12. 22:03

Idézet: vigosz - Dátum: 2013. 09. 12. 15:03

A CI és a CI+ nem azonos. A MinDigTV és a UPC Direct jelenleg még CI rendszerű kártyákat használ, a UPC Digital pedig CI+ rendszerűt.

A CI+ egyik hátránya a néző szempontjából, hogy korlátozható a felvételkészítés lehetősége.

Valamit a MindigTv rendszere is tud, mert ugyan rögzíteni tudom a fizetős csatornák műsorát, de kimásolni már nem hagyja.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#31 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 13. 08:23

Idézet: patikaatika - Dátum: 2013. 09. 11. 15:55

Igen, ez egy jó irány csak ez, bár nem DVB-S hanem sima kábel tévénél áll a bál a szüleimnél, kitaláltam hogfy lecserélem a csodás (fos) Vidanet beltérijét egy CAM modulra így egy távirányító felesleges, na most a jelenség hogy időről idpre eltűnnek csatornák, két tévével is teszteltük, a saját ultrafos beltérijüknél nem, gyaníthatóan ott valami olyan szoftver van ami időnként újrakeresteti a csatornákat.
A mondandóm lényege hogy értékelendő lépés ez, csak más problémákat hozhat be egy ilyen "váltás", de azt gondlom ez a helyes irány.

A vidanet ad kártyát is, csaxólok.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#32 Felhasználó inaktív   azbest 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 14. 22:53

A Direct kártya eddig szabadon használható volt tudtommal tetszőleges saját eszközzel, nem kellett hozzá szolgáltatói boxot bérelni. Ehhez képest ugyan milyen fejlődést jelent az, hogy a néző számára több korlátot jelentő ci+ formátumú szolgáltatói ca modullal lesz használható?? :blink:

#33 Felhasználó inaktív   szomova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 16. 14:02

@_svd_: igen ismerem ezeket a végig nem gondolt divat-zöld érveket...
(És írtom tűzzel-vassal)
Ráadásul feltételezésekre építesz (10-20év a jövőből), én pedig tényekre (10-20év a múltból).
A tv-be épített dolgok mindig elavultak lesznek... nem véletlen a set-top box modell sikere.
Nem zárom ki hogy a jövőben letisztul a dolog...
(Pl felhő-ethernet-tv és egy browser a TV-n) Dehát ez csak találgatás...

#34 Felhasználó inaktív   UnA 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 16. 15:33

@szomova: "Ráadásul feltételezésekre építesz ... , én pedig tényekre..."

Mire ez a nagy mellény, ha utána bevallod, hogy amit te írsz, az is csak találgatás? :o

#35 Felhasználó inaktív   szomova 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 09. 18. 10:20

Nem zárom ki hogy a jövőben letisztul a dolog...
(Pl felhő-ethernet-tv és egy browser a TV-n) Dehát ez csak találgatás...

pont ez az ---ez találgatás:
(mint ahogy ő is találgat a jövőt illetően)

Addig marad a set-top box ZÖLD-ebb elmélet!

#36 Felhasználó inaktív   Watt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 10. 13. 11:43

@csozsi: Ez a rögzítő eszköztől függ. Én simán tudok úgy rögzíteni kódolt csatornát a MindigTV-ről, hogy számítógépen is le tudjam játszani.

#37 Felhasználó inaktív   petikecske 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 11. 13. 22:49

Hello mindenkinek! Ma szereltettem egy UPC direct muhold vevo lancot Samsung UE40ES6800 TV hasznalatara. Ezt a TV-t azert vettem hogy muhold vetrle eseten ne keljen hasznalnom belteri egyseget es a vele jaro masodik taviranyitot. A szerelo hozott kartyat en meg vettem egy CI+ adaptert ahogy eut elore megbeszeltem a szolgaltazoval. Nem sikerult beinditani! Most itt vagyok a brlterivel, ptobalom magyarazni onmagamnak n meg a felesegrmnek a hasznslatat... Tud valaki erdembwn segiteni????? Kiszi elore!

#38 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 11. 14. 12:32

Idézet: petikecske - Dátum: 2013. 11. 13. 22:49

Hello mindenkinek! Ma szereltettem egy UPC direct muhold vevo lancot Samsung UE40ES6800 TV hasznalatara. Ezt a TV-t azert vettem hogy muhold vetrle eseten ne keljen hasznalnom belteri egyseget es a vele jaro masodik taviranyitot. A szerelo hozott kartyat en meg vettem egy CI+ adaptert ahogy eut elore megbeszeltem a szolgaltazoval. Nem sikerult beinditani! Most itt vagyok a brlterivel, ptobalom magyarazni onmagamnak n meg a felesegrmnek a hasznslatat... Tud valaki erdembwn segiteni????? Kiszi elore!

Ha beltérit kaptál, akkor rossz előfizetést kötöttél, neked direktkártya szerződés kellett volna. Mivel erre a boxos szarra aláírtál x évet, valószínűleg így jártál. Próbáld meg visszavinni a boltba, de elég kevés az esélye, hogy ezt neked módosítani fogják.

#39 Felhasználó inaktív   Leslie51 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 06. 12. 04:49

Szombathelyen a UPC kábel TV szolgáltatás UPC média kártyával kifogástalanul működik Sony televíziómmal ezért az Őrségben lévő hétvégi házamba is ilyet rendeltem a UPC direct -től.
A cég szombathelyi alvállalkozója már rögtön megpróbált lebeszélni a CI+ modulos kártyás megoldásról, mivel bonyolult a beüzemelése és a majdani frissítése is.
Legnagyobb bánatomra a cégtől kiszálló nagyon udvarias műszerészüknek a helyszínen nem sikerült összehoznia , hogy a kiszállított Irdeto modulba helyezve a UPC kódkártyát így is működjön a rendszer, mert az égnek sem engedte az újfajta fekete színű beltéri egység magáról leválasztani a hozzá párosított kódkártyát.
A UPC direct ügyfélszolgálata szerint kérjek a régi típusú szürke színű beltéri egységből (ami kapható még!?) , és erről le lehet választani a kártyát.
A Szombathelyre beszállított beltéri egység és kártya szétválasztását az alvállalkozó egy másik beltéri egység segítségével tudta elvégezni. Most próbálom a helyszínen behangolni a műholdat . Valóban nagyon macerás az egész hadművelet.
Jó lenne ha végre normális módon működne ez a korszerűbb környezetbarát technika is : Hajrá UPC direct!!

#40 Felhasználó inaktív   Leslie51 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2014. 06. 15. 06:50

Az UPC directnél interneten megrendelt korszerű rendszert a szombathelyi Direct Digital a UPC direct alvállakozói pontja nem tudta CI + kártyával telepíteni hétvégi házamba
Az alvállakozó hozzáállása eleve ellenséges volt velem szemben , mert így mertem kérni a telepítést.
Úgy tűnik, hogy nincsenek kellően felkészülve még a korszerű technika telepítésére és emiatt ez időigényesebb, mint lebombázni egy stb-t . Ott nem kell gondolkozni és kész, a rendszer beáll magától lehet tovább rohanni . Fogd a pénzt és fuss!
Miután 8 napon belül kértem a lemondást ezért az ügyfélszolgálatos hölgy megígérte kivizsgálja az ügyet és még aznap vissza hív, de ezt nem tudta megtenni, mert az alávállalkozó nem válaszolt csak másnap az e-mailjére
Az alvállalkozó szerint 4 órát dolgoztak a helyszínen ebből csak 1 órát tett ki az antenna és beltéri egység telepítése míg 3 órát a Sony Tv-ém behangolása. Ez sajnos pont fordítva volt.
Négyszeri próbálkozás ellenére sem tudták szétválasztani a UPC -direct HUMAX Fox HD Digital Sattelite receiver-től a kártyát. Az ügyfélszolgálat szerint régi típusú beltérit kell kérnem.Az alvállalkozó elmondta, hogy ilyet már nem forgalmaz és vigyem be Szombathelyre a beltéri egységet, ott megoldják a problémát. A kártya leválasztását sikeresen elvégezték és ezek után megvásároltam az Irdetó modult (amit már a telepítés napján át akartak velem vetetni és ki is akartak velem fizettetni,) Hazatérve a műholdas csatorna keresése többszöri próbálkozásom ellenére sem sikerült, mert nem jött antenna jel .
Többször is telefonáltam az alvállalkozónak és a szerelőt is kértem jöjjön el hozzám, de a főnöke nem engedte, hogy kijöjjön megnézni mi lehet a gond. Később az ügyfélszolgálattól kapott tájékoztatás szerint csak akkor hajlandó kiküldeni a telepítést végző szerelőt ha megfizetem.
Csináld magad mozgalomban megkerestem a hibát. Az épületbe való bevezetésnél összenyomódott az antenna kábel.
A kábel egyengetése után már le tudtam tölteni Thor műholdról vagy ezer a műholdas TV és Rádió csatornát. Kb 1 órán belül sikerült a upc direct csatornákat a kedvencek közé leválogatnom. Már csak egy a gond maradt : nagyon sok kódolt adás nem látható és ezeket nem tudom dekódolni. Ezen a ponton már kellett volna a UPC direct és alvállakozója segítsége - amit nem kaptam meg. Csak akkor ha újra fizetek!
Ezek után írásban is kénytelen voltam lemondani a korszerű rendszerről és megrendeltem a Telekom Sat Tv-t , ami szintén csak stb-vel működik ..........

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó