HWSW Informatikai Kerekasztal: Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Chaintech fanok ide, Chaintech alaplap FAQ!!! Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   UseR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 16. 10:43

idézet:
Ezt írta Etele [aki néha Draco]:

Eztetet most nem értem :confused: :)
Nekünk csak a hangártyadriver-része felesleges, a többi természetesen jó :)
Én most speciel a 3.44-est használom :)
[/quote]

OK, ez a lényeg :D
nekem a mostani is jó mindenre, bajom semmivel nincs, úgyhogy annyira nem vonz az update... de ha mondjátok, h jó anyag, akkor felrakom :D

verziószámot hol lehet ellenőrizni?

[ 2003. augusztus 16.: UseR szerkesztette a hozzászólást ]

#202 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 16. 10:51

idézet:
Ezt írta UseR:

OK, ez a lényeg :D
nekem a mostani is jó mindenre, bajom semmivel nincs, úgyhogy annyira nem vonz az update... de ha mondjátok, h jó anyag, akkor felrakom :D

verziószámot hol lehet ellenőrizni?

[ 2003. augusztus 16.: UseR szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Haa mostanival nincs semmi gond, akkor szvsz nem létfontosságú felrakni az újat :)

Verziószám? A már telepített driverre gondolsz? Megnézed a különböző driverkomponensek verziószámát, ez fel van sorolva a driver leírásában.
Ha az új driverre gondolsz akkor a verziószám benne van az önkicsomagoló file nevében :) :D

#203 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 01:44

7njl1 tulajok! van valakinek a déli hídon hűtés?
ha az elején nem viszi a 200 fsb-t a lap akkor ezzel próbálkozzak?
- elindul az op.r. de hamar lefagy 200-on :(
érdemes venni bordát rá? (még nem akarok vizet ;) )
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#204 Felhasználó inaktív   Bookshie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 22. 04:06

idézet:
Ezt írta kecsawi:

[/quote]
Tegyél rá sertésbordát királyul megdobja :D
Abit AB9, Core 2 Duo E6300,  2x1 GB DDR2 Samsung, EVGA Geforce 8800 GTS 320 MB PCIE, SB Audigy Player, Chieftech 450W, HP Laserjet 1000, Logitech Internet Explorer bill., Logitech MX 518, Steelpad S&S egérpad,Thermaltake Tsunami ház, Viewsonic VP 930,  Pioneer DVR-108, egyenáramú lóvakaró és színes ágytakaró skandináv mintákkal skót beütéssel

#205 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 23. 00:39

idézet:
Ezt írta Bookshie:

Tegyél rá sertésbordát királyul megdobja :D
[/quote]

:D az ízesítést kifelejtetted! :D
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#206 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 23. 03:31

idézet:
Ezt írta kecsawi:
7njl1 tulajok! van valakinek a déli hídon hűtés?
ha az elején nem viszi a 200 fsb-t a lap akkor ezzel próbálkozzak?
[/quote]
Mivel az északi hídon han aktív hűtés, ezért gondolom nem félreírtad, és valóban a délire szeretnél vmi hűtést. Lehet, hogy hülyeséget beszélek, de tuning esetén az északi híd a döntő, mivel az kezeli a memóriát, illetve kapcsolat a cpu-mem-vga hármasnál. Ha jól tudom, a déli híd az usb, lan, stb dolgokért felelős. Ergo inkább az északi híd hűtését nézd meg. Gyárilag nincs alatta paszta, ha nem tettél még, most tegyél. Ha így is nagyon meleg, akkor vagy vízhűtés, vagy komolyabb borda beszerzése. A déli híd is tud melegedi tuningtól függetlenül, de ha jó a szellőzése a házadnak (pl. elöl is egy venti), akkor elégnek kell lennie. Ha mindenképp akarsz rá, akkor azzal számolj, hogy a déli hídnál nincs hova felfogatni bordát, csak ragasztani tudod (jó hővezetési képességű ragastót kell találnod!).
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#207 Felhasználó inaktív   XXL-2K 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 08. 25. 15:03

HI!

Szóval, nekem most szállt el az alaplapi ventilátor :(
Mit tegyek vele? Ha kicserélem Én akkor gondolom garanciát vesztek. Vigyem el ahol vetem és mondjam nekik új ventit léci (gondolom ezért az apróságért nem fogják az alaplapomat kicserélni? Pedig jó lenne...) :)
Egyébként nem ment teljesen tönkre a ventim csak egy nagyobb löket kell neki, hogy elinduljon utána forog rendesen. Ha venti nélkül használnám akkor tönkremenne az alaplap?

Udv.: XXL-2000
*Chaintech 7NJL1 *AMD 2100+@2200Mhz(11x200|1.71v) *PBA Radeon 9700 *Kingmax 512 HardCore(400/7-3-3-2C) *SAMSUNG 120GB 8MBc *SyncMaster 957MB *Pinnacle PCTV Pro *SB Live! 5.1 *Creative Inspire P580 5.1 *NEC DVD-RAM

#208 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 17:07

idézet:
Ezt írta XXL-2K:
HI!

Mit tegyek vele? Ha kicserélem Én akkor gondolom garanciát vesztek. Vigyem el ahol vetem és mondjam nekik új ventit léci (gondolom ezért az apróságért nem fogják az alaplapomat kicserélni? Pedig jó lenne...) :)
Egyébként nem ment teljesen tönkre a ventim csak egy nagyobb löket kell neki, hogy elinduljon utána forog rendesen. Ha venti nélkül használnám akkor tönkremenne az alaplap?

[/quote]

Hívd fel a boltot ahol vetted és kérdezd meg mi legyen, ez a leggyorsabb és legegyszerűbb, nem gondolod? :confused:

#209 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 17:08

idézet:
Ezt írta YoungOld:

... Gyárilag nincs alatta paszta, ha nem tettél még, most tegyél. Ha így is nagyon meleg, akkor vagy vízhűtés, vagy komolyabb borda beszerzése...
[/quote]

Jé, tényleg? :p
Végre egy új infó. :p :confused: :cool:

#210 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 23:37

idézet:

Jé, tényleg? :p
Végre egy új infó. :p :confused: :cool:
[/quote]

Jóvanna, nem tudhattam, mennyire tájékozott, így leírtam mindent. Elnézést, hogy a te életedből is elvett 10 másodpercet, mivel el kellett olvasnod. Hátha neki kellett ez az info :( :( :(
[Gigabyte GA-770TA-UD3] [AMD Phenom II X4 955 AM3 BOX Black Edition C3] [Kingston 2x2GB DDR3 1333MHz CL9] [Sapphire HD5750 1GB DDR5 Vapor-X] [Seagate 7200.12 1TB 32MB SATAII] [Pioneer 109 XLB] [Chieftec DA-01 SLD] [Corsair HX450W] [Samsung 970p] [Logitech MX518] [APC Smart UPS SU700INET] [Win7 Ultimate x64 HUN]

#211 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 25. 23:48

idézet:
Ezt írta XXL-2K:
HI!

[/quote]
Ha nem vagy teljesen antibarkács ember, akkor kicserélheted. Ha garanciális ügyintézésre kerül a sor, akkor meg visszateszed a gyárit, és aztán ki mondja meg, hogy nem olyan volt rajta? Nem olyan nehéz kicserélni...
Venti nélkül könnyen tönkre mehet.
De szerintem is vidd vissza.

#212 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 26. 08:36

idézet:
Ezt írta YoungOld:

Jóvanna, nem tudhattam, mennyire tájékozott, így leírtam mindent. Elnézést, hogy a te életedből is elvett 10 másodpercet, mivel el kellett olvasnod. Hátha neki kellett ez az info :( :( :(
[/quote]

Ha esetleg olvastad volna egy kicsit a topikot (ami mondjuk nem árt mielőtt hozzászólsz a témához) az előző oldalon láthattad volna hogy már leírtam ezt az infót (és pont kecsawinak címezve).
Ennek szólt a gúnyos smiley.
Mielőtt okoskodunk néha olvassunk is, az soha nem árthat...

#213 Felhasználó inaktív   YoungOld 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 26. 11:58

idézet:

Ha esetleg olvastad volna egy kicsit a topikot (ami mondjuk nem árt mielőtt hozzászólsz a témához) az előző oldalon láthattad volna hogy már leírtam ezt az infót (és pont kecsawinak címezve).
Ennek szólt a gúnyos smiley.
Mielőtt okoskodunk néha olvassunk is, az soha nem árthat...
[/quote]

A topicot olvasom, bár igaz, hogy rendszertelenül, így tényleg nem vettem észre, hogy már írtad neki. De mivel a hozzászólásom nem csak ezt a már (nem csak általad) sokat szajkózott infót tartalmazta, ezért talán nem annyira gáz, nem?
Az utolsó mondatodat viszont sértőnek érzem, pláne, hogy segítő szándékkal szóltam hozzá.

#214 Felhasználó inaktív   XXL-2K 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 26. 13:09

HI!

Persze simán kitudnám cserélni nem az a gond. Mivel ezt a lapot régen vettem meg nem Ultra 400-as és azt szeretném elérni a boltba ahol vettem hogy cseréljék ki. Mivel már mindegyik U400-assal jön ki így jól járnék vele. Csak gondolom a bolt nem cserélné ki egy vacak venti miatt... :(

*Chaintech 7NJL1 *AMD 2100+@2200Mhz(11x200|1.71v) *PBA Radeon 9700 *Kingmax 512 HardCore(400/7-3-3-2C) *SAMSUNG 120GB 8MBc *SyncMaster 957MB *Pinnacle PCTV Pro *SB Live! 5.1 *Creative Inspire P580 5.1 *NEC DVD-RAM

#215 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 26. 16:47

idézet:
Ezt írta YoungOld:

...
Az utolsó mondatodat viszont sértőnek érzem, pláne, hogy segítő szándékkal szóltam hozzá.
[/quote]

Én az okoskodást a nekem címzett mondatodra értettem:
"Elnézést, hogy a te életedből is elvett 10 másodpercet, mivel el kellett olvasnod. Hátha neki kellett ez az info."
Ez segítő szándékú? Nem hiszem...
Hogy te minek érzed, az, azt hiszem, a te bajod.
Ha "jogtalanul", valaki a saját lustaságát leplezendő gunyoroskodik velem, azt nem szeretem. Gondolom ezzel más is így van.

Na részemről a téma lezárva. :D

#216 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 26. 16:50

idézet:
Ezt írta XXL-2K:
HI!

Persze simán kitudnám cserélni nem az a gond. Mivel ezt a lapot régen vettem meg nem Ultra 400-as és azt szeretném elérni a boltba ahol vettem hogy cseréljék ki. Mivel már mindegyik U400-assal jön ki így jól járnék vele. Csak gondolom a bolt nem cserélné ki egy vacak venti miatt... :(

[/quote]

Mondom: hívd fel a boltot hogy mi a teendő. Ennél a tesze-tosza tanácstalanságnál az is jobb :) , ha sokáig morfondírozol lejár a garid... :)

Viszont ha az jár a fejedben hogy tanácsot adjunk hogyan rontsd el a lapod hogy kicseréljék egy újabb, jobb lapra, verd ki belőle sürgősen. Ez a mentalitás itt a fórumon nem dívik... :mad: :mad: (Ha ez meg sem fordult a fejedben akkor nem szóltam.)

#217 Felhasználó inaktív   XXL-2K 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 15:51

(Szóval akkor nem szóltál)
Egyébként simán eltudnám intézni a lapot... :)

A másik gondom a lapkával(Nem biztos, hogy vele). Van egy Miro PCTV Tunerem mondjuk ezer éves de a Pinnacle softwerel használva fut XP alatt is. És régen futott is. De most valahogy nem akar hangot kiadni magából. Minden nagyon jó csak ép nincs hang. Pedig már minden hová dugdostam az audio kábelt. És az a fura az egészben ha felveszek valamit a TV-ből akkor ott van hang... :eek:
Ugye be lehet alítani hogy a TVhangja hol jöjjön meg a felvétel hangja. Lin In-re állítom a felvétel simán felveszi a hangot de ahogy át állítom, hogy a TV hangja legyen a Lin In-en meg sem mozdul... :(
Én állítok el valamit? Mondjuk nagyon soha nem volt 5.1-es hangkártyám de már minden variációt kipróbáltam. És ha 6 Csatornásra állítom akkor elvileg két hang kimenete van(zöld meg a narancs ami a +helyen van) de csak a narancsból jön hang. Tudtok tanácsot adni?

#218 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 27. 17:13

idézet:
Ezt írta XXL-2K:
(Szóval akkor nem szóltál)
Egyébként simán eltudnám intézni a lapot... :)

A másik gondom a lapkával(Nem biztos, hogy vele). Van egy Miro PCTV Tunerem mondjuk ezer éves de a Pinnacle softwerel használva fut XP alatt is. És régen futott is. De most valahogy nem akar hangot kiadni magából. Minden nagyon jó csak ép nincs hang. Pedig már minden hová dugdostam az audio kábelt. És az a fura az egészben ha felveszek valamit a TV-ből akkor ott van hang... :eek:
Ugye be lehet alítani hogy a TVhangja hol jöjjön meg a felvétel hangja. Lin In-re állítom a felvétel simán felveszi a hangot de ahogy át állítom, hogy a TV hangja legyen a Lin In-en meg sem mozdul... :(
Én állítok el valamit? Mondjuk nagyon soha nem volt 5.1-es hangkártyám de már minden variációt kipróbáltam. És ha 6 Csatornásra állítom akkor elvileg két hang kimenete van(zöld meg a narancs ami a +helyen van) de csak a narancsból jön hang. Tudtok tanácsot adni?

[/quote]

Örülök hogy nem szóltam! :)

Ha ez segít (bár nem hiszem) megoldható a TVTuneres dolog, mert én is egy PCTV Pro-val használom a 7NJL1 alaplapi hangkeltőjét és müxik. :)
De hogy mit hova dugtam arra már nem emléxem, megbontani a házat most meg nem akaródzik... :D ;)

#219 Felhasználó inaktív   XXL-2K 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 08. 29. 15:34

HI!

Megbontani? Nekem egy külső kábellel van összekötve az integrált hangkártya a TVtuner kártyával. Te hogy kötötted össze? A + kártyát beraktad amin van még 2 kis hang dugasz?
4 vagy 6 csatornáson használod? Nagyon zavar, hogy van egy TVtunerem és nincs hangja... :(

#220 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 08. 29. 17:40

idézet:
Ezt írta XXL-2K:
HI!

Megbontani? Nekem egy külső kábellel van összekötve az integrált hangkártya a TVtuner kártyával. Te hogy kötötted össze? A + kártyát beraktad amin van még 2 kis hang dugasz?
4 vagy 6 csatornáson használod? Nagyon zavar, hogy van egy TVtunerem és nincs hangja... :(

[/quote]

Huh. Nincsen semmiféle külső kábelezés, igyekszem az ilyet elkerülni. Szépen el van intézve minden a házon belül.

Az alaplapon van egy CN3 nevű konnektor, ez az Auxiliary-in Connector névre hallgat. A csatijába simán belemegy a CD-ROMokhoz adott audiokábel (tudod, az a vékony szürke madzagos... :) ). Ebbe bleedugod a CD-ROM audiokábel egyik felét. Utána term. engedélyezni kell a C-Media Mixerben az Auxiliary hangcsatornát!!!

A PCTV Pro-nak pedig van egy tüskesora, azt hiszem 4 tűvel, valami Audio Out vagy ilyesmire hallgat, abba meg az audiokábel másik csatija passzol.

Most emlékszem vissza, kicsit farigcsálnom kellett, mert valamelyik csati nem volt 100%-osan passzentos, de egy éles késsel simán megoldható a kérdés.

Nagyjából ennyi. :)

Téma megosztása:

• (44 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.